2009.07.10. 14:05:38
Én azt gondolom a védőjátékában nagyon-nagy probléma nem volt. Ez pedig az első számú feladata. Az most lényegtelen, hogy jövőre mi lesz, azonban számomra egy gyengétől többet nyújtott az előző szezonban.
A támadásoknál pedig én nem várok maradandót az aktuális balbekktől.
Azt a bizonyos "bizonyítványt" én értelmeztem félre. Nem tudtam, hogy a játékpercek is számítanak. Így én alapvetően pl. V. Sánchezt kihagytam volna, mert így elég abszurd az egész számomra. No mindegy, most már sejtem mi alapján is készült, minden esetre a "legjobb Barça legrosszabbja" jelző még mindig sántít. Az rendben, hogy kevés lehetőséget kapott pl. Hleb, de ha azt nézzük ebben a legjobb Barçában ki mennyit tett le az asztalra, akkor számomra Abidal alapvetően nem lehet az, aki a legkevesebbet, tehát nem a francia volt legrosszabb. Ez végül is lényegtelen.
Egyébként el tudom fogadni a hármast, szigorú ítéletként, de pl. amit írtál, tehát hogy Hleb az év csalódása kettessel, akkor ismét csak az van, hogy nem Abidal volt a legrosszabb, vagy akkor külön kellene értékelni az epizódszerepeket kapott tartalékok, illetve a mérkőzések legalább felén pályára lépő, vagy fogalmazzunk úgy a bő kezdőcsapat értékelését.
Számomra Abidal a "sztár" mivoltát is figyelembe véve (bár ez szerintem túlzó) összességében egy gyenge közepest, 5-öst érdemel az idény alapján. Mondhatni ő volt a leggyengébb abból a részlegből.
Én pl. Hlebet és Victort külön kalap alá venném (ahogy még jó néhány játékost), s azt mondanám a pályán töltött perceik alapján Hleb a "sztár" mivolta és a nyújtott játéka alapján, azt is figyelembe véve, hogy milyen hátráltató tényezők voltak az esetében egy gyenge négyest, Victor pedig egy erős négyest kapna. Ha ide venném Abidalt, legalább egy 6-ost érdemelne. Együtt értékelni mindhármójukat, ahogy azt tette Iván elég bizarr, s szerintem felesleges, de maga az értékelés ezt leszámítva kiváló ötlet. Fura dolog ez részemről, tudom jól, de ahogy mondtam lényegtelen, viszont ezt az indoklást még szükségesnek tartottam.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton