Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bányász, teljesen egyetértek veled!Bányász írta:Egyenlő esélyek sose voltak.Vito írta:nekem azért nem tetszik, mert nem látom a nyomát az egyenlő esélynek.
honnan tudod, hogy mit tudna Cseh Laci az amerikai módszerrel?
mert abban senki nem kételkedik, hogy az USA-ban erre szánt lóvé és háttér több százszorosa az itthoninak...
Szerintem ezt az egész dopping dolgot csak mi magyarok fújjuk fel ennyire.
Amikor Egerszegi úszta a 8 évig fenn álló világcsúcsát és minden versenyt megnyert akkor senkiben fel sem merült itthon,h doppingolhat.Biztos nem is tette.
De,h lehet az,h Egerszegi tudott nyerni,míg Cseh Lacinak nem sikerül ugyan ez(sajnos)?
Pedig akkor se voltak egyenlő feltételek,akkor is fejlettebb ország volt az USA mint mi és mégis....
El kell fogadni,h sajnos pont amikor nekünk van egy Cseh Lacink aki bármelyik másik korszakban versenyzett volna sorra nyert volna mindent,akkor az amerikaiaknak van egy istenverte zseniük,egy átkozott hal.Ez van ezt kell szeretni.
De ha nem lenne Phelps akkor Laci lenne az agyondoppingolt úszógép?
najó, de attól még óriási szégyen egy sportolónak a nagyközönség előtt, hogy lebukik a doppinggal, akár elvették az aranyérmét, akár nem. úgyhogy nem fogalmaznék ilyen sarkosan, hogy az amerikainak lehet. az amerikainak sem lehet elvileg, csak a kis [auto_cenzúra] országokon csattan a legjobban. ez csak látszólag ugyanaz. te egy összeesküvést sejtetsz mögötte, én viszont azt mondom, hogy ez magától értetődik sajnos.Vito írta: persze, hogy értem, ez a legnagyobb problémám ezzel..
ergo![]()
az amcsi doppingolhat szabadon, a magyar pedig nem.
bocs a piramisért
Egyenlő esélyek sose voltak.Vito írta:nekem azért nem tetszik, mert nem látom a nyomát az egyenlő esélynek.
honnan tudod, hogy mit tudna Cseh Laci az amerikai módszerrel?
mert abban senki nem kételkedik, hogy az USA-ban erre szánt lóvé és háttér több százszorosa az itthoninak...
most ezért ne engem hibáztass. épp ezt mondom, hogy szomorú. de nem mondanám csalásnak. a mezőny nagyrésze doppingol, majd amikor megveri őket valaki, aki szintén doppingol, csak jobban, és még jobban is úszik, akkor joggal kiálthatnák, hogy "csaló, csaló"? nekem mindössze ennyi a felvetésem.Vito írta:pontosan ez a legszomorúbb konzekvencia. beletörődés ebbe, nemcsak a Te részedről, hanem mindenki részéről. emlékszem a régebbi olimpiákon, amikor szégyen volt, ha kiderült valakiről, hogy doppingol, most pedig itt tartunk.chi omega írta:de igen, van aki fel van háborodva, hogy phelps csal, undorító, stb, csalással nyer. ha cseh laci nyerne, abban nem lenne csalás? a dopping alapvető, ez szomorú, de éppen ezért nem is számít már csalásnak. kivel szemben csalás? a többi doppingolóval szemben? : DDDDDDD az a csalás, hogy amcsiban jobb szereket gyártanak fű alatt? szóval felháborodni fel lehet, sőt, fel kell, ez így már nem tiszta játék, de ne kiabáljunk, hogy csaló csaló!
nem véletlen...
ezzel csak az a gond, hogy az összes fizikai versenyszámot el lehet felejteni
persze, hogy értem, ez a legnagyobb problémám ezzel..chi omega írta:jó, hát ez már hatalmi, tekintélyi kérdés, érted. nyilvánvaló, hogy egy kis semmirekello magyart jobban megszivatnak. ha egy magyar doppingol, az nem rontja az olimpia nívóját, végülis kit érdekel magyarország?Vito írta:chi omega írta:egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..![]()
csak mondjuk Fazekast és Annust Athén után fél Európán keresztül üldözték doppingvétség miatt, míg Tyler Hamilton (usa) bizonyított doppingszer használat után is megtartotta az aranyérmét.
de ez már más lapra tartozik. ettől még erkölcsileg fazekas és annus sem jobb, csak azért, mert őket jobban üldözték...
pontosan ez a legszomorúbb konzekvencia. beletörődés ebbe, nemcsak a Te részedről, hanem mindenki részéről. emlékszem a régebbi olimpiákon, amikor szégyen volt, ha kiderült valakiről, hogy doppingol, most pedig itt tartunk.chi omega írta:de igen, van aki fel van háborodva, hogy phelps csal, undorító, stb, csalással nyer. ha cseh laci nyerne, abban nem lenne csalás? a dopping alapvető, ez szomorú, de éppen ezért nem is számít már csalásnak. kivel szemben csalás? a többi doppingolóval szemben? : DDDDDDD az a csalás, hogy amcsiban jobb szereket gyártanak fű alatt? szóval felháborodni fel lehet, sőt, fel kell, ez így már nem tiszta játék, de ne kiabáljunk, hogy csaló csaló!
jó, hát ez már hatalmi, tekintélyi kérdés, érted. nyilvánvaló, hogy egy kis semmirekello magyart jobban megszivatnak. ha egy magyar doppingol, az nem rontja az olimpia nívóját, végülis kit érdekel magyarország?Vito írta:chi omega írta:egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..![]()
csak mondjuk Fazekast és Annust Athén után fél Európán keresztül üldözték doppingvétség miatt, míg Tyler Hamilton (usa) bizonyított doppingszer használat után is megtartotta az aranyérmét.
Nem mondtuk hogy mi nem doppingolunk , vagy hogy a németek sem , itt a mértéken van a hangsúly.vale írta:egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..chi omega írta: Ez így van , de ugyanugy őstehetség Cseh Laci , és még az összes többi sportoló aki elérte hogy egy olimpián részt vehessen.
Csak az ő versenyüket elrontja Phelps , mert csal.
Sőt, mondok közelebbit, meg más példát.Vito írta:chi omega írta:egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..![]()
najó, te itt most azért tekintélyes mennyiségű hülyeséget összehordtálvale írta:"minden a tehetségtől függ..." a fociband.OR írta: talán egész egyszerűen azért, mert nincs meg hozzá a tehetségük! oké, nagy dolog kijutni az olimpiára, de ettől függetlenül egyértelmű hogy nem indulhat mindenki egyenlőesélyekkel, főleg ha nincs meg hozzá a tehetsége! biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik doppingolnak, de szerintem dopping nélkül is lehet valaki klasszis!
és nem akarom az úszást a focihoz hasonlítani, mert a futball nem egyéni sport, de nézd meg: hiába játszik valaki egy jó csapatban, ha nincs hozzá tehetsége, akkor sosem fogják egyénileg is elismerni!
minden a tehetségtől függ...Igen én is ezt mondtam.
![]()
Jó tegyük fel felpsz egy extra szuper über brutál klasszis... de akkor miért van az hogy a többi sportot is az amerikaiak uralják? Az amcsik felépítettek egy álom buborékot az országuk köré amit sokan benyelnek , hogy ott alapjában véve minden jobb , így az emberek is. Na most azért ezt ne gondoljuk már komolyan![]()
amerikában minden generációba minden egyéni sportágra van 4-5 világklasszis?
Semmi trükk nincs benne? Egyszerűen jobbak?
Vagy mert annyi emberből kijön ennyi tehetség? És akkor India? Nigéria? Ők miért nem tudnak jó úszókat kiállítani?
kezdem úgy felfogni az egészet,h :d.OR írta: de nem akarom elhinni, hogy lehet valaki ennyire mocskos, hogy doppingol, és simán megússza.
tudom hogy én vagyok túl naiv, de nem akarom elhinni, hogy ilyen mélyre süllyedt a sport, ilyen mélyre süllyedt a világ.
nekem azért nem tetszik, mert nem látom a nyomát az egyenlő esélynek.ozsimiki írta:Bányász gondolatmenete nagyon tetszik,szeretem ilyen megközelítésből is nézni a dolgokat.Bányász írta:
Erre mondtam én,h akkor a britteknek miért nincsenek kiemelkedő úszóik?
Bele tud szólni Cseh Laci.De legalábbis megszorítja az agyondoppingolt Phelpset meg Lochtet.Van egy olyan érzésem,h ő is világcsúcson belül fog úszni...
És akkor ő azért fejlődött annyit mert bazi sokat edz.Phelps meg csak kijár strandolni és nyomják bele a cuccokat?
Az amerikai nőket nem doppingolják?Mert a nőknél sincs túl sok kiemelkedő amerikai úszó.
Sok igazság is van benne. Ha lehet a két oldal között igazságot tenni: szntem Phelps nem a dopping miatt annyival gyorsabb a többieknél,mint amennyivel. Tehát anélkül is jobb lenne. Csak nem ennyivel.
egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..[/quote]chi omega írta: Ez így van , de ugyanugy őstehetség Cseh Laci , és még az összes többi sportoló aki elérte hogy egy olimpián részt vehessen.
nem mondtam, hogy én ezt az "Amerikai Álom" szöveget benyelem, úgy írtózom tőle, ahogy van,vale írta:"minden a tehetségtől függ..." a fociband.OR írta: talán egész egyszerűen azért, mert nincs meg hozzá a tehetségük! oké, nagy dolog kijutni az olimpiára, de ettől függetlenül egyértelmű hogy nem indulhat mindenki egyenlőesélyekkel, főleg ha nincs meg hozzá a tehetsége! biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik doppingolnak, de szerintem dopping nélkül is lehet valaki klasszis!
és nem akarom az úszást a focihoz hasonlítani, mert a futball nem egyéni sport, de nézd meg: hiába játszik valaki egy jó csapatban, ha nincs hozzá tehetsége, akkor sosem fogják egyénileg is elismerni!
minden a tehetségtől függ...Igen én is ezt mondtam.
![]()
Jó tegyük fel felpsz egy extra szuper über brutál klasszis... de akkor miért van az hogy a többi sportot is az amerikaiak uralják? Az amcsik felépítettek egy álom buborékot az országuk köré amit sokan benyelnek , hogy ott alapjában véve minden jobb , így az emberek is. Na most azért ezt ne gondoljuk már komolyan![]()
amerikában minden generációba minden egyéni sportágra van 4-5 világklasszis?
Semmi trükk nincs benne? Egyszerűen jobbak?
Vagy mert annyi emberből kijön ennyi tehetség? És akkor India? Nigéria? Ők miért nem tudnak jó úszókat kiállítani?
chi omega írta:egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..
Bányász gondolatmenete nagyon tetszik,szeretem ilyen megközelítésből is nézni a dolgokat.Bányász írta:
Erre mondtam én,h akkor a britteknek miért nincsenek kiemelkedő úszóik?
Bele tud szólni Cseh Laci.De legalábbis megszorítja az agyondoppingolt Phelpset meg Lochtet.Van egy olyan érzésem,h ő is világcsúcson belül fog úszni...
És akkor ő azért fejlődött annyit mert bazi sokat edz.Phelps meg csak kijár strandolni és nyomják bele a cuccokat?
Az amerikai nőket nem doppingolják?Mert a nőknél sincs túl sok kiemelkedő amerikai úszó.
egy biztos, ha phelps csal, akkor mindenki csal, max phelps jobban. nem gondolhatod komolyan, hogy a magyarok nem doppingolnak, csak azért mert magyarok, és nem amerikaiak..vale írta:Ez így van , de ugyanugy őstehetség Cseh Laci , és még az összes többi sportoló aki elérte hogy egy olimpián részt vehessen.Bodi írta:Annyival egészíteném ki a dolgokat,hogy Phelps egy őstehetség,agyondoppingolva.Az azért túlzás,hogy közepes úszó,valószínűleg akkor is sikeres lenne,ha nem doppingolna,de közel sem ennyire!
Más:nem tudjátok hol lehet egészen pontos programot találni az Olimpiáról?
A legrészletesebb leírásban is csak annyit írnak pl a teniszről,hogy férfi egyes,1. forduló.De engem nagyon érdekelne,hogy mikor játszik Nadal,Djokovics vagy Federer.
"minden a tehetségtől függ..." a fociband.OR írta: talán egész egyszerűen azért, mert nincs meg hozzá a tehetségük! oké, nagy dolog kijutni az olimpiára, de ettől függetlenül egyértelmű hogy nem indulhat mindenki egyenlőesélyekkel, főleg ha nincs meg hozzá a tehetsége! biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok, akik doppingolnak, de szerintem dopping nélkül is lehet valaki klasszis!
minden a tehetségtől függ...
edzésmódszerek??chi omega írta:azért ez nem csak dopping. az pl nem lehetséges, hogy jobbak az amcsi edzésmódszerek? oké, a doppingszerek is tuti jobbak : DDDDDDDD
igend.OR írta:én azon a véleményen vagyok, hogy Phelps nem doppingol, hanem egyszerűen fantasztikus úszó, ilyen tehetségek 40 évente születnek.
akkor a 70-es években Spitz is doppingolt? 7 arany érem, ráadásul mindegyik világcsúccsal. persze elsőre abszolút hihetetlenül hangzik, de lehetséges. nagyon ritka az ilyen klasszis, mint Spitz vagy Phelps.
elvégre nem születik minden évben egy "új Diego Maradona". persze mindezen érvek ellenére lehet, hogy Phelps egy csaló.
de az biztos, hogy az egóját külön kamionnal szállítják mindenhova utánna..
![]()
Még mindig egy szóval se mondtam,h nem doppingolnak.vale írta:De szerinted ha nem doppingolnak az amerikai és kínai sportolók az eredményeiket?Bányász írta:vale!
Én nem gondolok sehova.És nem is mondtam,h nem doppingol senki.Csupán Menon elméletét kérdőjeleztem meg.Ennyi történt.
A doppinggal kapcsolatos nyílt titokról pedig én nem tudtamDe sztem ezzel mások is így vannak.
Ők az übermensch vagy mi? Mert nem értem hogy ha egyenlő feltételekkel indulnak akkor miért nem tud egy magyar vagy egy lengyel...
beleszólni a küzdelmekbe.
A nagy különbség hogy az plyan sportban mint pl az úszás , vagy a gerelyhajítás , nem sokoldalú sportok , ott nem múlik olyan sok a tehettségen , tulajdonképpen megfelelő testalkattal bárkiből lehet kiválló úszó... a focira , kézire , kosárra ez nem igaz , ott nem elég ha csak gyors vagy , vagy magas ... ezért nincs akkora jelentősége a doppingnak.d.OR írta:én azon a véleményen vagyok, hogy Phelps nem doppingol, hanem egyszerűen fantasztikus úszó, ilyen tehetségek 40 évente születnek.
akkor a 70-es években Spitz is doppingolt? 7 arany érem, ráadásul mindegyik világcsúccsal. persze elsőre abszolút hihetetlenül hangzik, de lehetséges. nagyon ritka az ilyen klasszis, mint Spitz vagy Phelps.
elvégre nem születik minden évben egy "új Diego Maradona". persze mindezen érvek ellenére lehet, hogy Phelps egy csaló.
de az biztos, hogy az egóját külön kamionnal szállítják mindenhova utánna..
![]()