1. Spanyolország egyik legjobb csatára, még ha ezt a formája nem is mutatja... Mallorcán és Galíciában is bizonyított már.
2. Spanyol --> katalán, sőt saját nevelés
3. Giuly, Ezquerro, Saviola hármasnak nagyon kifelé lóg a rúdja... Helyettük kell egy játékos minimum.
4. Mallorcán együtt játszott Eto'oval, sőt nagy cimbik is...
5. Univerzális, több poszton bevethető.
6. Még viszonylag fiatal, most lehetne (ha nem igazol el) pályafutása zenitjén.
7. A fiatalokra 1-2 évet még minimum várni kell, addig tökéletes megoldás lenne...
8. Hosszútávú megoldás kell, nem csak erre a télre, éppen ezért Henkénél is jobb megoldás lenne. Mellesleg - de mondjuk ez az én véleményem - sztem jobb is Luque...
Szóval, aki ennél több indokot fel tud sorakoztatni ellene, vagy vki mellett, akkor engem meggyőzött...
Ellenérveim

1. Rendkivül nehezen viseli, ha a padon ül, nem tudná elfogadni (elég nagyképü), hullámzó is
2. Saviola technikásabb, jobban elfogadja a csapat, időbe telne a beilleszkedés
3. Formán kivül, morálja igencsak mélyen
4. Eto'o-val egyszerre úgysem lenne pályán
5. Nem jobb Larsson-tól, sohasem tudna két gólpasszt adni egy BL döntőn
6. Ő sem igazi befejező csatár és ahogy Te is emlitetted univerzális, elég univerzális támadó van már a keretben, szeret mélységből indulni, szélekre kivinni a labdát...
7. Tény, katalán, de ezzel már Serra Ferrer idején sem mentünk sokra
8. Larsson-t csak évvégéig vennénk kölcsönbe és majd szezon végeztével Txiki-ék eltudják dönteni, hogy kell-e még támadó annak tükrében, hogyan teljesitett Guddy/Saviola, sztem jövőre Giovanni-t már nyugodtan fellehetne hozni az A-ba.
Persze nem irom le Luque-t és távol álljon tőlem a kötözködés, csak ebben a pillanatban nem lenne helyes a leigazolása