Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.03. 20:33:29

a legtöbb itt lévő edző egyszerűen fosik attól hogy tartósan szerkezetet váltson, pedig azért egy olyannak aki a barcelonában játszik nem kellene gondot okozni, ha a mester azt mondja, hogy gyerekek, most 4-3-3-hoz nincs ember, mást játszunk.

nem, inkább erőlteti a két homály tinit csak hogy maradhasson a 4-3-3. akármelyik játszik szinte netto emberhátrány. télen el kell hozni nolitot még akkor is ha a celta kihasználva az alkalmat elkért érte egy 3x árat (márpedig ez lesz)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.03. 19:31:26

roby122 írta:Gondolom azért tette le Matyi mellett a voksát, mert elég sok magas és jól fejelő ember van a Sevilla csapatában.
Ezt komolyan nem értem. Nem hiszem, h Mathieu jobb lenne fejjel, mint Bartra. Ez csak egy ugyanolyan bullshit érv, minthogy "tapasztaltabb". Ebben a szezonban kritikán aluli teljesítményt nyújt a francia. Ellenben Bartra szinte hibátlan teljesítményt nyújtott a bajnokságban, amikor pályára lépett. Úgy h nekem senki se tudja megmagyarázni, miért Mathieut erőlteti.

Emellett más dolgokban is hibázott LE. És itt a csapat szerkezetére gondolok. Leverkusen ellen nagyon jól váltott 3 védős rendszerre, és többek között emiatt is tudtunk fordítani. Ezért én biztos voltam benne, h ma is 3 védővel próbálkozunk. Szvsz stabilabb lett volna a védekezésünk. Illetve a széleket is jobban lehetett volna használni.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.03. 19:28:20

Nem Ede72 írta:Eddig sem tartottam jó edzőnek, max egy közepes képességűnek.
Most aztán végképp kiderült róla, hogy képtelen alkalmazkodni ahhoz a helyzetez, hogy ennyi a sérült. Gondolom a sok sérülés, és a teljes csapat formán kívülisége sem véletlen.
Elképesztő hogy nem veszi észre, hogy Pique mennyire gyenge hetek óta, hogy sem Munir sem Sandro nem Barca szint. Ezek még az NB1-ből sem lógnának ki.
Át kellene állni 4-4-2 re amiből támadásban felfejlődnek 3-5-2 re. Ennyi. Nem kontráznának bennünket le ilyen gyorsan, és talán az sem látszana annyira, hogy milyen fájdalmasan lassú, mind Pique, mind Matyi.
Piqué gyenge hetek óta. --> LE hibája
Nincs Messi, nincs Arda, nincs Rafinha ---> Munir, Sandro
4-4-2---> Suareznek alkalmatlan, nincsen elég emberünk hozzá, akkor már inkább 3-4-3
Lassúság ---> szinte minden kh-nk ilyen
Ezek a mai gólok is egyéni hibák voltak. A góljaink többsége, a mai kettőt is belevéve egyéni hibák voltak, nem szerkezeti.

A hiba amit fel lehet róni, hogy fejben nem tudja rendesen összerakni a játékosokat. Ezt a kapu előtti impotensséget egyedül a dekoncentráltságnak sejtem betudni. Nem felejtettek el gólt lőni tavaly óta, bár egy Suarez/Messi szintű és rutinnal rendelkező játékosnak, ha álmukból felkeltetik is be kellene vágni 5 helyzetből hármat.
Forca Barca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2015.10.03. 19:25:24

Pavel írta:
Andris írta:
Mégegyszer leírom, nem voltak ziccerek. Lehet hogy volt 1, max 2, de egyre sem emlékszem. Kifejezetten minden nagy helyzetünk olyan volt, ahol a befejezés közel sem volt sima, és legtöbbször csak a szerencsén múlott, ráadásul.
Azért volt pár kapufa és rengeteg blokkolás az utolsó pillanatban. Ha azok nem ziccerek akkor mik.
Már neharagudj, de miért volna bármelyik automatikusan ziccer? :D
Kapufát lehet félpályáról is rúgni, nem? blokkolt lövés is lehet olyan, amilyenek most is voltak nagyobb részt, hogy 16oson belülről kapásból, tizedmásodperc reakcióidővel kell lőni, és van a kapu meg közte másik 18 játékos.
Emlékszem pl Suarez kapufájára, kétlem hogy ziccernek nevezhetnénk. Vagy Sandro kapufáját, ahol Suarez beadására 5 méteren belül 3 méter hátrányból ért oda, épp hogy bele tudott pöckölni még amerre állt. Vagy Neymar nagy lövései, hatalmas kapusbravúrok, kifejezetten jó helyre és jó erősen tartó lövések voltak, egyik sem közelről, vagy védő nélkül, vagy akár csak 1 védővel a nyakában..

Persze, biztos volt ziccer is, amire nem emlékszem, de volt vagy 20 gólhelyzetünk, és megeszem a kalapom, ha akár csak az egyharmada tényleg ziccer szintű megoldást kívánt volna befejezésként.

Vagy nekem borzalmas a memóriám, vagy nektek kéne felcsapni az értelmező szótárat a z betűnél :D

Ettől függetlenül javulhatna a helyzetkihasználás, akármennyi mentséget találunk, ennyi helyzetből csak kéne gólt rúgni statisztikai alapon, de hát nem így jött ki. Én nem merném bántan egyetlen támadónkat se a mai performance után. Talán Suareznél rémlik 1-1 tényleg ziccer helyzet, és nem rúgta be, de ő meg bőven javított utána.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Nem Ede72
Jugador del Barça

2015.10.03. 19:15:49

Eddig sem tartottam jó edzőnek, max egy közepes képességűnek.
Most aztán végképp kiderült róla, hogy képtelen alkalmazkodni ahhoz a helyzetez, hogy ennyi a sérült. Gondolom a sok sérülés, és a teljes csapat formán kívülisége sem véletlen.
Elképesztő hogy nem veszi észre, hogy Pique mennyire gyenge hetek óta, hogy sem Munir sem Sandro nem Barca szint. Ezek még az NB1-ből sem lógnának ki.
Át kellene állni 4-4-2 re amiből támadásban felfejlődnek 3-5-2 re. Ennyi. Nem kontráznának bennünket le ilyen gyorsan, és talán az sem látszana annyira, hogy milyen fájdalmasan lassú, mind Pique, mind Matyi.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.03. 19:09:45

A válogatott szünet alatt lesz ideje dolgozni, remélem kitalál valamit arra, hogy hogyan kapja össze a védelmet.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.03. 19:07:10

Pavel írta:Azért volt pár kapufa és rengeteg blokkolás az utolsó pillanatban. Ha azok nem ziccerek akkor mik.
Ez és ez ziccer, ez nem. Andris arra gondol, hogy nem annyira kidolgozott helyzeteink voltak, inkább egyéni villanásból kerültünk helyzetbe. Ami javarészt igaz, de volt azért néhány tudatosan felépített támadás is, amiből gólt lőhettünk volna.
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.03. 18:45:39

Gondolom azért tette le Matyi mellett a voksát, mert elég sok magas és jól fejelő ember van a Sevilla csapatában, viszont azzal nem számol LE, hogy a franciát elég szépen meg lehet forgatni, valamint lomha.
Mondjuk szerintem ma Piqué is gyenge volt. Meg kell szerveznie normálisan ezt a csapatvédekezést, mert ahhoz képest, hogy tavaly egy fél szezont elvert erre,(be is jött) addig idén ebből semmit sem látni. És ehhez nagyon nem Messi kell, mert Munir is ugyanúgy visszatud jönni védekezni.
Messi helyén amúgy nyomathatná néha Alvest.

A helyzetkihasználással meg tavaly is gondok voltak. Akkor azt beszéltük, hogy Lucho nem tehet arról, hogy Sandro vagy Neymar kapufát rúg. Mondjuk Suárezt jól p...án rúghatná, a sok szerencsétlenkedés miatt.
Pavel
Entrenador del Barça

2015.10.03. 18:22:41

Andris írta:
Leon írta:Bartra be nem rakása sajnos a kedvenc szokása de az a Matyi gól ide vagy oda nem mentesíti a támadókat a majd fél tucat kihagyott ziccer miatt!
Mégegyszer leírom, nem voltak ziccerek. Lehet hogy volt 1, max 2, de egyre sem emlékszem. Kifejezetten minden nagy helyzetünk olyan volt, ahol a befejezés közel sem volt sima, és legtöbbször csak a szerencsén múlott, ráadásul.
Azért volt pár kapufa és rengeteg blokkolás az utolsó pillanatban. Ha azok nem ziccerek akkor mik.
Andris
Adminisztrátor

2015.10.03. 18:07:12

Leon írta:Bartra be nem rakása sajnos a kedvenc szokása de az a Matyi gól ide vagy oda nem mentesíti a támadókat a majd fél tucat kihagyott ziccer miatt!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Pavel
Entrenador del Barça

2015.10.03. 18:06:33

Nem nagyon akarom bántani.
Hisz abból főz ami van.
De Bartra-Matyi nem tetszett.
Leon
Director del Fútbol

2015.10.03. 18:01:23

Bartra be nem rakása sajnos a kedvenc szokása de az a Matyi gól ide vagy oda nem mentesíti a támadókat a majd fél tucat kihagyott ziccer miatt!
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Balinho
Entrenador del Barça

2015.10.03. 17:57:20

Leon írta:Gyorsan megvédem a mai zakó miatt mielőtt keresztre feszítitek! :mrgreen:
A jelenlegi féltartalékos keretből a legerősebb kezdőt rakta fel. Arról ő nem tehet hogy az impotens támadók képtelenek ezerötszáz ziccerből beverni párat.... :roll:
Hát remélem nem lesz olyan elvakult, aki a jelenleg kialakult helyzetért LE-t hibáztatja. Kialakítottunk vagy 10-12 helyzetet, ebből legalább 5-6 ordítót, tehát a lehetőségekhez képest jól játszottunk. Sajnos a védelmünk idén átjáróház, amihez büdös nagy egyéni hibák társulnak. Még így is azt mondom, hogy egész jól tartjuk magunkat a lehetőségekhez képest.

De mondjuk azokkal egyetértek, akik azt mondják, hogy Bartra megérdemelné a több játéklehetőséget, mert semmivel sem játszik több hibával, mint akár Masch, akár Matyi (akit meg alapból nem kedvelek, szóval most inkább nem minősítem), viszont egészen tanár meccseket tud hozni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.10.03. 17:57:14

Leon írta:Gyorsan megvédem a mai zakó miatt mielőtt keresztre feszítitek! :mrgreen:
A jelenlegi féltartalékos keretből a legerősebb kezdőt rakta fel. Arról ő nem tehet hogy az impotens támadók képtelenek ezerötszáz ziccerből beverni párat.... :roll:
Nagyjából igen, kivéve a középső védőket. Ott azért a jelenlegi forma alapján Bartrának helye lett volna.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.03. 17:56:13

Matyiba szerelmes,ezzel nem lehet mit kezdeni, van ilyen.

Viszont kint maradhatna ziccereket rugatni a csatárokkal,mert ez siralmas kategória.
Amennyi helyzetünk ma volt, abból 3-4 meccset lehetne lehozni,csont nélkül.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Andris
Adminisztrátor

2015.10.03. 17:54:27

Oké hogy megakarod védeni, de ekkora ferdítést :D

Szerintem igenis egyetlen ember van ma a csapat házatáján, akin számon lehet kérni valamit, és az ő. Mert amikor amúgy is hiányzik a két legjobb játékosunk, nem rakom be a csapatba Mathieut. Én a keretbe se raknám.

Úgy kellett volna kezdeni, ahogy a cserék után kinézett a csapat, vagy esetleg Bartra Mathieu, és Alves Munir helyett.

A másik jókora ferdítésed : egyáltalán nem voltak ziccerek, amik kimaradtak, kifejezetten nagy showt csináltak a támadók, olyan helyzetekből lőttek kapura remekül, amik teljesen reménytelen ügyeknek tűntek. Egész egyszerűen nem volt szerencsénk.
- József Attila
palesz77

2015.10.03. 17:54:06

Hat, nalam Matyi kerdojel, de azert se hibaztatatom annyira, erre senki nem szamitott szerintem tole. Viszont ha mostantol is ot tolja majd, akkor fogom, ha jol szamoltam 5 golban nyakig benne volt mar, lehet tobben is. Amugy megtette amit tudott, volt 200 helyzet, szoval a taktika nem volt olyan rossz..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.10.03. 17:54:40-kor.
Leon
Director del Fútbol

2015.10.03. 17:47:28

Gyorsan megvédem a mai zakó miatt mielőtt keresztre feszítitek! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.03. 14:05:06

Mihu írta:Pont a Sevilla ellen 3-4-3-azni, ami kegyetlenül gyors játékosokból áll, és jól kontráznak? Háááát...most így kapásból a tavalyi Barca-Bayern jutott eszembe, ahol Pep megpróbált 3-4-3-at játszani ellenünk az első 10 percben, volt is vagy 3-4 ordító helyzetünk, ami után mutatta is Guardiola, hogy vissza az egész...
A PSG ellen viszont tökéletesen bejött.
Mondjuk én inkább akkor néznék szívesen hasonlót, ha Vermaelen egészséges lenne. Akkor lehetne egy Bartra-Piqué-Vermaelen hármas.
Ezzel csak az a baj, hogy ha nem jön be, nem könnyű szerkezetet váltani. Ezért kell valszeg Masch-ot játszatni, mert akkor Alba/Alves egyszerűen visszalép az argentin meg eggyel feljebb.
Bár szerintem nem ez a meccs ahol kísérletezgetni kéne. Munirnak meg lehetne adni a lehetőséget.
A Las Palmas és a Bayer ellen sem tolta rosszul és olykor már látunk tőle olyan dolgokat, amik bizakodásra adnak okot.
Egy Busi-Rakitic-Sr kp az MSN-nel aztán hadd szóljon. Csak tornásszuk fel legalább 50%-ra a helyzetkihasználást, akkor nem lehet gond.
Forca Barca!!!!
Mihu
Director del Fútbol

2015.10.03. 12:52:16

Pont a Sevilla ellen 3-4-3-azni, ami kegyetlenül gyors játékosokból áll, és jól kontráznak? Háááát...most így kapásból a tavalyi Barca-Bayern jutott eszembe, ahol Pep megpróbált 3-4-3-at játszani ellenünk az első 10 percben, volt is vagy 3-4 ordító helyzetünk, ami után mutatta is Guardiola, hogy vissza az egész...
Kép
palesz77

2015.10.03. 10:45:27

Sport szerint a várható kezdő:
Bravo - Pique Mascherano Bartra - Alves Rakitic Busquets SergiRoberto Alba - Suarez Neymar

Ha ezt meglépi, akkor megtapsolom a mestert előre, még ha nem is nyerünk a végén. Remélem tényleg meghúzza ezt a felállást, a jelenlegi keretből szerintem is ezzel lehet a legtöbbet kihozni kezdő szintjén - bár csodálkoznék, ha Bartra Matyi helyett kezdene -, ha meg minden kötél szakad, a fáradtabb védelem ellen jöhet a két villámgyors, de még olykor súlytalan csikócsatárunk, így lehet könnyebb dolguk is lenne, mintha az elejétől kezdve harcolnának a Sevilla védőivel.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.01. 03:37:54

hajnesz írta:Én sem szoktam B meccseket nézni rendszeresen, viszont az nem lehet indok, hogy nem is egy poszt a 2 játékos? Samper Busquets helyén tolja, Gumbau meg kicsit feljebb, nem? Mert ha így van, akkor igen tárgytalan a helyzet, mert akkor Samper posztján van 2 jobb játékos, felesleges lenne felhozni, míg Gumbau azért jött fel most, mert már lassan nekem is,meg Bobnak is edzésbe kell állnunk, mert nincs elég ember.
Gumbau alapvetően inkább vkp, mint középső vagy támadó középpályás. Amikor először felhozták, mert Samper lesérült akkor is vkp-ban nyomta. Ezért is volt olyan gány a középpálya tavaly, mert egy Patric-Gumbau-Camára/Babunski középpályát használt Eusebio. Samper valahol Busquets és Xavi között van ha a stílusát nézzük.

Azt pedig nem várhatjuk el egy fiataltól, hogy 25-26 éves koráig várakozzon. Nincs az az épeszű játékos aki ennyit várna, hacsak nem olyan elkötelezett a klubja iránt, mint Bartra. De ez ritka, mint a fehér holló és igazuk is van ha 20 évesen felkerülnek és 3 év múlva is csak epizodisták, akkor elmennek. És sem vagyok annak a híve, hogy feljön 18-19 évesen és akkor kezdő legyen, de legyen egy folyamat.
Én is jobbára egyetértek LE döntéseivel és húzásaival, de ő sem tévedhetetlen.
Ami meg azt illeti, hogy inkább a rutinra ment elfogadható, de azért nem kell ezt minden poszton egy Bayer ellen (nem lebecsülve őket). Ha tavaly az Ajax, a PSG ellen be merte Bartrat rakni úgy, hogy Masch meg Piqué nem voltak ennyire gyatrák, akkor ez a rutin dolog szerintem ugrott, mert azóta csak több tapasztalata van.
Forca Barca!!!!
TripleH
Entrenador del Barça

2015.09.30. 23:12:33

Bob_Marley írta:Pogba ezért lenne nálam ideális. Rakitic a szív, Busquets az ész, Iniesta a művészlélek, Pogba az erő.
Messi meg a bolygó kapitánya. :D De attól függetlenül egy Verratti jobb lenne mint egy pogba szvsz.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.30. 21:54:13

S.Agüero írta:Ki akarja használni az erejét? Akkor miért egy Busi típusú vkp van a kezdőben? Nehogy már azért, mert magasabb, ő legyen játszatva. Na mindegy, ezt sosem fogom megérteni.
Ezt speciel én nem értem, hogy ha valaki erősebb azt miért nem szempont. :D LE ezt is figyelembe veheti, s szerintem úgy látja Gumbau jobban készen áll a feladatra, de akkor várom a te ötletedet. Busquets meg magas, de nem ebben van a fő ereje. És attól még hogy Busquetsnek mások az erényei, pont hogy a repertoár szempontjából jó ha többféle játékos van. És LE eddigi munkásságának is ez az egyik lényege, hogy a csapat több szituban helyt tudjon állni. Pogba ezért lenne nálam ideális. Rakitic a szív, Busquets az ész, Iniesta a művészlélek, Pogba az erő.

Na az meg a másik, hogy Gumbau, Busi mellett tolta. És pont annak nem lenne értelme, hogy felhozunk egy majdnem ugyanolyan játékost mint Busquets. Az miért lenne a csapatnak jobb. Nem mondom én se hogy Gumbau itt fog megöregedni, de én bőven látok abban logikát, hogy miért őt hozzák fel.
Kép
Kép
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.09.30. 21:49:30

Én sem szoktam B meccseket nézni rendszeresen, viszont az nem lehet indok, hogy nem is egy poszt a 2 játékos? Samper Busquets helyén tolja, Gumbau meg kicsit feljebb, nem? Mert ha így van, akkor igen tárgytalan a helyzet, mert akkor Samper posztján van 2 jobb játékos, felesleges lenne felhozni, míg Gumbau azért jött fel most, mert már lassan nekem is,meg Bobnak is edzésbe kell állnunk, mert nincs elég ember.
Lezárt