Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Enjoy
Capitá del Barça

2011.08.30. 20:10:21

Szerintem Sanchez nem ufó, sokkal inkább cyborg:
Kép
:D
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.30. 19:56:21

Galen írta:
a kép feltehetőleg azután készült hogy kortyolt a kék színű sportitalból, ami pár percig elszínezi a nyelvet.

Legalábbis bízom benne, hogy ez a helyzet és Alexis nem egy UFO, mert akkor a Barcának majd külön engedélyeket kell beszereznie, hogy földönkívülieket is pályára küldhessen :)
Ilyen engedélyünk már van, elvégre Messi is játszhat :wink:

Megérdemelten szerezte meg első gólját, mentalitása, küzdeni tudása Barca szintű, nemsokára jönnek a gólok is szép számmal,és ezzel együtt a magabiztosság is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.08.30. 19:41:21

Ő William Wallace leszármazottja, egy igazi skót szabadságharcos. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.08.30. 19:40:13

Galen írta:Legalábbis bízom benne, hogy ez a helyzet és Alexis nem egy UFO, mert akkor a Barcának majd külön engedélyeket kell beszereznie, hogy földönkívülieket is pályára küldhessen :)
Messi személyében már úgyis van egy földönkívülije a csapatnak, így nem tűnik fel Alexis sem, bár ő még kicsit messze van ettől. :) De ha az eddig teljesítményét nézzük, akkor bizony nem fog megragadni egy szinten és fejlődni fog. Számomra kellemes meglepetés és bevált igazolásnak tűnik.
Kép
Kép
Kép
Galen
Jugador del Barça

2011.08.30. 19:34:18

a kép feltehetőleg azután készült hogy kortyolt a kék színű sportitalból, ami pár percig elszínezi a nyelvet.

Legalábbis bízom benne, hogy ez a helyzet és Alexis nem egy UFO, mert akkor a Barcának majd külön engedélyeket kell beszereznie, hogy földönkívülieket is pályára küldhessen :)
TT
Capitá del Barça

2011.08.30. 19:13:41

sura
Jugador d'estrella

2011.08.30. 14:51:42

Lássuk be: Pep idén tudta, hogy kiket igazol és miért. Pedig de sokan kételkedtek és sokallták az árukat...
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.08.30. 14:44:17

Amúgy ennek a "kiajobb" farokméregetős vitának egyáltalán semmi értelme nincs. Az én véleményem az, hogy a tegnapi meccsen elsősorban taktikai szempontok miatt kezdett Alexis. Mivel 3 védővel álltunk fel, fokozott hangsúlyt kapott a támadószélsőink visszazárása labdavesztéskor. Márpedig ebben a műfajban Alexis hasznosabb, mint Villa. Az életkorából adódóan fittebb, robbanékonyabb, fizikálisan erősebb, kitartóbb a letámadásoknál, mint Villa bármikor is volt. A labdajáratásokat természetesen még nem érzi igazán, hiszen ehhez idő és rengeteg gyakorlás kell, de labdaszerzésben és letámadásban elképeszően hasznos és tegnap ez sokkal fontosabb volt Pep számára, mint a jobb oldali támadásépítés.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.08.30. 14:31:28

kanty írta:
gergo9 írta:
Ezzel nem értek egyet. Pedro fejben brutálisan erős és koncentrált ez pedig meccseket dönthet el.
Nálam a meccseket dönthet el, azt jelenti, h képes valami váratlanra, ha kell kicselez 2-3 embert vagy, ha a helyzet megköveteli 30-ról bevágja. Ez szerintem nincs meg Pedroban. Az igaz, h fejben erős, ez abban mutatkozik meg, h a ziccereket elég jó százalékban belövi.
Pedro egy nagyon jó, hasznos játékos, de klasszis sose lesz. Sánchez sem klasszis, de benne megvan a potenciál.
A lényeg az, h ha mindketten kihozzák a maxot magukból, akkor a chilei eggyel magasabb szintet képvisel.
:wink:
Nekem azért még rémlik pár fontos meccs, amit konkrétan Pedro döntött el. Most hirtelen csak a 2009-es Klub-VB (a döntőt mentette hosszabításra) és az Európai Szuperkupa jut eszembe. Lehet, hogy nem fektet el 3 védőt 1 méteren, de attól még pokolian hasznos és igenis klasszis játékos.
SuperMessi
Capitá del Barça

2011.08.30. 14:21:20

bali 15
Director del Fútbol

2011.08.30. 13:25:53

Nálam a meccseket dönthet el, azt jelenti, h képes valami váratlanra, ha kell kicselez 2-3 embert vagy, ha a helyzet megköveteli 30-ról bevágja. Ez szerintem nincs meg Pedroban.
Szerintem sincsen. Ennek ellenére Pedro az egyik legfontosabb láncszeme a csapatnak. De nem olyan mint Alexis. Évek óta várok már egy ilyen emberre.
Jelenleg, Messin kívül Thiago és Alexis azok akik igazán hülyét tudnak csinálni az ellenfélből.
Amúgy amikor levette a pólóját :D.
Ahogy én láttam szépen ki van gyúrva, pedig focistának azt annyira nem szabad. Mindenesetre a háta olyan széles, hogy könnyebb lenne átugrani mint megkerülni.
Firefox
Capitá del Barça

2011.08.30. 13:23:52

kanty írta:
gergo9 írta:
Ezzel nem értek egyet. Pedro fejben brutálisan erős és koncentrált ez pedig meccseket dönthet el.
Nálam a meccseket dönthet el, azt jelenti, h képes valami váratlanra, ha kell kicselez 2-3 embert vagy, ha a helyzet megköveteli 30-ról bevágja. Ez szerintem nincs meg Pedroban. Az igaz, h fejben erős, ez abban mutatkozik meg, h a ziccereket elég jó százalékban belövi.
Pedro egy nagyon jó, hasznos játékos, de klasszis sose lesz. Sánchez sem klasszis, de benne megvan a potenciál.
A lényeg az, h ha mindketten kihozzák a maxot magukból, akkor a chilei eggyel magasabb szintet képvisel.
Azért (KICSIT OFF) a Porto ellen mit hagyott ki Pedro, amikor át akarta emelni a kapust, akkor simán levehette volna és elgurítja.
Így van, Sánchezből klasszis válhat éveken belül.
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
kanty
Llegenda del Barça

2011.08.30. 13:19:48

gergo9 írta:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2011.08.30. 13:16:11

nagyon tetszett tegnap is a játéka
ladaszerzésben, letámadásban elképesztően jó (eddigi összes fellépésén), kellően agilis , és mutatott egy-két becsúszó szerelést is , amit még Masch is megirigyelne (támadótól ilyet...)
remek beindulásai vannak a védők mögé (a társak még nem nagyon követik ezt le , de folyamatosan csinálja az elmozgásokat magával rántva egy-két védőt)
egy-egyben ritkán próbálkozott eddig, a debütáló gólbevállalósabbá teheti a következő meccsekre...
ez ugyan egyfelől kis kritika ismerve cselezési képességeit, robbanékonyságát,
másfelől dicséret.Hiszen szerintem Pep nagyon helyesen elmagyarázta neki , hogy nem kell elvállalni az egy-egyeket feltétlenül (amelyekben benne van a labdavesztés lehetősége), menjen a visszapassz , keressük a réseket , folyjon a labda

következő meccsre visszatér Dani Alves, szóval meggyőződésem ,hogy visszatérünk a 4-3-3 ra és Alves óriási segítség lehet neki is (a jobb oldal aktívabb lesz ez biztos

láthatóan rendesen motiválta az érkezése Pedro-t és Villa-t is (tegnap Villa is jobban mozgott sokkal mint az utóbbi időben, illetve Pedro is többet cselezget az utóbbi időben...)

jelenlegi formák alapján nálam Villa kezdene a padon a következő meccsen,
de szerintem Pedro most a soros a padon (nagyszerűen meg lehet osztani a játékperceket a 3 játékos közt...)

a válogatott fordulók persze most bezavarhatnak...
ziipp
Capitá del Barça

2011.08.30. 13:03:40

Az a durva, hogy ténylegesen előfordulhat, hogy Villa cserepadra szorul. Villa! Top játékos, a világ bármely más csapatában biztos kezdő, itt meg... És még csak nem is szólható meg, hogy nem küzd, nem hajt, nem alázatos, mert az!

Alexis olyan fizikális képességekkel rendelkezik, amivel csak kevesen. Gyorsaság, robbanékonyság, alacsony súlypont. Ehhez józan gondolkodás, nagy munkabírás, alázatos játék társul - egyszerűen szuper! :D
Sanama
Llegenda del Barça

2011.08.30. 12:59:32

A jobb és a hasznosabb szerintem 2 külön dolog.
Villánál már most hasznosabb a srác szerintem, Pedronál még egyelőre nem. De ahogy folyamatosan veszi fel a ritmust, nem csodálkoznék azon,ha Pedro/Villa verseny lenne a 3.csatárposztért.

Őszintén megmondom nekem Villa nem hiányzott addig ameddig ugye kényszerű csere miatt beállt.

Sanchezben ami nagyon tetszik,hogy visszajön,nem ismer elveszett labdát,még akkor sem ha már az ellenfélnél van. Tegnap szerintem 5 labdát simán visszaszerzett,ha nem többet.
ziipp
Capitá del Barça

2011.08.30. 12:56:00

Jobb vagy nem jobb, ki tudja? Szerintem az kijelenthető, hogy a legerősebb támadósorunk jelenleg a Pedro-Messi-Alexis hármas. Személy szerint nagyon kedvelem Alexis játékát, ami sokban hasonlít Messiére, csak előbbi többet cselez. :D

Kicsit off, de Pedro egy igazán érdekes eset. Valahogy nem mondaná meg az ember, hogy mitől jellegzetes, mitől egyedi a játéka. Mégis: meccsről meccsről igazolja, hogy szükség van rá. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ziipp 2011.08.30. 13:00:52-kor.
semij
Barça C
Kapcsolat:

2011.08.30. 12:39:30

Villa h h most nem olyan jó?
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.30. 12:35:24

Pedronál JELENLEG biztos, hogy nem jobb Alexis, rá volt a legnagyobb hatással a chilei érkezése, nagyszerűen játszik, és rengeteget fut, valamint tőle újdonság, de cselezget is, Alexis jelenleg semmivel sem tett többet. Oké, berúgta a helyzetét, hát ez van, Pedronak nem volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.30. 12:28:01

Legyen igazatok, lehet elfogult vagyok Pedro irányába, az egyik személyes kedvencem!És Sanchez esetében potenciál kerül állandóan szóba, jelenről beszélünk én Pedrot most jobbnak érzem!
Viszont az tény, hogy kezdőről szinte nem is lehet beszélni!Amikor a csapat motorja és talán legfontosabb játékosa a padon kezd egy Villarreal ellen!
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.08.30. 12:15:47

B. Tamás írta:, védekezni pedig legalább olyan magas szinten tud, mint Pedrito.
Ezt még nem mondanám , letámadáshoz "csapdázáshoz" azért idő kell még azt tökéletesen elsajátítja. De a hozzáállásával, agresszivitásával, sebbeségével ez csak meccsek kérdése.
Sebbeségben, 1vs1ekben veri Pedro-t.
Passzjáték?? :lol: Jelenleg kb mindkét támadónál ez abból áll hogy visszapasszolja a feladónak.
De sztem Villa lesz inkább az áldozat.

Minden tiszteletem a Pedroé, mert hajt, küzd, de Sánchezben megvan az a bizonyos plusz, amivel meccseket dönthet le, ez Pedritóból hiányzik.
SuperMessi
Capitá del Barça

2011.08.30. 12:15:24

B. Tamás írta:Szerk.: Bár egy olyan csapatban, ahol Xavi csak a padra szorul egy rangadón, és így játsszunk, nem tudom, van-e értelme kezdőcsapatról beszélni ?! :D
Itt a pont. Egyik új játékos sem a padra jött 30-40 millió eurókért, de mindannyian fognak ott ülni, ahogy tegnap Xavi, Villa, és ahogy idővel mindenki. Bombaerős a keret, szezononként van 60 meccs, bárki játszik majd erősek leszünk, kipihentek és motiváltak. Ez az ami megért 60 milliót. De Bob_Marley! Szerintem ezt te sem gondolhatod komolyan hogy ennyi pénzért, ilyen potenciállal, az első bajnoki meccsén gólt rúgva és azt végigjátszva, egy 20 perces játékos lesz belőle. Azért ezt gondold át még1x :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SuperMessi 2011.08.30. 12:16:10-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2011.08.30. 12:13:17

Sánchez kompletteb, jobb játékos, mint Pedro. Pedro mellett az szól, h ő jobban ismeri a játékunkat, de ez változni fog. Nem kell sok idő, h a chilei teljesen ráérezzen a játékunkra és akkor már ő fog kezdeni.
Minden tiszteletem a Pedroé, mert hajt, küzd, de Sánchezben megvan az a bizonyos plusz, amivel meccseket dönthet le, ez Pedritóból hiányzik.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2011.08.30. 12:04:46

Sánchez lesz a kezdő, ebben biztos lehetsz :) Én tiszteletben tartom azt, hogy vannak kétségeid az első meccse láttán, mert pontatlan volt sokszor és stb., de a pontatlanság csak átmeneti állapot egy ilyen tehetségű játékostól. A mozgásokat már most tudja, gyorsabb, mint Pedro, jobban cselez, védekezni pedig legalább olyan magas szinten tud, mint Pedrito. Ha letisztul a játéka, ott lesz a kezdőben, akár Villa, akár Pedro helyén.

Szerk.: Bár egy olyan csapatban, ahol Xavi csak a padra szorul egy rangadón, és így játsszunk, nem tudom, van-e értelme kezdőcsapatról beszélni ?! :D
.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.30. 11:55:37

Rivaldo11 írta: :lol: Ez valami vicc? Képességek terén magasan veri Pedrot és Villát is, csak idő kérdése, mikor lendül bele igazán. Höhh, méghogy padról 20-30 percekre...persze.
Jelen pillanatban Villa gyengébb formában van nem úgy jönnek a gólok, őt kiszoríthatja, de Pedronál semmivel sem jobb!Ráadásul mindkét játékos esetében előny, hogy nem 1 hónapja vannak itt!Ha mindenki egészséges nálam Sanchez egy 25-30 percre beálló játékos!Jóval jobban érzi az összjátékot Villa és Pedro is!Biztos fejlődik ebben Sanchez, akkor majd megkövezem magam, de jelenleg ha mindenki egészséges akkor Villa-Messi-Pedro csatársor nem is lehet kérdés!

szerk: mindenki 2szer egészséges :lol:És nem kell variálgatni a csapaton!
Kép
Kép
Kép
Lezárt