Enrique írta:De nem értem a vezetőket... Minek akarnak még igazolni? Nem elég jó így is a csapat? A védelmet megerősítettük, a támadórészleg is bivaly, a középpályán meg sosem volt gondunk.
Nem azt mondom, hogy nem férne be Vieira, de a lényeg: Hogy ha ide is jönne, nem lennénk előrébb annyival vele, hogy ennyi pénzt és Mottát elpazarolnánk rá... Nem ér meg annyit, nem ezen az igazoláson fog múlni, hogy bejutunk-e a BL-döntőbe.
Szerintem. 
Már megbocsáss Enrique, de baroság, amit írsz.
1. Egy csapatot a versenyhelyzet visz előre, Vieira érkeztével ez fokozódik.
2. Az, hogy kit igazolunk, nem az határozza meg, hogy Ronnienak ki a legjobb barátja a csapatban, s kit utál. Felnőtt ember, profi focista, tudja, hogy néha a kedvelt csapattársak is eligazolnak.
3. Vieirát én is utálom, ám a kvalitásait messzemenőkig elismerem és mint a világ legjobb védekező középpályásának, igenis helye lenne a csapatba.
4. Nem lenne itt semmi szerkezeti borulás (bár ezt nem te, hanme Subinho mondta)
5. Hasonlítsuk csak össze pl. Xabi Alonsóval Vieirát: előbbit 25 millió fontért sem engedné a Pool, míg utóbbit kb 10 millió euróért tunánk megszerezni. A kvalitásaik hasonlóak, bár vannak lényeges különbségek, de ez most nem fontos.
Felesleges folytatni a sort, Vieira egyértelműen kell a csapatnak, persze akkor sincs tragédia, ha nem jön.