FC Barcelona 08/09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted ki volt az idény legjobbja?

Messi
114
33%
Xavi
88
26%
Iniesta
95
28%
Eto'o
8
2%
Henry
12
4%
Touré
7
2%
Alvés
1
0%
Puyol
0
0 szavazat
Piqué
16
5%
Más
1
0%

Szavazatok száma: 342
vd17
Barça B

2009.05.28. 19:28:24

Látom magam előtt,ahogy az unoka kérdezi:

-Nagypapa,te tényleg láttad játszani a 2009-es Barcelona-t?!

-Igen kisfiam,én láttam...

-ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ...

Na de a viccet félretéve,azt hiszem életem egyik legszebb évével ajándékozott meg engem ez a csapat,mintha tudták volna,hogy mennyire nem mennek a dolgaim.Leültem meccset nézni és az volt az érzésem,hogy ebben a csapatban nem fogok csalódni,és lám,így lett.Volt jó pár dolog,amit lemorzsolt az utóbbi időszak az életemből,de a BARCA-t NEM!!!Közeledve a 19. szülinapomhoz kaptam egy 19. bajnoki címet,ja meg egy BL-t,meg egy Copa del Rey-t!Ez az időszak,akarva,akaratlanul,beleégett a memóriámba.Az meg,hogy tegnap gipszes lábbal,széttört bokával ugráltam a tv előtt,mindent elmond az idei szezonunkról...

Meghajlok a modern futball legnagyobbjai előtt,
Pep Guardiola előtt,
Joan Laporta előtt,egész Barcelona és a katalán nép előtt!

2009-et egy örökké emlékezetes évvé tették nekem már most!
"Ha olyan játékosokkal találkoznék szembe a pályán,mint a Barcelona játékosai,valószínűleg én is forognék,mint a tojógalamb..."-Nyilasi Tibor

Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
régész
Jugador del Barça

2009.05.28. 19:08:10

Már szinte mindenki leírta a véleményét, és a köszönetét.
Én még annyit tennék hozzá, ami szerintem nagyon fontos: Ez a csapat a világot ajándékozta meg ezzel a futballal
Nem csak nekünk szereztek örömöt, hanem annak is, aki csak úgy bekapcsolta a tv-t, hogy van-e valami jó film, és a meccsünk előtt ragadt. Vagy azt is aki utálja a focit, de haverokkal elment kocsmázni, és imádta a meccsünket.
Nagyon sok semleges emberrel szeretették meg a focit.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.28. 19:06:04

Slither írta:Nem kötelező szavazni, ha nem tudsz 1 vkit kiválasztani, akkor ne tedd. :wink:
Nem oldalkritikaként írtam, hanem a csapat dícséreteként. Elnézést, ha félreérthető voltam. :) (egyébként nem szavazok)
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2009.05.28. 19:00:05

Nem kötelező szavazni, ha nem tudsz 1 vkit kiválasztani, akkor ne tedd. :wink:
Kralo
Entrenador del Barça

2009.05.28. 18:56:07

Nah rendesek vagytok.. válasszon az ember? Lehet egyáltalán?

Ez egy álomcsapat, úgy ahogy van. Az edzővel a játékosokkal a körítéssel, a viva la vidaval és a többivel.
Mesébe illő szezon volt, még a japán rajzfilmgyárosok is ihletet adott szerintem... :D
Ticsi 23
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.05.28. 18:37:53

Biztos elfogult vagyok, de nekem idén Messi volt a legjobb, és bár nem egyszer vitte a hátán a csapatot Iniesta, és nem egy meccsen döntött képességeivel Xavi vagy éppen Henry és Eto'o, és persze minden a csapat érdeme, DE MESSI IS CSAK EGY VAN!
Hajrá MESSI! Hajrá FC BARCELONA!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.05.28. 18:32:59

Ez a szezon csodálatos volt.Amellett hogy tripláztunk ami önmagában is elképesztő tény, még a mutatott játékban is jóval fölülmúltunk mindenkit.Elképesztő hogy Guardiola egy ilyen első szezont produkált.Neki külön köszünjük.Ő kapta össze a társaságot és csinált a játékosokból igazi csapatot.GRACIAS PEP!!!Szinte minden rekordot megdöntöttünk amit csak lehetett.rengeteg egyéni cím és elismerés.Ez a szezon történelem.Köszönöm hogy részese lehettem!
Hogy lehet-e ennél jobb a következő év?? :arrow: A Barca-t ismervén: IGEN :D
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.05.28. 18:27:18

Azt gondoltam, hogy a 2006-os Bl győztes csapatnál nehezen lehetne jobb gárdát összehozni. Sikerült. Ez a csapat kategóriákkal veri a Dinho féle csapatot ( az sem volt akármilyen, és hát ugye elég sok a közös pont, mégis...) sebességben mindenképp.
Ki merem jelenteni, hogy a futballtörténelem egyik legszenzációsabb alakulata a mai Barca. És bár a jelen labdarúgásában már nem lehet olyan könnyen a csúcson maradni mint 15-20 vagy 30 évvel ezelőtt, ez a csapat még nagyon sokáig sikeres lehet.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Barcamatthew
Barça B

2009.05.28. 18:27:08

Kellene a szavazáshoz olyan lehetőség is h mindenki :P :P :D
kudu
Entrenador del Barça

2009.05.28. 18:24:30

noname írta:A legcsodálatosabb ebben a Barcaban az h egy igazi csapat.
Messi elől a legjobb játékosunk, de nem tudna ilyen jól játszani, ha mögötte egy Xavi és egy Iniesta nem vezetnének be diktatúrát a kp-n, de Xavi és Ini se tudnának ilyen jól játszani, ha Toure magabiztossága nem venné le róluk a terhet és Toure se tudna néha ilyen jól bekapcsolódni a Xavi-Ini összjátékokba, ha mögötte nem Pique lenne, akinél a Kínai nagy falat könnyebb megkerülni.
De Messi úgyszintén nem lenne ilyen jó, ha egy Dani Alvessel nem értenék meg tökéletesen egymást, Pique mellett pedig egy bizonyos Puyol annyit dolgozik mintha 5 tüdeje lenne.
Nehéz egy játékost kiemelni. Puyol,Alves,Pique,Toure,Xavi,Iniesta,Messi
Ők talán a legjobbjaink, és akkor még nem írtam a rohadt sok gólt szerző Etooról vagy Henryról, vagy a tökéletes kp-csere Sergiről, vagy a mindenn ziccert fogó Valdesről.
Ez lett, amikor elment Ronaldinho és Deco. Kialakkult egy olyan Barca, amely csapatként eddig soha nem látott összhangban képes dolgozni, sőt, van néhány olyan cserénk is, akinek a beállítása cseppet se akadáyozza a gépezet tökéletesen olajozott működését!
Ezekben rejlik a BARCA igazi ereje!!!
Ott a pont. Abszolút egyetértek Veled, minden így igaz, ahogy leírtad :wink:

És számos sikerre éhes fiatal játékosunk várja még azt, hogy ő lehessen a kezdő csapat tagja :wink:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Bocsi the best Barca-fan
Barça C

2009.05.28. 18:23:03

Ritkán szólok itt fórumon, de ez Barca megérdemli,hogy pár szót ejtsek és kimondottan büszkék lehetünk erre a csodálatos csapatra mert gyönyörű amit csinálnak/csináltak és úgy gondolom h mindenki méltán büszke lehet erre a csapat mert ez a csapat egyszerűen: A VILÁG LEGJOBB CSAPATA.Ez kétséget kizáróan így van nézzük meg csak az idei három kupát,spanyol-kupa,spanyol bajnokság,bl-->simply the best team-KÖSZÖNJÜK!!!

Visca el BARCA!
Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2009.05.28. 18:19:26

Akkor már ez is figyelemre méltó:

http://sportgeza.hu/sport/fizikaliseduk ... /bl_barca/

:) :)
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
noname
Llegenda del Barça

2009.05.28. 18:16:54

A legcsodálatosabb ebben a Barcaban az h egy igazi csapat.
Messi elől a legjobb játékosunk, de nem tudna ilyen jól játszani, ha mögötte egy Xavi és egy Iniesta nem vezetnének be diktatúrát a kp-n, de Xavi és Ini se tudnának ilyen jól játszani, ha Toure magabiztossága nem venné le róluk a terhet és Toure se tudna néha ilyen jól bekapcsolódni a Xavi-Ini összjátékokba, ha mögötte nem Pique lenne, akinél a Kínai nagy falat könnyebb megkerülni.
De Messi úgyszintén nem lenne ilyen jó, ha egy Dani Alvessel nem értenék meg tökéletesen egymást, Pique mellett pedig egy bizonyos Puyol annyit dolgozik mintha 5 tüdeje lenne.
Nehéz egy játékost kiemelni. Puyol,Alves,Pique,Toure,Xavi,Iniesta,Messi
Ők talán a legjobbjaink, és akkor még nem írtam a rohadt sok gólt szerző Etooról vagy Henryról, vagy a tökéletes kp-csere Sergiről, vagy a mindenn ziccert fogó Valdesről.
Ez lett, amikor elment Ronaldinho és Deco. Kialakkult egy olyan Barca, amely csapatként eddig soha nem látott összhangban képes dolgozni, sőt, van néhány olyan cserénk is, akinek a beállítása cseppet se akadáyozza a gépezet tökéletesen olajozott működését!
Ezekben rejlik a BARCA igazi ereje!!!
A Fifa egy szégyen
barcapowa
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.05.28. 18:14:26

Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
dioric
Barça B

2009.05.28. 17:56:04

Ez csoda, csoda, csoda! Boldog vagyok, hogy ezt láthattam! Ami ebben az évben történt, sosem fogjuk elfelejteni, ez a legjobb csapat a futballtörténelemben. Így, a triplázással már ez teljesen egyértelművé vált. Egy fantasztikus szezon volt, ami tökéletesebb nem nagyon lehetne. Leo aranylabdás, ez most már garantált, akármit csinálhat ősszel bárki más. Egy ilyen történelmi siker, egy 38 éves, kezdő edzőtől, egy nyáron újjáépített csapattól, ez fantasztikus. Már senki számára nem lehet kérdés, hogy kik is a legjobbak a világon. Ez az új Dream Team.
Büszke vagyok szeretett csapatomra, büszke vagyok rá, hogy gránátvörös-kék a szívem!

+egy hülye megjegyzés: selejtezős csapatként nyertük meg a BL-t :D

BARCELONA ÖRÖKKÉ! KÖSZÖNÖM!
ser del Barça es el millor que hi ha
BarcandLove
Barça B

2009.05.28. 17:39:05

Grat a CSAPATNAK ezért a gyönyörű szezonért!!!Csak így tovább!
FCB
Ebdon Lake
Jugador del Barça

2009.05.28. 17:31:50

Üdv mindenkinek. Először is szeretnék nagyon sok szerettel gratulálni a csapatnak egy ilyen csodálato idény után. Egy kicsit szeretnék idézni pár meccset ebből az évből, ahol szerintem a csapat kiemelkedően alkotott és remélem ezzel is jobb kedvre tudlak deríteni titeket.

Barcelona - Atletico Madrid 6-1
Barcelona - Real Madrid 2-0
Sevilla - Barcelona 0-3
Villareal - Barcelona 1-2
Barcelona - Valencia 4-0
Atletico Madrid - Barcelona 1-3 Király Kupa
Barcelona - Atletico Madrid 2-1 Király Kupa
Lyon - Barcelona 1-1
Barcelona - Lyon 5-2 Bajnokok Ligája
Atletico Madrid - Barcelona 4-3
Az igaz, hogy kikapott a csapat, de egy fantasztikus mérkőzéssel ajándékoztak meg mindenkit a nagyobbnál nagyobb gólokkal
Barcelona - Bayern München 4-0 Bajnokok Ligája
Bayern München - Barcelona 1-1
Barcelona - Chelsea 0-0
Chelsea - Barcelona 1-1 Bajnokok Ligája
Ez egy borzasztó nehéz és gyenge meccs volt, de egyben nagyon fontos is.
Real Madrid - Barcelona 2-6
Barcelona - Sevilla 4-0
Valencia - Barcelona 2-2
Barcelona - Villareal 3-3
Barcelona - Athletic Bilbao 4-1 Király Kupa
Barcelona - Manchester United 2-0 Bajnokok Ligája

Nekem ebből az látszik, hogy a Barca a világ egyértelműen legjobb csapata. Az összes rangadóból 1 vereség van egyedül a Atletico elleni 4-3. Nagycsapatok ellen vereség nem volt az az egyet leszámítva. Ilyen csoda is szerintem csak egy ilyen csapatnál történhet meg. Ilyen mutatója nincsen senkinek, sem a MU-nak sem a Pool-nak, sem az Intern-nek. Egyszerűen a világ legjobb csapata. Hasonló eredményeket jövőre is...
:D
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.05.28. 11:37:12

én kiegészíteném a szavazást :D

ne válasszunk játékost, válasszuk a CSAPATOT!!!!

(addig nem is szavazok, amíg biztossá nem válik, hogy az 5letem megvétóztátok :D , mert ha elfogadjátok, akkor nem kérdés, h arra teszem a voksom!))
Barcaforever
Director del Fútbol

2009.05.28. 11:32:37

Ezt az évet, mindenki jegyezze meg jól.Ez egy olyan év, amiről majd 10-20-30 év múlva a nagy könyvekben fogunk olvasni, volt egy spanyol csapat, aki mindent megnyert, volt egy csapat, amely 6 gólt rúgott madridban, volt egy csapat, akit nem lehetett megállítani. :wink:

Remélem jövőre is, megtartjuk jó szokásainkat.

Ki fogadott volna erre Szeptember 10.-én.... :shock: :twisted:
Kép
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.05.28. 10:48:24

tegnap olyan extázisba voltam, hogy nem tudtam írni. de most, itt szeretném megköszönni imádott csapatomnak ezt a csodálatos idényt. köszönjünk nektek hogy felejthetetlen dolgokat produkáltatok. szemtanúi lehettünk a "történelemnek". köszönjük nektek srácok.

VISCA EL BARCA
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.05.28. 10:45:53

Csak én szavaztam Iniestára? Pedig sztem ő volt a legjobb. Ő sztem a legfontosabb láncszem a csapatban, idén több sérülése is volt, és láthattuk, h olyankor mennyire hiányzik.

Amugy az meccsen az első pár percben kicsit beféltem, de a gól után nagyon jól játszottunk, elképesztő, h a Munál alig-alig volt a labda. Azért egy ekkora csapat ellen igy játszani, erre a Barcán kivül biztos senki nem képes.
Clark71
Barça B

2009.05.28. 10:24:42

Ez a BARCA A DREAM TEAM!!!!
Lehetünk 6 kupás BARCA(Spanyol szuperkupa+Eu szuperkupa+KLub VB)!!
CAMPIONE CAMPIONE OLEOLEOLLLEEEEEEEEE!!!!
XAVI Hernández Fun Club
F.C. Barcelona Forever
gekkodan
Director del Fútbol

2009.05.28. 10:11:16

Elég apró voltam még a dream team idején, de legalább már emlékeimben benne van. Ilyen Barcát viszont még nem láttam, mint az idei. Nem túlzás, ezek olyan szavak, amelyeket ritkán lehet kimondani. Most viszont ki lehet és mondjuk is ki tényként: A VILÁG LEGJOBB CSAPATÁNAK DRUKKOLUNK!!

Sosem fogom elfelejteni a 2008/2009-es szezont, ami bár nagyon nehezen indult, nagyon sok félelemmel néztem az első pár meccsünket, de egy káprázat felé indult el és be is teljesedett.

Az Atletico Madrid elleni 6-1 volt a vízválasztó, volt egy megérzésem, hogy azt a meccset fel kell vennem, meg is van. Azóta felvettem a Villareal, Sevilla, Chelsea elleni mecsceket és természetesen a Madrid elleni mindkét győzelmet. Ezek a meccsek 30 év mulva is igazolni fogják, hogy a világ valaha látott legjobb csapatai közül az egyik: FC BARCELONA!!

Büszke és boldog pillanatok ezek. Szinte sírva ébredtem örömömben, első utam a YouTube-ra vezetett, ahol a gólokkal kezdtem, majd végignéztem 3x, ahogy átvettük a kupát.

Felejthetetlen kép, ahogy Henry odaadja a kupát az egyedül álló Guardiolának. Nálam az volt az est képe tegnap.

Köszönöm ezt a szezont a csapatnak, az edzőnknek, a háttérben dolgozó minden Barca-alkalmazottnak, a Culéknak és mindenkinek. Köszönöm nektek is és minden szurkoló társamnak. Nézeteltérések voltak és lesznek is. De a cél és a boldogság közös és egyenlő vele: FC BARCELONA!!!

VISCA EL BARCA!!!!

KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.05.24. 21:03:06

noname írta:Többek közt épp ezért kéne kölcsön adni. Tegnap is ha Pinto nem figyel, Caceres legalább 2 gólpasszt ad az ellenfélnak. CSak a fejemet fogtam amikor kb 5 méterről úgy passzolta haza h az ellenfél csatára se volt messzebb 5 méternél. Rutintalan, de túl nagy kockázat itt tartani h nálunk szerezzen rutint. A legjobb lenne kölcsönadni egy spanyol középcsapatnak, de itt semmiképp se jó ha marad.
Szerintem, ha valahova kölcsönadunk egy védőt, akkor azt ne a spanyol bajnokságba adjuk kölcsön, hanem mondjuk egy olaszba, németbe, vagy angolba, ott nagyobb eséllyel tanul meg jobban védekezni! :D

A bl döntőn, ha a MU betömörül, akkor nem lesz túl sok lehetőségünk, el kell kezdeni sokat lövöldözni kintről az első 20 percben, vagy első félidőben, aztán meg lehet lövőcsellel riogatni őket és aztán már lesz egy kis tér, ha elmennek a cselre :D A meccs kulcsemberét én megmondani nem tudom, mert túl sok olyan játékos van, aki lehetne. Én személy szerint Ininek, meg Etonak örülnék, Ini a kedvencem, Etonak meg kell egy kis önbizalom, vagy nemtom mi, de a gól csak jót tehet neki :D Viszont talán inkább a védelem lesz kulcsfontosságú.
Benga
Entrenador del Barça

2009.05.24. 12:21:10

Muniesa nagyon szimpatikus és 92-es létére nem volt megszeppenve cseppet sem, lehet belőle valaki.
A csapat nagyon együtt van, ahogy lejön a képekből, és az ő elmondásuk szerint is egységesebbek az öltözőben is mint az utóbbi években. Ha Guardiola kitalál valami okosat védekezésre szerdán és Ini is játszik, akkora nagyon-nagyon boldogok leszünk.

Ja és valamiért úgy érzem, hogy Henry és Iniesta lehet a kulcs szerdán, persze fontos, hogy Messi lekösse az embereket, de rá hatványozottan oda fognak figyelni. Xavi úgyis hozza magát, Henrytől meg Initől nem tudom mit lehet várni a sérülésük után. Ha ők ketten jól játszák meg az 1v1-eket és a kp-n többiek is képesek több párharcot nyerni mint a Chelsea ellen, akkor nem lesz gond. Mondjuk szerintem a Chelsea és Hiddink tökéletesen zárta le a területet. A Mu meg kénytelen némileg nyitottabban játszani.
Lezárt