Drigo írta:
Nem véletlenül hívják szabadidő-központnak...
BME-seknek mindig is savanyú volt a szőlő

(De egyébként tökéletesen igaz)
Gareth Tello írta:
Az, amit a hsz-ed második részében írsz, szerintem abszolút szakfüggő. Én például heti nyolc órában fogok nyelvet tanulni, ami minden bizonnyal azzal fog járni, hogy viszonylagos folyamatossággal kell majd tanulnom, nem is keveset.
Bölcsészkaron?
Egyébként tényleg szakfüggő valamennyire, hogy mennyit követelnek félév közben (én 2 félév alatt nem találkoztam a "megajánlott jegy" fogalmával, úgyhogy pl. most januárban szórakoztató lesz 8 tárgyból vizsgázni), de szerintem általánosságban jellemző, hogy nincs az a rövid határidős, folyamatos számonkérés. Ha valamit meg kell csinálni, arról tudsz jó előre (nekünk első órán mindig elmondják, milyen rendszerben lesznek zh-k, projektek stb.), eleve kevesebb tárggyal kell foglalkozni, szóval ez szerintem mindenképpen könnyebb.
(Ez az 1 kredites futsal viszont kicsit nevetséges. Mondjuk nálunk meg van olyan, hogy "szabadidő- és élménymenedzsment 3 kreditért. Vagy át lehet menni "söripari technológiák"-at látogatni az élelmiszerkarra.

)
Ja amúgy ezt meg küldeném szeretettel:
http://www.bmeme.hu/post/2969/sulikezde ... cseszkaron" target="_blank
MichaaBee írta:
Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse?
AK-n van ismerős, ha gondolod, megkérem, hogy írjon valamit róla. De mondjuk azt valószínűleg ő sem fogja tudni megmondani, hogy két szak közül melyik a jobb
Nézd, ha matekot, mikrót-makrót, pénzügyet stb. szeretnél tanulni orrba-szájba, akkor menj a KTK-ra, ha érdekel a marketing, menedzsment, hr, ilyesmi dolgok, akkor meg GTK-ra.
(Na meg ugye az sem mindegy, hogy mit akarsz csinálni egyetem után, mert tisztán a fentieket megnézve én is inkább mentem volna AK-ra, mint GM-re.)
Barcaman1993 írta:
465 alá?

Az ELTE-n 470 volt a max. ha jól emlékszem. Ennél többet nem is hallottam egyik szakról sem. Ez durva.
Azért van egy kis különbség a két egyetem között.

(Nekem amúgy tavaly egy osztálytársamat 490-nel vették fel mérnökinfo-ra, de a mostani csoporttársaim közül is tudok mondani jó párat, aki megugrotta a 470et.)