Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
sjay
Entrenador del Barça

2013.09.07. 18:18:19

S.Agüero írta:Nem azon vagyok fennakadva, hanem azon, hogy miután hazaérek 3 után suliból fáradtan, még utána elvárják, hogy tanulgassak itthon több óra hosszát. Ha így lenne, elmenne az egész napom ezzel, mire megtanulok már este van, utálom, mikor ugyanazokat a dolgokat csinálom napról-napra. Mint egy robot.
Én most vagyok végzős, és összetenném a két kezem ha háromra itthon lehetnék. Legtöbbször 4-re, fél 5-re érek haza, de az öltönypróbák a szalagavató tánc és egyéb elfoglaltságok miatt biztos hogy sokszor még ötkor is a suliban leszek. Aztán ezután még tanuljak is, mert ugye érettségi , satöbbi. Szóval élvezd ki a helyzetet, ez még bőven a kezdet, ennél már csak rosszabb lesz :). Ja és, ha első tesi, vigyél magaddal dezodort.. aranyat ér ;)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 18:15:32

sjd írta: Bocs, nem én írtam, hogy még a 7-8 órás tanítás után minimum egy órás matekházit kellett írnom... :roll: (De tényleg, ha mondjuk egy 8 órás nap után mondjuk még kéne egy órát házit írnod, az mennyi?)

Még jó, hogy értetted a "legyen ez akármennyire kevéssé is megerőltető" félmondatot.
De akkor azt bővebben: én speciel az egyetemen sokkal szívesebben vagyok bent reggel 8tól este 8ig 12 órát, mint hogy 4et is benn legyek egy középsuliban. Egész egyszerűen mert azt csinálom, amit szeretnék, nem valami olyat, amit a hátam közepére kívánok, függetlenül attól, hogy éppen a haverokkal dumálok óra közben vagy sem. Aztán még menjél haza és foglalkozz tovább ezzel....
Majd meg fogod látni a különbséget jövő héttől te is.

(Amúgy 11-12. röhejesen egyszerű a 9-10. cumiztatásához képest, én 11.ben jogsit csináltam, 12.ben meg az állandó szalagavató-próbák voltak, de még ezekkel együtt is kellemesebb időszak volt számomra. Mondjuk mi az érettségi tételek kidolgozását elosztottuk egymás között, szóval 1 törin és 1 magyaron kívül én semmit nem dolgoztam ki.)
7-8 óra a suliban nem=7-8 óra tanulással. :wink: Ha megerőltető, ha nem. Nekünk volt olyan építészeti óránk, ahol az óra első 10-15 perce azzal ment el, hogy a tanár megmondta, hogy a könyvből miket írjunk és rajzoljunk le. A maradék 30-35 perc szimpla beszélgetés volt. Azt hiszem ez nem csak nálunk történt meg.

Ez az egyetemes meg úgy legyen, ahogy mondod :!: :D Ebbe nem kötnék bele. :D

Ezt a végét egyáltalán nem értem.11-12 röhejesen egyszerű a 9-10-hez képest? Nincs ebben semmi logika. Pont, hogy a 9-10 sokkal jobb, mert jóval kevesebb az óra, jóval kevesebb a tanulnivaló és a teljesen felesleges tárgyakat már akkor letudják a diákok, mielőtt nekiugornának a kulcsfontosságú 2 évnek. Én akkoriban nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi 30 percnél többet nem igazán tanultam. Mindenből meg is volt a 3-as, 4-es, 1-2 tárgyból még az 5-ös is. 10. év végén meg elhatároztam, hogy muszáj elkezdeni tanulni, ahhoz, hogy a jelenlegi szakomhoz fölvegyenek. Ekkor beindult a nagyüzem, de meg is lett az eredménye, hisz mindkét évben full 5-ös bizonyítványom lett az érettségi tárgyakból. Ott had ne mondjam, hogy nem 30 perceket tanultam már... Mindenki kérdezte, hogy bírom? Sehogy, csak csinálom és kész. Persze besokalltam én is, mert ezt minden nap nem lehet bírni, mert gyakran éjszakázásba torkollott át, de azt hiszem, hogy a cél szentesíti az eszközt meghozta az eredményét. Mégha nem is rajtam múlt, hanem a ponthatárok változása miatt. Nem érzem ilyen drasztikusnak a helyzetet, mint amilyennek beállítod.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2013.09.07. 18:18:36-kor.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.07. 17:26:47

Barcaman1993 írta: Azért ezt egy picit eltúloztad. :D Hol dolgozik egy diák 9-10 órát egy nap?
Bocs, nem én írtam, hogy még a 7-8 órás tanítás után minimum egy órás matekházit kellett írnom... :roll: (De tényleg, ha mondjuk egy 8 órás nap után mondjuk még kéne egy órát házit írnod, az mennyi?)
Barcaman1993 írta:Én azért imádtam középbe járni, mert végig baromkodtuk az egész napot. Olyan hangulatban lesz-e bármikor is részem? Jó lenne. Másrészt átlagban 6-7 órája van egy diáknak naponta. Abból is ilyen tesi, ének, angol és társai, ahol sok mindent nem igazán kell csinálni. Figyelni kell, esetleg írni. Azért ez messze nem olyan megterhelő, mint ahogy te ezt 9-10 óra munkának lefested.
Még jó, hogy értetted a "legyen ez akármennyire kevéssé is megerőltető" félmondatot.
De akkor azt bővebben: én speciel az egyetemen sokkal szívesebben vagyok bent reggel 8tól este 8ig 12 órát, mint hogy 4et is benn legyek egy középsuliban. Egész egyszerűen mert azt csinálom, amit szeretnék, nem valami olyat, amit a hátam közepére kívánok, függetlenül attól, hogy éppen a haverokkal dumálok óra közben vagy sem. Aztán még menjél haza és foglalkozz tovább ezzel....
Majd meg fogod látni a különbséget jövő héttől te is.
Az meg remélem nem komoly, hogy a kapálás a viszonyítási alap a középiskolások leterheltségére. Jó hogy nem az kerül elő, hogy mennyire jó nekik a bányászokhoz képest, mert legalább nem fenyegeti őket, hogy beomlik a járat... Én pl. pénztárosként dolgoztam egy hónapot, az sem volt egy leányálom, de azért nem azt képzelem el, hogy valami ilyesmi vár rám, és ennél csak jobb, ami most van.

(Amúgy 11-12. röhejesen egyszerű a 9-10. cumiztatásához képest, én 11.ben jogsit csináltam, 12.ben meg az állandó szalagavató-próbák voltak, de még ezekkel együtt is kellemesebb időszak volt számomra. Mondjuk mi az érettségi tételek kidolgozását elosztottuk egymás között, szóval 1 törin és 1 magyaron kívül én semmit nem dolgoztam ki.)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.09.07. 17:04:17

jó dolog a középsuli, élvezzétek,és ne hőbörögjetek,annál csak rosszabb jön.
én még mindig visszasírom a gimit.

Most nyáron USA-ban dolgoztam 2 hónapot egy gyerektáborban, konyhán, napi 8 óra munka,néha több kevesebb, heti egy szabadnap. Nem volt megerőltető, de monoton,jobb még egyetemre is járni mint dolgozni:D

amúgy ha amcsi diákmunkával kapcs van valakinek kérdése, hogy lehet kijutni,stb, írjon, segítek.
Csak annyit mondok, hogy 2 hónap meló után 17napot utaztam a keleti parton, NY,Boston, Chicago, Philly, Washington, mindent meg tudtam nézni, stadiontúrák, baseball meccs+tábor ideje alatt Niagara is befigyelt....megéri.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 16:41:14

sjd írta:
(a többiekhez is hozzászólva) Az azért viszont tényleg abnormális, hogy 15-16 éves emberektől napi 9-10 óra munkát várnak el gyakorlatilag (legyen ez akármennyire kevéssé is megerőltető).
Meg azért megnézném pár ember arcát 10 év múlva, amikor odaáll elé a főnök, hogy "figyelj, benn kéne maradni még 2-3 órát túlórázni, de ha 10kor fekszel le, akkor még pont lesz 5 óra szabadidőd". Biztosan senki nem anyázna magában. :D
Azért ezt egy picit eltúloztad. :D Hol dolgozik egy diák 9-10 órát egy nap? Én azért imádtam középbe járni, mert végig baromkodtuk az egész napot. Olyan hangulatban lesz-e bármikor is részem? Jó lenne. Másrészt átlagban 6-7 órája van egy diáknak naponta. Abból is ilyen tesi, ének, angol és társai, ahol sok mindent nem igazán kell csinálni. Figyelni kell, esetleg írni. Azért ez messze nem olyan megterhelő, mint ahogy te ezt 9-10 óra munkának lefested. A köte tele van vele az embernek így is, de van ennél rosszabb. Az érettségi szünetben csináltam olyat, hogy elmentem egy hétre dolgozni kertész mellé segédnek. Általában utaztunk másfél órát, volt olyan, hogy 9 órán át csak csákányoztam, kapáltam és földet hordtam. A karjaimat nem bírtam megmozdítani olyan fáradtak voltak, hazafelé meg csak azért nem aludtam el, mert nem mertem. Feel the difference. Had ne mondjam, hogy melyiket csináltam sokkal nagyobb élvezettel.

Mondjuk én sztem tanultam mindennel együtt 9-10 órát, de az csak is az érettségi tételek miatt voltak. Félelmetesen sok volt egyedül kidolgozni szinte minimális segítséggel. De ez már 18-19 évesen volt, nem 15-16.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.07. 16:30:37

MichaaBee írta: Ha írna valamit az ismerősöd azt tényleg megköszönném. GM-en viszonylag sok emberről tudok, de KTK-n senkit sem ismerek.
Egyébként hogy-hogy GTK-t választottad végül? Mert leírás alapján nekem is a KTK lenne szimpatikusabb, aztán lehet mégis GTK-n kötök ki, de mindenesetre a helyzetem elég hasonlónak tűnik a Tiedhez. :)
Akkor megkérdezem, aztán majd PÜzök.
Igazából én csak nem tudtam elképzelni magam úgy, mint aki egész nap valami adatsor felett kotlik és számolgatja a különböző pénzügyi mutatókat és jelentésüket.
Sokkal inkább valami menedzsment jellegű dolgot szerettem volna csinálni, akár mesteren majd a vezszerv-et vagy a logisztikát. Nem mondom, hogy nem szívom a fogam, amikor egy 800 oldalas vállgazd könyvet kell befenekelni, ahelyett, hogy mondjuk a makrót csinálhatnám (amit sztem kb. az egész szakon én szerettem egyedül), de sztem hosszútávon jobb lesz ez így.
Illetve azért az sem mindegy, hogy ez a szak egy sokkal általánosabb tudást ad, amit egyben lehet úgy értelmezni, hogy mindent tanulunk, de semmit sem igazán (és ebben van is valami), de nem szorítom be legalább magam egyetlen kategóriába.

(a többiekhez is hozzászólva) Az azért viszont tényleg abnormális, hogy 15-16 éves emberektől napi 9-10 óra munkát várnak el gyakorlatilag (legyen ez akármennyire kevéssé is megerőltető).
Meg azért megnézném pár ember arcát 10 év múlva, amikor odaáll elé a főnök, hogy "figyelj, benn kéne maradni még 2-3 órát túlórázni, de ha 10kor fekszel le, akkor még pont lesz 5 óra szabadidőd". Biztosan senki nem anyázna magában. :D
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.09.07. 16:27:56

S.Agüero írta: Ja, van 10 percünk átöltözni és visszaérni a suliba a tornakertből. 5 perc mire visszasétálunk, másik 5 perc meg mire átöltözünk. Meg amúgy is, nincs annyi zuhanyzó, hogy 30 gyerek letusoljon.
Akkor csak nekünk volt olyan szerencsénk, hogy a tesi óra utáni órára ráértünk később bemenni. És nálunk se volt mondjuk sok ember, aki tusolt, mert szégyenlősek voltak, vagy csak simán jó volt nekik így :D De azért 10-en lazán letusoltunk 15 perc alatt :) [/quote]
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 16:26:59

MichaaBee írta:
S.Agüero írta:Nem azon vagyok fennakadva, hanem azon, hogy miután hazaérek 3 után suliból fáradtan, még utána elvárják, hogy tanulgassak itthon több óra hosszát. Ha így lenne, elmenne az egész napom ezzel, mire megtanulok már este van, utálom, mikor ugyanazokat a dolgokat csinálom napról-napra. Mint egy robot.
Ó, a régi szép idők, amikor 3-ra értem haza suliból és fél óra matekházi volt a legnagyobb gondom. :D Ha azt veszem, hogy 10 előtt senki se nagyon fekszik le, akkor mondjuk 2 óra tanulás mellett is van 5 óra szabadidőd, másrészt ha hétköznap nem szeretsz tanulni, akkor egy hétvégi délelőttöt/délutánt rászánva be lehet pótolni mindent. Nem vagyok az az ember, aki széjjel tanulta volna magát, de ami kötelességem volt azt mindig elvégeztem és volt bőven elég szabadidőm eddig. Most ilyen 5-6 körül érek haza minden nap, érettségi előkészítők és edzések vannak délután, úgyhogy lesz ez még rosszabb is. :D Egyébként ezzel most nem azt mondom, hogy kitűnőnek kell lenni, de ami fontosabb érettségi tárgy vagy méginkább ami biztosan felvételi tárgyad lesz, arra érdemes rászánni az időt, és ha jól csinálod, akkor szabadidőd is lesz bőségesen. Pl. egy leendő bölcsész hallgatónak teljesen felesleges güriznie egy 5-ös fizikáért/kémiáért, de mondjuk egy matek már beleszámít a felvételibe, tehát nem feltétlenül érdemes hanyagolni. Egyébként talán épp ez a végzős év fő pozitívuma, hogy nem kell mindenféle felesleges tárgyra időt szánni, konkrétan csak az érettségi tárgyaimra kell tanulni, azon kívül nincs is semmi. Ilyenek, hogy biosz meg filozófia nem nagyon hozzák már lázba a nem leendő orvosokat/szabadbölcsészeket... :)
Ezzel 90%-ban egyetértek. Minden tárgyra fölösleges ráfeküdni, mert értelme nem sok van. Az érettségi tárgyakra kell igazán odafigyelni és kész. Viszont ezt a bölcsész és természettudományos tantárggyal nem értek egyet. A bölcsész szakon is vannak nagyon kemény pontszámok. Idén úgy hozta a sors, hogy azt fölvették, aki jelentkezett. Tavaly viszont pl. az én szakomon 422 volt a ponthatár, ami már nyelvvizsga, emelt szintű és 5-ös érettségikből jön össze. Arra viszont tanulni kell. Másrészt a természettudományok egyikére is oda kell figyelni, mert az 5 érettségi tárgy egyike a továbbtanulók nagyon nagy részének természettudományi tantárgy. Tehát mondjuk, aki mérnöknek megy annak fontos a fizika, vagy egy geológusnak a földrajz. De pl. nekem a történész/muzeológus/levéltáros szakra is, ha duplázok, akkor a földrajzot nézték volna.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.07. 16:19:47

pezZy írta:
S.Agüero írta:Azt meg kifejezetten rühellem, mikor első órákban van a tesim, aztán jól meghajtanak minket, és egész nap büdösödök a suliban, .
Tusoljatok le. Nincs is annál jobb, mikor első órán még mozogtok is és utána felfrissítitek magatokat. Én ilyenkor sokkal fittebb voltam egész nap. Bár nem tudom nálatok van-e lehetőség tusolni.
Ja, van 10 percünk átöltözni és visszaérni a suliba a tornakertből. 5 perc mire visszasétálunk, másik 5 perc meg mire átöltözünk. Meg amúgy is, nincs annyi zuhanyzó, hogy 30 gyerek letusoljon.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.09.07. 16:19:30

Ó, a régi szép idők, amikor 3-ra értem haza suliból és fél óra matekházi volt a legnagyobb gondom. :D Ha azt veszem, hogy 10 előtt senki se nagyon fekszik le, akkor mondjuk 2 óra tanulás mellett is van 5 óra szabadidőd, másrészt ha hétköznap nem szeretsz tanulni, akkor egy hétvégi délelőttöt/délutánt rászánva be lehet pótolni mindent. Nem vagyok az az ember, aki széjjel tanulta volna magát, de ami kötelességem volt azt mindig elvégeztem és volt bőven elég szabadidőm eddig. Most ilyen 5-6 körül érek haza minden nap, érettségi előkészítők és edzések vannak délután, úgyhogy lesz ez még rosszabb is. :D Egyébként ezzel most nem azt mondom, hogy kitűnőnek kell lenni, de ami fontosabb érettségi tárgy vagy méginkább ami biztosan felvételi tárgyad lesz, arra érdemes rászánni az időt, és ha jól csinálod, akkor szabadidőd is lesz bőségesen. Pl. egy leendő bölcsész hallgatónak teljesen felesleges güriznie egy 5-ös fizikáért/kémiáért, de mondjuk egy matek már beleszámít a felvételibe, tehát nem feltétlenül érdemes hanyagolni. Egyébként talán épp ez a végzős év fő pozitívuma, hogy nem kell mindenféle felesleges tárgyra időt szánni, konkrétan csak az érettségi tárgyaimra kell tanulni, azon kívül nincs is semmi. Ilyenek, hogy biosz meg filozófia nem nagyon hozzák már lázba a nem leendő orvosokat/szabadbölcsészeket... :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 16:17:41

Üdv a NAGYBETŰS ÉLETBEN, ami ennél csak rosszabb lesz (ebből a szempontból). Ugyanazon megy mindenki keresztül, mint Te. Én is 3-kor értem haza és azokat meg kellett csinálnom, amiket lejjebb leírtam. Lehet, hogy monoton, de ezért vagyunk iskolában. Másrészt, ha az ember alakíthatja a sorsát, akkor megpróbálja alakítani. Unalmas, vagy nem unalmas, ez van. A munka világában ugyanez megy. Ha meg választhatok, hogy szellemi munkát végezzek, vagy egész nap földet ássak, vagy a Tescoban árut feltöltsek, akkor azt hiszem, hogy egyértelmű a választás.
pezZy
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2013.09.07. 16:15:25

S.Agüero írta:Azt meg kifejezetten rühellem, mikor első órákban van a tesim, aztán jól meghajtanak minket, és egész nap büdösödök a suliban, .
Tusoljatok le. Nincs is annál jobb, mikor első órán még mozogtok is és utána felfrissítitek magatokat. Én ilyenkor sokkal fittebb voltam egész nap. Bár nem tudom nálatok van-e lehetőség tusolni.
Kép
"El fogom feledtetni velük a vereség ízét, ám jól az eszükbe vésem, hogy mindig küzdeniük kell. Én vagyok a vezető, ők követnek engem, együtt pedig sikeresek leszünk…”

Culé per sempre!!
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.07. 16:05:32

Nem azon vagyok fennakadva, hanem azon, hogy miután hazaérek 3 után suliból fáradtan, még utána elvárják, hogy tanulgassak itthon több óra hosszát. Ha így lenne, elmenne az egész napom ezzel, mire megtanulok már este van, utálom, mikor ugyanazokat a dolgokat csinálom napról-napra. Mint egy robot.

Azt meg kifejezetten rühellem, mikor első órákban van a tesim, aztán jól meghajtanak minket, és egész nap büdösödök a suliban, plusz még ugye el is fáradok, azok után nem olyan jó visszamenni a suliba és még odafigyelni órán, ne adj Isten dolgozatot írni, egyáltalán nem fog már akkor az agyam.
Pedig amúgy szeretem a tesi órákat, de ha így van, akkor az nem olyan kellemes utána.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.09.07. 16:02:29

Barcaman1993 írta:
MichaaBee írta: Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse? Egyre erősebben játszom a gondolattal, hogy megpróbálnám a gazdelemzőt az alkalmazottat, így el kellene döntenem, hogy emeltezek-e matekból. Csak nyilván jó lenne előzőleg valami vélemény róla, mert ha mégis GTK mellett döntök (oda elég nekem közép matekkal bekerülni), akkor nem akarom emelt matekkal 465 alá tornászni a pontjaimat... Persze azzal tisztában vagyok, hogy GTK-ra is kell az emeltszintű matektudás, ezzel nincs is gond, csak mondjuk a közép érettségit lehozom kilencvensok százalékra és megduplázom nyelvvel, míg emelt érettségivel necces lenne már az államilag támogatott hely...
465 alá? :shock: Az ELTE-n 470 volt a max. ha jól emlékszem. Ennél többet nem is hallottam egyik szakról sem. Ez durva.
Bizony 465... És ez is csak azért, mert államilag meg lett húzva, hogy több ne legyen, előzőleg ilyen 481 pontok voltak... :?
sjd írta:
MichaaBee írta:Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse?
AK-n van ismerős, ha gondolod, megkérem, hogy írjon valamit róla. De mondjuk azt valószínűleg ő sem fogja tudni megmondani, hogy két szak közül melyik a jobb :D
Nézd, ha matekot, mikrót-makrót, pénzügyet stb. szeretnél tanulni orrba-szájba, akkor menj a KTK-ra, ha érdekel a marketing, menedzsment, hr, ilyesmi dolgok, akkor meg GTK-ra.
(Na meg ugye az sem mindegy, hogy mit akarsz csinálni egyetem után, mert tisztán a fentieket megnézve én is inkább mentem volna AK-ra, mint GM-re.)
Ha írna valamit az ismerősöd azt tényleg megköszönném. GM-en viszonylag sok emberről tudok, de KTK-n senkit sem ismerek.
Egyébként hogy-hogy GTK-t választottad végül? Mert leírás alapján nekem is a KTK lenne szimpatikusabb, aztán lehet mégis GTK-n kötök ki, de mindenesetre a helyzetem elég hasonlónak tűnik a Tiedhez. :)
H a t t r i c k
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 15:51:24

S.Agüero írta: Jó neked, nekünk olyan matektanárunk van, hogy nincs olyan nap, hogy ne kellene minimum fél órát rááldozni a matekházira, és akkor még ott van a többi tantárgy is, legyen akkor 1 óra hossza csak a házi, és még nem is tanultam. :D Mondjuk nem is szoktam, látszik a jegyeimen, de azért nem fogok beleszakadni a tanulásba, azért, hogy ne 4-es, hanem 5-ös szám legyen a bizonyítványomon.
Sajnálom azokat, akik annyira komolyan veszik az egészet, hogy 3-4 órát tanulnak naponta.

Aztán most lehet hülyének néztek, de ez a véleményem az egészről. :D
Azért 8 osztályos gimiben fél óra matek házi írásban? Nekem 5 éves építőipari szakközépben olyan matek tanárom volt, aki 45-60 perces írásbelinél kevesebbet szinte sosem adott. És akkor ott voltak az építészeti tantárgyak, ahol had ne kelljen mondanom, hogy mennyit kellett írni, meg rajzolni... És akkor ott vannak az érettségi tárgyak is, amire még mindig nem tanult az ember semmit. Utolsó évben 3 történelem, meg 2 földrajz óra, amire a rendes felkészülés 1-1 órát vett igénybe. Angolra, magyarra hála az égnek nem kellett tanulni. És akkor ott voltak az érettségi tételek, amiket mind nekünk kellett kidolgozni az összeset. Nekem nem 8 osztályos gimnazista osztálytársaim voltak, tehát csinálhattam mindent magam.

Nem akarok senkit sem kioktatni, de fél órás matek házin fennakadni... És akkor úgy végeztem el az utolsó évet, hogy az érettségi tárgyak mind 5-ös, a többi mind 2-es...
MatyiG
Adminisztrátor

2013.09.07. 15:44:35

A házi feladat más kérdés, azt felírtam, hazamentem, azonnal megcsináltam, 30-35 percnél többet csak nagyon ritkán vett el az életemből.
Jó neked, nekünk olyan matektanárunk van, hogy nincs olyan nap, hogy ne kellene minimum fél órát rááldozni a matekházira, és akkor még ott van a többi tantárgy is, legyen akkor 1 óra hossza csak a házi, és még nem is tanultam. :D Mondjuk nem is szoktam, látszik a jegyeimen, de azért nem fogok beleszakadni a tanulásba, azért, hogy ne 4-es, hanem 5-ös szám legyen a bizonyítványomon.
Sajnálom azokat, akik annyira komolyan veszik az egészet, hogy 3-4 órát tanulnak naponta.

Aztán most lehet hülyének néztek, de ez a véleményem az egészről. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.09.07. 15:26:30

Drigo írta: Nem véletlenül hívják szabadidő-központnak...
BME-seknek mindig is savanyú volt a szőlő :mrgreen: (De egyébként tökéletesen igaz)
Gareth Tello írta: Az, amit a hsz-ed második részében írsz, szerintem abszolút szakfüggő. Én például heti nyolc órában fogok nyelvet tanulni, ami minden bizonnyal azzal fog járni, hogy viszonylagos folyamatossággal kell majd tanulnom, nem is keveset.
Bölcsészkaron? :mrgreen:
Egyébként tényleg szakfüggő valamennyire, hogy mennyit követelnek félév közben (én 2 félév alatt nem találkoztam a "megajánlott jegy" fogalmával, úgyhogy pl. most januárban szórakoztató lesz 8 tárgyból vizsgázni), de szerintem általánosságban jellemző, hogy nincs az a rövid határidős, folyamatos számonkérés. Ha valamit meg kell csinálni, arról tudsz jó előre (nekünk első órán mindig elmondják, milyen rendszerben lesznek zh-k, projektek stb.), eleve kevesebb tárggyal kell foglalkozni, szóval ez szerintem mindenképpen könnyebb.
(Ez az 1 kredites futsal viszont kicsit nevetséges. Mondjuk nálunk meg van olyan, hogy "szabadidő- és élménymenedzsment 3 kreditért. Vagy át lehet menni "söripari technológiák"-at látogatni az élelmiszerkarra. :D )

Ja amúgy ezt meg küldeném szeretettel: :mrgreen:
http://www.bmeme.hu/post/2969/sulikezde ... cseszkaron" target="_blank
MichaaBee írta: Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse?
AK-n van ismerős, ha gondolod, megkérem, hogy írjon valamit róla. De mondjuk azt valószínűleg ő sem fogja tudni megmondani, hogy két szak közül melyik a jobb :D
Nézd, ha matekot, mikrót-makrót, pénzügyet stb. szeretnél tanulni orrba-szájba, akkor menj a KTK-ra, ha érdekel a marketing, menedzsment, hr, ilyesmi dolgok, akkor meg GTK-ra.
(Na meg ugye az sem mindegy, hogy mit akarsz csinálni egyetem után, mert tisztán a fentieket megnézve én is inkább mentem volna AK-ra, mint GM-re.)
Barcaman1993 írta: 465 alá? :shock: Az ELTE-n 470 volt a max. ha jól emlékszem. Ennél többet nem is hallottam egyik szakról sem. Ez durva.
Azért van egy kis különbség a két egyetem között. :wink: :twisted: (Nekem amúgy tavaly egy osztálytársamat 490-nel vették fel mérnökinfo-ra, de a mostani csoporttársaim közül is tudok mondani jó párat, aki megugrotta a 470et.)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 15:23:09

MichaaBee írta: Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse? Egyre erősebben játszom a gondolattal, hogy megpróbálnám a gazdelemzőt az alkalmazottat, így el kellene döntenem, hogy emeltezek-e matekból. Csak nyilván jó lenne előzőleg valami vélemény róla, mert ha mégis GTK mellett döntök (oda elég nekem közép matekkal bekerülni), akkor nem akarom emelt matekkal 465 alá tornászni a pontjaimat... Persze azzal tisztában vagyok, hogy GTK-ra is kell az emeltszintű matektudás, ezzel nincs is gond, csak mondjuk a közép érettségit lehozom kilencvensok százalékra és megduplázom nyelvvel, míg emelt érettségivel necces lenne már az államilag támogatott hely...
465 alá? :shock: Az ELTE-n 470 volt a max. ha jól emlékszem. Ennél többet nem is hallottam egyik szakról sem. Ez durva.

GT akkor időben le kell rendezni, mert holnap 4-ig van várólistás jelentkezés. Mondjuk sztem a futsalt verseny jelentkezéssel is föl lehet venni, mert annyira nem tolonganak, de fő a biztonság. Egyébként mennyi kreditért vettél fel tárgyakat?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2013.09.07. 15:26:44-kor.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2013.09.07. 11:30:38

Nyolcosztályos gimi a világ legkirályabb dolga. :D Én most taposom az utolsó évet és egyet kell értenem abban, hogy a 10. volt a legjobb év. Azóta sajnos baromi sűrű az órarend és egyre többet kell figyelni mindenre a felvételi meg érettségi közeledtével... Egyetlen szerencsém, hogy leosztályozóztam németből, így csütörtökön lyukas az első két órám. :D

Egyébként BCE-KTK-n van valakinek személyes tapasztalata vagy akár csak ismerőse? Egyre erősebben játszom a gondolattal, hogy megpróbálnám a gazdelemzőt az alkalmazottat, így el kellene döntenem, hogy emeltezek-e matekból. Csak nyilván jó lenne előzőleg valami vélemény róla, mert ha mégis GTK mellett döntök (oda elég nekem közép matekkal bekerülni), akkor nem akarom emelt matekkal 465 alá tornászni a pontjaimat... Persze azzal tisztában vagyok, hogy GTK-ra is kell az emeltszintű matektudás, ezzel nincs is gond, csak mondjuk a közép érettségit lehozom kilencvensok százalékra és megduplázom nyelvvel, míg emelt érettségivel necces lenne már az államilag támogatott hely...
H a t t r i c k
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.07. 11:12:18

Barcaman1993 írta:Szóljál, ha érdekel, akkor mehetnénk ugyanarra. Nekem egyébként a csütörtök 14-15 jó lenne.

Azt nem lehet csinálni, hogy fölveszed a következő félévben? Én azt csinálom. Amelyik tárgyra nem fértem be, vagy már nincs kedvem jelentkezni a többi tárgy miatt, azt felveszem a 2. félévben.
Oké. :) Az szerintem nekem is jó lenne, kivétel a jövő héten, mert az egyik kurzusunkat blokkosítva fogják tartani, és az egyik időpont pont csütörtökön kettőtől lenne (de csak a jövő héten!). Persze még ez is változhat... Majd szólok.

De, elvileg lehet, csak akkor még bejön 1-2 plusz tárgy, meg amúgy sem akarom tologatni-halogatni a dolgokat. :D Meglássuk.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 10:58:25

Gareth Tello írta: Futsalon én is gondolkodom. :)
Csak úgy lehet csinálni, hogy ütközzön. :D De már megbeszéltem volt osztálytársammal, aki szintén skandira jön, hogy ő bejár majd az egyikre, én a másikra, és odaadjuk egymásnak a jegyzeteket. :D
Szóljál, ha érdekel, akkor mehetnénk ugyanarra. Nekem egyébként a csütörtök 14-15 jó lenne.

Azt nem lehet csinálni, hogy fölveszed a következő félévben? Én azt csinálom. Amelyik tárgyra nem fértem be, vagy már nincs kedvem jelentkezni a többi tárgy miatt, azt felveszem a 2. félévben.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.07. 10:54:26

Barcaman1993 írta:Úgy néz ki kialakult. Az egész nyár folyamán mindennel foglalkoztam csak az egyetemmel nem. Aztán hamar koppantam, mert nem értettem semmit, főleg ezt a tárgyfelvételt nem. Szerencsére a HÖK-ös kollegák elmagyarázták, így már tisztább a kép. Szóval kialakult. 32 kredit eddig és erősen gondolkozom az 1 kredites futsalban. Jó lenne vmit sportolni, így meg, hogy szabadon választott, akkor inkább focival szerzem meg a kreditet, mint tanulással. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. :D Miért úgy csináltad, hogy ütközzön? Nekem is volt olyan, hogy 2 ütközött, de az egyiket leadtam és fölvettem helyette egy másikat. Nekem biztos para lenne, ha úgy kéne vizsgáznom, hogy nem vagyok ott sose órán, vagy csak nagyon ritkán.
Futsalon én is gondolkodom. :)
Csak úgy lehet csinálni, hogy ütközzön. :D De már megbeszéltem volt osztálytársammal, aki szintén skandira jön, hogy ő bejár majd az egyikre, én a másikra, és odaadjuk egymásnak a jegyzeteket. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.09.07. 10:43:15

Gareth Tello írta:Barcaman, kialakult már az órarended? :)

Nekem kedden ütközik két kötelező tárgy. :lol:
Úgy néz ki kialakult. Az egész nyár folyamán mindennel foglalkoztam csak az egyetemmel nem. Aztán hamar koppantam, mert nem értettem semmit, főleg ezt a tárgyfelvételt nem. Szerencsére a HÖK-ös kollegák elmagyarázták, így már tisztább a kép. Szóval kialakult. 32 kredit eddig és erősen gondolkozom az 1 kredites futsalban. Jó lenne vmit sportolni, így meg, hogy szabadon választott, akkor inkább focival szerzem meg a kreditet, mint tanulással. Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. :D Miért úgy csináltad, hogy ütközzön? Nekem is volt olyan, hogy 2 ütközött, de az egyiket leadtam és fölvettem helyette egy másikat. Nekem biztos para lenne, ha úgy kéne vizsgáznom, hogy nem vagyok ott sose órán, vagy csak nagyon ritkán.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.09.07. 10:27:31

sjd írta:Én 8osztályos gimnáziumba jártam, szóval gondolhatod, mennyire bele voltam rázódva (értsd: a tököm tele volt).
Meg azért hogy nem kell tanulni... Nem mondom, hogy széttanultam volna az agyam középsuliban, de a házifeladatok, hogy mindig van valami, amit észben kell tartani és meg kell csinálni, ezek borzalmasan fárasztóak voltak és állandóan görcsben voltam, mert mindenből mindig teljesíteni kellett. Most egy vizsgaidőszakban többet tanulok, mint 9-12.ig összesen tettem, de ez sokkal jobb így, hogy egyébként meg szorgalmi időszakban egyszerre max 1-2 zh van jó előre bejelentve, és úgy lépek ki az egyetem kapuján, hogy nem is kell rá gondolnom, amíg másnap be nem megyek.
Ó, nyolcosztályos gimnázium... Az remek lehetett.
A házi feladat más kérdés, azt felírtam, hazamentem, azonnal megcsináltam, 30-35 percnél többet csak nagyon ritkán vett el az életemből. Csak olyanból volt nagyon kevés, hogy "akkor most leülök és megtanulom". :D

Az, amit a hsz-ed második részében írsz, szerintem abszolút szakfüggő. Én például heti nyolc órában fogok nyelvet tanulni, ami minden bizonnyal azzal fog járni, hogy viszonylagos folyamatossággal kell majd tanulnom, nem is keveset. És a vizsgaidőszakokról ne is beszéljünk... :D
Drigo
Eurobarca Staff

2013.09.06. 20:16:12

sjd írta:szorgalmi időszakban egyszerre max 1-2 zh van jó előre bejelentve, és úgy lépek ki az egyetem kapuján, hogy nem is kell rá gondolnom, amíg másnap be nem megyek.
Nem véletlenül hívják szabadidő-központnak...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Lezárt