Mihu írta:Mezner2 írta:
Mindenképpen jobban értesz a pólóhoz, mint én, tehát meg se próbálok vitatkozni. De pár kérdést feltennék:
-Szinte csak a kapusra alapozni szerintem elég luxus. Mert ugye egy zónánál sokkal több lövés érkezik a kapura, mint emberfogásnál. A másik, hogy miért nem Gangl az elsőszámú kapus? Sokkal jobb mint Bolonyai.
-Ahhoz képest a 13 gólból rengeteget kaptunk kívülről, ráadásul vagy 3-at 4-et kis túlzással a medence másik végéből...
-Ez biztos így van, nem próbáltam még, tehát elhiszem. Viszont már csak abból is kiindulva, hogy én játszottam nagy pályán megyei első osztályban, és ott nem zóna van, hanem emberfogás. Senki se szereti, mikor valaki ott lóg a nyakán. Egy idő után ideges lesz, hogy állandóan húzza-vonja a védője, csípkedi, rúgja, stb. Sokkal kényelmesebb, idegileg is, hogy szépen nyugisan át tudom venni a labdát, megnézem a lehetőségeket, ilyesmi. Szóval az emberfogásban előbb utóbb a támadó idegileg is elfárad. És az nem feltétlenül rossz dolog...
-Az első részre,azért ezek nagyrészt olyan kapusok már,akire nyugodtan lehet alapozni,ezen a szinten,(most pl. Szécsire gondolok,mert ugye a férfi hoztad fel a montenegró-szerb vonallal)a lányoknál meg,mindenki tisztában volt azzal,hogy Gangl jobb kapus,Merész Bandi bánál,már a KSI-ben is sokat számított a szimpátia a csapat kijelölésénél.
-Azért amikor ilyen távolról kapunk gólt,az kb.40%ban a kapus hibája csak,a zónának az egyik lényege,hogy folyamatosan zavard a lövőjátékost,így neki gyors döntéseket kelljen hoznia,könnyebben csúszik bele a hiba,amikor egy játékosnak van ideje 2-3 lóbára,akkor már egy [auto_cenzúra] az a zóna. Az M zónánál meg,a legjobb lövő általában szoros,míg a 2 szélső lövőről felváltva húzodnak be a védők,attól függően kinél van a labda.A blokkok hiánya meg mind2 csaőatunk esetében aggasztó volt.
-Az utolsó részben van igazság,de egyszerűen egy magyar játékos erre nem képes,mert nincs meg a kellő fegyelem,illetve annyi erőt kivesz a védekezőből is a szoros,hogy utána már semmi energia nem marad elől,nézzd meg az általad említett csapatok támadójátékát,a végletekig le van egyszerűsítve,bepassz centerbe,vagy átlövés,se egy elzárás,se egy betörés center mellé,sem egy áthúzás,semmi,ezt egy magyar játékosnak,soha nem fogja senki tudni megtiltani,mert egyszerűen ez van bennük,kiskoruk óta,annyival fejletebb a vízilabdakultúránk és a játékhoz való hozzáállás,hogy kivitelezhetetlen,hogy úgy kerüljünk pariba egy balkán csapattal,hogy hátul szorosat védekezünk.
Egyébként a zóna meg mentálisan vesz el iszonyat erőt,egy játékosnak 30mp-en belül sokszo 4-5 döntést kell hoznia,hogy bepassz,vagy szélre,lövés vagy lóba,beindulás a falba vagy statikus játék,nagyon sok így a hibalehetőség