Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Most akkor melyik változat volt a jó és hosszabb távon kifizetődő? Enriquének fel lehet róni a rotálást, de Ancelotti meg azért volt rossz mert nem cserélgette a játékosait? A megnyert kupáinkkal minden, a csapat és a stáb felé irányuló évközi kritika érvényét veszíti. Teljesen mindegy mikor, ki volt a kezdő, mennyit pihent stb. , az eredményeink azt mutatják, hogy a csapat jó munkát végzett, minek kellett volna másképp cselekedni, ha így is mi lettünk a legeredményesebb csapat spanyolországban (remélem nem csak ottpalesz77 írta: Viszont Lucho hozsannázásával is kicsit elszaladt már a ló szerintem. Az őszi rotálás teljesen tudatos volt és jó? ...
... ha nem "Carlo antirotálás" az edzőjük, ...
A kiemelt részhez: nem vagyok benne biztos, hogy nem irónia ez a bekezdésed is. Gyengébb lett?whitecule írta: Komolyra fordítva a szót, sokakat nem értek. A keret papíron még gyengébb lett a tavalyi évhez képest. A tagadhatatlan (még ha év végére kifulladó is) világklasszis Fabregas le lett cserélve Rakiticre, aki egy Sevillában nyújtott kiemelkedőt, de amúgy még nem tett le semmit az asztalra
Sancheznek több terület kell, és egy olyan csapatban ahol jobban rá van építve a taktika meg is hálálja ezt, láttuk korábban a válogatottban, Udinében és most az Arsenalban is. Helyette jött Luis aki középen játszva nagyon jól támad le, ezzel segítve a csapatvédekezést, amiből a két szélsőnk is jobban kiveszi a részét idén. Emellett megjátszható, lefoglalja középen a védőket, küzd-hajt, jól használja ki a helyzeteit és még extra passzokra is futotta neki. Szerintem előrelépés ezen a téren is.whitecule írta:, Sanchez helyett Suárez jött, aki természetesen jobb a chileinél, de hát 2 hónapról lemaradt, ami komoly hátrány.
A védelem javulása nagyban köszönhető a jó csapatvédekezésnek, a korábbi évekhez képest jobb letámadásnak, de köszönhető Mathieu érkezésével a variációk növekedésének is. Magassága, testi ereje bizonyos ellenfelek ellen előnyt jelent számára Mascheranoval szemben, és ilyenkor rendre meg is hálálja, tisztában van képességeivel és ezért ritkán vállalja túl magát. Emellett szerzett fontos gólt (asszem a Valencia és a Real ellen).whitecule írta:A védelembe erősítésnek egy "31 éves cigis colos francia" jött, aki ellen kézzel lábbal tiltakoztak az emberek (én is).
Kapusposzton magabiztosabbak lettünk, nem kell izgulni a beadásoknál pl., igaz hogy voltak 1 az 1-ben bravúrjai Victornak de bravúrjai vannak mindkét idei kapusunknak is, Valdesnél nagyobb esély volt egy-egy potyára.whitecule írta:Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt. Fontos megemlíteni, hogy az újakból Enrique hozta ki a maximumot, mint ahogyan az ő kifejezett kérésükre is érkeztek. Nem tudom, hányan tudják, de Luis Suárez leigazolásáról ő személyesen gondoskodott, utazott Liverpoolba és beszélt a játékossal. Nagy húzása volt még Xavi marasztalása is.
Igen, de az év elején ez néha keszekuszának tűnt, és ha az akkor elbukott pontok a bajnokságot jelentik, akkor sokan a rotálást most a negatív oldalra írnák fel. Nyilván jár a pacsi, hiszen biztos van köze a sérülések vagyis azok elkerüléséhez és ahhoz, hogy nem annyira fáradtak most a lábak. Elég tökös volt ezen a téren, le a kalappal, kis kivetés az lehet esetleg, hogy jövőre Messit is hozza le, ha már 3-4gyel megyünk a 60. percben kijár neki is a pihenő, attól függetlenül, hogy ő ha úgy tartja kedve akkor a pályán pihen, és durcizik ha lecserélik.whitecule írta:Nem értem azokat, akik azt írják, hogy ez vagy az nem volt tudatos. A rotáció igenis tudatos dolog, nyilván nem úgy ült le augusztus elején, hogy na majd akkor január 5-én formába fogunk lendülni. Elkezdett egy folyamatot a kezdeteknél, mert tudta, hogy segíthet.
nagyrészt persze igazad van, de itt már azért kicsit túlzásba estél. ez a "mindenki" le tudta védekezni, meg eredmény nélkül, ez annyit takart, hogy a chelsea soha nem látott szerencsével tudott csak továbbmenni ellenünk az elődöntőben. a spanyol kupát azért behúztuk, a bajnokságban meg egy 100(!) pontot hozó real ellen maradtunk alul, amennyit ugye most se értünk el.Subinho írta:Gyakorlatilag Pep utolsó évében már mindenki le tudta védekezni a tiki-takát, így ez inkább már olyan volt, mint a kézilabdában... csak ment a 16-os körül a tili-tolizás, eredmény nélkül!!!
Nemáááár. 2 Valdes nem ér fel egyik jelenlegi kapussal sem.whitecule írta:Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt.
Ez a bajnokság tele van titokkal, de ha jó a vége, spongyát rá. Ha meg majd kiszivárog, úgy is jó. Rejtély a LE - Messi történet, mi lehetett Zubi kirúgásának a szerepe, nem tudjuk, hogy mi volt Unzué része az eredményben. De az lehetetlen, hogy LE-nek ne lenne benne a maga pozitív része. Ahogy azt se tudjuk, hogy a B kiesésének és a fiatalok tavaszi A-ból való eltűnésének mi volt a háttere.hajnesz írta:Nem nagyon értem ezt az egészet. Mikor ősszel döcögött a szekér, akkor Enrique volt a hibás,hogy nem tudja motiválni Messiéket. Most viszont,hogy megy a csapatnak, akkor az edzőnek semmi érdeme az egészben?![]()
A rómiai teljesítményéről meg annyit, hogy a mai napig emlegetik a Roma játékosok,hogy milyen jó elképzelései voltak neki, stb. lásd De Rossi nyilatkozatai...
Nem gondolod, hogy ezek valamilyen szinten összefüggésben állnak az edzővel, a szakvezetéssel. Közel sem biztos, hogy Neymar ilyen szinten játszott volna, vagy, hogy Piqué nem a tavalyi formáját hozza. Lehet, hogy Suarez ott szenvedne szélen és az se elképzelhetetlen, hogy Cesc is hasonlóan jjó szezont futna ha marad. Ezeket nyilván sose tudjuk meg, de azt nem állítanám, hogy erősebb keretünk van. Iniesta, Xavi is fiatalabbak voltak. Én úgy fogalmaznék, hogy LE sokkal többet kihozott a keretből mint Martino. Az tavaly is adott volt.barca0000 írta: Jó oké csak amikor egy újabb Martino-féle edző lesz, akkor is ilyen erős legyen a keret.
Azért tavalyhoz képest jóval erősebbek vagyunk, gondolok itt arra hogy Neymar idén sokkal jobb mint az első évébe volt, vagy hogy Suárez jobban bevált itt mint Alexis, de akár azt is írhatnám hogy a szezonokén 10 jó mecset hozó Fabregas helyett, jött egy stabilan jó teljesítményt nyújtó Rakitic.De lehetne még írni hogy ott van Rafinha, aki ugyan nem az a poszt mint Song de hasznosabb volt idén mint tavaly a kameruni,és talán Matyival is beljebb vagyunk mint tavaly voltunk a már igencsak rozsdás Puyollal.
Szerintem ezek igen csak komoly erősítések, amivel most ott tartunk ahol tartunk.Nem hinném hogy a tavalyi keretből, Enrique többet ki tudott volna hozni mint Martino.
Jó oké csak amikor egy újabb Martino-féle edző lesz, akkor is ilyen erős legyen a keret.Balinho írta: Aztán mikor majd elmegy reméljük, hogy nem egy újabb Martino jön, mert akkor lehet kiderül, hogy több kell ahhoz, hogy sikeres legyen valaki a Barcával, minthogy felrakja a gálakezdőt...
Figyu, itt senki sem mondta, hogy rossz edző, csak nem bánunk a jelzőkkel úgy, mint te. Egy szezon után meg pláne.noname írta:Mivel is erősebb ez a keret, mint a tavalyi??barca0000 írta:
Az oké hogy LE felhozta a Celtát , de viszont a Romával megbukott és ezt nem szabad elfelejteni .Most meg egy borzasztó erős csapatot vezet, amiből még egy Mátyus János is bajnok csapatot csinált volna.
AZ meg hogy a Celtánál az Ő munkájából élnek hááát jó legyen, de akkor ennyi erővel a barca b-nél meg LE élt Pep munkájából!![]()
Papíron inkább lettünk gyengébbek. Egyedüli erősítés Suarez volt. Kb nem volt olyan szakértő a világon, aki a Barcát jósolta volna bajnoknak, azt meg végképp senki, hogy kiheréljük év közben a PSG-t, MC-t és Bayernt.
Az meg akkora címeres marhaság, hogy ne hasonlítsuk Ancellottihoz. Magasról teszek rá, hogy LE-nek ez az első éve, mert idén TÖKÉLETES munkát végzett. A Roma volt az első csapata, az alapján hadd ne ítéljem már el. Az igazi mérce az, hogy a Barcával mire megy. Nálam egyértelműen, messze az év edzője és még csak meg se közelítette senki és ez akkor is így marad, ha a Juve nyerné a BL-t. A jelen munkája alapján egy edzőgéniusz, méghozzá az egyik legnagyobb. Ha jövőre elszúrja, akkor mégsem az.
Én asszem feladom, hogy próbáljak az emberek ép eszére hatni. LE egy romokban levő csapatot olyan szintre emelet, amit legutóbb Pep első évében láttunk.
Lefogadom, hogy majd pár év múlva, amikor nem LE az edző, akkor azok, akik most nem akarják elismerni úgy fognak rá visszaemlékezni, mint hatalmas zsenire.
Amikor Pep-et kinevezték ugyanez volt. Akik év elején lehordták a sárga földig, év végén már azt írtak, hogy milyen jó volt megbízni benne. Majd visszatérünk erre, amikor te fogod dicsérni, mert eljön annak is az ideje.
Mivel is erősebb ez a keret, mint a tavalyi??barca0000 írta:
Az oké hogy LE felhozta a Celtát , de viszont a Romával megbukott és ezt nem szabad elfelejteni .Most meg egy borzasztó erős csapatot vezet, amiből még egy Mátyus János is bajnok csapatot csinált volna.
AZ meg hogy a Celtánál az Ő munkájából élnek hááát jó legyen, de akkor ennyi erővel a barca b-nél meg LE élt Pep munkájából!
Nálam Dárdai nem annyira jó edző még, mint amennyire fel van kapva. Az utóbbi években senki nem kapott akkora támogatást a sajtótól, mint ő, örülök, hogy hosszabbított a klubjával, a BuLi-ban stabilizálná a csapat helyzetét, azzal megalapozná a karrierjét és olyan tapasztalatokat is szerezne a világ egyik legjobb bajnokságában amiről a többi magyar "sztár"edző csak álmodozhat. De ez itt off.barca0000 írta: Én nem azt akarom mondani hogy Enrique rossz edző mert nem az, csak azért kezeljük a helyén.Inkább még Dárdaival van egy polcon, mint sem mondjuk Ancelottival
Pep miért is nem bizonyított a Bayernél? Azért a bl-be se szégyen hogy nem nyertek a 2év alatt amióta Pep van a csapat élén,és azt ne feled hogy tavaly és idén is a végső győztes búcsúztatta őket .(noname írta:Más: Pep még más csapatnál nem bizonyított( a Bayern eléggé fiaskó lett), ellenben amikor LE átvette a Celtát, az az egyik fő kiesőjelölt volt és még idén is azokból a játékosokból él vígan, továbbá azt a játékot játssza, amit LE volt.Szóval aki az egyik leggyengébb kiesőjelöltből 1 év alatt stabil középcsapatot csinál, úgy, hogy még utána is az marad, nos, az tud valamit.
Itt a szezon elejei rotálásra gondolsz? Mert amúgy nem tudom, hogy mi lehet, ami a tudatosságot megkérdőjelezi...Normandia írta: Én továbbra sem vagyok biztos abban, hogy tudatosan tette azt, amit.
Unzue a pontrúgásokért , szögletekért meg még kitudja miért felelt. Az ő dolga volt. Ahogy következett egy szöglet Unzue egyből pattant föl és mutatta melyik szituáció következik.Normandia írta: Két bajnoki cìm a Bayern-el, azért erre nem mondanám, hogy semmi.
Egyébként érdekes megfigyelni az emberek véleményének evolúcióját LE-ről.
Én továbbra sem vagyok biztos abban, hogy tudatosan tette azt, amit. Mindem esetre grat neki is meg a stábjának is. Valamiért úgy érzem, hogy Unzue-nak is köze van a sikerekhez nem csekély mértékben.
Két bajnoki cìm a Bayern-el, azért erre nem mondanám, hogy semmi.noname írta:Szerinted a formaidőzítéshez nincs köze LE-nek? Az edző stáb dolga, hogy úgy irányítsa az edzéseket, hogy szezon végén jó formában legyen a csapat. A stábot jelentős részben maga LE válogatta. Egy igazi ász edző dolga az, hogy olyan stábot válogasson, akik jól kiegészítik a munkáját.
Amikor LE-t dicséri valaki, az az egész stábra érvényes. HAsonlóan, amikor Rijkaard csinált valamit jól, a fene se dicsérte meg külön Ten Cate-et, pedig mindenki tudta, hogy jelentős részben neki köszönhetőek a sikerek.
LE és STÁBJA gyakorlatilag tökéletes munkát végeztek idén. Ha lehet, jobbat, mint Pep-ék! Nah jó, ugyanolyat!
Más: Pep még más csapatnál nem bizonyított( a Bayern eléggé fiaskó lett), ellenben amikor LE átvette a Celtát, az az egyik fő kiesőjelölt volt és még idén is azokból a játékosokból él vígan, továbbá azt a játékot játssza, amit LE volt.Szóval aki az egyik leggyengébb kiesőjelöltből 1 év alatt stabil középcsapatot csinál, úgy, hogy még utána is az marad, nos, az tud valamit.