Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
gg86
Jugador d'estrella

2015.06.02. 12:35:18

palesz77 írta: Viszont Lucho hozsannázásával is kicsit elszaladt már a ló szerintem. Az őszi rotálás teljesen tudatos volt és jó? ...

... ha nem "Carlo antirotálás" az edzőjük, ...
Most akkor melyik változat volt a jó és hosszabb távon kifizetődő? Enriquének fel lehet róni a rotálást, de Ancelotti meg azért volt rossz mert nem cserélgette a játékosait? A megnyert kupáinkkal minden, a csapat és a stáb felé irányuló évközi kritika érvényét veszíti. Teljesen mindegy mikor, ki volt a kezdő, mennyit pihent stb. , az eredményeink azt mutatják, hogy a csapat jó munkát végzett, minek kellett volna másképp cselekedni, ha így is mi lettünk a legeredményesebb csapat spanyolországban (remélem nem csak ott :wink: ).
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.02. 11:57:14

Nekem a 08/09-es csapatnál nem lesz jobb szerintem, ott voltak egyéni villanások, de mellé egy olyan megszervezett csapatjáték, amitől elállt a lélegzetem - meg akkoriban annyira nem is értettem a taktikai részt, mint manapság (most se vágom annyira, de jobban mint 6 éve) úgyhogy szimplán ámultam csak -, számomra azt hihetetlenül nehéz lenne felülmúlnia bárkinek is. Egy lényegében középpálya nélküli csapat meg nem is fogja - támadásban nincs, említettem már az irányítók iráni perverzióm, szóval nézzétek el nekem.. :D

Viszont Lucho hozsannázásával is kicsit elszaladt már a ló szerintem. Az őszi rotálás teljesen tudatos volt és jó? Mi, hogy Xavival álltunk ki a kezdőben minden rangadón, és Rakitic a padon csücsült? Meg amikor ősszel az öreg Maestro vette át a kezdőt egy jó darabig? Vagy hogy addig variált Lucho a nagyobb meccseken, hogy év elején majdnem kipaterolták érte? Onnantól elismerem, hogy lehiggadt, abbahagyta a hülyeségeit, de emlékszem még az Atletico elleni meccsekkel kezdődő menetelés előtt attól félt az egész fórum, hogy épp milyen csodás taktikát talál ki a matracosok ellen megint..

Jövőre meg amúgy kíváncsi leszek, hogy milyen szintű rotálást láthatunk, a középpálya és a védelem biztos forogni fog, az egész évben elég jól pörgött - kisebb problémáim vannak természetesen, de azért nem lehet komolyabb panasz -, de érdemes megnézni az MSN meccseit január óta.. Na most ha ez egész évben ilyen lesz - márpedig jövőre is utálni fogják, ha le kell jönni, szóval javarészt játszani fognak gondolom -, akkor kíváncsi leszek hogy bírjuk év végére. Remélem ugyanilyen jól, és a sérülések is elkerülnek elől, mert akkor ismét ilyen király évünk lehet. Viszont nekem itt van a legnagyobb gondom a mostani csapattal, ha bármelyikük is kiesne, akkor ott nagy gáz van - szerintem Neymar kiválását éreznénk meg legkevésbé jelenleg, pedig az is durva hatással lenne a játékra -, mert az alaptaktikánk támadásban nem túl acélos, ezt láthattuk már azokon a meccseken, amikor nem volt 1 vagy 2 játékos az MSN-ből - vagy amikor lemegy Suárez, és Messi megy be középre, elég jelentősen romlik ilyenkor a játékunk.

És félre ne értsetek, én elismerem Lucho munkáját. Mondjuk a dolgok 90%-a miatt, amiért most dicsérve van már ősszel is lehetett volna, de ez mellékes. Sok játékos feltámadt a regnálása alatt, a védekezésünk böszmejó, a stábja szintén, mert alig volt sérülés idén, és a rögzített szitukban is fejlődtünk, tudunk gyorsan támadásokat építeni, Messi szélen játszik, Suárez középen, még sincs hiszti, megvan az összhang az MSN között - bár az elmondások alapján kétlem, hogy ez Lucho érdeme, lévén alig beszél a játékosokkal -, és ami nekem a legnagyobb húzása a Messi posztcsere mellett, hogy el mert szakadni a Pep éra örökségétől, és mert új elemeket bevezetni. Ezt nagyon kevés edző merte volna meghúzni szerintem, úgyhogy tényleg jár a pacsi neki.

De ha továbbra is versenyben akarunk maradni, akkor neki is fejlődnie kell, elsősorban a támadások megkomponálása terén, mert egy az, hogy kell egy "B" terv is, arra az esetre, ha valaki ne adj Isten a csodatrióból lesérülne, kettő meg, hogy fel kell készülni valami életerősebb játékkal a nagy csapatok ellen, mert idén a Real a második meccsen is megverhetett volna minket, ha nem "Carlo antirotálás" az edzőjük, és a Modric-Kroos duó végig bírja, 60 percig simán jobbak voltak. Persze lehet mondani, hogy de nem vertek, csak ugye a jövőre már ők is fejlődnek, nekünk is kell, ha a trónon akarunk maradni.. Mert kétlem, hogy ha ilyen meccseken kikapnánk jövőre, vagy esetleg ha lesérülne az MSN-ből valaki, és meghalna a játékunk, akkor is ennyien dicsérnék a csapatvédekezést, és örülnének a brusztolós, váratlan húzások nélküli középpályának..

Na kb ennyi lettem volna, remélem a kötözködés előtt elolvassa mindenki még egyszer a mondandóm - még ha hosszú is lett -, aztán szóljatok csak be.. :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.06.02. 10:46:29

Ez a mostani csapat nagyon szerethető,és jó focit is nyújt. Úgy is hogy a kp ki van herélve, kreatívság terén.
Pep teamet meg nem lehet egybe nézni, mert az első év ott teljesen más volt mint az utána lévők. a 08/09es szezon a mostanihoz hasonlítható, játékban is.
De pl 2011 tavaszán is ugyanazt az érinthetetlenséget éreztem a csapaton, mint a mostanin április-májusban végig.

kristop meg leírta 2012-t remekül,sokan hamar felejtenek, remekül nyomtuk akkor is,csak akkor nem volt szerencsénk, jött egy pofon a Chelsea elleni visszavágón. De ott pl nem a taktika fuccsolt be, mint az agyondícsért 2009es csapat chelsea elleni párharcánál. Rengeteg kihagyott ziccer, az odavágón is,kapufák, VV kiszaladgálása Ramires góljánál,stb...fájó volt, de még akkor bőven ott voltunk tűzközelben és a legjobbak szűk csoportjához tartoztunk.

Ezért se értem,miért kell hasonlítgatni,egyelőre LE remek szezont hoz, de ez egy szezon,ami álomszerű...persze lehet mind ilyen lesz LE-vel,mert ő a zisten, Pep meg a zantikrisztus, de lehet nem nyerünk jövőre semmit.

Szóval majd akkor hasonlítsuk össze a kettőt, mikor végzett itt LE (remélem 2-3 év múlva csak).
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.06.02. 10:10:45

whitecule írta: Komolyra fordítva a szót, sokakat nem értek. A keret papíron még gyengébb lett a tavalyi évhez képest. A tagadhatatlan (még ha év végére kifulladó is) világklasszis Fabregas le lett cserélve Rakiticre, aki egy Sevillában nyújtott kiemelkedőt, de amúgy még nem tett le semmit az asztalra
A kiemelt részhez: nem vagyok benne biztos, hogy nem irónia ez a bekezdésed is. Gyengébb lett?
Fabregas igazi posztján nem játszhatott itt nálunk, és rendre ki is fulladt tavasszal. Ehhez képest Rakitic aki egyébként évről évre fejlődött, nem csak egy "egyszezonosjátékos", habár a tavalyi éve igen jóra sikeredett, mégis egy konstans jó teljesítményt tud hozni, kevesebb az extra meccse/megoldása, de védekezésben sokkal stabilabbak lettünk vele, és ha jövőre többet használná azt a jó lövőkéjét, plusz ha több ereje maradna a támadásokra akkor még inkább meg lennénk elégedve vele, de első szezonnak ez így is elég szépre sikeredett.
whitecule írta:, Sanchez helyett Suárez jött, aki természetesen jobb a chileinél, de hát 2 hónapról lemaradt, ami komoly hátrány.
Sancheznek több terület kell, és egy olyan csapatban ahol jobban rá van építve a taktika meg is hálálja ezt, láttuk korábban a válogatottban, Udinében és most az Arsenalban is. Helyette jött Luis aki középen játszva nagyon jól támad le, ezzel segítve a csapatvédekezést, amiből a két szélsőnk is jobban kiveszi a részét idén. Emellett megjátszható, lefoglalja középen a védőket, küzd-hajt, jól használja ki a helyzeteit és még extra passzokra is futotta neki. Szerintem előrelépés ezen a téren is.
whitecule írta:A védelembe erősítésnek egy "31 éves cigis colos francia" jött, aki ellen kézzel lábbal tiltakoztak az emberek (én is).
A védelem javulása nagyban köszönhető a jó csapatvédekezésnek, a korábbi évekhez képest jobb letámadásnak, de köszönhető Mathieu érkezésével a variációk növekedésének is. Magassága, testi ereje bizonyos ellenfelek ellen előnyt jelent számára Mascheranoval szemben, és ilyenkor rendre meg is hálálja, tisztában van képességeivel és ezért ritkán vállalja túl magát. Emellett szerzett fontos gólt (asszem a Valencia és a Real ellen).
whitecule írta:Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt. Fontos megemlíteni, hogy az újakból Enrique hozta ki a maximumot, mint ahogyan az ő kifejezett kérésükre is érkeztek. Nem tudom, hányan tudják, de Luis Suárez leigazolásáról ő személyesen gondoskodott, utazott Liverpoolba és beszélt a játékossal. Nagy húzása volt még Xavi marasztalása is.
Kapusposzton magabiztosabbak lettünk, nem kell izgulni a beadásoknál pl., igaz hogy voltak 1 az 1-ben bravúrjai Victornak de bravúrjai vannak mindkét idei kapusunknak is, Valdesnél nagyobb esély volt egy-egy potyára.
Luis egyébként köztudottan Barcás volt, egy ilyen előző szezon után pedig nyilván minden top csapat megkereste, úgyhogy ez is nagyban kellett ahhoz, hogy mondjuk ne pont a Realhoz menjen. Ha ősmadridista lett volna akkor LE ígérhetett volna neki bármit a világon... De oké, felírhatjuk ezt is a pozitív oldalra LE neve mellé.
Xavi marasztalása és legfőképpen 12. embernek tétele is nagy húzás volt, jól tudta használni, amikor biztonság kellett a csapatnak azt az öreg rendre tudta hozni, emellett volt pár kiemelkedő meccse kezdőként is.
whitecule írta:Nem értem azokat, akik azt írják, hogy ez vagy az nem volt tudatos. A rotáció igenis tudatos dolog, nyilván nem úgy ült le augusztus elején, hogy na majd akkor január 5-én formába fogunk lendülni. Elkezdett egy folyamatot a kezdeteknél, mert tudta, hogy segíthet.
Igen, de az év elején ez néha keszekuszának tűnt, és ha az akkor elbukott pontok a bajnokságot jelentik, akkor sokan a rotálást most a negatív oldalra írnák fel. Nyilván jár a pacsi, hiszen biztos van köze a sérülések vagyis azok elkerüléséhez és ahhoz, hogy nem annyira fáradtak most a lábak. Elég tökös volt ezen a téren, le a kalappal, kis kivetés az lehet esetleg, hogy jövőre Messit is hozza le, ha már 3-4gyel megyünk a 60. percben kijár neki is a pihenő, attól függetlenül, hogy ő ha úgy tartja kedve akkor a pályán pihen, és durcizik ha lecserélik.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
kristop
Entrenador del Barça

2015.06.02. 10:00:01

Subinho írta:Gyakorlatilag Pep utolsó évében már mindenki le tudta védekezni a tiki-takát, így ez inkább már olyan volt, mint a kézilabdában... csak ment a 16-os körül a tili-tolizás, eredmény nélkül!!!
nagyrészt persze igazad van, de itt már azért kicsit túlzásba estél. ez a "mindenki" le tudta védekezni, meg eredmény nélkül, ez annyit takart, hogy a chelsea soha nem látott szerencsével tudott csak továbbmenni ellenünk az elődöntőben. a spanyol kupát azért behúztuk, a bajnokságban meg egy 100(!) pontot hozó real ellen maradtunk alul, amennyit ugye most se értünk el.

szóval igen, pep addigra már megfáradt és kellett valami újítás (vagy tőle, vagy mástól), de az a csapat még akkor is baromi erős volt, és közel se tudta mindenki levédekezni, sőt, általában senki. hajlamosak vagyunk pep utolsó évét az utána következő két évvel egy polcra tenni, pedig akkor azért még bőven volt bennünk kraft.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Subinho
Director del Fútbol

2015.06.02. 08:19:37

Nos, maximálisan egyetértek jelwaz-al, annyi különbséggel, hogy nem kell olyan messzire menni Pep-től... Valóban igaz, az a csapat precízebb volt, mert az elsődleges szempont a biztosnágos és pontos labdatartás, a mostani csapat sokkal inkább be meri vállalni a kevésbé pontos és emiatt veszélyesebb passzokat. Ugyanakkor a Pep érában is akkor volt nagyon jó a csapat, amikor csatárokkal játszottunk. Az Eto'o, Henry, Messi hármas szenzációs volt, majd jött Villa, akinek az első 2 éve szintúgy. Pep utolsó évében eltűntek a csatárok, gyakorlatilag 5 kp-val és egy árny-ékkel álltunk fel. Meg is lett az eredménye, tili-toli a kapu körül, mindenki passzolni akart, csak Messi tudott gólt lőni, egyszerű volt a képlet, őt ki kellett venni a játékból... Most megkapta a játszótársakat, van 3 villámgyors támadónk, akik sokkal több gyors mélységi lasztit kapnak, amivel lendületből tudnak menni a védőkre. Látszik, hogy nagyon élvezik is ezt!!! LE legelőször ezt ismerte fel: csatárok kellenek, játszótársak Messi mellé és gyorsabb, direktebb játék. Ugyanakkor nem szabad teljesen megváltoztatni a játékot, mert abba belebukik, lásd: Martino. Gyakorlatilag Pep utolsó évében már mindenki le tudta védekezni a tiki-takát, így ez inkább már olyan volt, mint a kézilabdában... csak ment a 16-os körül a tili-tolizás, eredmény nélkül!!! Szóval jár a taps LE-nek, nagyon remélem marad a nyár után is!!! =D>

szerk: JA! Kapusposzton meg aki Valdest bármelyik jelenlegi kapusunkhoz hasonlítja... ég és föld. Valdes nem volt rossz kapus, de soha nem voltam elájulva tőée, Pinto meg egyenesen középszerű volt. Most van 2 remek kapusunk, Bravo nagyon jó, Ter Stegen meg 1-2 év év sztem top3 kapus lesz!!!
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.06.02. 01:47:11

Hát én nem értek annyira a focihoz, csak azt tudom, hogy öröm nézni a játékosokat. És persze előveszem Pepet (más is tette), aki eredményes volt, de számomra a két Barca ég és föld. Ez a mostani annyira szerethető, kevesebb a hiszti, nagyobb az akarat, s talán, ha a Pep féle Barca a precizitás volt, akkor azt nem üti meg a mostani, viszont van szenvedély és a küzdés. Pep Barcája mikor csinálta volna meg, hogy a Bayern jól tartja magát, aztán a 77. percben lőve az első gólt 3-0-ra nyer? Ha a tizedikben lőttük volna, akkor ráül az eredményre, aztán esetleg beakad még egy (nem rögzített szituációból). Vagy hoztuk az elejétől a meccset, vagy ha galiba volt (igaz ritkán), akkor borítékolható kudarc is. Nagy öröm azt látni, hogy a játékosok egymásért is küzdenek, néha nem is munkatársaknak tűnnek, szerintem pl. e miatt hozhattuk a bajnokságot. Mindenki hozzáteszi a magáét, Messi kivirult. Imádom ezt a csapatot, mert megteszik, amit meg kell, ez a mentalitás és ez a Barca visszahozta a szívembe a focit. Amúgy kinek melyik Barca jön be jobban, a Pep féle vagy az LE féle?
whitecule írta:Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt.
Nemáááár. 2 Valdes nem ér fel egyik jelenlegi kapussal sem.
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2015.06.01. 22:48:18

Ne áltassátok magatokat, nyilvánvaló, hogy igazából nem is Luis Enrique az edző. Messi és Neymar szokták levezényelni az edzéseket, találják ki a taktikát, csak amikor nyitott edzés van, meg videót vesznek, akkor Luchot is behívják bohóckodni.
Enrique igazából Bartomeu titkos fia, azért van ilyen kivételes szerepben. Pep is csak Messi tippjeinek köszönhetően lett az aki, most meg a Bayernnél hiába kérdezgeti Schweinsteigeréket, hogy mit csináljon, kit cseréljen, milyen formációban játsszanak, ők már nem olyan okosak. Néha azért rákérdez a dolgokra a negyedik játékvezetőnél, aztán annak néha van egy-két jó tippje, ezért az utóbbi két Bundesligát megnyerték. A Bundesliga amúgy magyar NB2 szintű bajnokság, ne tévesszen meg ez senkit.
A Barcához visszatérve, ha kielemezitek a meccseket, akkor láthatjátok, hogy Enrique általában csak áll a partvonalon és három frázist kiabál: "Okosan!", "Lőjetek gólt!" és "Ne veszítsetek!", valamint néha felemeli a hüvelykujját is. Nyilván emiatt rossz a játékosokkal való viszonya, a múltkori kupadöntő után a hülyéje evett egy gyrost, de megette vele a papírt is, és fuldokolni kezdett, Messi szerencsére ott volt, és hátba veregette. Ez úgy látszott mint egy ölelés, de nem az volt.
Hogy summázzak is végre valahára, ilyen kerettel, valamint Messi segédletével Berki Krisztián is triplázna, de ha Ancelotti esetleg ide igazolna, ő minden évben nyomatná a sextuplét.

Komolyra fordítva a szót, sokakat nem értek. A keret papíron még gyengébb lett a tavalyi évhez képest. A tagadhatatlan (még ha év végére kifulladó is) világklasszis Fabregas le lett cserélve Rakiticre, aki egy Sevillában nyújtott kiemelkedőt, de amúgy még nem tett le semmit az asztalra, Sanchez helyett Suárez jött, aki természetesen jobb a chileinél, de hát 2 hónapról lemaradt, ami komoly hátrány. A védelembe erősítésnek egy "31 éves cigis colos francia" jött, aki ellen kézzel lábbal tiltakoztak az emberek (én is). Kapusposztot nem részletezném, Victor Valdes még mindig van olyan kapus mint Bravo, ott tulajdonképpen nem történt minőségbeli változás. Illetve mégis, hisz az újak akár bukhattak is volna, beilleszkedésükre elmehetett volna sok idő, tehát kockázat volt. Fontos megemlíteni, hogy az újakból Enrique hozta ki a maximumot, mint ahogyan az ő kifejezett kérésükre is érkeztek. Nem tudom, hányan tudják, de Luis Suárez leigazolásáról ő személyesen gondoskodott, utazott Liverpoolba és beszélt a játékossal. Nagy húzása volt még Xavi marasztalása is.
Nem értem azokat, akik azt írják, hogy ez vagy az nem volt tudatos. A rotáció igenis tudatos dolog, nyilván nem úgy ült le augusztus elején, hogy na majd akkor január 5-én formába fogunk lendülni. Elkezdett egy folyamatot a kezdeteknél, mert tudta, hogy segíthet.

Ami még eszembe jut, és még nem esett róla szó, az a motiváció. Emlékezzetek a tavalyi szezon végén látható kiégett arcokra, a folyamatos ikszekre kis csapatok ellen, és a csodák folytán megnyert meccsekre (Villarreal ellen két öngóllal, stb.). Az idei szezonban két kezemen nem tudnám megszámolni hány olyan meccs volt, amikor visszaidéztem ezeket és azt mondtam magamnak: ezt a meccset tavaly még elveszítette/döntetlenre hozta volna a Barca. Ez az új Barca tavaly már az utolsó előtti fordulóban behúzta volna a bajnokságot, amikor a Martino csapat az Elche ellen 0-0-t játszott idegenben, miközben az Atleti pontot bukott. Apropó Atleti, a tavalyi mumust négyből négyszer verte a lesajnált Lucho...
A legnagyobb erényének tehát a motivátori képességét tartom, a tavalyi kiégett csapatból egy sikeréhes, hatalmas küzdőszellemmel rendelkező alakulatot csinált, ez pedig a sikerek fő oka idén, legyen akármilyen taktika, vagy akármilyen játékoskeret.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.06.01. 22:10:08

A fiatalok eltünése szerintem eléggé egyértelmü... Ha teszem azt a B csapat minden meccsét elveszti egy gyengébb ligában, akkor mit keressenek onnan a játékosok a nagycsapatban?
LE-t emiatt nagyon-nagyon becsülöm,hogy teljesítményre osztja a játékperceket, és nem korra, névre, vagy hypera. Ezzel nyilván lehet vitatkozni az MSN tekintetében, csak épp felesleges, mert valami eszméletlen mennyi gólt rúgnak.
Igazából az edzőt sose mint egy személyt kell dicsérni, az ő dícséretében mennem van az egész technikai stáb, akiért felel. Fordítva is igaz. Ha beégtünk volna, senki sem csak Unzuét szidja, hogy minden második szögletből gólt kapunk.
Samper
Director del Fútbol

2015.06.01. 21:07:47

hajnesz írta:Nem nagyon értem ezt az egészet. Mikor ősszel döcögött a szekér, akkor Enrique volt a hibás,hogy nem tudja motiválni Messiéket. Most viszont,hogy megy a csapatnak, akkor az edzőnek semmi érdeme az egészben? :mrgreen:
A rómiai teljesítményéről meg annyit, hogy a mai napig emlegetik a Roma játékosok,hogy milyen jó elképzelései voltak neki, stb. lásd De Rossi nyilatkozatai...
Ez a bajnokság tele van titokkal, de ha jó a vége, spongyát rá. Ha meg majd kiszivárog, úgy is jó. Rejtély a LE - Messi történet, mi lehetett Zubi kirúgásának a szerepe, nem tudjuk, hogy mi volt Unzué része az eredményben. De az lehetetlen, hogy LE-nek ne lenne benne a maga pozitív része. Ahogy azt se tudjuk, hogy a B kiesésének és a fiatalok tavaszi A-ból való eltűnésének mi volt a háttere.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.06.01. 21:03:51

Ha csak Messi "visszahozatala" lenne az érdeme, már akkor is kalapemelést érdemelne. Emellett -vagy ebből kifolyólag inkább-két trófeát is a zsákba rakott eddig, ráadásul elérte, hogy ma 2015 júniusára a futballvilág ismételten A Barcát tartja a világ legjobb csapatának. :)Nagy dolgok ezek :)
Rivaldo-A Legnagyobb.
Chino
Llegenda del Barça

2015.06.01. 21:00:11

barca0000 írta: Jó oké csak amikor egy újabb Martino-féle edző lesz, akkor is ilyen erős legyen a keret.
Azért tavalyhoz képest jóval erősebbek vagyunk, gondolok itt arra hogy Neymar idén sokkal jobb mint az első évébe volt, vagy hogy Suárez jobban bevált itt mint Alexis, de akár azt is írhatnám hogy a szezonokén 10 jó mecset hozó Fabregas helyett, jött egy stabilan jó teljesítményt nyújtó Rakitic.De lehetne még írni hogy ott van Rafinha, aki ugyan nem az a poszt mint Song de hasznosabb volt idén mint tavaly a kameruni,és talán Matyival is beljebb vagyunk mint tavaly voltunk a már igencsak rozsdás Puyollal.

Szerintem ezek igen csak komoly erősítések, amivel most ott tartunk ahol tartunk.Nem hinném hogy a tavalyi keretből, Enrique többet ki tudott volna hozni mint Martino.
Nem gondolod, hogy ezek valamilyen szinten összefüggésben állnak az edzővel, a szakvezetéssel. Közel sem biztos, hogy Neymar ilyen szinten játszott volna, vagy, hogy Piqué nem a tavalyi formáját hozza. Lehet, hogy Suarez ott szenvedne szélen és az se elképzelhetetlen, hogy Cesc is hasonlóan jjó szezont futna ha marad. Ezeket nyilván sose tudjuk meg, de azt nem állítanám, hogy erősebb keretünk van. Iniesta, Xavi is fiatalabbak voltak. Én úgy fogalmaznék, hogy LE sokkal többet kihozott a keretből mint Martino. Az tavaly is adott volt.
Forca Barca!!!!
barca0000
Jugador del Barça

2015.06.01. 20:29:36

Balinho írta: Aztán mikor majd elmegy reméljük, hogy nem egy újabb Martino jön, mert akkor lehet kiderül, hogy több kell ahhoz, hogy sikeres legyen valaki a Barcával, minthogy felrakja a gálakezdőt...
Jó oké csak amikor egy újabb Martino-féle edző lesz, akkor is ilyen erős legyen a keret.
Azért tavalyhoz képest jóval erősebbek vagyunk, gondolok itt arra hogy Neymar idén sokkal jobb mint az első évébe volt, vagy hogy Suárez jobban bevált itt mint Alexis, de akár azt is írhatnám hogy a szezonokén 10 jó mecset hozó Fabregas helyett, jött egy stabilan jó teljesítményt nyújtó Rakitic.De lehetne még írni hogy ott van Rafinha, aki ugyan nem az a poszt mint Song de hasznosabb volt idén mint tavaly a kameruni,és talán Matyival is beljebb vagyunk mint tavaly voltunk a már igencsak rozsdás Puyollal.

Szerintem ezek igen csak komoly erősítések, amivel most ott tartunk ahol tartunk.Nem hinném hogy a tavalyi keretből, Enrique többet ki tudott volna hozni mint Martino.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.06.01. 19:52:45

Nem nagyon értem ezt az egészet. Mikor ősszel döcögött a szekér, akkor Enrique volt a hibás,hogy nem tudja motiválni Messiéket. Most viszont,hogy megy a csapatnak, akkor az edzőnek semmi érdeme az egészben? :mrgreen:
A rómiai teljesítményéről meg annyit, hogy a mai napig emlegetik a Roma játékosok,hogy milyen jó elképzelései voltak neki, stb. lásd De Rossi nyilatkozatai...
Balinho
Entrenador del Barça

2015.06.01. 19:29:13

Lucho edzői karrierje

Barca B: abszolút siker: feljutás a másodosztályba, ott meg bronzérem, ami azért magáért beszél.
Roma: itt tényleg szeretik megbukottnak bélyegezni, de az a Roma előtte és utána is 6. lett, vele 7. Az elején nagyon szépen indultak, de a végére összeesett a csapat is és Lucho is. Hozzáteszem a boxban is azt mondják, hogy az az igazi boxoló, aki a padlóról tud meccset nyerni, úgyhogy lehet, hogy jót is tett neki egy pofon, mert a kicsikkel elért sikerei után nagy volt a hype körülötte is, pláne, hogy akkortájt a Pep-éra csúcsát éltük és a Barca-edzőket és stílust elég keményen oboázta a közvélemény. Úgyhogy ebben inkább Subinhohoz csatlakoznék, hogy bár nem volt sikeres, azért ordas nagyot nem bukott, inkább csak nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Celta: Szerintem ez szintén egyértelmű siker, a kieséstől egy ponttal megmenekülő Celtából felsőházi csapat lett.

És ez igenis szép pedigré. Komolyan nem értek egyes véleményeket, normális, hogy az edzők megjárják a lépcsőfokokat, az is, hogy egyszer-egyszer elbuknak, csak pár példát felhozva Klopp liftezett a Mainz-cal, a másodosztályból vitte el a BVB, Ancelotti egy bivalyerős Parmával elért 6. hellyel dobbantott a Juvéhoz (előtte volt velük egy ezüstje), a Parmához a Reggianaval elért eredményei miatt került, Benitez vagy van Gaal utóbbi tíz éve inkább bukás, mint siker, a távozásának módja miatt hatalmas misztikum övezte Heynckes (ha marad, vele épp mostanra triplázna a korszakos csodaBayern...) tele van bukott vagy középszerű szezonokkal a sikeresek mellett (abszolút szúrópróbaszerűen 94-95 9. hely a Frankfurttal; 99-2000 a Sporting és Porto mögött 3. hely a Benficával; 2001-2003 egy 9. és 7. hely a Bilbaoval; 2003-04 7. hely a Schalkéval; 2006-07 csont utolsóként kiesés a Gladbach-hal). Komolyan a modern futballban olyan elvárások vannak, hogy az eszem megáll, a Bayernnél ha csak elődöntőig jutnak a BL-ben, akkor már kudarc az év, a Madridnál Ance feje egy kupa nélküli év után porbahull, mintha egy ellenfelek nélküli Ligát és BL-t buktak volna el szégyenteljesen, de nálunk is egy átalakításra szánt, átmeneti szezon jó eséllyel triplázó, de legrosszabb esetben is duplázó edzőjére is fanyalgunk, meg azt mondjuk, hogy ezt a csapatot egy vakvezető kutya is elirányítja a triplázásig.

Az meg, hogy az eredményeinkhez mennyire van neki személy szerint köze vagy mennyire a stábnak, engem nem érdekel, egy vezetőedző felel a stábért is. Hogy Unzuénak köszönhető a pontrúgások terén a javulás? Akkor köszönöm LE-nek, hogy visszahozta és hogy engedte, hogy szabad kezet kapjon. Megjegyzem Unzue emlékeim szerint Rijkaard és Pep alatt is a csapatnál dolgozott és nem emlékszem, hogy akkor olyan őrült jók lettünk volna rögzített helyzetekből, Unzue meg egymagában kifejezetten nem volt sikeres vezetőedzőként, tehát akkor maradjunk annyiban.

Emellett Piquet a lelátóra száműzte, amikor kellett, úgy tűnik meglett az eredménye, Alves lejáró szerződés ide vagy oda évek óta nem játszott ilyen magas szinten, a játékunkba visszaköltözött a dinamika úgy, hogy közben az alapvető filozófia nem változott, a védelmünk meg akárhogy is de rendbe lett rakva, a kifejezetten a kérésére hozott Bravo Zamorát nyert, a sokat szídott kapusrotálás meg úgy tűnik nem akkora katasztrófa, mert könnyen 3 trófeás idényünk lehet, konkrétan az egy szem Douglast leszámítva minden igazolásunk ül, még azt is készséggel elismerem, hogy az általam melegebb éghajlatra kívánt Mathieu is bevált (Vermát nem veszem ide, mert ahhoz LE-nek nincs köze, hogy hogy ment át az orvosin és hogy igazolhattuk le). A középpályánk sem átjáróház végre, mégha ez azzal is járt, hogy a kreativitás terén orrnehezek lettünk (mondjuk Xavi és Ini korosodásával, Fabregas elengedésével ez szükségszerű is volt), és úgy tűnik, hogy a motiváció is rendbe lett téve. És amikor kellett akkor tudott változtatni a hülyeségein, ez pedig a legelismerendőbb tulajdonságok egyike.

Én nem mondom, hogy LE világklasszis edző (ahhoz még kell letegyen az asztalra), de amiket húzott idén azok bejöttek, még az eltúlzott(nak tűnő) rotálásai is jól jönnek most. Azért valamicske elismerést megérdemelne. Valószínűnek tartom, hogy a játékosokkal tényleg hűvösebb a viszonya és emiatt, amikor döcögni fog a szekér (mert előbb-utóbb törvényszerűen fog), akkor hamarabb fogy el a türelem, így nem is fog sokáig a csapatnál maradni és olyan konfettieső mellett távozni, mint Pep, de ahonnan ahova eljuttatta ezt a csapatot, azért maximális elismerést, tiszteletet és megbecsülést érdemel. Aztán mikor majd elmegy reméljük, hogy nem egy újabb Martino jön, mert akkor lehet kiderül, hogy több kell ahhoz, hogy sikeres legyen valaki a Barcával, minthogy felrakja a gálakezdőt...
Subinho
Director del Fútbol

2015.06.01. 12:23:33

Nos, sztem LE nem bukott akkorát a Románál, mint ahogy páran mondják, nem volt rossz, amit csinált,, egyszerűen csak nem a Serie A-ba való, amit ő akart! Nagyon nem! A Celtánál ugyanaz bejött. Egy látványos jól játszó csapat. Nálunk a jobb játékosok miatt az eredmények is mások. Pep ugyanakkor nagyon jókor volt itt és abban van igazság, hogy azért a BM nem megy úgy a szekér. Nem az eredmények miatt, hanem mert sokan nem szeretik amit csinál... Simán benne van a pakliban, hogy úgy kell eljönnie onnan, hogy sorba nyeri a bajnokságokat, mégis a szurkolók pezsgőt bontanak, ha elmegy...
Normandia
Director del Fútbol

2015.06.01. 11:55:59

noname írta:
barca0000 írta:
Az oké hogy LE felhozta a Celtát , de viszont a Romával megbukott és ezt nem szabad elfelejteni .Most meg egy borzasztó erős csapatot vezet, amiből még egy Mátyus János is bajnok csapatot csinált volna.
AZ meg hogy a Celtánál az Ő munkájából élnek hááát jó legyen, de akkor ennyi erővel a barca b-nél meg LE élt Pep munkájából!
Mivel is erősebb ez a keret, mint a tavalyi?? :-s
Papíron inkább lettünk gyengébbek. Egyedüli erősítés Suarez volt. Kb nem volt olyan szakértő a világon, aki a Barcát jósolta volna bajnoknak, azt meg végképp senki, hogy kiheréljük év közben a PSG-t, MC-t és Bayernt.

Az meg akkora címeres marhaság, hogy ne hasonlítsuk Ancellottihoz. Magasról teszek rá, hogy LE-nek ez az első éve, mert idén TÖKÉLETES munkát végzett. A Roma volt az első csapata, az alapján hadd ne ítéljem már el. Az igazi mérce az, hogy a Barcával mire megy. Nálam egyértelműen, messze az év edzője és még csak meg se közelítette senki és ez akkor is így marad, ha a Juve nyerné a BL-t. A jelen munkája alapján egy edzőgéniusz, méghozzá az egyik legnagyobb. Ha jövőre elszúrja, akkor mégsem az.

Én asszem feladom, hogy próbáljak az emberek ép eszére hatni. LE egy romokban levő csapatot olyan szintre emelet, amit legutóbb Pep első évében láttunk.
Lefogadom, hogy majd pár év múlva, amikor nem LE az edző, akkor azok, akik most nem akarják elismerni úgy fognak rá visszaemlékezni, mint hatalmas zsenire.

Amikor Pep-et kinevezték ugyanez volt. Akik év elején lehordták a sárga földig, év végén már azt írtak, hogy milyen jó volt megbízni benne. Majd visszatérünk erre, amikor te fogod dicsérni, mert eljön annak is az ideje.
Figyu, itt senki sem mondta, hogy rossz edző, csak nem bánunk a jelzőkkel úgy, mint te. Egy szezon után meg pláne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
noname
Llegenda del Barça

2015.05.31. 22:59:06

barca0000 írta:
Az oké hogy LE felhozta a Celtát , de viszont a Romával megbukott és ezt nem szabad elfelejteni .Most meg egy borzasztó erős csapatot vezet, amiből még egy Mátyus János is bajnok csapatot csinált volna.
AZ meg hogy a Celtánál az Ő munkájából élnek hááát jó legyen, de akkor ennyi erővel a barca b-nél meg LE élt Pep munkájából!
Mivel is erősebb ez a keret, mint a tavalyi?? :-s
Papíron inkább lettünk gyengébbek. Egyedüli erősítés Suarez volt. Kb nem volt olyan szakértő a világon, aki a Barcát jósolta volna bajnoknak, azt meg végképp senki, hogy kiheréljük év közben a PSG-t, MC-t és Bayernt.

Az meg akkora címeres marhaság, hogy ne hasonlítsuk Ancellottihoz. Magasról teszek rá, hogy LE-nek ez az első éve, mert idén TÖKÉLETES munkát végzett. A Roma volt az első csapata, az alapján hadd ne ítéljem már el. Az igazi mérce az, hogy a Barcával mire megy. Nálam egyértelműen, messze az év edzője és még csak meg se közelítette senki és ez akkor is így marad, ha a Juve nyerné a BL-t. A jelen munkája alapján egy edzőgéniusz, méghozzá az egyik legnagyobb. Ha jövőre elszúrja, akkor mégsem az.

Én asszem feladom, hogy próbáljak az emberek ép eszére hatni. LE egy romokban levő csapatot olyan szintre emelet, amit legutóbb Pep első évében láttunk.
Lefogadom, hogy majd pár év múlva, amikor nem LE az edző, akkor azok, akik most nem akarják elismerni úgy fognak rá visszaemlékezni, mint hatalmas zsenire.

Amikor Pep-et kinevezték ugyanez volt. Akik év elején lehordták a sárga földig, év végén már azt írtak, hogy milyen jó volt megbízni benne. Majd visszatérünk erre, amikor te fogod dicsérni, mert eljön annak is az ideje.
A Fifa egy szégyen
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.31. 22:44:38

barca0000 írta: Én nem azt akarom mondani hogy Enrique rossz edző mert nem az, csak azért kezeljük a helyén.Inkább még Dárdaival van egy polcon, mint sem mondjuk Ancelottival
Nálam Dárdai nem annyira jó edző még, mint amennyire fel van kapva. Az utóbbi években senki nem kapott akkora támogatást a sajtótól, mint ő, örülök, hogy hosszabbított a klubjával, a BuLi-ban stabilizálná a csapat helyzetét, azzal megalapozná a karrierjét és olyan tapasztalatokat is szerezne a világ egyik legjobb bajnokságában amiről a többi magyar "sztár"edző csak álmodozhat. De ez itt off.

Én LE-t nem akartam lehúzni, csupán nem vagyok biztos, hogy minden az ő érdeme, úgyhogy én várok még azzal, hogy a te általad említett polcok egyikére helyezzem.

Akkor más szemszögből közelíteném meg a helyzetet, kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, úgyhogy aki akar nyugodtan csatlakozzon.

Szerinted LE jó edző?
Jelenleg nem tartom egy edzőgéniusznak, de én lennék a legboldogabb, ha később annak tartanám. Van neki egy sajátos stílusa, ami helyenként konfliktusokhoz vezethet akár a játékosokkal, akár a vezetőkkel, emiatt nem is olyan közvetlen a kapcsolata a játékosokkal, mint pl. Pep-nek volt, de én szeretem az olyan embereket akik hűek saját magukhoz, stílusukhoz. Szerintem mindenképpen egy átlag feletti edző, nem tagja még a szűk elitnek, de sokan mondják, hogy könnyű egy ilyen kerettel eredményeket elérni, viszont azt hajlamosak ezek az emberek elfelejteni, hogy középcsapatokkal kiemelkedő eredményeket elérő edzők sorra buknak el topcsapatok kispadjain, úgyhogy mindenképpen kiemelkedik a szememben LE a tömegből.

Szerinted LE top edző?

Jelenleg nem, és az indoklás lejjebb található meg.

Te neked mi kéne ahhoz, hogy LE-t top edzőnek tartsd?

Ha ezekből képes a nagy részét teljesíteni akkor top edzőnek tartom, vannak olyan klasszis edzők akik valamelyik szempontokban kiemelkedők ezek közül, viszont másikakban gyengék, mégis tudják kompenzálni.
Nálam egy top edző:
-képes megújulni, főleg ha több évtizede van a pályán
-képvisel valamit
-képes a stílusát az adott kerethez igazítani
-jól cserél
-koncepciójába, és adott csapatába illő játékosokat képes igazolni (persze mindenkinek vannak melléfogásai), ha az szükséges akkor képes lyukakat foltozni
-van tekintélye a játékosok és a vezetőség felől egyaránt
-jó pedagógus
-képes motiválni a játékosait
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
barca0000
Jugador del Barça

2015.05.31. 19:58:39

noname írta:Más: Pep még más csapatnál nem bizonyított( a Bayern eléggé fiaskó lett), ellenben amikor LE átvette a Celtát, az az egyik fő kiesőjelölt volt és még idén is azokból a játékosokból él vígan, továbbá azt a játékot játssza, amit LE volt. :wink: Szóval aki az egyik leggyengébb kiesőjelöltből 1 év alatt stabil középcsapatot csinál, úgy, hogy még utána is az marad, nos, az tud valamit. :wink:
Pep miért is nem bizonyított a Bayernél? Azért a bl-be se szégyen hogy nem nyertek a 2év alatt amióta Pep van a csapat élén,és azt ne feled hogy tavaly és idén is a végső győztes búcsúztatta őket .( :oops: )

Én nem azt akarom mondani hogy Enrique rossz edző mert nem az, csak azért kezeljük a helyén.Inkább még Dárdaival van egy polcon, mint sem mondjuk Ancelottival
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.05.31. 19:52:46

Normandia írta: Én továbbra sem vagyok biztos abban, hogy tudatosan tette azt, amit.
Itt a szezon elejei rotálásra gondolsz? Mert amúgy nem tudom, hogy mi lehet, ami a tudatosságot megkérdőjelezi...
A rotálás meg kiderül a következő szezonban, bár abban szinte biztos vagyok, hogy ilyen mértékben nem lesz, elsősorban Suarez miatt, de el tudom képzelni, hogy az első pár hónapban megint sok lesz a variálás a kezdő csapattal. Legalábbis nagyon remélem.
roby122
Entrenador del Barça

2015.05.31. 19:45:53

Normandia írta: Két bajnoki cìm a Bayern-el, azért erre nem mondanám, hogy semmi.
Egyébként érdekes megfigyelni az emberek véleményének evolúcióját LE-ről.
Én továbbra sem vagyok biztos abban, hogy tudatosan tette azt, amit. Mindem esetre grat neki is meg a stábjának is. Valamiért úgy érzem, hogy Unzue-nak is köze van a sikerekhez nem csekély mértékben.
Unzue a pontrúgásokért , szögletekért meg még kitudja miért felelt. Az ő dolga volt. Ahogy következett egy szöglet Unzue egyből pattant föl és mutatta melyik szituáció következik.
Neki biztos hatalmas szerepe volt ebben az egészben.
Azért Messinek hatalmas szerepe van abban , hogy most itt vagyunk. Ehhez a játékhoz Messi elengedhetetlen , szerintem ha ő nem lenne itt , egész mást játszanánk most.

Az őszi rotálást én nem éreztem tudatosnak LE részéről. Sokszor játszott Xavi , szerintem akkor még ő sem tudta pontosan , hogy mit is akar játszatni. Nem hinném , hogy ennyire előregondolkodott volna tavaszra. (De ha igen akkor taps) Végül is jól jöttünk ki belőle.
Kíváncsian várom , hogy a következő szezonban , hogyan fogja megoldani , így , hogy már ismeri a gálakezdőt , és hogy tudja , hogy mit játszat.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára roby122 2015.05.31. 20:01:37-kor.
Normandia
Director del Fútbol

2015.05.31. 19:31:41

noname írta:Szerinted a formaidőzítéshez nincs köze LE-nek? Az edző stáb dolga, hogy úgy irányítsa az edzéseket, hogy szezon végén jó formában legyen a csapat. A stábot jelentős részben maga LE válogatta. Egy igazi ász edző dolga az, hogy olyan stábot válogasson, akik jól kiegészítik a munkáját.
Amikor LE-t dicséri valaki, az az egész stábra érvényes. HAsonlóan, amikor Rijkaard csinált valamit jól, a fene se dicsérte meg külön Ten Cate-et, pedig mindenki tudta, hogy jelentős részben neki köszönhetőek a sikerek.
LE és STÁBJA gyakorlatilag tökéletes munkát végeztek idén. Ha lehet, jobbat, mint Pep-ék! Nah jó, ugyanolyat! :lol:

Más: Pep még más csapatnál nem bizonyított( a Bayern eléggé fiaskó lett), ellenben amikor LE átvette a Celtát, az az egyik fő kiesőjelölt volt és még idén is azokból a játékosokból él vígan, továbbá azt a játékot játssza, amit LE volt. :wink: Szóval aki az egyik leggyengébb kiesőjelöltből 1 év alatt stabil középcsapatot csinál, úgy, hogy még utána is az marad, nos, az tud valamit. :wink:
Két bajnoki cìm a Bayern-el, azért erre nem mondanám, hogy semmi.
Egyébként érdekes megfigyelni az emberek véleményének evolúcióját LE-ről.
Én továbbra sem vagyok biztos abban, hogy tudatosan tette azt, amit. Mindem esetre grat neki is meg a stábjának is. Valamiért úgy érzem, hogy Unzue-nak is köze van a sikerekhez nem csekély mértékben.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Subinho
Director del Fútbol

2015.05.31. 19:20:57

LE-t sokan támadták szezon elején, akkor is mondtam hagyni kell dolgozni, lásd Rijkard első éve.... Most egy nagyon jó csapat jött itt össze és LE
4 dologban már jobb, mint az elődei:
1. Tili-tolii helyett gyors labdajáratás és támadások
2. Forma időzítés a szezon végére, ill. a január-februári időszak, amit még Pep sem tudott rendbe rakni
3. Védelem soha nem volt ilyen jó
4. Pontrúgásoknál soha nem voltunk ilyen jók.
Ehhez hozzájön még a fantasztikus támadó trió...
Szóval, le a kalappal!!! Kövezzetek meg, de nekem jobban tetszik ez a csapat, mint a Pep féle tiki-taka csapat... Biztos vagyok benne, hogy meg lehet a triplázás!!!
albicelesteX
A Vadász

2015.05.31. 19:07:09

A végét nagyon adom.Ehhez hasonlót még nem olvastam sehol.Valóban így gondolom én is, hogy Enrique már a Rómánál elkezdett valamit, arra talán lehetne mondani, hogy bukás, de szerintem az sem az ő hibája a volt.A Celtát kihúzta a kiesőhelyről és most nagyon összekaparta a Barcelonát.Pep-et én személy szerint nagyon szeretem, de mikor a Bayernhez igazolt valahogy nekem az olyan biztonsági döntés volt.Mert akkor asszem mehetett volna a City-hez is,de mégsem.Talán ott nagyobb volt a bukó faktor.Azt meg mindenki látja, hogy a Bayernnel hiába nyeri a salátástálakat nagyon sokan kritizálják.Talán nem ok nélkül.Szerintem bőven jól végzi ez az edzői stáb a munkáját, én megmondom őszintén ilyen tavaszt nem hogy a Barcelónától még nagyon másik csapattól sem láttam, hogy ennyire tényleg a végjátékra legyenek kihegyezve.
Kép
Lezárt