Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ordog írta:Nézzétek sokáig, és koncentráljatok. Egy zsiráfot fogtok majd kivenni a képből ha figyelmesen nézitek... Sok sikert![]()
s hol van benne a kérdés?Vito írta:itt egy találós kérdés!Az alábbi rejtvény, a "klasszikus Smith-Jones-Robinson" a maga nemében igazi mûalkotás. Teljes figyelmet igénylõ szellemi kihívás.
Megoldására egy 240 fõs csoportból minössze hatan jöttek rá. A válaszra néhányan 5-10! perc alatt rájöttek. Minden adat fontos, egyiket sem hagyhatjuk figyelmen kívül.
Egy vonaton Smith, Robinson és Jones a fûtõ, a fékezõ és a mozdonyvezetõ, de nem ebben a sorrendben. A vonaton utazik továbbá három üzletember akiket ugyanúgy hívnak: Mr. Smith, Mr. Robinson és Mr. Jones. Mr. Robinson Detroitban lakik. A fékezõ pontosan félúton lakik Chicago és Detroit között. Mr. Jones évente pontosan 20000 dollárt keres. A fékezõ közvetlen szomszédja, az egyik utas, pontosan háromszor annyit keres, mint a fékezõ. Smith billiárdban meg szokta verni a fûtõt A fékezõvel azonos nevû utas Chicagoban lakik.
állítólag egy 240 fős csoportból 6(!)-an jöttek rá!
(én rájöttem)
megvan a megoldása is, csak a vicc az, hogy én nem az alapján jutottam el oda...
Az alábbi rejtvény, a "klasszikus Smith-Jones-Robinson" a maga nemében igazi mûalkotás. Teljes figyelmet igénylõ szellemi kihívás.
Megoldására egy 240 fõs csoportból minössze hatan jöttek rá. A válaszra néhányan 5-10! perc alatt rájöttek. Minden adat fontos, egyiket sem hagyhatjuk figyelmen kívül.
Egy vonaton Smith, Robinson és Jones a fûtõ, a fékezõ és a mozdonyvezetõ, de nem ebben a sorrendben. A vonaton utazik továbbá három üzletember akiket ugyanúgy hívnak: Mr. Smith, Mr. Robinson és Mr. Jones. Mr. Robinson Detroitban lakik. A fékezõ pontosan félúton lakik Chicago és Detroit között. Mr. Jones évente pontosan 20000 dollárt keres. A fékezõ közvetlen szomszédja, az egyik utas, pontosan háromszor annyit keres, mint a fékezõ. Smith billiárdban meg szokta verni a fûtõt A fékezõvel azonos nevû utas Chicagoban lakik.
Ki a mozdonyvezető???
Ez egy Belga dalszövegrészlet. A Buszsofőr mondja! Kedvenc számom...Vito írta: