gergo9 írta:
Szakértők szurkolók csalódásnak tartják? Őszintén le*om.

A szakértők fele megnéz 3 Barca meccset és abból von le faxa következtetéseket.(Eszembe jutott egy tavalyi NST cikk a Racing meccs után írta Bede Márton "elismert" professzor asszem Elkárhozott katalánok címen, biztos sokan tudják miről van szó, noh asszem íígy 2 év után mehetne a Humor topikba) Többekközt a Xavi,Iniesta,Messi trió képességeit is megkérdőjelezte. (Nem ide tartozik de megjegyzem a NST posztoknál rizla nevő fórumozó véleményét ajánlom 1000%-ig mindenkinek, kár hogy eurobarca-n nincs regelve

)
NST? Jó ég... Az az alapvető probléma, hogy 70%-ban nem az én gondolataimra reagáltál, hanem egészen másra.
Az a gond, hogy itt te is ugyanúgy feltételes módban beszélsz, hacsak nem csaptál fel rapid jósnak, mert ezek a "majd jobb lesz", "ezt meg azt kell változtatni", és további jövőbe kiáltások számomra kissé megfoghatatlanabb érvek, mint akár Horváth Feri véleménye, amit jelezném pusztán a szikár tények, a látottak alapján alkotott - nagyobbrészt szubjektíven persze.
Még mindig az a helyzet, hogy ő csak egy hatalmas kérdőjel, s ígért már ő is gazdagon "fűt és fát bokorral, susnyással, cinóbervörös-hajú, szeplős parasztlánnyal -, valahogy nálam ezek üres szavak a mai napig. Őszintén szólva ilyen "
Bőven látom benne azt a potenciált amivel tökéletesen be tud illeszkedni a csapatba" és hasonló találgatások finoman, cizelláltan fogalmazva ingoványos talajon mozognak. Főként, ha mondjuk egy általam önkényesen "szakértőnek" titulált Puhl, Cruyff, Sacchi, Wenger szólal meg épp ellenkezőleg, de akár még Mourinho egyértelműen piszkálódó véleménye is többet nyom a latba - úgy hogy én magam is osztom ezt a véleményt részben abszolúte elfogultságból, részben azért, mert az elmúlt 6-7 év tétmérkőzéseiből úgy hasamra csapva 100%-ot láttam, bár ez nem tudom miképp jött elő?
Nyilván nekem kellene feltétlen elfogadni ezeket a pozitív, kicsit sem elfogult jóslatokat. Persze, bele lehet kötni itt az említett személyekbe, illetve a mondandójukba, de egyrészt számomra a salakanyag, a feália, az ürülék és a sz*r valahogy ugyan az, bár szofisztikáltabb alakot öltve ildomos használnunk, ez nyilvánvaló, de egy kissé populárisabb - s egyúttal személyesebb - hasonlattal élve: csúnya nőre sem mondjuk, hogy "csunya", csak "érdekes arcú". Ettől előrébb aligha vagyunk, maximum nem hagyunk túl nagy támadási felületet, s intelligensnek tarthatjuk magunk.
Egyébiránt a negatív kicsengésű véleményem mellett ismételten hangsúlyoznám: nem küldöm el melegebb éghajlatra, beletörődtem, hogy marad, még ha nem is tetszik - azért a realitások talaján járok -, de ha mást nem - s ezt is már nem egyszer említettem -, mondjuk nullával egyenlő sorozatos produkciók után következetesebb döntéseket, s szankciókat várok Guardiola részéről.
Elég nagy gond, hogy van egy ilyen szurkolókat megosztó személy a csapatban. Lehet itt unszimpátiáról beszélni, a másik, kisebb, meglehetősen optimista tábor is jócskán kiakasztaná az "elfogultság" mérőt. Mert mindent figyelembe véve eddig nem tett le annyit, amiért feltétel bizakodni lehetne.