Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
matyi02
Entrenador del Barça

2010.05.07. 07:56:08

gergo9 írta:http://www.youtube.com/watch?v=On100ZtK ... re=related

Fúú én ezen szakadtam :) Még a Juvebe történő igazolása előtt volt ez a az interjú. Mondhatnánk hogy ez a Dark Ibra. Bár a riporter is faxságokat kérdez.
Pölö
-Le tudnád írni ki Zlatan sok holland embernek nincs fogalma róla?
-Sosem hallottam még ezt a kérdést ezelőtt szerintem CSAK te nem tudod ki is Zlatan.
-Mit mondanak rólad?
-Kérdezd meg őket. :mrgreen:
Ahogy az arcába nevet ill mosolyog, hihetetlen.
http://www.youtube.com/watch?v=SLBFH0U_ ... re=related

50.ms-től mit aki be van rúgva :roll: :lol:
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.05.07. 06:38:59

Nekem akárki akármit mond ez a Barca lazán megvan Ibra nélkül is. Sőt amikor az Ibra nem játszott akkor jobban menta Barcának, és ahogy látom, hogy ezt a Gardiola is felismerte. És az Ibra, Eto'o csere is nagy hiba volt.

Bár ez csak az én véleményem ti nemtudom, hogy gondoljátok.
Magasak voltak az elvárások vele szemben... Vitathatatlanul mindenki többet várt tőle, de rossznak az idei szezonját így sem nevezném. Volt nem egy döntő fontosságú megmozdulása. Nem kellene végleg leírni, meglátjuk jövőre mit sikerül kihozni belőle.

Az Eto'o - Ibra összehasonlítástól meg már frászom van. Ha érdekel más véleménye, akkor olvass vissza mert ebben a topikban kb minden 5ik hozzászólás(talán még keveset is mondtam) erről szól.
Lassan eltelik egy év de még sokan mindig a sebeit nyalogatják. Tanuljunk már meg továbblépni. Van élet és foci Eto'o után is.
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.06. 23:23:48

http://www.youtube.com/watch?v=On100ZtK ... re=related

Fúú én ezen szakadtam :) Még a Juvebe történő igazolása előtt volt ez a az interjú. Mondhatnánk hogy ez a Dark Ibra. Bár a riporter is faxságokat kérdez.
Pölö
-Le tudnád írni ki Zlatan sok holland embernek nincs fogalma róla?
-Sosem hallottam még ezt a kérdést ezelőtt szerintem CSAK te nem tudod ki is Zlatan.
-Mit mondanak rólad?
-Kérdezd meg őket. :mrgreen:
Ahogy az arcába nevet ill mosolyog, hihetetlen.
sroland
Barça C

2010.05.06. 21:42:51

Nekem akárki akármit mond ez a Barca lazán megvan Ibra nélkül is. Sőt amikor az Ibra nem játszott akkor jobban menta Barcának, és ahogy látom, hogy ezt a Gardiola is felismerte. És az Ibra, Eto'o csere is nagy hiba volt.

Bár ez csak az én véleményem ti nemtudom, hogy gondoljátok.

sroland
Guardiola
Capitá del Barça

2010.05.05. 22:10:05

Nagyából egyetértek kantyval.
Azt hiszem a tehetségét senki sem vitatja a vita arról folyik, hogy illik-e a Barcaba vagy sem. ebből a szezonból úgy tűnik, hogy nem, gyakran nélküle lendületesebb a játék veszélyesebbek a támadások, egyetértek avval is, hogy jelenleg Bojan hasznosabban játszik nála aminek részben örülök, nyilván Bojan egyre jobb formája miatt de ez nem ide tartozik.
Hogy visszatérjek az alapkérdésre, én úgy látom, hogy az akarat maximálisan megvan, evvel szemben elvesztette a rá jellemző önbizalmat, ami véleményem szerint kulcskérdése Ibra játékának.
Ha visszanyeri önbizalmát, már látványosan javulhat a játéka, ez magával vonja azt is, hogy többször fogják a társak is keresni labdával.
Ha a fizikai adottságait nézzük nyilván nem annyira robbanékony mint Bojan, hogy Messiről ne is beszéljünk de ahhoz képest hogy mekkora testet kell megmozgasson igen is gyors játékosról van szó és ezt képes is kihasználni, igaz ezt a Barcaban még nem láthattuk de korábban igen.
Jelenleg úgy érzem, hogy fejben lassú akár ezt is írhatnánk az önbizalomhiány számlájára de itt talán másról van szó. Itt érzem azt, hogy teljesen más focihoz szokott és mivel egy alapvetően ösztönös játékosnak tartom, ha nem azt kell csinálja a pályán ami ösztönösen jönne, mert mást követel meg a játékrendszer amit játszunk, akkor bajba kerül. Azt kell elérnie - még mindig hiszek benne, hogy sikerülni fog - hogy ebben a rendszerben is ösztönösen felszabadultan tudjon játszani, pofátlanul ha kell de magabiztosan.

Az utóbbi meccsen figyeltem meg, hogy többször is amikor volt egy kis gond a labdafelhozatallal akkor visszalépett félpályáig és egy egy jó mozdulattal passzal segítette ki a társakat ilyen helyzetekben roppant hasznos volt az egyik gól is ilyen helyzetből kezdődött. Ezek az apró jelek mutatnak arra, hogy képes megújulni és meg is tesz mindent, hogy igazán hasznos tagja legyen ennek a csapatnak.

Azt, hogy mi fog történni vele, hogy valaha eléri-e itt azt a szintet amit várnánk tőle nem tudhatom, de mivel én alapvetően egy szurkoló vagyok, bízom benne, mert látom azt, hogy van akarat . Ha érdektelen lenne nem keseredne el egy meccs után...

Off. különben nem érzem úgy, hogy elfogult lennék vele szemben talán csak türelmesebb vagyok mint sokan, - mint ahogy az voltam Laportaval is meg másokkal amikor fejeket követeltek sokan - talán mert az élet erre tanított. De be is fejezem kicsit belenyúlt a meccsbe és bár bízom a mieinkbe azért szurkolok a Mallorcanak :)
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.05. 21:54:35

Némileg off:
torrestoni írta: NST? Jó ég... Az az alapvető probléma, hogy 70%-ban nem az én gondolataimra reagáltál, hanem egészen másra.
Jó ég.....
Attól hogy beleszőttem a saját véleményemet attól még bőven 100% arról beszéltem amiről kellet.
torrestoni írta:
Az a gond, hogy itt te is ugyanúgy feltételes módban beszélsz, hacsak nem csaptál fel rapid jósnak, mert ezek a "majd jobb lesz", "ezt meg azt kell változtatni", és további jövőbe kiáltások számomra kissé megfoghatatlanabb érvek, mint akár Horváth Feri véleménye, amit jelezném pusztán a szikár tények, a látottak alapján alkotott - nagyobbrészt szubjektíven persze.
Mintahogy jóslás az is hogy jövőre is hulladék lesz, ősszel láttam benne azt a potenciált amivel kicsit még azon is formálva finomítva megoldaná az elsőszámú kpcsatár kérdését.
torrestoni írta: Főként, ha mondjuk egy általam önkényesen "szakértőnek" titulált Puhl, Cruyff, Sacchi, Wenger szólal meg épp ellenkezőleg, de akár még Mourinho egyértelműen piszkálódó véleménye is többet nyom a latba - úgy hogy én magam is osztom ezt a véleményt részben abszolúte elfogultságból, részben azért, mert az elmúlt 6-7 év tétmérkőzéseiből úgy hasamra csapva 100%-ot láttam, bár ez nem tudom miképp jött elő?
Puhl :lol: ok akkor Cacares14 kománk az igazolások topikban is lehet szakértő. Txixi ugyis megy mehet a helyére. Cruyffnak meg ősszel épp ellenkező volt a véleménye, (Nah ez tényleg nem ide tartozik szval NE OLVASD :D )Amugy a médiával együtt Cruyff, Pep azért elég nagy parasztvakító(milyen szó ez?:D). Pölö egyszerre méltatták Henry meg az ő utánozhatatlan mozgását, majd kapott 3 meccset még aztán a padig meg sem állt a faxa mozgásával együtt. Nyilvánvalóvá vált hogy a médiától védték-> kapott egy utolsó utáni lehetőséget hogy elmozduljon a büdös nagy nulláról.
ON
Mourinho-tól is hallottam a totális ellenkezőjét , szval amerre a szél fújja éppen. Drogba,Ibra,Milito,Eto'o mikor ki.

torrestoni írta: . Ettől előrébb aligha vagyunk, maximum nem hagyunk túl nagy támadási felületet, s intelligensnek tarthatjuk magunk.
Erre meg nem reagánék most 20év bannolást megelőzve magamnak.
kanty
Llegenda del Barça

2010.05.05. 21:23:12

ElBartimaeus írta: Ibrahimovic kettő dologban nem a legjobb, ami a középcsatárokhoz kell: a gyorsasága és a helyezkedése nem a legjobb. Minden másban elismerem és a világ legjobbjának nevezném, nagyon sok csapatban iszonyat hasznos lenne. Tényleg a világ egyik legjobb középcsatára, csak épp abban a két dologban rosszabb, ami a Barcában nagyon kell. Ezért úgy hiszem, hogy nem illik a Barcába. Nincs rajta mit szépíteni, valaki leírta lejjebb, egyetértek vele, sajnos nem olyan a testfelépítése, hogy igazán gyors és fordulékony lehessen, ezért sok terület kell neki, amit itt nem kaphat meg... Igazából ennyi. Maradhat még egy évet, de szerintem nem fog jelentősen javulni.

Ő is érzi, hogy nem nagyon megy neki, Pep nem rakta be a Villareál elleni kezdőbe, most is őt hozta le, nem Bojant Busi cseréjénél; látszott az arcán a csalódottság, meg a félelem is valamilyen szinten, hogy az a 19 éves focista a 22 éves Pedroval kiegészülve kiszorítja őt a csapatból. Főleg a góloknál látszott, hogy "Igen, ez nem megy nekem, ettől vagyok itt a padon, nem hiszem el, hogy nekem nem megy." belső monológokhoz hasonló dolgok futhattak át az agyán.

.
Nagyjából egyet is értek.
DE "azért az túlzás, h még maradhat egy évet és kész". Most jöhetnék azzal, h ha megnézzük eddigi klubjait akkor azokban sem sikeredett a legjobbra az első szezonja, de ez már túl van tárgyalva. Az idő mindenre választ fog adni, most nem mondhatjuk biztosra, h jobb lesz és az ellenkezőjét sem.

Nem illik a Barcába?! Mondjuk úgy, h jelenleg keresi a helyét. A szezon elején majd mindenki(köztük én is) nem értette h Messi mért nem játszik a szélen...az idő választ adott rá. Persze ezzel nem azt akarom mondani, h garancia az idő arra, h Ibrahimovic is megtalálja a helyét majd, csupán annyit, h az ilyen kijelentések eléggé elvannak sietve.

Azzal egyetértek, h ő is érzi, h nem a legjobb formában van és ennek köszönhetően görcsösebb is. Ahogy már irtam is szeretném ha kicsit lazább lenne és zsigerből játszana többet, mert a képességei megvannak.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.05.05. 20:56:08

azt gondolom ebben a topicban azok onanizálnak akik nem tudják megemészteni eto'o távozását!
ősszel kuss volt most vérszagot érezve rávetik magukat a főbűnösre!
de rossz hírem van:ibra marad,eto'o meg nem jön vissza...
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.05.05. 20:41:41

kanty írta:Ibrahimovic képességei alapján szerintem a legjobb középcsatár, de mégse játszik úgy ahogy azt a nagy többség elvárná tőle. Itt látszik, h mennyire nehéz beilleszkedni ebbe a Barcába. Még nagyon sokat kell, h tanuljon hiszen itt teljesen mást várnak el tőle, mint eddigi klubjainál.

Én azt mondom, h legalább várjunk vele kapcsolatosan még egy fél évet és akkor alkothatunk valamilyen szinten reális képet arról, h mekkora bukta vagy estleg mekkora húzás volt az ő igazolása.

Például én a tegnapi játékával megvagyok elégedve. Küzdött, viszonylag sokszor játékba avatkozott. Az más kérdés, h gólt nem szerzett.

Valahogy azt várnám tőle, h kijöjjön belőle az "állat", persze csak pozitiv értelemben, van egy olyan érzésem, h keveset vállal, lehetne néha "tökösebb".

Nem vagyok elvakult Ibrahimovic drukker, de azért elég sokszor úgy érzem, h a fórum elég nagy része igazságtalan vele szemben.
Ibrahimovic kettő dologban nem a legjobb, ami a középcsatárokhoz kell: a gyorsasága és a helyezkedése nem a legjobb. Minden másban elismerem és a világ legjobbjának nevezném, nagyon sok csapatban iszonyat hasznos lenne. Tényleg a világ egyik legjobb középcsatára, csak épp abban a két dologban rosszabb, ami a Barcában nagyon kell. Ezért úgy hiszem, hogy nem illik a Barcába. Nincs rajta mit szépíteni, valaki leírta lejjebb, egyetértek vele, sajnos nem olyan a testfelépítése, hogy igazán gyors és fordulékony lehessen, ezért sok terület kell neki, amit itt nem kaphat meg... Igazából ennyi. Maradhat még egy évet, de szerintem nem fog jelentősen javulni.

Ő is érzi, hogy nem nagyon megy neki, Pep nem rakta be a Villareál elleni kezdőbe, most is őt hozta le, nem Bojant Busi cseréjénél; látszott az arcán a csalódottság, meg a félelem is valamilyen szinten, hogy az a 19 éves focista a 22 éves Pedroval kiegészülve kiszorítja őt a csapatból. Főleg a góloknál látszott, hogy "Igen, ez nem megy nekem, ettől vagyok itt a padon, nem hiszem el, hogy nekem nem megy." belső monológokhoz hasonló dolgok futhattak át az agyán.

Szerintem a leigazolása két szempontból is rosszul sült el: a Barca sem és Ibra sem járt jól.

Persze nagyon örülnék, ha rám cáfolna jó játékkal nem csak Tenerife szintű védelmek ellen és nem csak 1-1 meccsen.
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.05.05. 20:13:28

gergo9 írta:
Szakértők szurkolók csalódásnak tartják? Őszintén le*om. :wink:
A szakértők fele megnéz 3 Barca meccset és abból von le faxa következtetéseket.(Eszembe jutott egy tavalyi NST cikk a Racing meccs után írta Bede Márton "elismert" professzor asszem Elkárhozott katalánok címen, biztos sokan tudják miről van szó, noh asszem íígy 2 év után mehetne a Humor topikba) Többekközt a Xavi,Iniesta,Messi trió képességeit is megkérdőjelezte. (Nem ide tartozik de megjegyzem a NST posztoknál rizla nevő fórumozó véleményét ajánlom 1000%-ig mindenkinek, kár hogy eurobarca-n nincs regelve :D )
NST? Jó ég... Az az alapvető probléma, hogy 70%-ban nem az én gondolataimra reagáltál, hanem egészen másra.

Az a gond, hogy itt te is ugyanúgy feltételes módban beszélsz, hacsak nem csaptál fel rapid jósnak, mert ezek a "majd jobb lesz", "ezt meg azt kell változtatni", és további jövőbe kiáltások számomra kissé megfoghatatlanabb érvek, mint akár Horváth Feri véleménye, amit jelezném pusztán a szikár tények, a látottak alapján alkotott - nagyobbrészt szubjektíven persze.

Még mindig az a helyzet, hogy ő csak egy hatalmas kérdőjel, s ígért már ő is gazdagon "fűt és fát bokorral, susnyással, cinóbervörös-hajú, szeplős parasztlánnyal -, valahogy nálam ezek üres szavak a mai napig. Őszintén szólva ilyen "Bőven látom benne azt a potenciált amivel tökéletesen be tud illeszkedni a csapatba" és hasonló találgatások finoman, cizelláltan fogalmazva ingoványos talajon mozognak. Főként, ha mondjuk egy általam önkényesen "szakértőnek" titulált Puhl, Cruyff, Sacchi, Wenger szólal meg épp ellenkezőleg, de akár még Mourinho egyértelműen piszkálódó véleménye is többet nyom a latba - úgy hogy én magam is osztom ezt a véleményt részben abszolúte elfogultságból, részben azért, mert az elmúlt 6-7 év tétmérkőzéseiből úgy hasamra csapva 100%-ot láttam, bár ez nem tudom miképp jött elő?

Nyilván nekem kellene feltétlen elfogadni ezeket a pozitív, kicsit sem elfogult jóslatokat. Persze, bele lehet kötni itt az említett személyekbe, illetve a mondandójukba, de egyrészt számomra a salakanyag, a feália, az ürülék és a sz*r valahogy ugyan az, bár szofisztikáltabb alakot öltve ildomos használnunk, ez nyilvánvaló, de egy kissé populárisabb - s egyúttal személyesebb - hasonlattal élve: csúnya nőre sem mondjuk, hogy "csunya", csak "érdekes arcú". Ettől előrébb aligha vagyunk, maximum nem hagyunk túl nagy támadási felületet, s intelligensnek tarthatjuk magunk.

Egyébiránt a negatív kicsengésű véleményem mellett ismételten hangsúlyoznám: nem küldöm el melegebb éghajlatra, beletörődtem, hogy marad, még ha nem is tetszik - azért a realitások talaján járok -, de ha mást nem - s ezt is már nem egyszer említettem -, mondjuk nullával egyenlő sorozatos produkciók után következetesebb döntéseket, s szankciókat várok Guardiola részéről.

Elég nagy gond, hogy van egy ilyen szurkolókat megosztó személy a csapatban. Lehet itt unszimpátiáról beszélni, a másik, kisebb, meglehetősen optimista tábor is jócskán kiakasztaná az "elfogultság" mérőt. Mert mindent figyelembe véve eddig nem tett le annyit, amiért feltétel bizakodni lehetne.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
kanty
Llegenda del Barça

2010.05.05. 18:46:25

gergo9 írta:

Nah persze, asszem kicsit több az a 15-20 %. A felén Eto'o szemüveg, pár szerényebb képességűnek teljesen mind1 hogy játszik akkor is savazzák.
Bőven látom benne azt a potenciált amivel tökéletesen be tud illeszkedni a csapatba, kissé másabb lesz a támadójátékunk mint Eto'o-val ettől még lehet ugyanolyan látványos illetve hatékony. Itt lesz a nyár a teljes beilleszkedésre, mint régebben írtam kondícionálisan sokat kell fejlődnie. Következő fél év ill hónapok vízválasztóak ha gyenge lesz úgy kerül ki a csapatból télre hogy repül, ha közepes(en gyenge :D ) akkor Bojan ill Pedro teljesítményétől függő lesz a játéka. Főleg ha jön Villa, nem tiszta még Pep kiket és milyen játérendszerben akkar játszani, változtattunk erre az idényre is vszeg némi változás jövőre is lesz.

Sokan nem értik még Piqué ajnározását sokan még válogatottságát sem, Valdes szerintük nem Barca szint, de sokak szerint Touré is gyengébb A Bus-Keita szuperduónál. Régen rossz lenne ha tényleg úgy teljesíttenének mint ahogy az említettek gondolják. Fordítva Henry,R10 duónál ott meg azt nem értették(értik) miért nem játszanak. A szakértők fele megnéz 3 Barca meccset és abból von le faxa következtetéseket.(Eszembe jutott egy tavalyi NST cikk a Racing meccs után írta Bede Márton "elismert" professzor asszem Elkárhozott katalánok címen, biztos sokan tudják miről van szó, noh asszem íígy 2 év után mehetne a Humor topikba) Többekközt a Xavi,Iniesta,Messi trió képességeit is megkérdőjelezte. (Nem ide tartozik de megjegyzem a NST posztoknál rizla nevő fórumozó véleményét ajánlom 1000%-ig mindenkinek, kár hogy eurobarca-n nincs regelve :D )
A kommentátorok szintén , Horváth Feri véleményére nem tudom ki ad még vmit, de Hajdú B. István-ban is érzek némi negatív elfogultságot a Barca iránt, vagy mondjuk inkább azt hogy az angol foci híve.
Szval bőven van itt is 15-20 fórumozó aki sokkal jobban képbe van a Barca-val mint a fent említett "szakértők" valaha is lesznek.
Igy igaz.
Nagyon jól és reálisan összefoglaltad a dolgokat.
Ibrahimovic képességei alapján szerintem a legjobb középcsatár, de mégse játszik úgy ahogy azt a nagy többség elvárná tőle. Itt látszik, h mennyire nehéz beilleszkedni ebbe a Barcába. Még nagyon sokat kell, h tanuljon hiszen itt teljesen mást várnak el tőle, mint eddigi klubjainál.

Én azt mondom, h legalább várjunk vele kapcsolatosan még egy fél évet és akkor alkothatunk valamilyen szinten reális képet arról, h mekkora bukta vagy estleg mekkora húzás volt az ő igazolása.

Például én a tegnapi játékával megvagyok elégedve. Küzdött, viszonylag sokszor játékba avatkozott. Az más kérdés, h gólt nem szerzett.

Valahogy azt várnám tőle, h kijöjjön belőle az "állat", persze csak pozitiv értelemben, van egy olyan érzésem, h keveset vállal, lehetne néha "tökösebb".

Nem vagyok elvakult Ibrahimovic drukker, de azért elég sokszor úgy érzem, h a fórum elég nagy része igazságtalan vele szemben.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Capon
Llegenda del Barça

2010.05.05. 18:38:32

Lejjebb fehér zsepikről meg kifütyülésről volt szó. A fehér zsepiket nem láttam, de az még korai is lenne (szerintem), viszont füttyszó már tényleg volt a meccsen, nem túl nagy nem túl hosszú, de volt.
Remélem köv. szezonra tényleg nagyon sokat fog javulni a játéka és ebben a már nálunk elvégzett alapozási időszak is sokat fog segíteni neki (bár nem csak ezen múlik). Jó lenne ha megtalálná végre a helyét és a "játékát" is!
Ibra mellet nyáron még felmerült Adebayor, Villa, Gomez neve is. Valenciával nem sikerült megállapodni így szerintem Ibra volt a legjobb megoldás. Az már más kérdés hogy mennyire jött be.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.05. 18:16:47

Tegnapi meccse tökéletesen jellemezte az egész évét. Bár voltak jó meccsei, de ennek ellenére nagyon gyér volt. Bojan most klasszisokkal jobb, neki ez a sok passzos, gyors játék a vérében van. Ibrát pedig nem értem, annyira belassult, mint ha 40 éves lenne, lefordulásai alatt megvacsorázik a védő, bár tegnap volt pár szép momentuma, de vagy kegyetlen lassú, vagy a lövése gyér.. Sokkal többet várok tőle, már az ára miatt is, no meg Samu árnyékából ki kéne lépni. Lehet Eto'o x góljából x-t úgy rúgott, hogy be kellett pöccinteni éppen, de ő azt a játékot úgy játszotta, mint ha 100 éve azt csinálta volna.. Jövőre bele kell húzzon, mert ez így gáz lesz nagyon.

További meccsekre kockázat nélkül Bojant nevezném.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.05.05. 18:04:54

Dave87 írta:Zlatanról jut eszembe: annak idején, mikor Guardiola lett az edző és mindenképp középcsatárt akart szerződtetni, milyen nevek röpködtek már! :D .
Gomez, Adebayor, Toni stb...
Atyaisten, belegondolni is rossz, mi lett volna ha ebből a 3ból vásárolunk vkit, pedig itt a fórumon is sokan dobálóztak a nevükkel.
A "tankok" közül még így is toronymagasan a legjobbat szerződtettük, bár nem 2 fillér volt.
Ibra statisztikái egyébként nem rosszak és eldöntött egy clasicót. Ez elsőévesként elmegy (hogy a pozitív oldalát nézzük végre kicsit). Majd jövőre lendít!
Én is úgy gondoltam, hogy a svéddel járunk a legjobban, hamár ezek közül kell választani. Azóta viszont láttam pár city meccset és azt kell mondjam Ade jobb választás lett volna. Pedig őt nagyon nem akartam ide, de már úgy gondolom valószínű jobban illett volna a játékunkba, mint Zlatan.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
Dave87
Capitá del Barça

2010.05.05. 17:33:19

Zlatanról jut eszembe: annak idején, mikor Guardiola lett az edző és mindenképp középcsatárt akart szerződtetni, milyen nevek röpködtek már! :D .
Gomez, Adebayor, Toni stb...
Atyaisten, belegondolni is rossz, mi lett volna ha ebből a 3ból vásárolunk vkit, pedig itt a fórumon is sokan dobálóztak a nevükkel.
A "tankok" közül még így is toronymagasan a legjobbat szerződtettük, bár nem 2 fillér volt.
Ibra statisztikái egyébként nem rosszak és eldöntött egy clasicót. Ez elsőévesként elmegy (hogy a pozitív oldalát nézzük végre kicsit). Majd jövőre lendít!
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
duncan
Jugador del Barça

2010.05.05. 17:24:51

Annyit fűznék még hozzá-olvasgatva a hozzászólásokat,hogy Pepnek nem sok lehetősége van. Vagy Ibrát illeszti bele a Barca játékába vagy a Barca játékát alakítja Ibrához. Nem hiszem,hogy a csapatjátékot átalakítaná a mester,mert Ibrához az olyan játék passzol,amit az Inter vagy a Chelsea játszik. Ibrát pedig az adottságai miatt nem fogja tudni beilleszteni. A kérdés csak az,hogy ezt ő mikor látja be.A Barcában az a fürgeség, dinamizmus és kiszámíthatatlanság,amit Bojan vagy anno Eto'o képviselt sokkal többet ér,mint Ibra erőfocija. A Barcában mindig is az előbb leírtakhoz hasonló támadók voltak igazán jók. Ibra klasszis az igaz,de teljesen más stílus. Fog még gólokat lőni az biztos,de sosem lesz olyan jó,mint amilyen az Interben volt vagy amilyen Angliában lenne. Ide pedig Villa kellene ,amíg Bojan nem szerez tapasztalatot és be nem érik teljesen.
menjenIbra
Barça C

2010.05.05. 17:05:02

Sanama írta:menjenIbra,
Kiemelt rész előtti mondatot nem olvastad el?
"Futás gyógyír lehetne sok dolgora, Pep miért nem szól neki"
De elolvastam csak kicsit úgy tűnt az utána leírtak alapján, mintha azt akarnád mondani hogy Ibrának A mester mondja azt h így tolja.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.05. 17:03:11

menjenIbra,
Kiemelt rész előtti mondatot nem olvastad el?
"Futás gyógyír lehetne sok dolgora, Pep miért nem szól neki"
menjenIbra
Barça C

2010.05.05. 17:01:01

Sanama írta:Ha annyira nem illene a csapatba,akkor a szepteber-októberi mentelése csak mák volt?
Ez csak két hónap. A többi 6 és fél hónapban vajmi keveset láttunk. Szóval nevezhető bőven máknak, de amiről szó van az az, hogy sztem a csapatok is sejtették hogy mi lesz a taktikánk ha ibrát idehoztuk, és így jobban figyeltek a csatár(ok)ra, ezt meg Ibra nem szokta meg és nem tud mit kezdeni a szituval, és így a Barca két szék közé esett, mert nem gondolta senki hogy ez lesz belőle. Ibra meg nem az az "agyonfutommagam" játékos és így nem illik ide.
Sanama írta:Néha az az érzésem,hogy megfeledkezted arról,hogy ez nem egy délutáni focicsapat. Itt taktika van,amit Guardiola talál ki. Szépen elmondja mindenkinek mit kell csinálni, vagy én látom rosszul?
Ez így is van. Guardiola mondja el a taktikát, de kötve hiszem hogy arra bíztatná a svédet h lesen sétálgasson, és szinte ne fusson semmit.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.05.05. 16:59:07

Kicsit unom már, h a Fórum ajánló-ban mindig benne van a Zlatan Ibrahimovic nevű topic... Nagyrészt mindenki csak szidja, de könyörgöm, már mindenki eleget szidta, hagyjuk már ezt a témát... Persze, nem ő Eto'o, de nem is azért vettük, h ő legyen az új Eto'o, hanem mert kellett egy Ibra, akit eddig sikertelenül építetünk be. Neki nem fekszik ez a játék, hisz hova passzoljon, hátra? Azzal ugyanannyit ér el mint amikor elől lófrál :? . Rá teljesen máshogy kéne építeni a csapatot, mert így mindenki látja, nem az igazi. Remélem jövőre belelendül, mint Henry a 2. szezonjában :D !
Sanama
Llegenda del Barça

2010.05.05. 16:47:31

Dani: volt bizony már kifütyülés és néhány zsebkendő is, de ilyen jutyúbos felvételt, stb. ne várj. Very Happy
San Siro-ra gondolsz? Ott tényleg volt fütty. :D

Videó nélkül meg nem hiszem el. Minden meccset végignéztem, egyszer sem láttam 1 zsebkendőt sem, nem hogy füttyöt a szurkolóktól.

A 60 milkás árat,meg nem kell felhozni, nem Ibra tehet arról,hogy annyiba került, ettől nem lesz jobb.

Ha annyira nem illene a csapatba,akkor a szepteber-októberi mentelése csak mák volt?

Bojan igen jó formában van,de azért sem Ibra a hibás,hogy keveset játszik. Eto'o alatt talán több lehetőséget kapott? Nem. Most ne jöjjön az,hogy Eto'onak legalább ment a játék, nem erről van szó. Ha Eto'o is csak szenvedett,nem jött le.

Toni,
Ahogy írtad,hogy tavaly elbírta a csapat Henry játékát. Erről sem Ibra tehet,hogy nincs egy olyan 100% Alves,Iniesta,Toure trio a pályán,akik tavaly ott voltak.

És én még most is azt mondom,hogy Pep nyilatkozta,hogy Ibra azért kell,hogy több varióciót meg lehessen húzni. Ettől függetlenül,bármi van a tavalyi játékot próbáljuk. Akkor mi értelme volt Ibrát idehozni?

Ettől függetlenül 95%ra veszem,hogy 1évet még fog kapni,és meglátjuk mi lesz vele. Statisztikailag még mindig azon vagyok,hogy 1.évre nem rossz, játékban aláírom a problémákat, a futás gyógyír lehetne sok mindenre, de akkor a kérdésem Pep miért nem szól neki?

Néha az az érzésem,hogy megfeledkezted arról,hogy ez nem egy délutáni focicsapat. Itt taktika van,amit Guardiola talál ki. Szépen elmondja mindenkinek mit kell csinálni, vagy én látom rosszul?
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.05. 16:44:30

torrestoni írta:
"Mert amikor már mindössze a Blaugrana szurkolók 15-20%-a lát benne fantáziát, bízik vakon benne, míg a többiek, más csapatok szurkolói, volt csapata szurkolói, kommentátorok (Hajdú B.-től Horváth Feriig), no meg szakértők, újságírók, edzők garmada csalódásnak tartja, akkor azt hiszem nincs miről beszélni."
Nah persze, asszem kicsit több az a 15-20 %. A felén Eto'o szemüveg, pár szerényebb képességűnek teljesen mind1 hogy játszik akkor is savazzák.
Bőven látom benne azt a potenciált amivel tökéletesen be tud illeszkedni a csapatba, kissé másabb lesz a támadójátékunk mint Eto'o-val ettől még lehet ugyanolyan látványos illetve hatékony. Itt lesz a nyár a teljes beilleszkedésre, mint régebben írtam kondícionálisan sokat kell fejlődnie. Következő fél év ill hónapok vízválasztóak ha gyenge lesz úgy kerül ki a csapatból télre hogy repül, ha közepes(en gyenge :D ) akkor Bojan ill Pedro teljesítményétől függő lesz a játéka. Főleg ha jön Villa, nem tiszta még Pep kiket és milyen játérendszerben akkar játszani, változtattunk erre az idényre is vszeg némi változás jövőre is lesz.

Sokan nem értik még Piqué ajnározását sokan még válogatottságát sem, Valdes szerintük nem Barca szint, de sokak szerint Touré is gyengébb A Bus-Keita szuperduónál. Régen rossz lenne ha tényleg úgy teljesíttenének mint ahogy az említettek gondolják. Fordítva Henry,R10 duónál ott meg azt nem értették(értik) miért nem játszanak. A szakértők fele megnéz 3 Barca meccset és abból von le faxa következtetéseket.(Eszembe jutott egy tavalyi NST cikk a Racing meccs után írta Bede Márton "elismert" professzor asszem Elkárhozott katalánok címen, biztos sokan tudják miről van szó, noh asszem íígy 2 év után mehetne a Humor topikba) Többekközt a Xavi,Iniesta,Messi trió képességeit is megkérdőjelezte. (Nem ide tartozik de megjegyzem a NST posztoknál rizla nevő fórumozó véleményét ajánlom 1000%-ig mindenkinek, kár hogy eurobarca-n nincs regelve :D )
A kommentátorok szintén , Horváth Feri véleményére nem tudom ki ad még vmit, de Hajdú B. István-ban is érzek némi negatív elfogultságot a Barca iránt, vagy mondjuk inkább azt hogy az angol foci híve.
Szval bőven van itt is 15-20 fórumozó aki sokkal jobban képbe van a Barca-val mint a fent említett "szakértők" valaha is lesznek.
Deus
Boixos Nois

2010.05.05. 16:33:44

Kép
KépKép
Léfe
Entrenador del Barça

2010.05.05. 16:31:58

Az milyen érv, hogy " igenis akar". Még jó hogy ennyi pénzért beöltözik.
Többször nem irom le, nem ide való, és ezt ténynek és nem szapulásnak szánom. Emlékezzünk a holland Bommelre aki idejött, pedig más csaptok is hivták-aztán semmi. Nem illett a stilusunkba. A Bayernben megint jó. Zlatannak hely kell és tér, ami a mi stilusunkban nincs. Nem kellöen fordulékony és elég statikus.
Még a mozgása is kilog. Ez nem fog válltozni. Ha még csatárt hozunk kispados lesz aztán annyit sem adnak érte mint most. Ebből már csak veszteség lesz, ez nem összeszokás kérdése. Csiga ugyanez.
Fecó
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.05.05. 16:28:44

Látom mindenki a statisztikára hivatkozva védi meg Ibrát. Azért ebben a Barcelonában középcsatárként állandó játék lehetőséggel nem nehéz elérni egy ilyen statisztikát. Egy ilyet akár Forlán is fel tudott volna mutatni nálunk vagy akár még jobbat is. :roll: A pályán mutatott teljesítménye a mérvadó, abban pedig már nem rendelkezik jó mutatókkal éves szinten.
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Lezárt