Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 00:18:26

Marci írta:
R10: Ami engem sokáig idegesített Rijkaardnál, az Ronaldinho erőltetése volt akkor is, amikor az borzalmasan játszott. Rijkaard érdeme viszont azóta, hogy a kispadra száműzte a brazilt, amivel a csapatnak és a játékosnak is jót tett. Ezért mindenképp csak dícsérni tudom!
(bízom benne, hogy a legerősebb felállásban azért Henry szerepel Ronaldinho helyén jelenleg)
Ne felejtsük el azért, hogy Scolaritól Cruyffon át, már szinte minden nagy edző, akit megkérdeztek úgy 1-1.5 éve R10 padoztatásáért tépte a száját, mire leesett Rijkaardnak, már egy teve számára is evidensé vált mit kellene csinálni. Jó, hogy padra rakta, de azért ne rakjunk már babérkoszorút a fejére. Ilyen szinten már 1 éve ott kellett volna ülnie a gyereknek.
Marci
Capitá del Barça

2008.02.25. 00:15:31

gnorbert írta:Mindenki aki:
Rijkaardot ("takarodjon"; "húzzon el"... stb.), Ronaldinhot ("más csapatban a helye"; "kiégett"... stb.), és a kedvenc CSAPATOMAT fikázta + azon hisztizett hogy "idén így elszálltak a bajnoki esélyeink meg úgy"; meg hogy "végünk"... stb. az most gondolkodjon el hogy mit jelent egy csapatnak szurkolni.

- akkor is amikor mélyponton vagyunk,
- akkor is amikor "nem úgy néz ki",
- akkor is amikor rosszul megy

Függetlenül attól hogy mi lesz a vége az idén.

Goo Frankie, goo Ronnie, goo FCB!!!!
Nos Rijkaard nem tudta normálisan kezelni azt a helyzetet amikor nem voltak meg neki azok a játékosok akiket remek formában kapott vissza éppen. Eléggé akadozott a játék a kulcsjátékosok kidőlése miatt, pedig azért annyira nem rossz a kispad. Etoo nagyon fontos Rijkaard taktikájához. Szerencsére visszatért, ahogy jó passzban van most Messi, Xavi, Iniesta, Touré is, Deconak is vannak jó meccsei, és Henry is berúg pár gólt, kezd belejönni. Szóval végre összeálltunk, és a teljes csapattal már Rijkaard is jobban dolgozik. Ha minden így marad ahogy most van, annak örülök, és ebben a helyzetben tökéletesen teljesít a holland edző. Isten ments attól, hogy újra kiessen Etoo!

R10: Ami engem sokáig idegesített Rijkaardnál, az Ronaldinho erőltetése volt akkor is, amikor az borzalmasan játszott. Rijkaard érdeme viszont azóta, hogy a kispadra száműzte a brazilt, amivel a csapatnak és a játékosnak is jót tett. Ezért mindenképp csak dícsérni tudom! Bízom benne, hogy a legerősebb felállásban azért Henry szerepel Ronaldinho helyén jelenleg. Azt azért lássuk be, hogy akárhogy is dolgozik Ronaldinho, ma is ő nyújtotta a legszürkébb teljesítményt a támadószekción belül (a vkp Touré-t is beleértve).

Az, meg hogy sokan azt mondták, hogy elszállt az esély a bajnoki címre, az részben Iván pesszimista hangvételének köszönhető, ami véleményem szerint erősen befolyásolja a fórum hangulatát is. Tavaly a Reál hasonló vagy talán még rosszabb helyzetből hozta fel magát. Külön öröm számomra, hogy az utóbbi időben a csapat elég okot szolgáltat Ivánnak az optimistább cikkek megírására! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Marci 2008.02.25. 00:26:55-kor.
Marci 3 - Hungarian F.C. Barcelona
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.25. 00:15:15

Bányász írta:
Lehet,h váltani kell...de én Rijkaard párti vagyok.
És kétlem,h egy jó szezon után elküldik(csak legyen meg az a jó szezon...).Az pedig tény,h elegáns dolog lenne magától felállni egy jó év után,de kérdés ki tenné meg??
Ne felejtsd el, hogy a világ legnépszerűbb klubjánál vagyunk, ahol nehezen viselik a szurkolók a kudarcot, ráadásul Rijkaard az utóbbi 1.5 évben szinte csak kritikákat kapott. Másfél éve gázok voltak a formával, állandó kényszerben dolgozik és sok a kritika. Attól még, hogy idén nyer valamit, lazán lehet, hogy ez lesz a tetőpont, mert már egy újabb szezonra nincs sem ereje, sem pedig motivációja. Most bizonyítania kell és akar is. De ez a megbízás a szezon végéig szól egyellőre és sok múlik az eredményen. Hitzfeld is elég valószínű, hogy azért behúzza a bajnokságot a Bayernel, nyerhet egy UEFA-kupát is, de már aláírt Svájcba. Mert motivációban már gyenge még 1 szezonra.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.02.25. 00:10:14

Hát persze...nem is azért írtam mert azt gondolom,h be fog következni,csak azért mind a 2 esetre vannak példák a világban.
Wenger és "Fergi" a futballvilág kiemelkedő edző egyéniségei.
Még Rijkaard is közéjük emelkedhet hizs ideje még van rá :wink:
ettől még én úgy gondolom, hogy váltani kell,
Lehet,h váltani kell...de én Rijkaard párti vagyok.
És kétlem,h egy jó szezon után elküldik(csak legyen meg az a jó szezon...).Az pedig tény,h elegáns dolog lenne magától felállni egy jó év után,de kérdés ki tenné meg??
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.25. 00:02:33

Bányász írta:
bizonyos időközönként váltani kell,
Ferguson?Wenger?Guy Roux??? :wink:
Vártam, vártam, nem akartam előre beírni, elvégre így eggyel több hsz-t gyárthatok :twisted:

A 3 névből a harmadik, azért eléggé ritkaságszámba megy, az, hogy egy ember negyven egy-két évig irányítson egy csapatot enyhén fogalmazva is nem szokványos.

A kivétel erősíti a szabályt, ez gondolom nem ismeretlen szólás számotokra.

Felsorolhatnám a világ maradék csapatát(amivel az én álláspontomat erősíteném), de nem teszem. Wenger és "Fergi" a futballvilág kiemelkedő edző egyéniségei. Mindig lehet kivételeket felsorolni, ettől még én úgy gondolom, hogy váltani kell, még ha ez nem is lesz így, Frankie nem fog negyven évig a padunkon ülni, de még húszig sem.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.02.24. 23:56:13

lionelmessi19 írta: Megnevezni nemkívánt testrészem is kivan azzal, hogy akárki bátran le idiótázhat egy olyan multú embert, mint Van Basten. :evil:
Isten ments, hogy remek edzőnek tituláljam, de akkor is.. ááá :? :roll:
3x nyert aranylabdát a nevezett Úr...
Egyébként rühelltem, ahogy az akkori milant is. De nagy játékos volt. Nagyon nagy.
Mindenesetre edzői tevékenységével nem feltétlenül meggyőző. Rijkaard helyén meg aztán végképp nem szeretném látni. Őt nem.
Valaki írta, hogy akármi lesz, Frank magától lép le. Nos, ebben van valami.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:52:09

Teljesen felesleges nevekről csacsogni. Amikor gáz volt, akkor jogosan beszéltünk az edzőkről A-Z-ig, elsősorban a Classico után. De most nyilvánvaló, hogy ha piros hó esik is odaérünk az 1-4 hely valamelyikére és még talán címet is szerzünk. Valamint a vezetőség is megmondta, hogy Rijkaard be van betonozva. Innentől kezdve ne kezdjük el pontozni az edzőket, akik még itt sincsenek. Majd nyárra kiderül mi lesz és lehet filózni. De most kapjon egy esélyt a csapat. Én megadom nekik.
Andris
Adminisztrátor

2008.02.24. 23:44:38

OvaMind írta:Egyébként az edzőkérdésről annyit, hogy ha az idióta van Bastent akarják idehozni, akkor inkább Frankie maradjon...én csak Mourinhónak örülnék, ha már váltani kell mindenképp.
Megnevezni nemkívánt testrészem is kivan azzal, hogy akárki bátran le idiótázhat egy olyan multú embert, mint Van Basten. :evil:
Isten ments, hogy remek edzőnek tituláljam, de akkor is.. ááá :? :roll:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Bányász

2008.02.24. 23:43:55

Én meg amikor kilenc pont volt akkor is azt mondtam,h triplázunk :D
Túlságosan optimista vagyok de ez van....

Ami meg az esélyeket illeti azt vallom,h minden 50-50.Mert vagy triplázunk vagy nem.;)
bizonyos időközönként váltani kell,
Ferguson?Wenger?Guy Roux??? :wink:
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:42:45

OvaMind írta:Egyébként az edzőkérdésről annyit, hogy ha az idióta van Bastent akarják idehozni, akkor inkább Frankie maradjon...én csak Mourinhónak örülnék, ha már váltani kell mindenképp.

Viszont kérdés, hogy Laporta is mennyire kötné meg a kezét, pl. lehet h Oleguer is csupán elnöki-szurkolói nyomás miatt játszik, ha egészséges.
Mint a fórumon is említettük, van basten aláírt az Ajaxhoz, így az EB után átül oda 4 évre. Ide már fix, hogy nem jön.
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.02.24. 23:41:12

Egyébként az edzőkérdésről annyit, hogy ha az idióta van Bastent akarják idehozni, akkor inkább Frankie maradjon...én csak Mourinhónak örülnék, ha már váltani kell mindenképp.

Viszont kérdés, hogy Laporta is mennyire kötné meg a kezét, pl. lehet h Oleguer is csupán elnöki-szurkolói nyomás miatt játszik, ha egészséges.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:40:41

Bányász írta:Tegyük fel,h újra sziporkázni fogunk minden meccsünkön....de nagyon...mint rég.És triplázunk.
Akkor ember legyen a talpán aki ien szezon után felállítja az edzőt a kispadról.
Mellesleg egy triplázás túlságosan is szép búcsú lenne.
És nem mellesleg egy triplázásra jelenleg azért elég kevés esély van, maradjunk ennyiben. Hajtani kell a Madridot, jönnek a BL-ben a keményebb ellenfelek (mert azért a Celticbe elég szépen belehúztunk, hála az égnek) és mind a két királykategóriában úgy kell állnunk majd, hogy mellette még kupázunk is, szóval heti 2 meccs egy ideig bőven befigyel. Így triplázzunk. Sok esélye nincs.
Bányász

2008.02.24. 23:37:19

Tegyük fel,h újra sziporkázni fogunk minden meccsünkön....de nagyon...mint rég.És triplázunk.
Akkor ember legyen a talpán aki ien szezon után felállítja az edzőt a kispadról.
Mellesleg egy triplázás túlságosan is szép búcsú lenne.
Kép

Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.24. 23:33:51

grecki írta:Azért mert 2 pontra megközelítettük a Realt, még nem jelenti azt, hogy bajnokok leszünk. Egyébként én akkor is új edzőt hoznék, ha megnyerjük az aranyat...
Én is emelett vagyok, örülök a helyzetnek, de ezzel még semmire sem megyünk, de HA mégis minden jól alakulna Rijkaard vastaps közepette távozhatna bizonyos időközönként váltani kell, így legalább mindenki jól járna.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:33:22

grecki írta:Azért mert 2 pontra megközelítettük a Realt, még nem jelenti azt, hogy bajnokok leszünk. Egyébként én akkor is új edzőt hoznék, ha megnyerjük az aranyat...
Egyetértek és kiegészítem. Szerintem Rijkaard akár nyerünk, akár nem, fel is fog állni év végén. Nyilván ha nyerünk címet (címeket), akkor más a helyzet, de nem tartom kizártnak, hogy távozik, bárhogy is alakul. És akkor mocsokul fogom tisztelni, ha egy bajnoki cím után képes lenne felállni. De ez a jövő zenéje.

Ettől még én is új edzőt hoznék.
OvaMind
Jugador d'estrella

2008.02.24. 23:33:05

messi1918 írta:Én csak azt nem értem, hogy mitől jött meg a fordulat!
Tulajdonképpen előfordulhat, hogy egyszerre csak belelendülnek a játékosok, csak úgy egyszerűen ráéreznek. :) Nyilván ez rengeteg összetevő, de megfogalmazhatatlan, tehát felesleges ok-okozati viszonyt keresni.

Egyébként nem volt rossz ez a Barcelona, a BL-ben nem votl gond, a bajnokság esetében pedig már tavaly is kb. ilyenkor megjegyeztem, hogy vicc, hogy ilyen teljesítménnyel tud vezetni a Barca. Más kérdés, hogy tudjuk mi lett utána. A kupában pedig szintén állunk.

De vegyük bele azt is, hogy a madrid nagyon sokat erősödött, a Barcát pedig sérülések hátráltatták végig( vagy ha egy játékos felépült, később lendült csak játékba). Szóval ha racionálisan nézzük a dolgokat, akkor a javuláshoz már az is elég, h 2 oszlopa a csapatnak visszatért az Afrika-kupáról, és Dinho kezd egyre inkább formába lendülni. + még mindig nincs Oleguer:D
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.02.24. 23:30:39

Azért mert 2 pontra megközelítettük a Realt, még nem jelenti azt, hogy bajnokok leszünk. Egyébként én akkor is új edzőt hoznék, ha megnyerjük az aranyat...
gnorbert
Capitá del Barça

2008.02.24. 23:27:29

Mindenki aki:
Rijkaardot ("takarodjon"; "húzzon el"... stb.), Ronaldinhot ("más csapatban a helye"; "kiégett"... stb.), és a kedvenc CSAPATOMAT fikázta + azon hisztizett hogy "idén így elszálltak a bajnoki esélyeink meg úgy"; meg hogy "végünk"... stb. az most gondolkodjon el hogy mit jelent egy csapatnak szurkolni.

- akkor is amikor mélyponton vagyunk,
- akkor is amikor "nem úgy néz ki",
- akkor is amikor rosszul megy

Függetlenül attól hogy mi lesz a vége az idén.

Goo Frankie, goo Ronnie, goo FCB!!!!
Visca el Barça, visca Catalunya! Més que un club!
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:24:46

lionelmessi19 írta:Gondolom nem Rijkaard nézte be, de Messi két gólpasszt adott. :)
Grazie! Én pötyögtem el, egyik ablakban olvastam, másikban írtam. So sorry ;)
Gaba
Jugador del Barça

2008.02.24. 23:24:23

A végén még igaza lesz Frankie-nek a munkás dumával. :D
Akkor majd jön, h ő megmondta a munkát nyomatni kell. Mint a jó szocializmus idején. :lol: :lol: :lol:
Andris
Adminisztrátor

2008.02.24. 23:23:12

Gondolom nem Rijkaard nézte be, de Messi két gólpasszt adott. :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gekkodan
Director del Fútbol

2008.02.24. 23:20:25

Nos akkor lássuk az edzői értékelést a meccs után:

"A mai meccsen pontosan az volt a feladat, hogy nyerjünk, ezt sikerült is megvalósítani.
Eto'o mesterhármast szerzett és összességében nagyon jól játszottunk."

Rijkaard egyetértett abban az újságírókkal, hogy 1-0 után kicsit visszaesett a csapat játéka, de az egyenlítést követően elégedett volt, hogy ismét rákapcsoltak a srácok.

"Jó formában vagyunk és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a hátralévő meccseinket megnyerjük"

Az eltiltáshoz közeledő két védővel kapcsolatban (Puyol és Milito), Rijkaard megjegyezte, hogy amíg nem látta a meccs kimenetelét, addig nem akarta lehozni őket.
Xaviról:
"Egy speciális játékos, aki nagyon jó ütemben érkezik a megfelelő helyre, ami jó a csapatnak. Sokat gondolkodik és biztonságot jelent a csapat számára"
Messiről:
"Teljes lett a meccse, lőtt egy gólt, adott 2 gólpasszt és a gólja kulcsfontosságú volt a csapat számára"
Végül:
"Nem álltunk be, folytattuk a munkát és alkottunk még remek lehetőségeket, a csapat pszichikailag jó állapotban van és ez kulcsfontosságú"

Bocs hogy beleszerkesztettem, csak nem akartam emiatt egy új hszt. S.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.02.24. 23:20:24

Én csak azt nem értem, hogy mitől jött meg a fordulat! :roll:
De végülis, most, hogy belegondolok, nagyjából kakilok rá! Azért nem kivánom a MAdridnak, hogy úgy bukják el a bajnokságot mint mi tavaly! Pontegyenlőséggel....
Inkább már legyen biztos a Classico után, hogy mi vagyunk a bajnokok! 8)

Azt én se tudom, Rijkaardnak volt-e köze a feltámadáshoz, de lehet, hogy olvasgatta a spanyol barcás fórumot, és elcsent egy-két ötletet! ( A rajzait elnézve, lehet, hogy fórumokrl szedi a taktikát! :lol: ) Vagy olvasgatta a nyilatkozatokat, és egyszerűen elhatározta, hogy innentől nem kakál bele az egészbe, hanem cinálja rendesen! Nem tudom, de remélem, most nem szállnak el a fiúk maguktól, hanem " folytaják a megkezdett munkát"!
Hajrá BARCA
..................................
Drigo
Eurobarca Staff

2008.02.24. 23:14:02

Na igen, most jöhet Rijkaard a szokásos szövegével. Ezt a megkezdett munkát valóban tovább lehet folytatni, sőt kell is.

Ha eddig folyamatosan szídtuk, akkor most meg kell követnünk magunkat, az elmúlt három meccsen 9 pontra nem sokan számítottak (a körülmények most másodlagosak), és ha a vereségeket az ő nyakába varjuk, akkor a győzelmet nem lehet csak a játékosoknak tulajdonítani, ha következetesek akarunk lenni.

Messze még a vége, de most végre örömmel olvasnám a sablon nyilatkozatát. Remélem az nevet, aki utoljára nevet :wink:

Egy szúrkolónak ennyi kell a páli-fordulathoz.
Tomsa
Entrenador del Barça

2008.02.24. 16:28:37

Los Banditos írta:A spanyol sajtó is elmehet a pi***ba, hogy akkor írnak ilyeneket, amikor kezdünk jobb formába lendülni.
Hát igen, a spanyol sajtó már eladta az egész csapatot :lol:
Lezárt