Most, hogy túl vagyunk a negyeddöntők első felvonásán, érdemes tán kicsit az összképet vizsgálni. A történteket, és az esélyeket is. A négy meccsen született 18! gól, és ha az angol derbit kivesszük a maga egyetlen góljával, akkor a másik három összecsapás hozott 17 gólt. Ami meccsenként kb 5,5-es átlag.

És nem csupán sok gól esett ezeken a meccseken, de ráadásul mind egyoldalú eredményt szült. A továbbjutás három párharcban eldőlt, semmi kétségem efelől. Nem is ecsetelném, hogy mennyi esélye van a vesztes csapatoknak a fordításra, és miért olyan kevés. Ami érdekes számomra, hogy a Chelsea-t valamiért esélyesebbnek láttam a MU elleni párharcban. Talán mert nekik már elúszott a PL, a kupa, nekik tul. képpen legjobb esetben is öt meccsen kell (kellett volna) odatenniük magukat. Pláne azért, mert tisztában voltak vele, hogy az elődöntőben a Schalke vár rájuk. Ennek ellenére örülök a MU sikerének, mert bár velük sem szimpatizálok, de idén nem érzem őket olyan erősnek, mint az elmúlt években.
Ha a MU bejut az elődöntőbe, szerintem a Schalke nem lesz nagy falat neki, mert szegény németeknek azért valljuk be nincs sok esélyük. És akkor ha jól számolom a MU négy egymást követő szezon során 3-szor játszana döntőt? Nem rossz..-
Barca-Real elődöntőhöz hirtelen nem is tudom mit mondjak. Játékban mi vagyunk a jobbak, egyértelmű. A Real mellett a nagy számok törvénye, és az elmúlt bő két és fél év sikertelenségének véget vetni vágyó bizonyítási vágy szólhat. Négy meccs, négy teljesen különböző eset. Mind a négyet nem nyerheti meg a Barca, és nem is fogja. A Real továbbá akkor lehet esélyes, ha a hazai közönsége belehajszolja őket a győzelembe, és ez megzavarhatja a Barca játékosait egy-egy akció, a meccsek egyes szakaszain belül. Ezért a bajnokságban egy x szerintem jó lenne nekünk, nem az a legfontosabb a négyből. A kupadöntőben szerintem sokkal esélyesebbek vagyunk, mert idegenben a Real könnyen kizökkenthető a játékából. A BL kemény dió lehet. Mindenképpen előny az otthoni visszavágó. Szerintem olyan rosszul nem alakulhat az odavágó, hogy a visszavágóra csekély eséllyel készülhessenek Messiék. És ha az eredmény után kell esetleg futni, kizártnak tartom, hogy a Real játékoskerete képes arra a védekezésre, mint amit tavaly az Inter mutatott.
És még egy utolsó gondolat. Amikor van egy korszakos csapat a futball történelmében, az akkor a lehető legtöbb címet hódítja el. Ilyen volt az évezred első éveiben a Real, aki éppen minket kiejtve az elődöntőben megnyerte a BL-t, és egyéb kiírásokban sem tudott kezdeni velük senki semmit. Mi meg pláne nem. Szóval ha van igazság a földön, akkor nekünk Barcásoknak is megadatik az, hogy minden sorozatban a Realt ütjük ki, ha már egyszer ezt nevezik a Barca történetének legjobb csapatának.
Bocsánat a hosszú elemzésért. További szép napot.