Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
pep71
Entrenador del Barça

2014.06.13. 12:06:03

crixus írta:
pep71 írta: Spanyoloknál remélem Xavi nem lesz kezdő és egy kicsit direktebb lesz a játékuk, mert az embereik bőven megvannak hozzá, de ahogy olvasom, minden portálon a kezdőbe várják...és akkor csodálkozunk, hogy Cesc elmegy, mikor a válogatottban is stabil kezdő Xavi, akkor mit várjon a Barcában???
Nálunk kicsit más a helyzet. Ha lehet hinni az elmundo-nak és a sport.es-nek, akkor a spanyolok 4-5-1-et fognak játszani, Costa-val elöl, Xabi Alonso-val és Busquets-cel, mint 2 vkp és egy irányítóval. Erre a posztra inkább Cesc lenne megfelelő, mint Xavi. Nálunk azonban 4-3-3 van, és Cesc nem megfelelő a visszavontabb tkp feladatkörére. Ő támadóbb szellemű, nálunk neki Iniesta posztja feküdne/feküdt a legjobban. Ott azonban Iniesta elsőbbséget élvez, ezért volt Cesc csere, jogosan. Én nem bánom, hogy elmegy, amit jobban bánok az az, hogy Thiago (nagy részben) miatta ment el tavaly a Bayern-hez. Pep Thiago-ban látta Xavi utódját, nem véletlenül "vitte magával". Cesc-et meggyőződésem, hogy Pep egy 3-4-3-as szerkezetű csapatban képzelte el, de mivel ez bukott (talán túl korán ítélték meg) így Cesc posztja, szerepköre sem alakult ki, kényszerposztokon játszott. Ehhez jött még hozzá a rossz hozzáállás is. Nem csoda, hogy Pep ki akarta rakni egy év után.
Visszakanyarodva a válogatotthoz: a 4-5-1-hez Cesc tökéletesen megfelelne. valószínűleg tkp-t fog ugyanilyen rendszerben játszani a Chelsea-nél is, ezt játszotta az Arsenal-ban is, ide ő tökéletes lenne.
Én amúgy Alonso helyére Martinez-t tenném, Xavi helyére pedig Cesc-et. Azt hiszem ennél erősebb csapattal ki sem tudna állni Spanyolország: Casillas-Alba,Piqué,Ramos,Azpilicueta-Busquets,Martinez,Cesc-Iniesta,Costa,Silva.
Egyetértek, hogy egy kicsit a más a helyzet, de miért Fabregas miatt ment el Thiago, ha nem is ugyanaz a posztjuk, ahogy írtad is. Ez a poszt ahova most Xavit teszik a portálok, Fabregasnak sokkal jobban fekszik mint Xavinak, de tuti, hogy Xavi kezd majd, nem is értem...ugyanazt a kezdőt küldeném fel én is, amit te írtál.
defender3
Entrenador del Barça

2014.06.13. 11:52:16

Remélem ez a japán bíró többet nem vezet meccset. Szerintem fel lehet készülni, h a brazilok kapják majd a komoly hátszelet ha szükségük lesz rá.
De azért elgondolkodtató, h ez a horvát válogatott is többször kellemetlen helyzetbe tudta hozni a brazilokat. Ha nekik sikerült akkor egy komolyabb csapatnak is simán menni fog ha nem változik meg a védekezésük.
crixus
Entrenador del Barça

2014.06.13. 11:44:59

pep71 írta: Spanyoloknál remélem Xavi nem lesz kezdő és egy kicsit direktebb lesz a játékuk, mert az embereik bőven megvannak hozzá, de ahogy olvasom, minden portálon a kezdőbe várják...és akkor csodálkozunk, hogy Cesc elmegy, mikor a válogatottban is stabil kezdő Xavi, akkor mit várjon a Barcában???
Nálunk kicsit más a helyzet. Ha lehet hinni az elmundo-nak és a sport.es-nek, akkor a spanyolok 4-5-1-et fognak játszani, Costa-val elöl, Xabi Alonso-val és Busquets-cel, mint 2 vkp és egy irányítóval. Erre a posztra inkább Cesc lenne megfelelő, mint Xavi. Nálunk azonban 4-3-3 van, és Cesc nem megfelelő a visszavontabb tkp feladatkörére. Ő támadóbb szellemű, nálunk neki Iniesta posztja feküdne/feküdt a legjobban. Ott azonban Iniesta elsőbbséget élvez, ezért volt Cesc csere, jogosan. Én nem bánom, hogy elmegy, amit jobban bánok az az, hogy Thiago (nagy részben) miatta ment el tavaly a Bayern-hez. Pep Thiago-ban látta Xavi utódját, nem véletlenül "vitte magával". Cesc-et meggyőződésem, hogy Pep egy 3-4-3-as szerkezetű csapatban képzelte el, de mivel ez bukott (talán túl korán ítélték meg) így Cesc posztja, szerepköre sem alakult ki, kényszerposztokon játszott. Ehhez jött még hozzá a rossz hozzáállás is. Nem csoda, hogy Pep ki akarta rakni egy év után.
Visszakanyarodva a válogatotthoz: a 4-5-1-hez Cesc tökéletesen megfelelne. valószínűleg tkp-t fog ugyanilyen rendszerben játszani a Chelsea-nél is, ezt játszotta az Arsenal-ban is, ide ő tökéletes lenne.
Én amúgy Alonso helyére Martinez-t tenném, Xavi helyére pedig Cesc-et. Azt hiszem ennél erősebb csapattal ki sem tudna állni Spanyolország: Casillas-Alba,Piqué,Ramos,Azpilicueta-Busquets,Martinez,Cesc-Iniesta,Costa,Silva.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.13. 11:22:35

a mexikói kezdő, már nyilvános

Kép
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2014.06.13. 10:37:37

én a braziloknak szurkolok a VB-n, de az a tizi az hatalmas alibi volt.... itt minimum egy X kijárt volna a horvátoknak, nagyon tetszett a játékuk, szerintem simán tovább is mennek a csoportból a brazilok mellett. Rakitic meg hatalmas tanár volt, jobban szervezte a játékot mint a Madridos csapattársa... aki szerint nincs helye itt, az nézze meg a tegnapi meccset.

A mai meccseket meg már nagyon várom, a spanyol-hollandra kiváncsi leszek, szvsz a spanyolok is nagyon túl vannak sztárolva, de szerintem a mait behúzzák, Hollandia már nem olyan jó csapat mint 4 éve volt, ez már az EB-n is megmutatkozott 2 éve amikor 0 ponttal kiestek a csoportból.
A másik 2 meccsre pedig azt mondom hogy Kamerun és Mexikó szerintem leikszelnek, Chile pedig simán veri az ausztrálokat egy Alexis duplával :P
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.13. 10:36:12

LG írta:
LG írta:A brazilokon valóban hatalmas nyomás van, nagyon várják tőlük a VB aranyat. Pedig szvsz nem lesz meg, egy szervezett európai csapat meg fogja őket állítani. Arra kíváncsi leszek, hogy a játékvezetők mennyire segítik meg őket. Egy nehezen eldönthető szituációban aligha ítélnek majd ellenük...
A meccs előtt írtam ezt, és azóta erősödtek a benyomásaim. Jól szervezett játékkal meg lehet fogni a brazilokat, már a nyolcaddöntőben bajban lehetnek, a spanyolok ellen semmi esélyt nem adnék nekik, a hollandok ellen talán... Úgy látszik, számithatunk rá, hogy a játékvezetők nyomni fogják őket, amire szükségük is, mert különben sírás és fogak csikorgatása lesz Brazíliában.
Kár volt a médiának túlsztárolni ezt a csapatot, annál nagyobb lesz a csalódás. :roll:
örülök h nem nekem kell ezeket leírnom. ez a válogatott marha messze van attól h esélyesek legyenek, az h sok orgánum erősorrendben első helyre tette, annak szól h otthon játszanak. egy full szervezett német vagy spanyol válogatott agyonveri őket. ha csak nem jön még egy pár nagamotofukasinakamura aki be nem fúj nekik még vagy 5 kamut...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2014.06.13. 10:30:05

Eleg latvanyosan tolta a Brazilokat a Japcsi, le sem tagadhatja.
Fuggetlenul attol, hogy legyoztek a horvatokat, a tegnapi meccsen az is megmutatkozott, hogy ez a fiatal Brazil valogatott nem huzza sokaig, a kovetkezo meccset el is fogja bukni. (Ezt szinte 100%) Vicces, (Pont, mint a Barcaban) hogy a Horvatok vezetest kellett szerezzenek ahhoz, hogy a Brazilok elkezdjenek jatszani. A Biro undorito volt, nem is adnek tobbet ilyen meccset neki.
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2014.06.13. 09:54:37

Brazilía nem volt valami meggyőző tegnap, de ettől függetlenül még sokáig juthatnak.
Dani Alves viszont ismét megmutatta, hogy ő nem védő...de, hogy ezt nem veszik észre az edzők..
Fernandihno és Dante sem játszott nekem ez meglepő volt egy kicsit, ahogy az is, hogy Lucas Moura-t nem is vitte el magával Scolari a VB-re.

Spanyoloknál remélem Xavi nem lesz kezdő és egy kicsit direktebb lesz a játékuk, mert az embereik bőven megvannak hozzá, de ahogy olvasom, minden portálon a kezdőbe várják...és akkor csodálkozunk, hogy Cesc elmegy, mikor a válogatottban is stabil kezdő Xavi, akkor mit várjon a Barcában???
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.13. 09:39:24

LG írta:A brazilokon valóban hatalmas nyomás van, nagyon várják tőlük a VB aranyat. Pedig szvsz nem lesz meg, egy szervezett európai csapat meg fogja őket állítani. Arra kíváncsi leszek, hogy a játékvezetők mennyire segítik meg őket. Egy nehezen eldönthető szituációban aligha ítélnek majd ellenük...
A meccs előtt írtam ezt, és azóta erősödtek a benyomásaim. Jól szervezett játékkal meg lehet fogni a brazilokat, már a nyolcaddöntőben bajban lehetnek, a spanyolok ellen semmi esélyt nem adnék nekik, a hollandok ellen talán... Úgy látszik, számithatunk rá, hogy a játékvezetők nyomni fogják őket, amire szükségük is, mert különben sírás és fogak csikorgatása lesz Brazíliában.
Kár volt a médiának túlsztárolni ezt a csapatot, annál nagyobb lesz a csalódás. :roll:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.06.13. 07:57:38

Game90 írta:Amúgy Hulk nagyon gyenge volt.

Amúgy2, Fernandinho miért nem volt kezdő?
Mert Scolarinak ennyi esze van. Fernandinho nem értem miért nem kezdő, Willian szintén... Lucas Mourát otthon hagyta, az Atletico duóját sem vitte el, de a 4 meccsen Bernardra a Sahtarból nagy szüksége volt. Neki is meg vannak a beépített emberei, ahogy del Bosquének is... Erről szól a történet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
messideco
Presidente del Barça

2014.06.13. 07:46:30

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.13. 06:25:53

Gyenge teljesítmény volt az első meccsen a braziloktól, de sok van még hátra, nem most kell csúcsformában lenni.
Nekik szurkoltam, de akkor sem értem, miért kell ilyen tizenegyest befújni a javukra. Semmi szükség rá, az embernek elveszi a kedvét, valamint Fred "halála" a szimpátiát a csapat irányába.
Hazatakaríttatnám ezt a játékvezetőt a stábjával együtt.
Mellesleg nem értem a FIFA miért nem alkalmazza az alapvonali játékvezetést, UEFA rendezvényeken működik. Mondjuk el tudom képzelni, hogy ettől még simán befújta volna ezt a kamut akkor is. Szégyen Braziliára nézve!

Pozitívat is láttam a meccsbe, ez a Rakitic gyerek nagyon hasznos, jó kis játékos, mindenhol ott van, labdáinak szeme van. Nem lesz ö rossz igazolás nekünk.

A brazilok jobb oldalán futó támadásoknál ugyanazt láttam, mint a Barcánál. Alves elképesztően kilóg a csapatból, sehol nincs éppen egy kontránál. Remélem a PSG elviszi tőlünk.
ALEXDP
Capitá del Barça

2014.06.13. 04:35:06

na0421 írta:
Leon írta:A horvátok hány gólt is szereztek? :roll:
Ja hogy Marceloról valahogy bepattant....
A brazil 1. meg 3. gól full szabályos volt,na erről ennyit. 8)
Nem ez a lényeg. a vb előtt is várható volt a "brazilok tolása", de ennyire látványosan az első meccstől..ha szted ez rendben van, ok, lelked rajta. nekem gusztustalan. tudtam, hogy tolni fogják őket, de ennyire.

A házigazda "tolása" a modernkori fociban (sajnos!) de alap.

A kiborulás mértéke sokaktól meglep, egyrészt, mert az hogy a horvátok jól,gyorsan,szimpatikusan játszottak szerintem tény, de reális és valós az eredmény, bárhol bármiért játszaná ezt a meccset a 2 csapat.
Másrészt, ha a 98 as vb nem Franciaországban van(valamint Ronaldo térde csak kicsivel megbízhatóbb lett volna ) akkor nem oda esik a vb arany.
Majd utána az Eb, na az tolás, amikor a teljesség igénye nélkül, a döntőben például az a Trezeguet lőtte a győztes gólt, akinek akkor már pályán sem lehetett volna lennie(Toldo ), vagy mondjuk "tolás" a Dél-Koreai csapat eredménye 2002ből, Spanyolok és Olaszok elleni meccseik az álcázatlan csalás kategória. Csak azért nem nyerték meg kábé, mert muszáj volt a már 4 éve is toronymagasan legjobb Brazíliának engedni.

Majd említettekhez hasonlatos szintnél/tétnél beszéljünk ennyirenagyonlátványostolásról....
PCsabi
aka Game90

2014.06.13. 02:12:40

Remélem a következő meccseken nem fogják ilyen gusztustalanul tolni a bírók a brazilokat...

Amúgy Hulk nagyon gyenge volt.

Amúgy2, Fernandinho miért nem volt kezdő?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.06.13. 00:38:56

Neymar nem játszott valami jól,de 2 gólt azért így is elpakolt. :D
Rakitic meg a horvátok egyik legjobbja volt.Jól vett részt a kombinatív gyors passzokban (bár ebből nem volt valami sok),és a hosszú labdái pontosak voltak.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.06.13. 00:33:51

Ez a brazil csapat ritka sótlan, talán még a 4 évvel ezelőttihez képest is színtelenebb. Ráadásul egy középszar horvát csapat ellen kellett az utolsó 15 percben kőkemény bunkert nyomniuk a nyilvánvaló ajándéktizi után. Abszolút borítékolható volt a büntető, legkésőbb a meccs végén tutira befújta volna a spori, ha addig nem változik az eredmény a brazilok javára. Kb ugyanazt játszották el a horvátokkal, mint 78-ban velünk Argentínában. 36 év alatt ugyanolyan gusztustalan maradt a játékvezetés.
Laza
Capitá del Barça

2014.06.13. 00:22:24

nem értem komolyan a Brazil "fanokat"
a vaknak se kell nagyon megmagyarázni mi volt...
horvároktaláltak egy golt...
a barzilok rugtak egyet
kamu büntető... ami egyértelműen az volt....egy normális bíró még lehet sárgát is adott volna Fred-nek...
a horvátok rugtak egy gólt de nem adták meg....
3.brazil gól pedig ujabb birói tévedés hiszen fujni kellett volna rakitic agyon rugásáért...
ez egyertélmű...

játék képe alapján... nem mondhatom hogy nem érdemeltek győzelmet a brazilok mert talán jobbak voltak,többet támadtak... na de így?? biró tévedésekkel?

másrészt igen csak nyogve nyelős volt a játékuk,nem ez volt beharangozva...egy Francia,Német válogatott megeszi őket....

igazábol, a nagyon fel sztárolt védősor volt ma a leggyengébb dani alves az élen....
na de mindegy... ennél több kell a braziloknak ha nem akarnak beégni....mert csoport kör után ezzel a játékkal ..... nem sokáig viszik.

de ilyen bírókkal kupa is lehet belőle....
gg86
Jugador d'estrella

2014.06.13. 00:21:04

mess2009 írta:az egy megadható tizenegyes volt, jól láthatóan kézzel lerántotta Fredet miközben persze ő is hozzátette amit kell
Lehet egyedül maradsz ezzel a véleménnyel :D Én a braziloknak szurkolok, de ez az eset közelebb volt a műesésért járó sárga laphoz, mint a 11-eshez...
Amúgy a Brazil kezdés nagyon hasonlít a 2002-es első meccsükhöz. Hátrányba kerülnek, a nagy ász (akkor Ronaldo) egyenlít, majd egy kamu 11-essel nyernek. Ha jól emlékszem még a bíró is ázsiai volt :D
ferninho
Madridista

2014.06.13. 00:19:20

mess2009 írta:hát.....nem tudom, az ilyenek egyszer be mennek egyszer mellé.
pletykauraságnak a reflexei egy 80 éves öregemberrel vetekedtek bakker...
amit jól is csinált a 11esnél ott is képes volt elcseszni, annyira szerencsétlen volt ma szegény... a másik kettőről meg ne is beszéljünk...
az egy megadható tizenegyes volt
az persze :lol:

a kapustámadásos szituval viszont egyetértek, az tényleg bőven fújható volt.
madridista
mess2009
Director del Fútbol

2014.06.13. 00:11:59

kicsit túlzásnak érzem a bíró pocskondiázását. az egy megadható tizenegyes volt, jól láthatóan kézzel lerántotta Fredet miközben persze ő is hozzátette amit kell..., az pedig, hogy a kapust fellökték szintén jól látható. a megítélés mindkét esetben a bíróé azzal egyetértek, hogy egy másik bíró lehet hogy másként döntött volna.
az hogy a Brazilok csalódást keltően játszottak ok. a Horvátok szépen helytálltak az is ok. ami a szerencsét illeti a Brazil öngól azért az ő szerencséjük volt, az a két kapufa mellé tett lövés hát.....nem tudom, az ilyenek egyszer be mennek egyszer mellé.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.13. 00:05:55

Azért fújta be, mert ha 1-1 maradt volna úgy, hogy ezt nem fújja be, lelövik a szállodában. A viccet és a brazil közbiztonságot félretéve ez a brazil válogatott a középső védők meg Neymar játékától eltekintve egy spanyol, német, olasz, francia, argentin csapat ellen már nem lesz ilyen életképes. Nagy tolás kell majd nekik a vb-győzelemhez, nem is értem ezt a nagy esélyességet, ilyen Hulk, Gusztávó, Hernánesz, meg Freddy fog majd vb-t nyerni? Mondjuk ismerve ezt az évet már ezen se csodálkoznék. :D
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
zola8787
Director del Fútbol

2014.06.13. 00:04:21

Leon írta:A horvátok hány gólt is szereztek? :roll:
2dik gól nem volt érvényes, aztán pedig elvettek 1 szabályosat a horvátoktól. Na erről ennyit.
na0421
Barça B

2014.06.13. 00:01:56

[quote="Leon"]A horvátok hány gólt is szereztek? :roll:
A brazil 1. meg 3. gól full szabályos volt,na erről ennyit. 8)[/quote]

Nem ez a lényeg. a vb előtt is várható volt a "brazilok tolása", de ennyire látványosan az első meccstől..ha szted ez rendben van, ok, lelked rajta. nekem gusztustalan. tudtam, hogy tolni fogják őket, de ennyire.
hajnesz
Entrenador del Barça

2014.06.12. 23:59:05

A legjobb,hogy a bírókat úgy szedik össze,hogy minden kontinensről legyenek,ezért kell ilyen ügyetlen, másmilyen szemü birókat is nézni a legnagyobb sporteseményen a vb-n,és mondjuk egy Kassai meg kimaradt a keretből,mert Európai keretbe már nem fért be.
Leon
Director del Fútbol

2014.06.12. 23:58:22

A horvátok hány gólt is szereztek? :roll:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Lezárt