Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ha már itt tartunk, nekem még mindig nincs meg az adózásom, az általános statisztika II.-m, a vállalati pénzügyek...és ami a nagyon gáz, h másodjára vettem fel a valószínűségszámítást és most is voltam már 2x, de lehetetlen megtanulni azt a fost,(az emberek 99%-a puskázással teszi le, nálunk ez ilyen az SZTE-GTK-n) puskázni meg nem tudtam, mert "rossz" kedve volt a tanárnak. szóval, lehet, h harmadjára is fel kell vennem a valszámot, az meg már életveszélyIlúvatar írta:Nekem meg hétfőn lesz vizsgám Talajtanból, az szent istván egyetemben (SZIE hallgató vagyok), ÉS az viszont nagyon nehéz. Ráadásul ÍRTÓ fontos ha megkapnám a kettest. Mivel erre a tárgyra épül a tárgyi "piramisok"... Ha bebuktam a vizsgát, akkor 1 évet csúsztamHárom témakörből áll a vizsga, minden témakörből húzni kell egyet. Plusz van 2 tétel, ami kötelező elmondani, függetlenül attól hogy mit húztál. Tehát összességében egy vizsgán 5 tételt kell elrizsálni. Ha 5ből 4 -et elrizsáltad, és 1 tételt meg nem tudtad, akkor alapból bukta.
Baromi szíííííívás lesz![]()
A törinél, mivel lehet használni az atlaszt és van fél óra felkészülési idő, ezért szerintem attól ne félj!Mihu írta: Hasonló cipőben járok én isNekem csütörtökön lesz a szóbeli. Mivel tavaly megcsináltam az informatikát, így nekem most "csak" 80 tételt kell megtanulni. Ebből tudok beszélni vagy 35-ről...
A töritől fosok nagyon. Irodalomból azért mégiscsak elég a 2-eshez az alapműveltség, de töriből....kihúzom pl a párizs környéki békéket vagy a torlódó társadalmat, aztán kb meg is köszönöm a lehetőséget
![]()
Angolra nem fogok készülni, kisujjból kirázom az egészet...9 éve tanulok angolt, felelgettünk a tételekből folyamatosan év közben, egyikre sem tanultam és 4-esnél nem kaptam rosszabbat egyszersem. Próbaérettségin sima 5-öst kaptam, úgyhogy az angol tételeket hanyagolom. Irodalomból tudok vagy 8-at, megtanulok még vagy 6-ot, aztán átmegyek a törire. Nyelvtant meg a végére hagyom, vagy rábízom magam a feladatmegoldásraMost jövök rá hogy mennyire elk.rtam az elmúlt másfél hónapot
![]()
Nagyon nagyon félek
barcafan0911 írta:Nekem kedden lesznek a szóbelik és 100-ból kb 20-at tudok.
Hasonló cipőben járok én isfcbarca0827 írta:Úristen! Hérfőn lesz az érettségi szóbelim (Középszint)! 100 tételből kb. tudok 45-öt... Ebből a töri és az angol: 15-15!Azokra már nem is készülök... Hátha nem a maradék 5-öt, 5-öt húzom...
Fizikából tudok 3-at, illetve az összes kisérletet, de beszélni a többiről egyáltatlán nem tudok... Remélem elég a ketteshez a kísérlet!
Irodalom, nyelvtan egybe van, ott a nyelvtannál a feladatot biztos megtudom csinálni... tehát ott meg abból remélem a kettest, az irodalmat meg most magolom...
Jó előjelek?? Hát nem... Olyan ideges vagyok, hogy az nem igaz... Miért nem tanultam?
Meg szabad kérdezni hogy melyik fősulira jársz?albicelesteX írta:Jah minket pl. fősulin eléggé [auto_cenzúra] az öltözködés miatt!Volt egy tanárom annál úgy kellett bemenni fiúknak ha volt fülbevalója (nekem van meg volt is) ki kellett venni mert harapott rá!Csajoknak full szolídan öltözködve!Egyszer egy csaj minibe ment egy gyerek meg csokornyakiba tanár kijött meglátta (persze előtte már fel lett rántva az agya rendes egy két "ütős" vizsga után!) elkezdi a k.urva meg a pincér hazamehet 1-es!
nem tudom mi lesz veled egyetemen, fősulin, de nem irigyellek...fogsz bosszankodni eleget, ha már ez is idegesítlionelmessi19 írta:Épp itt a lényeg, hiába szántad irónikusnak.Vito írta:![]()
én például szmokingban szoktam edzeni,
színházba, esküvőre pedig szigorúan mackóban járok..
Előbbi esetben, ahogy pl az érettségiden is, teljesítened kell, és minden körülmény befolyásolja ezt, persze különböző mértékben.
színházba pl viszont egyáltalán nem, arról nem is beszélve, hogy nem 30 fokban, nyáron és délben teszed meg. esküvő persze más.
nem arról van szó, hogy ez komoly probléma, vagy hogy nem vagyok hajlandó, csak arról h földhözragadt baromság, érettségi idején, aminek semmi értelme nincs gyakorlatilag, hagyománytisztelésen kívül.
egyszerűen annyi a helyzet, ami szerencsére nem áll elő nálam, úgy néz ki, hogy 1-2 pontokon múlhat valakinek a felvételije. És ezek az egy két pontok, de még többek is simán múlnak azon, hogy milyen az ember közérzete.
nem akarom újrakezdeni a vitát egyébként, ezeket párszor leírtam már ide.
én is annak megfelelő öltözékben mentem szóbelizni, esküvőre, sőt színházba is.
mondjuk írásbelikre nem, mert nemkellett.
Épp itt írtad le a lényeget. Hagyománytisztelés!!!lionelmessi19 írta: nem arról van szó, hogy ez komoly probléma, vagy hogy nem vagyok hajlandó, csak arról h földhözragadt baromság, érettségi idején, aminek semmi értelme nincs gyakorlatilag, hagyománytisztelésen kívül.
Épp itt a lényeg, hiába szántad irónikusnak.Vito írta:![]()
én például szmokingban szoktam edzeni,
színházba, esküvőre pedig szigorúan mackóban járok..
Hát azért nekem még odébb van az.socio66 írta:Vakációóóóóóóó!!!!![]()
véégre,istenem,az év legszebb napja..ahogy ma kijöttem a suliból..váá![]()
Mindenkinek kellemes,tartalmas,szórakozással teli nyári szünetet kívánok, élvezze ki mindenki ezt a csodás időszakot!![]()
Ieeee
lionelmessi19 írta:A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom.
Asszem erről már írtam ide régebben.Bányász írta:Alig van már villamos...lionelmessi19 írta:mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven.
Alig van már villamos...lionelmessi19 írta:mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven.
Andris!lionelmessi19 írta:Na túl vagyok egy emelt fizika szóbelin.
Nem volt nagyon nehéz, de nem is lett nagyon jó, mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven. Szerencsére az írásbelim jó lett multkor.
A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom.
4.-be nekem 0+1... 2x3... A testvérem is most írt 4.-est és mondta, h könnyű. Persze sokaknak könnyű, de ez csak az alapképességeket méri, nem azt, h tanulsz v nem. Ezt inkább a hátrányos helyzetben lévőknek, rosszabb képességüeknek találják ki. Sztem nem butaság ez az egész.Barcagirl24 írta:nekünk 4.be olyan volt hogy 4+1 meg 7x6Dexter írta:Jó, a kompetencia felmérés az egy viccNálunk tavaly a tizedik osztályos matekot mindenki megcsinálta kb 2-szer 30 perc alatt (matek tagozat
).
nekünk 4.be olyan volt hogy 4+1 meg 7x6Dexter írta:Jó, a kompetencia felmérés az egy viccNálunk tavaly a tizedik osztályos matekot mindenki megcsinálta kb 2-szer 30 perc alatt (matek tagozat
).