Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.06.13. 15:12:01

Érettségin középszinten nem kell félni. Kb a kettes azért jár mert arra sétáltál éppen. Ott vannak a források, atlaszok, verseskötetek, minden ami kell. Annyi alényeg hogy ne álljatok le, ne hagyjátok kérdezni őket, mert akkor lehet nehezebb válaszolni, mint rizsázni valamit.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.06.13. 14:50:38

Ilúvatar írta:Nekem meg hétfőn lesz vizsgám Talajtanból, az szent istván egyetemben (SZIE hallgató vagyok), ÉS az viszont nagyon nehéz. Ráadásul ÍRTÓ fontos ha megkapnám a kettest. Mivel erre a tárgyra épül a tárgyi "piramisok"... Ha bebuktam a vizsgát, akkor 1 évet csúsztam :? Három témakörből áll a vizsga, minden témakörből húzni kell egyet. Plusz van 2 tétel, ami kötelező elmondani, függetlenül attól hogy mit húztál. Tehát összességében egy vizsgán 5 tételt kell elrizsálni. Ha 5ből 4 -et elrizsáltad, és 1 tételt meg nem tudtad, akkor alapból bukta.

Baromi szíííííívás lesz :oops: :evil:
ha már itt tartunk, nekem még mindig nincs meg az adózásom, az általános statisztika II.-m, a vállalati pénzügyek...és ami a nagyon gáz, h másodjára vettem fel a valószínűségszámítást és most is voltam már 2x, de lehetetlen megtanulni azt a fost,(az emberek 99%-a puskázással teszi le, nálunk ez ilyen az SZTE-GTK-n) puskázni meg nem tudtam, mert "rossz" kedve volt a tanárnak. szóval, lehet, h harmadjára is fel kell vennem a valszámot, az meg már életveszély :(

amúgy hanyadéves vagy Ilúvatar? én másod...
barcafan0911
Entrenador del Barça

2009.06.13. 14:43:56

Nekem kedden lesznek a szóbelik és 100-ból kb 20-at tudok.
:? :? :?
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.06.13. 14:42:57

Mihu írta: Hasonló cipőben járok én is :? Nekem csütörtökön lesz a szóbeli. Mivel tavaly megcsináltam az informatikát, így nekem most "csak" 80 tételt kell megtanulni. Ebből tudok beszélni vagy 35-ről... :? A töritől fosok nagyon. Irodalomból azért mégiscsak elég a 2-eshez az alapműveltség, de töriből....kihúzom pl a párizs környéki békéket vagy a torlódó társadalmat, aztán kb meg is köszönöm a lehetőséget :?

Angolra nem fogok készülni, kisujjból kirázom az egészet...9 éve tanulok angolt, felelgettünk a tételekből folyamatosan év közben, egyikre sem tanultam és 4-esnél nem kaptam rosszabbat egyszersem. Próbaérettségin sima 5-öst kaptam, úgyhogy az angol tételeket hanyagolom. Irodalomból tudok vagy 8-at, megtanulok még vagy 6-ot, aztán átmegyek a törire. Nyelvtant meg a végére hagyom, vagy rábízom magam a feladatmegoldásra :? Most jövök rá hogy mennyire elk.rtam az elmúlt másfél hónapot :?

Nagyon nagyon félek :(
A törinél, mivel lehet használni az atlaszt és van fél óra felkészülési idő, ezért szerintem attól ne félj! :) Bár, amiket írtál tételeket azokról azt se tudom, hogy micsodák... :roll: Nekem olyanok nincsenek...

Az angolra én se készülök, igaz nekem a próbaérettségim "csak" 4-es lett. :)
Én is rájöttem így az elmúlt 3-4 napban, hogy a másfél hónapban többször elő kellett volna venni a tételeket...
Remélem szerencsém lesz a húzásnál! NAGYON NAGY SZERENCSÉM... :D

Sok sikert neked! :wink:
barcafan0911 írta:Nekem kedden lesznek a szóbelik és 100-ból kb 20-at tudok.

Az se rossz... :? :? :arrow: Neked is sok sikert, vagy inkább szerencsét, a húzásnál... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2009.06.13. 14:47:17-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Mihu
Director del Fútbol

2009.06.13. 14:34:41

fcbarca0827 írta:Úristen! Hérfőn lesz az érettségi szóbelim (Középszint)! 100 tételből kb. tudok 45-öt... Ebből a töri és az angol: 15-15! :shock: Azokra már nem is készülök... Hátha nem a maradék 5-öt, 5-öt húzom... :) Fizikából tudok 3-at, illetve az összes kisérletet, de beszélni a többiről egyáltatlán nem tudok... Remélem elég a ketteshez a kísérlet! :? Irodalom, nyelvtan egybe van, ott a nyelvtannál a feladatot biztos megtudom csinálni... tehát ott meg abból remélem a kettest, az irodalmat meg most magolom...

Jó előjelek?? Hát nem... Olyan ideges vagyok, hogy az nem igaz... Miért nem tanultam? :evil:
Hasonló cipőben járok én is :? Nekem csütörtökön lesz a szóbeli. Mivel tavaly megcsináltam az informatikát, így nekem most "csak" 80 tételt kell megtanulni. Ebből tudok beszélni vagy 35-ről... :? A töritől fosok nagyon. Irodalomból azért mégiscsak elég a 2-eshez az alapműveltség, de töriből....kihúzom pl a párizs környéki békéket vagy a torlódó társadalmat, aztán kb meg is köszönöm a lehetőséget :?

Angolra nem fogok készülni, kisujjból kirázom az egészet...9 éve tanulok angolt, felelgettünk a tételekből folyamatosan év közben, egyikre sem tanultam és 4-esnél nem kaptam rosszabbat egyszersem. Próbaérettségin sima 5-öst kaptam, úgyhogy az angol tételeket hanyagolom. Irodalomból tudok vagy 8-at, megtanulok még vagy 6-ot, aztán átmegyek a törire. Nyelvtant meg a végére hagyom, vagy rábízom magam a feladatmegoldásra :? Most jövök rá hogy mennyire elk.rtam az elmúlt másfél hónapot :?

Nagyon nagyon félek :(
Deus
Boixos Nois

2009.06.13. 14:31:14

Nekem meg hétfőn lesz vizsgám Talajtanból, az szent istván egyetemben (SZIE hallgató vagyok), ÉS az viszont nagyon nehéz. Ráadásul ÍRTÓ fontos ha megkapnám a kettest. Mivel erre a tárgyra épül a tárgyi "piramisok"... Ha bebuktam a vizsgát, akkor 1 évet csúsztam :? Három témakörből áll a vizsga, minden témakörből húzni kell egyet. Plusz van 2 tétel, ami kötelező elmondani, függetlenül attól hogy mit húztál. Tehát összességében egy vizsgán 5 tételt kell elrizsálni. Ha 5ből 4 -et elrizsáltad, és 1 tételt meg nem tudtad, akkor alapból bukta.

Baromi szíííííívás lesz :oops: :evil:
KépKép
fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.06.13. 14:08:30

Úristen! Hérfőn lesz az érettségi szóbelim (Középszint)! 100 tételből kb. tudok 45-öt... Ebből a töri és az angol: 15-15! :shock: Azokra már nem is készülök... Hátha nem a maradék 5-öt, 5-öt húzom... :) Fizikából tudok 3-at, illetve az összes kisérletet, de beszélni a többiről egyáltatlán nem tudok... Remélem elég a ketteshez a kísérlet! :? Irodalom, nyelvtan egybe van, ott a nyelvtannál a feladatot biztos megtudom csinálni... tehát ott meg abból remélem a kettest, az irodalmat meg most magolom...

Jó előjelek?? Hát nem... Olyan ideges vagyok, hogy az nem igaz... Miért nem tanultam? :evil:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Mihu
Director del Fútbol

2009.06.12. 22:59:53

albicelesteX írta:Van tipped rá? :D
Lenne egy de nem merek tippelni :D
albicelesteX
A Vadász

2009.06.12. 22:56:01

Van tipped rá? :D
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2009.06.12. 22:10:09

albicelesteX írta:Jah minket pl. fősulin eléggé [auto_cenzúra] az öltözködés miatt!Volt egy tanárom annál úgy kellett bemenni fiúknak ha volt fülbevalója (nekem van meg volt is) ki kellett venni mert harapott rá!Csajoknak full szolídan öltözködve!Egyszer egy csaj minibe ment egy gyerek meg csokornyakiba tanár kijött meglátta (persze előtte már fel lett rántva az agya rendes egy két "ütős" vizsga után!) elkezdi a k.urva meg a pincér hazamehet 1-es! :D
Meg szabad kérdezni hogy melyik fősulira jársz? :)
albicelesteX
A Vadász

2009.06.12. 21:51:54

Jah minket pl. fősulin eléggé [auto_cenzúra] az öltözködés miatt!Volt egy tanárom annál úgy kellett bemenni fiúknak ha volt fülbevalója (nekem van meg volt is) ki kellett venni mert harapott rá!Csajoknak full szolídan öltözködve!Egyszer egy csaj minibe ment egy gyerek meg csokornyakiba tanár kijött meglátta (persze előtte már fel lett rántva az agya rendes egy két "ütős" vizsga után!) elkezdi a k.urva meg a pincér hazamehet 1-es! :D
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.06.12. 21:44:36

lionelmessi19 írta:
Vito írta: :shock:
én például szmokingban szoktam edzeni,
színházba, esküvőre pedig szigorúan mackóban járok..
Épp itt a lényeg, hiába szántad irónikusnak.
Előbbi esetben, ahogy pl az érettségiden is, teljesítened kell, és minden körülmény befolyásolja ezt, persze különböző mértékben.

színházba pl viszont egyáltalán nem, arról nem is beszélve, hogy nem 30 fokban, nyáron és délben teszed meg. esküvő persze más.

nem arról van szó, hogy ez komoly probléma, vagy hogy nem vagyok hajlandó, csak arról h földhözragadt baromság, érettségi idején, aminek semmi értelme nincs gyakorlatilag, hagyománytisztelésen kívül.

egyszerűen annyi a helyzet, ami szerencsére nem áll elő nálam, úgy néz ki, hogy 1-2 pontokon múlhat valakinek a felvételije. És ezek az egy két pontok, de még többek is simán múlnak azon, hogy milyen az ember közérzete.

nem akarom újrakezdeni a vitát egyébként, ezeket párszor leírtam már ide.
én is annak megfelelő öltözékben mentem szóbelizni, esküvőre, sőt színházba is.
mondjuk írásbelikre nem, mert nemkellett.
nem tudom mi lesz veled egyetemen, fősulin, de nem irigyellek...fogsz bosszankodni eleget, ha már ez is idegesít :D
hidd el, ha továbbtanulsz, az öltözködés lesz a legkisebb bajod, nekem elhiheted... az érettségivel kapcsolatos kellemetlenségek 1x vannak összesen, viszont vizsgaidőszak 4 havonta... ősi mondás: Megszoksz, vagy megszöksz ;)
kudu
Entrenador del Barça

2009.06.12. 21:41:35

Nah, most nagyon boldog vagyok!! :wink:

Ma volt gazdasági informatikus vizsgámnak a szóbeli része, és az összesített jegyem 5ös lett :wink:

Így ez még nekem a felvételin is + 30 pontot jelent, mert ezzel a szakkal szeretnék menni az Egyetemre, és már van egy szakmám is :wink:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
rszergej
Capitá del Barça

2009.06.12. 21:40:14

lionelmessi19 írta: nem arról van szó, hogy ez komoly probléma, vagy hogy nem vagyok hajlandó, csak arról h földhözragadt baromság, érettségi idején, aminek semmi értelme nincs gyakorlatilag, hagyománytisztelésen kívül.
Épp itt írtad le a lényeget. Hagyománytisztelés!!!
Ez volt és lesz is. Nem hiába találták ki ezt az öltözéket. Az öltönynek nagyon nagy múltja és hagyománya van, sok téren. Az érettségi egy ember életében nagyon, de nagyon is fontos, ugyan is itt sok minden eldől, hogyan tovább. Nem hiába olyan fontos dolog (az érettségi), ahova ki kell "öltözni".
Különben is, miért kéne megmagyarázni, hogy miért fontos az öltöny az érettségin?
Kép
Andris
Adminisztrátor

2009.06.12. 14:54:58

Vito írta: :shock:
Épp itt a lényeg, hiába szántad irónikusnak.
Előbbi esetben, ahogy pl az érettségiden is, teljesítened kell, és minden körülmény befolyásolja ezt, persze különböző mértékben.

színházba pl viszont egyáltalán nem, arról nem is beszélve, hogy nem 30 fokban, nyáron és délben teszed meg. esküvő persze más.

nem arról van szó, hogy ez komoly probléma, vagy hogy nem vagyok hajlandó, csak arról h földhözragadt baromság, érettségi idején, aminek semmi értelme nincs gyakorlatilag, hagyománytisztelésen kívül.

egyszerűen annyi a helyzet, ami szerencsére nem áll elő nálam, úgy néz ki, hogy 1-2 pontokon múlhat valakinek a felvételije. És ezek az egy két pontok, de még többek is simán múlnak azon, hogy milyen az ember közérzete.

nem akarom újrakezdeni a vitát egyébként, ezeket párszor leírtam már ide.
én is annak megfelelő öltözékben mentem szóbelizni, esküvőre, sőt színházba is.
mondjuk írásbelikre nem, mert nemkellett.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
torrentkiller
Entrenador del Barça

2009.06.12. 14:49:51

socio66 írta:Vakációóóóóóóó!!!! :lol:
véégre,istenem,az év legszebb napja..ahogy ma kijöttem a suliból..váá :lol:
Mindenkinek kellemes,tartalmas,szórakozással teli nyári szünetet kívánok, élvezze ki mindenki ezt a csodás időszakot! :)
Ieeee :wink:
Hát azért nekem még odébb van az.
Hétfőn még be kell menni a biziért, aztán majd 24-én megmondják hogy meik nap kerülök rá az infó szóbelire. Addig meg napestig tanulhatom a tételeket.
De akinek ennyi volt ez az év annak kellemes vakációt :wink:
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Vito
Llegenda del Barça

2009.06.12. 14:45:58

lionelmessi19 írta:A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom. :D
:shock:

nem tudom, hogy mi ebben a nehezen érthető.. mivel emberek vagyunk, ráadásul civilizáltak, ezért vannak olyan szokásaink, amik nem mindig praktikusak, viszont az etikett ezt kívánja. ráadásul szocializálódási szempontból sem hátrány, ha a gyerekre ragad egy kis 'jószokás' öltözködés terén.
egyébként nem gondoltam volna, hogy eljön az az idő, amikor ez is probléma lesz és magyarázatra szorul, pedig esküszöm nem érzem magam olyan öregnek..
Andris
Adminisztrátor

2009.06.12. 14:30:06

Bányász írta:
lionelmessi19 írta:mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven.
Alig van már villamos... :)
Asszem erről már írtam ide régebben. :D

Tamás, a legkevésbé sem érdekel más. Ha én érzem magam rosszul a bőrömben, és úgy döntök hogy ennek hangot adok, akkor megteszem. Elhiheted, a legkevésbé sem azért írtam be, hogy te sajnálj engem. Azt pedig egyenesen kizárom, hogy valaha bárki engem még iskolák után kötelezzen ilyen viseletre. Nem fejteném ki, de ez a lényeg.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.06.12. 13:31:44

lionelmessi19 írta:mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven.
Alig van már villamos... :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
socio66

2009.06.12. 13:27:44

Vakációóóóóóóó!!!! :lol:
véégre,istenem,az év legszebb napja..ahogy ma kijöttem a suliból..váá :lol:
Mindenkinek kellemes,tartalmas,szórakozással teli nyári szünetet kívánok, élvezze ki mindenki ezt a csodás időszakot! :)
Ieeee :wink:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.06.09. 20:18:10

lionelmessi19 írta:Na túl vagyok egy emelt fizika szóbelin.
Nem volt nagyon nehéz, de nem is lett nagyon jó, mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven. Szerencsére az írásbelim jó lett multkor.

A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom. :D
Andris!
Úgy sajnállak...Emberek milliói voltak ma kiöltözve, és valószínűleg, lesznek holnap is, meg holnapután is.
Növényvédős kollégáim teljes védőfelszerelésben, álarccal az arcukon permeteztek ma 25 fokban. Úgy izzadtak, mint akire vederrel borították volna a vizet...mégsem panaszkodtak.
Sajnálom, ha nem érted... :wink:
Bizonyos munkakörben ez elvárás lesz! Hidd el!
Kép
Andris
Adminisztrátor

2009.06.09. 16:10:54

Na túl vagyok egy emelt fizika szóbelin.
Nem volt nagyon nehéz, de nem is lett nagyon jó, mindenesetre valószínűleg elég a Villamosmérnöki karhoz, viszonylag bőven. Szerencsére az írásbelim jó lett multkor.

A lényeg: elmentem szóbelizni fekete zakóban, hosszú gatyában. Az agyam felforrt, kb 30 fok van a belvárosban. Próbálja csak még1szer valaki elmagyarázni nekem, hogy miért is jó ez a kiöltözés... azonnal banolom. :D
- József Attila
kabekabe
Entrenador del Barça

2009.06.06. 12:59:52

Barcagirl24 írta:
Dexter írta:Jó, a kompetencia felmérés az egy vicc :) Nálunk tavaly a tizedik osztályos matekot mindenki megcsinálta kb 2-szer 30 perc alatt (matek tagozat :D ).
nekünk 4.be olyan volt hogy 4+1 meg 7x6 :D
4.-be nekem 0+1... 2x3... A testvérem is most írt 4.-est és mondta, h könnyű. Persze sokaknak könnyű, de ez csak az alapképességeket méri, nem azt, h tanulsz v nem. Ezt inkább a hátrányos helyzetben lévőknek, rosszabb képességüeknek találják ki. Sztem nem butaság ez az egész.
Barcagirl24
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.06.04. 18:01:39

Dexter írta:Jó, a kompetencia felmérés az egy vicc :) Nálunk tavaly a tizedik osztályos matekot mindenki megcsinálta kb 2-szer 30 perc alatt (matek tagozat :D ).
nekünk 4.be olyan volt hogy 4+1 meg 7x6 :D
~Més que en un club~ FC Barcelona mindörökké. több mint egy életérzéés.!
www.barcelona.gportal.hu - hobbim :)
Kép
Dexter

2009.06.04. 17:30:59

Jó, a kompetencia felmérés az egy vicc :) Nálunk tavaly a tizedik osztályos matekot mindenki megcsinálta kb 2-szer 30 perc alatt (matek tagozat :D ).
Lezárt