Thierry Henry

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Kralo
Entrenador del Barça

2009.01.18. 13:21:24

Szerintem csupán azért tűnik haloványabbnak a bal oldal támadójátéka, mert ott nem szántja fel a pályát egy Dani Alves. Abidal teljesítménye a támadásoknál visszafogottabb. így azért nehezebb a dolga Henrynak is vagy épp Eto'onak. Egyéni villanásokba kell belemenniük, és ők azért nem Messi típusú támadók. Ebből kiindulva Iniesta valóban több meglepetésre lenne képes Henry helyén.
Iniestának lassacskán a kezdőben a helye. Én a középpályán preferálnám Henry közelségében. Kíváncsi vagyok Pep vállalna-e majd ennyi támadó felfogású játékost 90 percen át.Vagy pedig az lesz, amit Andris szeretne, és Ini megy bal oldalra Henry helyett, és mögötte marad Keita vagy Busquets.
Jaj, de szép gondjai vannak idén a csapatunknak. :)
Grege
Capitá del Barça

2009.01.18. 13:18:58

lionelmessi19 írta:Fix balszél nem létezik, de aki épp kint van az alig csinál valamit. Tegnap egy büntetőt rúgtunk, meg 3 gólt a jobbról, meg egyet balról, mondanom sem kell ki csinálta meg Xavival karöltve. És Henry pedig belőtte, középről.
Spec a baloldalinál Ini a középpályáról irányított, és adott egy forintos labdát Xavinak. Uh ott ő nem számítható a baloldalra.

Sztm tényleg feleslegesen próbáljátok meggyőzni egymást, ha neked ott nem tetszik, hát ne tetszen. Jó pár érv elhangzott itt azért, de vannak az embernek olyan témái, ahol nem veszi észre az ellenérveket, csak azt hangoztatja, h nem hangzott el olyan...

peace
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 13:15:01

Fix balszél nem létezik, de aki épp kint van az alig csinál valamit. Tegnap egy büntetőt rúgtunk, meg 3 gólt a jobbról, meg egyet balról, mondanom sem kell ki csinálta meg Xavival karöltve. És Henry pedig belőtte, középről.

Sajnos részemről le kell zárni most egy időre a dolgot, mert egész héten javítóvizsgákat, meg nyelvviszgát írok, de majd jövök az Espanyol után, ha játszott. Bár 1-1 hsz addig is lehet hogy jön ide tőlem. Mielőtt valaki túlzottan megnyugodna. :)
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Danka00792
Director del Fútbol

2009.01.18. 13:10:20

lionelmessi19 írta:Így is egymás kárára vannak szvsz. Hol Eto'o, hol Henry van bent, és a másik többnyire teljesen elhalványul arra az időre a szélen.
Ja. Milyen rossz hogy 2 gólt rugnak fejenként, miért nem rug csak az egyik 4-et?
Mikaos
Director del Fútbol

2009.01.18. 13:09:42

lionelmessi19 írta:...Henry a bal szélen nem igazán teljesít jól. Azt kéne végre megérteni, hogy ha azt látod a kezdő sípszókor, hogy a bal oldalon van, ...
Nos, úgy látszik, te vagy egyedül a vak :)

Mint láthatod, ez a balszélen való kezdés nem egy egész meccset érintő kérdés. Hanem, Messi-Henry-Eto'o váltják egymást - ha feltűnt :roll:
Ezért tényleg lényegtelen, hogy ki kezd balszélen a kezdősípszó pillanatában!!!!
Én csak annyit akarok, hogy a csatárok maradjanak csatárok, a középpályások maradjanak középpályások. Iniesta nem játszik jobban balszélen, mint Henry, és nem azért, mert nincs jó képessége, hanem azért, mert fix balszél NEM LÉTEZIK! (a poszt váltogatások miatt)

Tényleg felesleges, és meddő a vita: Iniesta középpályás, Henry csatár. Iniesta vészmegoldásnak jó balszélsőnek (ami ugye nem fix hely), de szerintem a többség (mint látom) Iniestát jobban el tudja képzelni irányító középpályásnak. Az ő zsenialitása sokkal jobban kijön az osztogatásnál, és irányításnál, minthogy le kéne futnia a balszélen, és bepasszolnia a labdát.
Ennyit láss be, és akkor vili lesz, hogy miért felesleges a vita.
lionelmessi19 írta: Így is egymás kárára vannak szvsz. Hol Eto'o, hol Henry van bent, és a másik többnyire teljesen elhalványul arra az időre a szélen.
Ennél nagyobb problémánk sose legyen :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2009.01.18. 13:11:04-kor.
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 13:08:35

Így is egymás kárára vannak szvsz. Hol Eto'o, hol Henry van bent, és a másik többnyire teljesen elhalványul arra az időre a szélen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gonosz
Jugador d'estrella

2009.01.18. 13:05:31

Én nem tudom, hogy mit fanyalogtok, hogy valakit idézzek: "a vak is látja", hogy Henry jól érzi magát most a csapatban és kezdi megszokni a balos helyét. Addig pedig, amíg így lövi a gólokat, miért kellene középre rakni akárkinek a rovására. Ő maga mondta, hogy ez lesz az ő éve-->motivált, formában van, jó a csapat és megy neki is a játék. Néha nem értem ezeket a kákán is csomót kereső fórumozókat...Henry bal oldalon tavaly nem találta a helyét. Idén viszont megy neki, beillesztették a csapat egészébe. Szerintem ezen nincs mit firtatni.
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 13:04:12

Már hogyne lenne Dani. Ha egyszer középen adja a teljesítménye 90%át, miközben csak a meccs felét játssza középen.

Szó sincs róla hogy ő ne játsszon, de ne balszélen. Sokkalta jobb ott Iniesta, lényegesen több támadásunk fut olyankor, és eredményesebbek, szebbek is.

Amíg még mindig 85-90%ban csak a sírást kapom, hogy miért nem rakom feltétel nélkül bal oldalra kezdőbe, de ehhez semmiféle érvet, addig miért változna a véleményem? Főleg ha pályán végig azt látom, amit ide leírtam..
Nem az a fajta vagyok aki a többség nyomására csupán feladja a véleményét, ez gondolom kiderült bőven.

Szerintem az elmúlt két hónapban hatalmas eredménynek tekinthető, hogy Henry elérte: Nem akarom elküldeni, messze nem, sőt többször a kezdetését fontolgatom, más kérdés milyen poszton.
Varatrix írta:
Lehet hogy igazad van, Henry meccsen elfoglalt posztját illetően!
Viszont szerintem tegnap alaposan rácáfot Eto'o és Henry, arra az állításra hogy nem tudnak egymás mellett játszani.
Ha igazad van!
Akkor remekül képesek váltogatni a posztjukat.
Nem a Depor az az ellenfél, aki ellen rá kell cáfolni. Ennél komolyabb ellenfelek várnak a csapatra, nem is kevéssel komolyabbak. Nyilván két ilyen játékos nem üti egymást a pályán, csak épp egy kreatívabb szélsővel, és csupán egy középcsatárral a pályán jobb teljesítményre vagyunk képesek, és nagy csapatok ellen fontos ez. Mindkét oldalról meg tudjuk bontani a védekezésüket.
Elő fogom szedni matchdaysről az összes akciónkat, ami Henry közreműködésével ment a bal oldalról, és gól lett belőle. Nem tudom hogy mennyi lesz ebben az idényben..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andris 2009.01.18. 13:07:35-kor.
- József Attila
Varatrix
Director del Fútbol

2009.01.18. 13:01:06

lionelmessi19 írta:Mikaos: nem tudom mit nem értesz, szerintem a vak is látja hogy Henry a bal szélen nem igazán teljesít jól. Azt kéne végre megérteni, hogy ha azt látod a kezdő sípszókor, hogy a bal oldalon van, és meccs végén két gólt rúgott, akkor az közel sem jelenti hogy bármit is csinált a bal oldalon.
Lehet hogy igazad van, Henry meccsen elfoglalt posztját illetően!
Viszont szerintem tegnap alaposan rácáfot Eto'o és Henry, arra az állításra hogy nem tudnak egymás mellett játszani.
Ha igazad van!
Akkor remekül képesek váltogatni a posztjukat.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
senzu
Entrenador del Barça

2009.01.18. 13:00:47

redmiller írta:Henry szenzációsan beilleszkedett a csapatba! Akik Iniestát játszatnák elől, azokkal komoly baj van... Henry 11, Messi 12, Eto'o 18 gólt rúgott. Ez a legjobb támadóalakzat az egész világon! Iniesta sosem volt gólszerző (csatár!) játékos! Őt felesleges elől játszatni. Sokkal többet vesztenénk azzal, ha elől játszana, mintha középpályán. Ő inkább szervezi a játékot. Henry meg legalább olyan technikás, mint Iniesta, vagy Eto'o.
elég jól megfogtad a lényeget, Iniesta nem a góllövő képességéről híres, de persze nyugodtan játsszon csak bal támadót Henry helyett, csak ha majd ő is mellőlövi az ordító ziccereket, kiváncsi vagyok mennyi savat fog kapni...
lionelmessi19-től semmiképp, ő úgy látszik szerelmes belé :D

Henry: mondhatjátok nyugodtan, hogy az egyik gól sem az igazán az ő érdeme volt, de mégiscsak jó időben volt jó helyen, ehhez is kell tudás!
bali 15
Director del Fútbol

2009.01.18. 12:45:19

Én személy szerint teszek rá hogy Titi hol játszik. A lényeg az hogy azért azt mindenki észreveszi hogy remek formában van. És a bajnokság hajrájakor már újra világklasszis teljesítményt nyújthat. Ini pedig szerintem is a középpályán varázsoljon.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.18. 12:35:24

lionelmessi19 írta:
Mikaos: nem tudom mit nem értesz, szerintem a vak is látja hogy Henry a bal szélen nem igazán teljesít jól.
Andris! Itt elég sok ember van, akinek megvan a szeme világa, még sem látják... Lehet, hogy neked kéne egy szemüveg. Henry idén, főleg az elmúlt 6-8 hétben igenis jól teljesít a balszélen. Iniestával azért nem kéne jönni többet, mert bár jól játszik a támadósorban is, az a rendeltetése, hogy középpályán varázsoljon.

Neked ez a Henry-mánia valami fétised? Már komolyan kezdem azt hinni... Ha szerinted sokan nem látnak jól akkor szakadj le a Henry-témáról és el van intézve.

Lassan az egész fórumon egyedül te képviseled ezt az álláspontot, sokak által nagyra tartott kollégák: LG, Rivaldo11, Miki, Tamás sem kérdőjelezi meg Henry szereplését a balszélen.

Olykor az egyéni véleményük is többet nyom a latba, de így csoportban még inkább....

Tényleg kezdem azt hinni, hogy ez egy mánia. Ameddig 2 gólt szerez (tudom, hogy hogyan), megrúgja a mesterhármasát, hasznos, jókat passzol, agilis, addig semmi jogosultsága nincs ennek a megjegyzésnek.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 12:29:44

Minden nap beírja valaki, hogy de x gólt lőtt, én meg minden egyes alkalommal beírom, hogy de abból az x gólból (ha x=11) 5öt gólvonalról bekotort, 6ot meg középcsatárként lőtt.

Ha ő van középen, Eto'o halványul el a szélen.
Henry középcsatár, nem alkalmas ennyire szélről történő játékra. Egyetlen gólt nem lő bal támadóként, max 1-1 gólpasszt adott onnan, azt se mostanában. Bár tegnap volt egy szép passz Iniestának, csak nem ment be.

Iniesta tud bal támadót játszani, Henry nem.

Mikaos: nem tudom mit nem értesz, szerintem a vak is látja hogy Henry a bal szélen nem igazán teljesít jól. Azt kéne végre megérteni, hogy ha azt látod a kezdő sípszókor, hogy a bal oldalon van, és meccs végén két gólt rúgott, akkor az közel sem jelenti hogy bármit is csinált a bal oldalon.

Nem valami jó megfigyelők itt néhányan..

Én azt látom hogy kb kiesik egy poszt, ha Eto'o és Henry egyszerre pályán van. A bal szélen nekünk épkézláb támadásunk nem nagyon meg végig úgy hogy azt ők csinálják.
- József Attila
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.01.18. 12:06:09

Mikaos írta:Még mindig nem értem ezt az Iniesta - balszél összefüggést. Térjetek már észhez :D
A csapatnak és nekünk is a legjobb, ha Iniesta irányító középpályásként van. Mert balszélsőként képtelen gólt lőni, ami elvárható egy szélsőtől, tehát ezért én nem cserélném be a gólerős Henry helyére.

Alapból tök abszurd az Iniesta-balszélső kérdés, hiszen gyakorlatilag meccseinek 5%-át játszotta balszélsőként, és általában azt is csak kényszerből. Iniesta több, mint egy balszélső és kevesebb is, ha értitek...

Szóval hagyjunk mindenkit a saját posztján, mert a végén már olyan követelések is lesznek, hogy Valdes menjen középcsatárnak :)
Akik az általad említett "Iniesta-balszél" táborba tartoznak, azt gondolják, hogy Ininek elöl sem a gólszerzés elsősorban, hanem inkább Eto'o és Messi kiszolgálása a feladata, amit jól meg is oldott, mikor játszot a balszélen.

Ezeknek a játékperceknek nagyban köszönheti Eto'o pl. 18 góljának döntő részét, valamint a néhány meccses eredménytelensége is köszönhető Iniesta hiányának. Ha játszik, nem hiányoznak a gólok, pl. az Atleticónak vele lőttünk 5-öt, és még jópár meccset lehet említeni. Amikor Iniesta van pályán balszélen, akkor nem "egyoldalas" a Barca, és a kreativitás benne van a játékában.

Henry szélsőként mezőnyben nem alkot nagyot, a góljait pedig akkor szerzi, mikor behúzódik középre.

Ha Iniesta kp-n játszik, az egy nagyon offenzív felállás, fizikálisan nem lehet Touréhoz hasonlítani pl.

A 3 középpályásos felállásban veszélyt okozhat, ha valaki csak szervez.

Nehéz kérdés, szóval ennyire nem egyértelmű a helyzet, mint ahogy felvázoltad.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.01.18. 11:50:43

gekkodan írta: Nem akarom elvitatni az érdemeit, mert nagyon elégedett vagyok vele idén. DE! Azért volt egy pár eléggé belövetett gólja....Hleb passza, tegnapi gólja, aztán még legalább 2 kipassz.
Ezzel szerintem nincs baj, hiszen Eto'o is így lövi a góljai nagy részét.
gekkodan írta: Henryvel egy problémám van még mindig: több erőt és pontosabb lövéseket várok tőle 5 méteren kívülről. Bátortalan még mindig és nem lövi jól meg a viszonylag távoli labdákat.
Ebben igazad van, ezt én is hiányolom még mindig.
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.18. 11:47:22

Mikaos írta:
redmiller írta:Henry 11, Messi 12, Eto'o 18 gólt rúgott.
Ráadásul Henry mindezt úgy tette, hogy egyszer sem rúgott 11-est, és szabadrúgást sem.
Nem akarom elvitatni az érdemeit, mert nagyon elégedett vagyok vele idén. DE! Azért volt egy pár eléggé belövetett gólja....Hleb passza, tegnapi gólja, aztán még legalább 2 kipassz.

Henryvel egy problémám van még mindig: több erőt és pontosabb lövéseket várok tőle 5 méteren kívülről. Bátortalan még mindig és nem lövi jól meg a viszonylag távoli labdákat. Kivéve persze az AtMa elleni és a Valencia elleni meccsen.

Ennyi a hiányérzetem egyedül. Amúgy full jó most a srác 8)
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Mikaos
Director del Fútbol

2009.01.18. 11:45:01

redmiller írta:Henry 11, Messi 12, Eto'o 18 gólt rúgott.
Ráadásul Henry mindezt úgy tette, hogy egyszer sem rúgott 11-est, és szabadrúgást sem.
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.01.18. 11:26:38

Henry szenzációsan beilleszkedett a csapatba! Akik Iniestát játszatnák elől, azokkal komoly baj van... Henry 11, Messi 12, Eto'o 18 gólt rúgott. Ez a legjobb támadóalakzat az egész világon! Iniesta sosem volt gólszerző (csatár!) játékos! Őt felesleges elől játszatni. Sokkal többet vesztenénk azzal, ha elől játszana, mintha középpályán. Ő inkább szervezi a játékot. Henry meg legalább olyan technikás, mint Iniesta, vagy Eto'o.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.01.18. 10:35:11

Nekem ebben a szezonban az ő jó játéka a legnagyobb meglepetés. Az elmúlt szezon után én már sokat nem vártam tőle, erre meg kiválóan teljesit. Csak igy tovább.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.01.18. 10:29:04

Még mindig nem értem ezt az Iniesta - balszél összefüggést. Térjetek már észhez :D
A csapatnak és nekünk is a legjobb, ha Iniesta irányító középpályásként van. Mert balszélsőként képtelen gólt lőni, ami elvárható egy szélsőtől, tehát ezért én nem cserélném be a gólerős Henry helyére.

Alapból tök abszurd az Iniesta-balszélső kérdés, hiszen gyakorlatilag meccseinek 5%-át játszotta balszélsőként, és általában azt is csak kényszerből. Iniesta több, mint egy balszélső és kevesebb is, ha értitek...

Szóval hagyjunk mindenkit a saját posztján, mert a végén már olyan követelések is lesznek, hogy Valdes menjen középcsatárnak :)
LM10
Director del Fútbol

2009.01.18. 10:27:53

Henry már hónapok óta szenzációsan játszik.Azért jó dolog az, hogy pl Messi gyengébb akkor Eto'o és Henry nyújtja a teljesítményt vagy fordítva. Vagyis nem kell mind a 3 csatárnak mindig egyszerre jól teljesíteni.Tegnap szvsz hiába lőtt 2 gólt Eto'o TEGNAP Messi és Henry jobbak voltak.
I'm a legend
Jugador del Barça

2009.01.18. 10:22:05

Nagyon örülök Titi teljesítményének 8)
Lövi a gólokat és minden elvesztett labdájáért küzd,h visszaszerezze...ez csatároknál ritka :)
Viszont én is hiányolom Iniesta-t....de ha Titi-nek igy megy...nemis tudom....talán télleg a Xavi-Yaya-Iniesta középpálya és a Messi-Eto'o-Henry csatársor lenne a legjobb.....habár ez szubijektív :roll:
Andris
Adminisztrátor

2009.01.18. 01:57:55

Szerintem láttuk Atletico ellen, hogy már simán végigjátszik egy meccset, nade ez már az ő topicjába kéne hogy menjen...

Csatárkodjon csatárkodjon, csak tartsa legalább a tegnapi , elmúlt 2 havi szintet. Lassan már kezdek belenyugodni hogy valamit én látok nagyon ferdén, de mondjuk továbbra se sűrűn találkozok olyannal ami komoly mértékben változtatná a véleményem. Se itt leírva, se ott a meccs közben.
Valahonnan viszont már nem lehet ellentmondani a statoknak, ha 22 góllal fejezi be a szezont, , de ha 18 fölé megy a bajnokságban, már akkor is lengetni fogom a kalapom.
- József Attila
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.18. 01:53:30

lionelmessi19 írta:Az egésznek a tetejébe azért fontos leszögeznem, ha Iniesta végig játszana, a kp-n, akkor lényegesen könnyebben belenyugodnék az egészbe. De így kissé nehéz számomra, azt látni mindig hogy a kp stabil Busquetssel is, és majdnem olyan szépen és eredményesen megy mint Iniestával, de a támadósorról ezt nem tudom elmondani.
mi ez, hogy ha iniesta végig játszana? iniesta sérült volt, természetes, hogy egyelőre nem játszik végig minden meccsen.
egyébként mondom, mindegy hova rakod iniestát. a kp-n, és a balszélen is ugyanazt az agyi szintet adja hozzá a játékhoz. kp-ról nyomja a zseniális mélységi passzait, balszélről meg becselezi magát, és onnan szervez. mindkettőre szükség lehet. henry meg hadd csatárkodja ki magát.
baas11
Entrenador del Barça

2009.01.18. 01:42:54

Szóval a legerősebb a Toure-Busquets-Xavi,Iniesta-Eto'o/Henry-Messi, mondjuk a Lyon ellen idegenben ?
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Lezárt