Tim írta:Érdekes témát feszegettek ismét..A magam részéről Ozsi véleményét osztom,nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani az ilyen mónkasóknak(hál'istennek amúgy is megszűnt),tény hogy van egy jól behatárolható célközönsége,de nem hiszem hogy új rajongókat tudna beszippantani.És tényleg nem kötelező nézni.A legtöbb helyen már van kábel tévé minimum 60 csatornával(jó ebből kb 40 nézhetetlen

).Akinek meg egyenlőre csak a három szabadon fogható van,jövőre már nézhet ingyenesen hd felbontásban legalább 6 csatornát,feltéve ha van 100000 forintja tv-re,vagy set-top boxra.(irónia!). Engem jobban aggaszt az ezzel járó képmutatás.Amikor szóba kerülnek az ilyen alja műsorok,a többség rögtön rávágja "dehogy nézek ilyen szennyet" de azért pontosan tudja hogy mi is történt ez előző részben..

Természetesen ez a csoport kizárólag
természettudományos csatornákat néz,esetleg Duna Tv ami még szóba jöhet.Én például tényleg csak ilyeneket nézek,ezért nácikból és cápákból elég jól informált vagyok
Hogy az oktatás milyen volt 150 évvel ezelőtt,azt sajnos nem tudom(de azt tudtátok-e hogy 150 éve lett hivatalos oktatási nyelv a magyar?),az viszont aggaszt hogy a mai fiataloknak külön vizsgázni kell szöveg értésből. És akkor a helyesírást meg sem említem,mert néhány hozzászólást olvasva sírni tudnék..(igazolások topik például)
Politikával kapcsolatban annyit jegyeznék meg,hogy tiszteletben tartom a fiatalok lelkesedését egy-egy párt vagy ideológia iránt de attól tartok lesznek még közületek olyanok akik egy idő után csak undorodni fognak az egésztől.
Sok mindenben igazad van, de látom, hogy csak átfutottad az eddigi írásokat, ezért a szövegértés miatt nem bántalak:) Nem erről beszéltünk, azaz lehet valaki egy-egy showról és műsorról beszélt, de mi akik elindítottuk a vitát nem. Hanem egy rendszerről, amit nem egy csatorna vagy egy műsor testesít meg, amit valóban nem feltétlen kötelező nézni. Alternatíva viszont sehol nincs, a kábelen is kevésbé. A Duna tv rengeteg szódával egy kettes alá-t megérdemel

m1-m2 még ennyit sem. A discovery és hasonló csatornákkal pedig az a baj, hogy nincs kínálatuk, ahogy te is írod Tim, informált vagy a cápákban és a nácikban. Valóban ennyi a természet és a történelem? A szakterületemről beszélek, pár száz vagy ezer háború volt a világtörténelemben, de egy történelmes csatornán mégis csak a második vh-ról hall az ember. Ha pedig másról van szó, egy nap mondjuk egy ilyen műsor... Akkor vagy egy olyan icipici résztéma, ami szinte senkit sem érdekel, vagy nem egyszer baromságok. Sajnos volt szerencsém ilyet is látni. Épp az őstörténet kollokviumomon voltam túl nem kevés készüléssel mikor láttam egy "ősemberes" részt, és hát....

:D Irdatlan butaságok voltak benne. Mind1 is, ez csak egy példa.
Más: Persze tudtam, hogy 150, egész pontosan 1844-ben, 166 éve lett hivatalos nyelv a magyar, a szövegértés pedig valóban nagy probléma.
Fiatal vagyok és mondjuk párttag is (inkognitóban

), de mióta az eszemet tudom nem egy csinált ideológiában, vagy politikusokban hiszek (valamilyen szinten kell, de bálványt imádni nem lehet, főként keresztényként), hanem egy eszmeiségben, elvrendszerben,ami szerint élek. Ha valaki tisztességes és tartja magát ezekhez, akkor szerintem jó szívvel bízhat vagy csatlakozhat egy pártban, párthoz. Biztatnék is arra minden fiatal, hogy bár nem kell a pártpolitika felé fordulni, én is csak kényszerből teszem, de ne legyenek érték semlegesek és igenis foglalkozzanak a közélettel, ki-ki képességei és lehetőségei szerint. Az egyik legnagyobb bajunk, hogy ha részben jogosan is, de a fiatalság elfordult a politikától, illetve érték semleges lett (ez már nem jogos). Pártban feltétlen és vallási alapon viszont sose bízzatok, sosem... Ezt tagként mondom! Eljöhet a korrumpálódás ideje, márpedig sokkal nagyobbat esik az Olümposzról az ember, mint egy sámliról... Ez gondolom egyértelmű. Viszont azt sem jó, ha az emberben zsigeri undor van, mert akkor nem foglalkozik vele.