Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barca99
Llegenda del Barça

2008.01.28. 22:00:14

Példálózól a MU-val és az Arsenállal... de kérdem én... hol láttál te még ilyet, ahol ilyen sok lehetőséget kapott az edző? Sehol.

Az meg, hogy a válogatottban megy vkinek, a klubcsapatában meg nem, számomra egyet bizonyít. Beleszürkültek ebbe a játékrendszerbe, de az edző tehetetlen. :oops:
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.01.28. 21:52:57

Most gondolkodom valamin, megosztom veletek, mit gondoltok?

Talán Rijkaard a sok sztárral sem nagyon tud bánni, talán neki jobb volt a régi csapat, sőt, talán ugy nagy általánosságban jobb egy olyan csapat ami nem áll tul sok nagy névből. Elég két három nagyobb név is. Mondhatnám ugy hogy két dudás egy csárdában...szal értitek. Talán jobb volt amikor Dinho egyedül tudott varázsolni, nem volt mellette egy Messi, csak Giuly, Középpályán Deco mellett nem egy mosmár ennyire kihagyhatatlan Iniesta. Szóval egy szimpatikus kis csapat, kisebb hiányosságokkal, de nagy egyetértésben. Hátul talán nem volt annyira jó a védelem, de elől Dinho varázsolt, Eto'o lőtte a gólokat, Deco adta a passzokat. Azon idegeskedtünk, hogy 16 megnyert meccs után döntetleneztünk mert Oleguer bénázott. Most is szivesen idekeskednék emiatt. Már lassan hiányzik is...
Most van egy [auto_cenzúra] védelmünk, de mi van előtte? Iniesta Deco együtt nem férnek el, Messi elveszi a lehetőséget Dinho elől, akinek a passzok maradnak szinte.
Talán el kéne gondolkozni, hogy nem sztárokkal pótolni a sztárokat, hanem egyszerü, jó játékosokkal, mint lásd Toure. Pl egy ilyen kezdő: Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Touré, Xavi, Iniesta - Nemtomki, Eto'o, Messi

Remélem érthető hogy mire akarok kijukadni...

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 21:52:35

Hogy kik mentek el, szinte a teljes második csatársor ezért van az hogy a nagy négyesből valaki megsérül tehetséges de rutintalan fiatalok állnak be.Eto -t valóban elküldeném, mert amit írtam fenntartom róla, most viszont azt írtam, kik azok akik hajtanak egy picikét is, az hogy kevés eredménnyel más kérdés sajnálom ha nem tudsz a sorok között olvasni.
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 21:47:47

Azért a MU-nak az Arsenalnak, a Chelsea-nak de még a Poolnak is rengeteg a szurkolója az ő számukra is csalódás a 2. hely. Ne mondja nekem senki, hogy Londonban örömtüzeket gyújtottak, mert az elmúlt szezonban az Arsenal, meg a Chelsea is lemaradt a bajnoki címről. Sőt mivel elméletileg a premier league a legerősebb bajnokság Európában, sok szurkoló számára nagyobb dicsőség azt megnyerni, mint a Bl-t. Tahát ott imég nagyobb súlya van a bajnoki címnek, mint spanyolhonban
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.01.28. 21:47:35

aronba írta: Talán Messi, Eto meg a fiatalok a kivétel, Puyol becsülettel játszik, Abidal is jó de a többiek a csapat felének mennie kell.

Ez a tény az edző itt másodlagos, olyan emberek mentek el akiknek nem kellett volna, s olanok maradtak akiknek nem kellett volna
Délután még elakartad küldeni Samut, most meg már kivétel? :roll:

Második rész nagyon érdekes. Ki az akinek nem kellett volna távoznia? Ha a játékosok nem megfelelőek (ebben egyetérthetünk), akkor az edző miért nem cseréli le őket? Ha ez nem az ő feladata, akkor kié?
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 21:40:26

Volt több kérdés is hozzám. Először is elismerem, hogy Raijkard is hibás a helyzetért. de állítom, nem ő a főbűnös.
Henry, ugyan már a francia vállogatot majdnem kimaradt az eb-ről, előtte fél évig sérült volt, a francia vállogatot rég nem tőle függ sokkal inkább Ribery Nasri a meghatározó.
Xabi? Valóban jól játszik a vállogatotvban de ott kicsitt más a szereppköre. De ne hasonlítsuk már a vállogatotat a klubcsapathoz, ezzel az erővel azt is megkérdezhetnénk, hogy Lampardnak geraradnak miért nem megy az Angol vállogatotban, vagy Rooneynek.
Azért estek vissza mert már kiégtek szépen lassan de ebben a csapatban kiégtek, mert itt mindenki jóllakot senki sem akar semmit, Talán Messi, Eto meg a fiatalok a kivétel, Puyol becsülettel játszik, Abidal is jó de a többiek a csapat felének mennie kell. Ez a tény az edző itt másodlagos, olyan emberek mentek el akiknek nem kellett volna, s olanok maradtak akiknek nem kellett volna
Lionel85
Llegenda del Barça

2008.01.28. 21:32:50

aronba írta:Szerintem mi egy nevetséges magyar betegségben szenvedünk. Ha nem megy a csapatnak az edzőt kell kirúgni. Na ez egy magyar betegség. de nézzük Angliát. Sir Fergusson 20 éve a MU edzője ez alatt nyert 7 bajnoki címet és 1 BL-t. Vagyis 13 sikertelen éve volt, most a kupákat nem számolom, jobb helyen csak a bajnokság számít. Legalább 4 alaklommal kirúghatták volna, mégsem tették.
Vagy itt van Arsene Wenger 10 év alatt csak 2 bajnoki cím BL nincs. Mégis dolgozhat 2004 óta nem volt bajnok az Arsenal, jó 2006-ban döntős de engedik dolgozni.
S még lehetne neveket mondani, szóval nyugodjunk meg s hagyjuk már Frankiet dolgozni. Az edzőváltás amúgy sem jelent garanciát, a Reálnál pl. 7 edző volt 4 év alatt.
Én meg úgy vagyok vele, hogy a Barça mindig nyerési kényszerben van, talán nagyobbak az elvárások, mint a MU-nál vagy az Arsenalnál és ezzel nem őket akarom leszólni, de egy nagy szurkolótáborral rendelkező klubnak minden évben bajnoki címre esélyesnek kell lennie és már egy második hely is kudarcnak számít, mint volt az tavaly, Angliában pedig több nagycsapat van, így ott jobban eloszlanak ezek a dolgok. Minden évben BL-t és bajnokságot pedig a Barcelonának sem lehet.

Amit viszont nem értek, hogy egy ilyen tök gyenge meccs után Rijkaard hogy a fenébe lehet ilyen jó véleménnyel a csapat teljesítményével? Talán épp ez a különbség Ferguson-Wenger és Rijkaard között, hogy ők reálisan látják a dolgokat. Rijkaard nem.
Kép
Kép
Kép
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.01.28. 21:30:30

tagore írta: VÉGRE! EGY ÉRTELMES EMBER. MOST EGY KICSIT MEGNYUGODTAM.
Inkább még 1 túl elvakult ember, aki szerint még mindig Frank a megoldás. 1,5 éve kilátástalan a játékunk (néhány kivételtől eltekintve), Ennyire ötlettelenül Van Gaal szörnyű 2. regnálása során sem játszottunk. Ezzel a kerettel ennyit bárki képes összehozni, rosszabb már nem nagyon lehet. Nem értem miért rakaszkodtok ennyire hozzá. Szép volt jóvolt, de év végén mennie kell, mert csoda nem lesz.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.01.28. 21:28:44

tagore és aronba!

Fogjátok már fel, hogy itt senki nem vitatja el Rijkaardtól, hogy jó edző! Mindenki elismeri (azértelmesebbek közül) hogy amit elért az nagyon szép, és köszönjük is neki!
DE! Ahoz hogy egy csapat sikeres legyen, meg kell tudni újulni! Nekem senki ne mondja, hogy a keret nem ujult meg! Sorolom az uj embereket: Zambrotta, Thuram, Abidal, Milito, Toure, Henry! 6 ember, akik közül 4-5 mindíg stabil kezdő! 11 emberből 4-5 az mi ha nem megujítás? Ha ezek után se megy, akkor nyilvánvalóan jöhet az edző váltás! Ez nem azt jelenti, hogy a kereten nem kell továbbra is ujítani, de majd az új edző mondja már meg, hogy kit nem szeretne itt látni, ki nem illik az elképzelésébe!
Épp ezért mondom azt, hogy nem is annyira lenne felesleges már most cserélni Rijkaardot, mert az uj edző legalább felmérné a helyzetet, és ha csodát nem is tenne, de legalább tudná hogy nyáron mit kell csinálni, nem pedig a nyarat tölteni a csapat megismerésével!

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
tagore
Barça B

2008.01.28. 21:17:11

aronba írta:Szerintem mi egy nevetséges magyar betegségben szenvedünk. Ha nem megy a csapatnak az edzőt kell kirúgni. Na ez egy magyar betegség. de nézzük Angliát. Sir Fergusson 20 éve a MU edzője ez alatt nyert 7 bajnoki címet és 1 BL-t. Vagyis 13 sikertelen éve volt, most a kupákat nem számolom, jobb helyen csak a bajnokság számít. Legalább 4 alaklommal kirúghatták volna, mégsem tették.
Vagy itt van Arsene Wenger 10 év alatt csak 2 bajnoki cím BL nincs. Mégis dolgozhat 2004 óta nem volt bajnok az Arsenal, jó 2006-ban döntős de engedik dolgozni.
S még lehetne neveket mondani, szóval nyugodjunk meg s hagyjuk már Frankiet dolgozni. Az edzőváltás amúgy sem jelent garanciát, a Reálnál pl. 7 edző volt 4 év alatt.
VÉGRE! EGY ÉRTELMES EMBER. MOST EGY KICSIT MEGNYUGODTAM.
barca99
Llegenda del Barça

2008.01.28. 21:17:10

aronba! Akkor már csak azt mond meg nekem, hogy lehet, hogy Henry és Xavi, akik talán a leglátványosabb estek vissza régi önmagukhoz képest, a válogatottban, EB-selejtezőn miért játszottak kimagaslóan jól?
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.01.28. 21:00:42

Hm. Még mindig Frank az edző? Igaz, most már tényleg ráérünk nyáron váltani, addig sikerült totojázni, amíg elúszott a hajó.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Boixos
Llegenda del Barça

2008.01.28. 20:57:53

nem nagyon lehet megmagyarázni azt, h rijkaard egy olyan kerettel, amilyen nekünk van, csak ennyire képes. olyan csapatok ellen sem tudunk semmit sem felmutatni, akiknek az összes játékosa nem keres akkora lóvét, mint nálunk egy-egy sztár.
a madriddal kapcsolatban meg annyit, h nem az a lényeg, h kinek jobb a kerete, hanem az, h capello a 3 és fél, 4 évnyi tökölődésük után beléjük nevelte, h akarjanak nyerni, ha kell, a 96. percben is, mi meg lekulázzuk az egészet. ezen kéne változtani, de sajnos az edző erre képtelen, a jóllakott, mindent megnyert, ráadásul nagyon kellemesen kistafírozott játékosaink pedig hülyék lennének megszakadni, amikor ezt senki sem várja el tőlük, a szurkolókon kívűl.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Danka00792
Director del Fútbol

2008.01.28. 20:55:14

Hellotok!

Bocsi, ha már leirták párszor, nincs idöm visszaolvasni. Majd egyszer :)

Nemtudom ti hogy vagytok vele, de nekem már tele van a t.köm Rijkaard-al. Ezt a meccset hogy lehet pozitivan értékelni?

"ha így folytatjuk, előbb-utóbb csökkenteni fogjuk a különbséget a tabellán"

Na persze...Ha igy folytatjuk? Rém unalmas, 1-0as meccsekkel? Ami semmilyen ellenfél ellen nem biztositék hogy meg van nyerve a meccs. Ezt láthattuk a Bilbao ellen is.

"csak a szerencsén múlott, hogy a játékosok nem szereztek nagyobb előnyt."

Jaja, meg az is szerencsén múlott hogy a Bilbao nem vágott nekünk 1-2 gólt plusszban még a végén...

Egyértelmüen rosz a felfogása Franky-nek. Ha ugy gondolja, hogy a csapat mindent megtett, akkor ez azt jelenti, hogy ö is? Na ezt kétlem.

Száz szonak is egy a vége: Takarodj (mármint Rijkaard)
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 20:48:59

lehet azon vitázni, hogy kinek jobb a játékoskerete. papíron a Barcáé jobb ezt aláírom, de a realitást kell nézni azt hogy valaki hogy játszik, nem azt hogy mit írnak a hátán. jelenleg -9 pont a realitás ezen én a helyedben nem nevetnék.
Edzőkérdésben igazad van, Frankie is hibás, hogy a dolgok idáig fajultak, de nem csak ő. Ha a játékos ahogy írtad csak 40%-t adja tudásának akkor ő is hibás nem csak az edző. Mi a garancia, hogy másik edzőnél, esetleg másik szisztémában majd jobban játszanak?
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 20:45:08

Na jó, én a Real védősorának erejét azzal mértem, hogy a klasszikuson nem kaptak gólt, s azon a meccsen nem Casilasé volt a főszerep a meccs legjobbjának pepét választották meg Úgy fogalmazok, azon a emccsen jobb volt a Real védelme. A csatársorban igen a barca előtt vannak, pont azért mert a középpályán dőlnek el a meccsek, a klasszikus is ott dőlt el.
Bocs ha félreérthetőt írtam, majd úgy fogalmazok jelenleg jobb a Real középpályája
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.01.28. 20:41:47

aronba írta:Xavi Deco Abidal Puyol?
Nos jó pPuyoltól bocsánatot kérek a másik három extraklasizmusát nem ismerem el, jók, de vannak náluk jobbak, meg
A Ramos Heinze Pepe Cannavro védőfal viszont jobbmint a Barcáé, a Reaál középpályája is jobb Binho, Guti, Sneijder Diara Egyedül a támadó szekciókja jobba abarcának
Egy mondattal jellemezlek: FÚH DE JÓ VAGY! :lol: :lol: :lol:

Boccs az OFF-ért.

Rijkaard-dal van a baj.Ez mostmár szembetünően egyértelmű.Laporta is tudja ezt.Ilyen játékos kerettel a Villareal ellen nem 0-0-ra kéne játszani.Lehetne sorolni.A sevilla ellen OTTHON!!! 0-0....

Itt alap felfogásbeli problémák vannak. :roll:
Kép
barcamessi
Jugador del Barça

2008.01.28. 20:39:57

aronba írta:Xavi Deco Abidal Puyol?
Nos jó pPuyoltól bocsánatot kérek a másik három extraklasizmusát nem ismerem el, jók, de vannak náluk jobbak, meg
A Ramos Heinze Pepe Cannavro védőfal viszont jobbmint a Barcáé, a Reaál középpályája is jobb Binho, Guti, Sneijder Diara Egyedül a támadó szekciókja jobba abarcának
Ehhez képest pont a támadószekció amiben ebben a szezonban fényévekkel előttünk jár a Madrid...
A Ramos Heinze Pepe Cannavro védősor pedig egyeltalán nem olyan erős szvsz mint a Zamb-Puyol-Milito-Abidal védőnégyes!
A középpályája se jobb a reálnak semmivel se, max annyival hogy az ottaniak képesek mostanában megdögleni a páylán, és a tudásuknak nem a 40%-át hozzák meccsenként!
V I S C A E L B A R C A
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 20:36:07

Xavi Deco Abidal Puyol?
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.01.28. 20:34:43

Bányász írta: Ez kétoldalú....
Vagyis sztem a keret sem megfelelő...mert már leírtam többször is,hogy ezzel a kerettel csak abban az esteben lehetne taktikát váltani,ha "fejek"hullanának.
Pont ezért nem megfelelő már Frankie ehhez a csapathoz, ezért kell váltani. Ha 1,5 év alatt nem tudott változtani semmit sem, akkor már nincs mit ragozni rajta. Ezt a félévet még kihúzza vhogy azton nyáron mindenképpen búcsút kell inteni.
barcamessi
Jugador del Barça

2008.01.28. 20:31:15

aronba írta:Szóval csak négy szuperklasszis van, akiből 1-vagy 2 sosem bevethető ebből következik, hogy egy meccsen Raijkaardnak van 2 zsenije meg 9 hasznos iparosa, szóval nem egy extraklasszis ez a csapat
Hombre!
Tudod te miket írsz itt most össze-vissza?! Xavit, Decot, Puyolt, Abidalt te az iparosok közé sorolod?! Tény hogy az első kettő az utóbbi másfél évben nem mutatott semmit, de azért mégse kellene őket le iparosítani!!! Más csapat összetenné a két kezét ha egy JÓFORMÁBAN lévő Xavi és Deco játszana náluk!! Puyol benne van a világ 5 legjobb középső védőjében, Abidal pedig szvsz a világ legjobb balhátvédje, és te csak úgy szakmunkásítod őket?!
Azt már meg sem említem hogy a védelemben játszik még 2 világbajnok és a középpályán is akad belőle egy (Edmilson).
V I S C A E L B A R C A
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.01.28. 20:30:38

aronba írta:Az ember az ellenfél hibáiból tanul, ezért nem kell a barcának edzőket válltani. Sajnálom hogy nem tudsz a sorok között olvasni.
Én meg sajnálom hogy nem bírod felfogni, hogy tök más a szitu. Nekünk egy 1,5 éve sikertelen edzőt kéne leváltani, nem pedig egy 4 éven keresztül címeket összehalmozot, és 1 edző nem = 3-mal.
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 20:30:14

Egyetértek Slither, nem csak az edzőben a hiba a kiégett sztárokat is el kell küldeni, látod Zozzy elég ütős érv a Real, az ő hibájukból kell tanulni, ha nem tanul a barca kb. 3 évig nem nyer semmit lehet bárki az edző. Egyszer eljön az ébredés ideje de az fájdalmas lesz sokaknak, ma még csak egy picit fájna.
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 20:26:55

Az ember az ellenfél hibáiból tanul, ezért nem kell a barcának edzőket válltani. Sajnálom hogy nem tudsz a sorok között olvasni.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.01.28. 20:26:14

Frank nem megfelelő edző a mostani keretnek, mindenképpen váltani kell. Ennyi. Nem kell állandóan továbbragozni a dolgot.
Ez kétoldalú....
Vagyis sztem a keret sem megfelelő...mert már leírtam többször is,hogy ezzel a kerettel csak abban az esteben lehetne taktikát váltani,ha "fejek"hullanának.Mert nem könnyű dolog kihagyni egy Decot és egy Ronaldinhot.
Bármit tesz minden irányból támadások érik,ha kihagyja őket azért ha nem akkor meg azért.
És ezen a honalpon is számtalan ember Deco párti volt...hőbölgött,h kimarad,aztán most mindenki a fejét követeli.

Nem akarom megvédeni Rijkaardot,de nincs egyszerű dolga.Sztem kevés edző hagyná ki a csaptból Ronaldinhot pl...pedig az kellett volna,ahhoz,h észheztérjen.És itt hibázott,gyenge volt.Nem merte meghúzni ezt,és most nem meri meghúzni azt,h taktikát váltson.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Lezárt