Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bár én örülnék ennek a szabálynak de ettől még elképzelhetetlennek tartom, hogy bevezessék. Azt a szervezetet amire te gondolsz már ha jól tudom feloszlatták. Egyik feltétele volt ennek, hogy ha megsérül egy játékos a válogatotjában akkor fizetnek a klubcsapatának.LG írta:Ugy sem fogják bevezetni ezt a szabályt, a nagy csapatoknak nem érdekük, és nekik azért elég nagy szavuk van. Nem hiába alapitottak egy külön szervezetet a nagy csapatok, ha vmi nem tetszik, kiválnak az Uefaból, aztán Miselék be.opták.
Nyártól már ez a szabály rendel!Fernando írta: De amugy egy hülye ökör szabály ez csak. Akkor vége lenne több nagy csapatnak is. Gondolok a Poolra, a Madridra...
elvileg igen. a felnőtt válogatottság előtt játszhat korosztályosba, de ha felnőtt válogatottba játszik, akkor olyan "nemzetiségű" lesz. lásd senna.barca99 írta:..
Viszont Jeffrent behívták valamelyik spanyol U-válogatottba, bár eredetileg venezulai születésű. Mondjuk ha nem hívják be ezek után majd a felnőttválogatottba, viszont a venezuelai igényt tartana rá, akkor mi van? Ha elfogadja a meghívást, akkor itt lőttek neki, mint "spanyol"?
Szerintem inkább az állampolgárság számít. Ha valaki spanyol ill. venezuelai állampolgár, akkor ugyanugy számít spanyolnak is, tehát ő nyugodtan játszhatna. De amugy egy hülye ökör szabály ez csak. Akkor vége lenne több nagy csapatnak is. Gondolok a Poolra, a Madridra, akárkire.barca99 írta:Igen, én is úgy tudom, hogy az számít majd "hazainak", aki pályára léphetne az adott ország válogatottjába. De mivel Eto'o kameruni, Marquez mexikói válogatott, így légiósnak számítnak. Legjobb tudomásom szerint.![]()
Viszont Jeffrent behívták valamelyik spanyol U-válogatottba, bár eredetileg venezulai születésű. Mondjuk ha nem hívják be ezek után majd a felnőttválogatottba, viszont a venezuelai igényt tartana rá, akkor mi van? Ha elfogadja a meghívást, akkor itt lőttek neki, mint "spanyol"?
Én is így tudom, hogy egy külföldi játékosnak 5 évig kell játszania egy ország bajnokságában, hogy megkapja a kettős állampolgárságot, és így már úgymond "spanyolnak számit". Nállunk nem lenne gond se Messivel, se Eto'o-val, asszem se Marquez-zel. Egyébként a szabály pontosan hogy is szól/na? Mert a nemzetiség és az állampolgárság között van különbség, és így nem mindegy, hogy most 6 hazai nemzetiségű, vagy (pl. a spanyol bajnokságban) 6 spanyol álállampolgár + 5 légiósnak kell lennie a kezdőben.miihii írta:
Sztem LIO simán megkaphatja már az állampolgárságot.Asszem 5 évet kell lehúzni az adott országban és igényelhető a kettős útlevél![]()
Ha véletlenül be is vezetik ezt a szabályt,az minket nem hinném,h még egy jó ideig aggaszthatna.
Az angolok már más tészta,főleg az ágyúsok pölö.
Sztem LIO simán megkaphatja már az állampolgárságot.Asszem 5 évet kell lehúzni az adott országban és igényelhető a kettős útlevélbarca0417 írta:és ha bejön ez a szabály akkor nálunk Messi hova tartozna? mert argentín, tehát idegenlégiós, de amellett a mi nevelésünk és "nagyon a mienk".
Meg a tartalékoknál se mindenki spanyol, elég Jeffrenre gondolni.
akkor csak beindulnának a honosítások, vagy lehet, hogy külön kitétel az is, hogy ott szülessen. nemtudom, de ezzel a szegényebb országokban élő tehetségekkel lenne szerintem kicseszve, ezt nem tartom akkora ötletnek. jó így ahogy vanbarca0417 írta:és ha bejön ez a szabály akkor nálunk Messi hova tartozna? mert argentín, tehát idegenlégiós, de amellett a mi nevelésünk és "nagyon a mienk".
Meg a tartalékoknál se mindenki spanyol, elég Jeffrenre gondolni.
Úgy tudom hogy 2010-11es szezonban az európai csapatok kezdő 11ében 7 külföldi játékos lehet a következő szezonban ez a szám csak 5 lesz.LG írta:Ha jól tudom, egyelőre még nem nem biztos, h lesz-e ilyen szabály. Sztem nem, rengeteg csapat ezt nem tudná teljesiteni, teljesen irreális, nem is tudom, h ki lehetett az a marha, akinek ez kippattant a fejéből.fcjoc írta:na most nem tudom hova írni, így ide rakom. lehet már beszéltetek róla, de elég érdekes ez a 6+5-ös szabály. szóval 6 hazai nemzetiségű játékosnak, és 5 idegen légiósnak kell lennie a pályán. de mivan akkor, ha mind a 6 vagy jobb esetben csak 4 "hazai" játékos sérült?! jönnek az ifik?! elég necces dolog ez.
Ha jól tudom, egyelőre még nem nem biztos, h lesz-e ilyen szabály. Sztem nem, rengeteg csapat ezt nem tudná teljesiteni, teljesen irreális, nem is tudom, h ki lehetett az a marha, akinek ez kippattant a fejéből.fcjoc írta:na most nem tudom hova írni, így ide rakom. lehet már beszéltetek róla, de elég érdekes ez a 6+5-ös szabály. szóval 6 hazai nemzetiségű játékosnak, és 5 idegen légiósnak kell lennie a pályán. de mivan akkor, ha mind a 6 vagy jobb esetben csak 4 "hazai" játékos sérült?! jönnek az ifik?! elég necces dolog ez.
Egyébként mi értelme ennek a meccsnek?barca99 írta:Szerintem itt inkább arról van szó, hogy a Milan jön majd ide a' összes sztárjával haknizni.
NEM csak téged érdekel a Milan meccs forza MilanRonal.10 írta:ugy néz ki h csak engem izgat innen a Milan meccs?![]()
Hát nemtom...bali 15 írta:Feltűnt már nektek hogy Diego mester csak olyan embereket hív a csapatába akik olyan klubokban játszanak amelyeket ő szeret?
Na látod ilyeneket elég nehezen hiszek el. Ha olyan jó lenne mint Messi, már rég nem az Argentin ligában rohadna. Robinhot is olyan jónak tartották, mint Dinhot, aztán kiderült, h mégsem akkora spiler. Meg más dolog a dzsungel ligában varázsolni, mint a La ligában + a BL-banbali 15 írta: Pedig Diego Buonanotte (River játékos olyan jól nyomja mint Messi)
Feltűnt már nektek hogy Diego mester csak olyan embereket hív a csapatába akik olyan klubokban játszanak amelyeket ő szeret?lui1698 írta:Én Diego szakértelmét akkor kérdőjeleztem meg mikor kijelentette Heinze az ő csapatában játszik.
És milyen már, hogy a Venezuelát legyőző csapatot úgy felforgatta, mint egy hurrikán.
Lesz mit javítani mester...
Biztos rossz lehet, de egy 6-1-s vereséget nem magyaráznék ezzel. Ennek ellenére én komoly esélyesnek tartom Argentinát a VB-ra, most becsúszott egy csúnya zakó, ennyi.cps46 írta:La Paz a tengerszint felett 3600 méterrel fekszik.gergo9 írta:Am itt van az hogy jóval 2000 méter fölött épült meg a stadion?![]()
Akkor valóban érthető.
Nem tudom, hogy a FIFA egyáltalán engedi-e őket ilyen magasan játszani.
De ha ott van a meccs, az elég gáz Messiéknek.