Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
aronba
Jugador d'estrella

2008.01.28. 14:39:19

Nem csak az edzővel van baj a fél gárdát ki kell dobni. Lásd a Reált elmnet Zidane, Beckham, Ronaldo, Figo, Robi Carlos és jobbak mint 2 éve!
Ez kell a Barcának is. Dinho, Eto Henry, Deco Thuram, Gudjonsen kösz szépen de el járt feletettek az idő. Maradnak elegen Messei, Bojan, Giovanni Iniesta, Xabi, Abidal Puyol, rájuk lehet alapozni, s még sikerre éhessek.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.01.28. 13:44:13

Azért a támadásunkról esett kritikák közepette 1 dologról ne felejtkezzetek el :idea: :!:
Ebben az évben mennyit játszott együtt az anno tökéletes támadótrió, akikkel mindenkit megvertünk? R10-Samu-Leo. Ahogy így belegondoltam, 1 mérkőzést tudtam csak felidézni. :shock: :idea: Olyanok játszanak a kezdőben, mint pl. Bojan, Dos Santos. Henry érkeztével még az tűnt valószínűnek, hogy őket kölcsönadjuk, vagy hagyjuk talonban a B-ben. Ehelyett felhívták őket, és a folyamatos sérüléseknek következményében kitűnő megérzésre tett tanubizonyságot, mert nélkülük nehéz lett volna elképzelni az idei támadósorunkat.
barca99
Llegenda del Barça

2008.01.28. 12:34:55

Engem már annyira nem érdekel az az ember, hogy hihetetlen. Elolvastam a meccs utánni nyilatkozatát. Érdekel, idegesít? Nem. Mást nem tudok tenni. Attól, hogy felhúzom magam, nem lesz jobb. Többet nem várok tőle. Az meg, hogy minden meccs után elmondja ugyanazt, én meg elmondom ugyanazt, semmire nem vezet. Párszor leírtam a véleményem, ez minden meccs után áll. Semmi értelmét nem látom, hétről hétre hőbörögni. Nyárig "kibekkelem", aztán reménykedem, hogy nagytakarítás lesz.
Balinho
Entrenador del Barça

2008.01.28. 11:32:41

Igazából egy darab (ész)érv nincs a maradása mellett. ű

Nincs játék ls nincs eredmény sem. Egy huzamosabb ideig rosszul, ötlettelenül motiválatlanul játszó, ebből kifolyólag eredménytelen csapatnál miért kellene türelmesnek lenni?

Az a röhej, hogy szerintem a meccs előtt megírja a nyilatkozatát Frankie, mert ugyanazt mondja mindig."Jól játszottunk ha a helyzeteinket belőjük nyerhettünk volna/simább lett volna, amíg matematikai esély van addig nem adjuk fel és megyünk előre, a csapat hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok". Érdekes lenne összevágni a nyilatkozatait mert tuti, hogy 10 forduló óta mindig ugyanezt mondja.

Az meg mondjuk már tényleg mindennek a teteje, hogy rezzenéstelen arccal beszél arról, hogy ha így játszunk akkor közeledünk a Madrid felé :twisted:

Nemrég még négy pont volt a hátrányunk (ami ugye 1 is lehetett volna), ezzel a motivált játékkal már 9.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.28. 11:03:41

G-Jay írta:
Hát nem ennyire vak, hanem próbál hitegetni, talán saját magát is...Tudja ő h elment a bajnokság, de most mit mondjon? Nyilván azt hogy hajtnai kell és még van remény.
Hogy mit mondjon? Végre azt, ami valóban történt a pályán. Idéznék tőle pár dolgot:
"A csapat mindent elkövetett, nagyot küzdött, és ha így folytatjuk, előbb-utóbb csökkenteni fogjuk a különbséget a tabellán"

"A csapat nagyon sokat dolgozott, nagy kár, hogy nem szereztünk újabb gólt.
Nem hiszem, hogy hiányozna az ambíció belőlünk, sem azt, hogy erőnléti problémáink lennének, mert amikor egyenlített a Bilbao, a csapat győzelemre törően játszott..."

:arrow: :arrow:

Ezeket nem gondolhatja komolyan. A vak ember is látja, hogy nem ez történt a pályán, nehogy már volt világhírő focistának kelljen ezt megmagyarázni. Ha pedig nem gondolja komolyan, akkor gerictelenség, hogy még mindíg ezzel hiteget.
Ha pedig tényleg így látta a meccset, az mégnagyobb baj.
Miért nem lehet egyszer olyat játszani, hogy nem a jövőre hivatkozik, hogy még van esély satöbbi staöbbi bla bla, hanem elmondja az összes hibát amit elkövettek és, hogy egy trágya volt a játék. Szerintem túlpszichózza ezt az egészet, azt hiszi, hogyha ezt mondja az jó a játékosoknak mert megmarad az önbizalmuk. Közben annyit ér el vele, amit tegnap is láthattunk: megingatható védelem (mert lássuk be, a Sevilla és a Villarreal ellen is óriási mákunk volt, nem arról volt szó, hogy helyzetük nem volt), passzív középpálya akik támadások elindításra képtelenek (és nem is akarnak) és végül ebből következően eredménytelen csatársor.
Nem is értem mit várunk a csapattól ilyen nyilatkozatok után...
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.28. 10:44:26

mit is vár el egy olyan edző a játékosaitól, aki hétvégéről hétvégére azt nyilatkozza, hogy meg van elégedve a csapattal, megfelel neki a mutatott játék, elégedett a küzdeni akarással és, hogy ugyanígy kell dolgozni tovább.?
mindezt úgy, hogy kieső csapatok ellen hullajt pontokat a csapat, vagy éppen kikap otthon egy el clasico-n.
a játékosok megkapják a nem kis fizetésüket, az ezdő elégedett velük, a presidente pedig hallgatásával ugyanezt sugallja.
amíg nem kerülnek elő a zsebkendők a Nou Camp-ban, addig ne várjunk változást. ez a játék egész egyszerűen nem méltó a Barcahoz, csodálom a sociok türelmét.
a védelem, a középpálya és a támadósor egymástól függetlenül 'működik', rossz nézni, hogy mivé lett ez a csapat.
a Barca játéka annyira egysíkú lett, annyira kismerték, hogy klasszikus támadásokat szinte nem is látni a meccseken... :evil: :(

szégyen
Varga
Capitá del Barça

2008.01.28. 10:44:18

Szerintem csak egyetlen változás kell ide, mennyen el rijkaard jöjjön helyette egy olyan edző, aki nem haggya hogy egy ilyen képességű csapat ilyen eredménytelen rossz focit játszon.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.28. 10:15:22

Nagyon szomorú, hogy így alakult ez a szezon eddig, és nem csak az eredmények miatt. Nyilván nem kizárólag Frank felelősége, de sajnos már nem tud rajta segíteni. Sztem egy kvázi "galaktikus szindróma" alakult ki nálunk, vszeg nagy változások kellenke majd.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.01.28. 10:07:14

Zozzy 5 írta:Azért ez a nyilatkozat több a soknál...

Nem igaz, hogy ennyire vak. Szerintem nagyon is jól tudja, hogy miért nem kell lemondania: jó fizu, Laporta szerelmes belé, a lányával néha ez, néha az kavar, a játékosokkal span...
Nagyszerű ember, mondhatom. És mostmár nem csak edzői hozzá nemértésről van szó...
Hát nem ennyire vak, hanem próbál hitegetni, talán saját magát is...Tudja ő h elment a bajnokság, de most mit mondjon? Nyilván azt hogy hajtnai kell és még van remény.
Igazából lemondania sem kell, azthiszem tett anyit a klubbért, hogy nem fog lemondani, bár ha gerinces lenne egy kicsit, akkor már megtette volna. Egy-két kulcsjátékosnak is távozni kell vele mondjátok ti. Sztem csak Deconak. Nagyon szép hogy mondogatja h mit kéne csinálni, de jó lenne ha azt is csinálná...
A védelem tökéletes, még a cserék is (ne mondja senki h Sylva vagy Thuram nem volt jó...), Touré ok, Iniesta, Eto'o, Messi, Henry, nincs baj velük, Dinhonak meg egy kis bizalom és meghálálja.
Nem lehet egy két kulcsjátékosról beszélni, csak sok kulcsjátékosról, márpedig egy uj edzőt könnyebb hozni mint 5 uj játékost...
Am meg sztem jöhetne már most is uj edző, legalább felmérné, hogy nyáron mit kell változtatni. Az évet már igy is, ugy is buktuk...

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.01.28. 09:16:24

Engem annyira nem háborít fel a nyilatkozata. Eddig is kamuzot össze-vissza. Talán azt mondja, hogy buktuk a bajnokságot? Azzal csak egy vallomása lenne a tehetetlenségnek. A naív és elborult szurkolókat hitegeti még, hogy még valóban harcban vagyunk. De Ő sem gondolja komolyan, ez tuti.
Én nem hordanám le a sárga földig, mert azért rengeteget tett a klubért. Henkkel kitaláltak egy taktikát, ami remekül működött egy az ideinél gyengébb kerettel. Azóta nagyon kiismerték. A játékosokat pedig már nem tudja motiválni, túl baráti a viszony. De nem értek azzal, amit itt sokan gondolnak, hogy csak az ő felelőssége az, hogy a játékosok nem sikeréhesek, és hogy nem futnak eleget pl. De persze egy új edző tudna ezen segíteni, nem erről beszélek.
Én is Franki lemondásával értek egyet, de nem olyan dühből, mint a legtöbben. Szép volt, jó volt, köszönjük, de ennyi! De amúgy év közben, főleg BL,- és kupaszereplés előtt elküldeni, teljesen értelmetlen lenne, nem vagyunk mi Madrid.
Végül pedig megkérek szépen mindenkit, hogy több végletekig hálátlan hozzászolással ne jelentkezzenek ebben a topikban! Persze tudom, hogy itt rengetegen okosabbnak tartják magukat a maguk 15-20 évével Rijkaardnál, és neki amúgy is a qrv@annyát, de azért jobb lenne ha a 2-3 éve barca-drukkerek utánanéznének a csapat (közel)múltjának.
albicelesteX
A Vadász

2008.01.28. 09:03:57

Srácok!Nyáron jön a José szerintem az tuti!Az meg hogy Frank hova megy az meg már egyéni... :o :D
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.28. 08:53:22

Azért ez a nyilatkozat több a soknál...

Nem igaz, hogy ennyire vak. Szerintem nagyon is jól tudja, hogy miért nem kell lemondania: jó fizu, Laporta szerelmes belé, a lányával néha ez, néha az kavar, a játékosokkal span...
Nagyszerű ember, mondhatom. És mostmár nem csak edzői hozzá nemértésről van szó...
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.27. 23:02:12

Replay írta:
gekkodan írta:Jelenleg egyáltalán nem tudok olyan csapatról, ahol alkalmaznák, talán a holland élvonal középcsapatainak egyike, de ők már nem tudnák megfizetni. A Bayern-nél volt a neve dobálva, de oda aláírt Klinsman, a holland kispad pedig valszeg Van Gaal-é lesz. Úgyhogy innen max a szabadság felé mehet:) De menne már...
Na-na, azért az örök vesztes csapatból csinált nagy formátumú, nyerő, látványos játékot játszó BL-győztes csapatot, de ezen a fórumon sokak felejtenek, gyorsan. Szóval biztos vagyok benne, ha távozik nyáron, akkor legalább egy topcsapat hivni fogja, tuti.

Fentiek ellenére egyértelmü, mennie kell, nem tud már hatni a játékosokra, de az is tény, ha itt jövőre eredményeket akarunk, akkor egy-két meghatározó játékosnak is lépnie kell.
Szép elmékek tény és való, de ebből nem épülnek nagy várak és egy ilyen csapat nem kellene, hogy 3 évente történő dolgokból táplálkozzon. Rijkaard-nak mennie kell, nincs mese. Egyébként meg csak rajta múlik hívja-e topcsapat, ha itt marad év végéig és [auto_cenzúra] sem nyerünk akkor kevesebb az esélye...Ezért lenne az ő érdeke is távozni.
Dabas
Jugador del Barça

2008.01.27. 23:02:06

Replay írta:
gekkodan írta:Jelenleg egyáltalán nem tudok olyan csapatról, ahol alkalmaznák, talán a holland élvonal középcsapatainak egyike, de ők már nem tudnák megfizetni. A Bayern-nél volt a neve dobálva, de oda aláírt Klinsman, a holland kispad pedig valszeg Van Gaal-é lesz. Úgyhogy innen max a szabadság felé mehet:) De menne már...
Na-na, azért az örök vesztes csapatból csinált nagy formátumú, nyerő, látványos játékot játszó BL-győztes csapatot, de ezen a fórumon sokak felejtenek, gyorsan. Szóval biztos vagyok benne, ha távozik nyáron, akkor legalább egy topcsapat hivni fogja, tuti.

Fentiek ellenére egyértelmü, mennie kell, nem tud már hatni a játékosokra, de az is tény, ha itt jövőre eredményeket akarunk, akkor egy-két meghatározó játékosnak is lépnie kell.
Frank nem csinált semmit az ronnienak volt köszönhető és ronie játéka pedig hen ten caténak aki kint maradt sokszor vele edzeni h jó formába legyen
Replay
Director del Fútbol

2008.01.27. 22:58:02

gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.27. 22:51:55

dr. Mezey írta:Én eddig bíztam rijkaardban, de mostanra elfogyott a türelmem. Lassan már nem bírom nézni a meccseinket, vagy elalszom, vagy dührohamot kapok. Nagy nulla a produkciónk és ezt a szezont el lehet már felejteni, úgy ahogy van. Az a szomorú, hogy még csak február van. Talán a BL-ben, de csak azért mert ott többet számít a szerencse, és egyszer hátha nekünk is lesz. De a papírforma kb. az hogy márciusra matematikailag is el fog dőlni, hogy idén sem nyerünk semmit. Persze így legalább korán el tudunk kezdeni készülni a következő idényre.
Örömmel látom, hogy kezded belátni amit már pár hete próbáltunk neked világossá tenni:) De üdv a klubban:) Bár csak ne lett volna anno igazam...
senzu írta:én a végletekig kitartottam mellette, de nincsen már maradása, viszont rájöttem, hogy miért nem akar lemondani
szerintetek ki alkalmazná őt azok után amit a barcával tett? ha esetleg bemákolna egy bl-t, akkor esetleg lenne még számára remény, de ha nem nyer idén semmit, akkor kereshet magának egy másik állást, mert hogy senki nem fogja alkalmazni az biztos...
Jelenleg egyáltalán nem tudok olyan csapatról, ahol alkalmaznák, talán a holland élvonal középcsapatainak egyike, de ők már nem tudnák megfizetni. A Bayern-nél volt a neve dobálva, de oda aláírt Klinsman, a holland kispad pedig valszeg Van Gaal-é lesz. Úgyhogy innen max a szabadság felé mehet:) De menne már...

És még mindig a SZERKESZT gomb!
senzu
Entrenador del Barça

2008.01.27. 22:51:33

én a végletekig kitartottam mellette, de nincsen már maradása, viszont rájöttem, hogy miért nem akar lemondani
szerintetek ki alkalmazná őt azok után amit a barcával tett? ha esetleg bemákolna egy bl-t, akkor esetleg lenne még számára remény, de ha nem nyer idén semmit, akkor kereshet magának egy másik állást, mert hogy senki nem fogja alkalmazni az biztos...
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.27. 22:50:41

Hát pontosan. És Laporta mit csinál? Iniestával hosszabbítgat és fotózkodik a sajtóban. Okés, rohadt fontos volt itt tartani az idei év egyik legjobb játékosát, de akkor is, most épp foglalkoznia kéne egyéb ügyekkel is.

Ezzel a játékkal a Celtic úgy fog megverni minket Glasgow-ban, mint a nudlit. Majd utána lehet lemondani, nagyszerű lesz, idehozunk majd egy edzőt, aki már az ég világon semmilyen címmel nem fogja tudni motiválni a csapatot, legfeljebb a kupával. Az meg nem feltétlen Barca-nívó. És remélem nem sértek meg senkit.
dr. Mezey
Jugador d'estrella

2008.01.27. 22:47:36

Én eddig bíztam rijkaardban, de mostanra elfogyott a türelmem. Lassan már nem bírom nézni a meccseinket, vagy elalszom, vagy dührohamot kapok. Nagy nulla a produkciónk és ezt a szezont el lehet már felejteni, úgy ahogy van. Az a szomorú, hogy még csak február van. Talán a BL-ben, de csak azért mert ott többet számít a szerencse, és egyszer hátha nekünk is lesz. De a papírforma kb. az hogy márciusra matematikailag is el fog dőlni, hogy idén sem nyerünk semmit. Persze így legalább korán el tudunk kezdeni készülni a következő idényre.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.01.27. 22:45:33

gekkodan: ezt a nyilatkozatot nem a tavalyi Barca-Betis meccs utánról idézted véletlenül a tulipántól? Akkoris ilyesmit mondott! :wink:
Szánalom ez az ember, komolyan. Hihetelen, van arca ehhez? Nekem ég a pofámon a bőr ezután a teljesítmény után. Az a baj, hogy egy-egy ilyen meccs után, nem a lemondásával kezdi a sajtótájékoztatót. Mourinho ennél kevesebbért repült. Csakhát, Laporta nem Abramovics. Rijkaard meg nem Mourinho.
Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.27. 22:38:33

Az edzőnk a következőt nyilatkozta a meccs után:

"Pszichológiai értelemben visszavetőleg hat a döntetlen a csapatra, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk a bajnoki címért való harcot.

Jól és eredményesen akarunk játszani, de ez nem mindig sikerül.

A csapat keményen harcolt, ha ez így folytatódik, akkor csökkenteni tudjuk a hátrányunkat.

Nagyon sok periódusban kontrolláltuk a játékos és csak a rossz szerencsének köszönhető, hogy nem növeltük az előnyünket. Balszerencse, hogy nem tudtunk még több gólt lőni.

Nem gondolom, hogy ambició-hiányban szenvedne a csapat, vagy bármi pszichikai gond lenne, hiszen miután ellenfelünk egyenlített, továbbra is domináltuk a játékot és kerestük a győzelmet.

Csak egy második gól hiányzott..."

Köszönjük Rijkaard. Idáig hoztuk pocsék játékkal azokat a januári meccseket, amiket több góllal kellett volna megnyerni. Nem kell itt már Ronaldinho vagy Eto'o visszatérésében bízni, semmi sem változik régóta, most Messi jött vissza, mégis szenvedünk és döntetlent játszunk. A Real pedig most gyötörte be a vélhetően elegendő, győztes gólt, így nyugodtan számíthatunk rá, hogy éjfélre létrejön a 9 pontos különbség.

Le kell mondani edző Úr és elmenni innen, mert én már biztos, hogy nem hiszek ezeknek a blama szövegeknek. Botrány és szánalom.

Szégyellem magam az ilyen meccsek után. Csak a félrebeszélés megy, de az nagyon!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.01.27. 11:34:41

Szerintem itt Rijkaardal nincs gond.. persze néhány keret összeállítása hagy maga után kívánni valót, de a meccset a srácok döntik el, egy kihagyott 9 méteres helyzet, egy nagy bomba.. és sorolhatnám... Talán ha visszatér Rolandinho, aki egy olyan játékstílust képvisel amit más senki. És ha a hírek igazzak akkor szép játékot fog mutatni, szép megoldásokat.. nah nem mutatom be. :)És Deco is visszanyeri az év eleji kiválló formát, amivel nagyon stabil emebrünké vált. Ha Messi és Eto'o is visszanyerik azt a régi gólerős szép játékukat, akkor itt nemlesz gond. :)
És a BL kezdetekor lesz egy nagyon erős csatapunk remélem amivel alkothatunk egy maradandót. :)

Visca El Barca!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kalap1988
Director del Fútbol

2008.01.27. 11:19:45

LG írta:
Lionel85 írta:Ronaldinho és Eto'o visszatérésével talán javul a támadójáték, Samu visszatérésével mindenképpen, Ronaldinho meg csak saját magától függ, és akkor talán a játék is nézhetőbb lesz, bár ez a szezon szerintem már az eredménycentrikusságról fog szólni. Sajnos.
De inkább játxunk rosszul de eredményesen, mint rosszul és eredménytelenül, mert eddig az utobbirol szolt a szezon...karácsony ota ha a játék képe nem is, de az eredmények javultak, ami jo :!: Talán ha majd ha már rendre hozzuk a meccseket, akkor lehet majd fokozatosan visszatér a szép játék is :!:
Végre egyetértünk LG!:DSztem is van esély rá,h az eredménycentrikus játékkal előbb-utóbb visszajön a joga bonito isw:D
Barcafeco
Jugador d'estrella

2008.01.27. 11:05:46

Én a mai mérkőzéstől egy sima 3gólos győzelmet várok. Remélem valamit tudunk mutatni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.01.27. 11:02:19

dr. Mezey írta:Azért azt is nézd, hogy idén még - legalábbis a bajnokságban - csupa kutyaütő csapattal játszottunk. Majd ha februárban is így nyomják akkor lehet valódi javulásról beszélni.
Igaz, de eddig idegenben sokxor kutyaütő csapatokkal sem birtuk, most meg verjük őket, ha nem is lehengerlő játékkal, de azért nem mind1 h 1 pontot vagy 3-t hozunk el a kiscsapatok otthonábol. Perxe most már én is nagyon kiváncsi vagyok, mit mutatunk a nagy csapatok ellen, főleg idegenben.
Lezárt