2018.08.27. 16:09:43
Szerintem a Munir-Paco csere leginkább a La Masiának szól. Az elmúlt pár évben rengeteg kölyök hagyta el a klubbot mondván, hogy itt nincs jövő (plusz a magasabb fizetés, profi szerződés is vonzó lehetett). A vezetőség szerintem ezzel a lépéssel azt akarja kommunikálni a fiatalok felé, hogy van értelme maradni, és a kölcsönben töltött szezonokat végigtolni. Munir a Valenciában, és az Alavésben is remek szezonokat produkált, Paco pedig nélkülözhető, így nekem evidens, hogy Munir szerződtetésével üzenik a fiataloknak, hogy a legjobbaknak van helyük a nagyoknál.
Mindazonáltal hiába produkált jó mutatókat Munir a kölcsönben eltöltött szezonjai során, nehéz lenne ezekből arra következtetni, hogy itt milyen szinten lesz. Az Alavéses meccseit nem láttam, de látatlanban is biztos vagyok benne, hogy:
1. Gyakran kezdő volt, de legalábbis sok játékperce volt,
2. Az ellenfél viszonylag nyíltan játszott,
3. Sokkal kevesebbet vártak tőle, mint itt.
Itt a Barcában csere lesz kevés játékperccel, és javarészt olyan, gyengébb ellenfelek ellen lesz bevetve (Alavés, Valladolid, Getafe, stb.), akiknek szánt szándéka lesz, hogy végigbuszozza az egész meccset. Ugyanakkor mellette szól, hogy:
1. Itt jobbak a társak,
2. Saját nevelésként a stílust jól ismeri, talán könnyebben beilleszkedik.
Ezek miatt nekem ő nagy kérdőjel, az lesz a fő, hogy itt mit produkál, teljesen függetlenül attól, hogy az elmúlt szezonokat szépen lehozta máshol. Pacotól már tudjuk, mit várhatunk, teljesen tiszta az ő szintje. Emiatt őt preferáltam volna én személy szerint, még ha elájulva tőle sem vagyok.
"It is what it is."
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.