Szóval nem kellett nagy dolgokat csinálni és vaktában passzol?
Egy kis stat:
http://www.whoscored.com/Players/10209/" target="_blank
Azért az a 90% passzpontosság nem rossz. Továbbá sose volt jellemző h mindkét védőnk nagy passzmester legyen. Mascherano is ritka pocsék volt ebben, de belejött. Szerintem igenis indokolt a hurráhangulat. 2 teljesen lesajnált játékosunk játszotta élete meccsét(Vermaelen esetében azért voltak jobbak is, de az rég volt). Mindketten megmutatták h van bennük potenciál. Nem elég ez egyelőre?
Én se voltam biztos benne h Vermaelen tud még ilyen szinten játszani, most bebizonyította h igen. Egy csúcsformában játszó Vermaelen pedig a világ top5 középső védőjébe tartozik.
Az előszezon során nem mutatott sokat, de hibái már akkor se voltak(ellenben Bartrának, aki hibát hibára halmoz). Vermaelen első pár meccsén inkább az érződött h óvatos, fél ütközni. Ellenben most ő volt az egyetlen, aki Adurizt fejpárbajban megverte. Azért az nem rossz.
Ez főleg annak fényében fontos h Bartra nem azt bizonyítja h helye van a kezdőben, hanem az ellenkezőjét...kb minden meccsen.
A másik az SR. Eddig pont az volt a gond h barátságos meccseken jó volt, de hivatalos meccseken töketlen. Most a legjobb emberünk volt támadásban. Az ő esetében is indokolt a hurráhangulat, hiszen épp most bizonyította be, hogy képes arra, amire eddig nem szolgált bizonyítékkal.
Nem mondom h év végére SR lesz a jobbhátvéd, Vermaelen meg a kezdő kv. De két olyan játékos, aki eddig REMÉNYTELEN volt, most igazolta h komolyan számolni kell velük. Ráadásul mindketten olyan posztokon játszanak, ahol most szűken vagyunk.
És a példa kedvéért: Milito annak idején kihagyott 13 hónapot, de amikor visszatért a legjobb védőnk volt. Benne se bízott a fene se, de bejátszotta magát a kezdőbe.