Bajnoki Mérkőzések 10-11
- Gauchomester
- Entrenador del Barça
Ez már kicsit off, de nem a pontszám a lényeg, hanem a győzelmi mutató. '92-ben úgy lett bajnok a Barca, hogy a 38 meccséből 9-szer x-szelt, 6-ot pedig bukott. Igen, akkor az 55 pontot ért, de idén pl ezzel a teljesítménnyel 78 pontja lenne. De ez csak egy példa. Én a Dream Team első bajnokságot nyerő szezonjában születtem, tehát rájuk nem emlékszem. De a Figo-Rivaldo-Kluivert féle Barcára már igen, és bizony akkoriban is 5-6 csapat szinte teljesen kiegyenlített versenyt futott a bajnoki címért. Most a harmadik helyezett Valenciára is több, mint 20 pontot ver a csapat. Mindenki döntse el ez jó-e vagy sem.
- visca el barca
- Presidente del Barça
Mihu írta:70 akárhány ponttal bajnokságot lehetett nyerni.
hú nem tudom le merjem e írni, mert lehet hogy hulyeség lesz, de lusta vagyok utána nézni...
spanyoloknál vmikor 94-95 körül vezették be a győzelem=3 pont rendszert nem?

szoval akkoriban messze nem lehetett 100 pontot szerezni

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Gálacsapattal lépjen a Barca pályára Abidallal! 
Aztán majd ha az első félidőben eldöntik a meccset, beállhat Thiago, Afellay és Masch.
Tippem: 4-0

Aztán majd ha az első félidőben eldöntik a meccset, beállhat Thiago, Afellay és Masch.
Tippem: 4-0
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Igen, ezek a tények. Viszont a maiak erről nem tehetnek. Nem tehetnek róla, hogy ennyire súlytalan a többi 18 csapat és arról sem tehetnek, hogy még vékony kerettel is bajnokok lesznek, pedig más bajnokságban vastagabb kerettel is megizzadnak a csapatok a bajnoki címért.Mihu írta:Világ életemben a pesszimizmusommal készítettem ki a környezetemben élők idegeit, de ezt most akkor is leírom.
Attól, hogy sorozatban ez a 3. bajnoki cím, és ha még is lesz a 4. véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni a Dream-team sorozatbeli 4 elsőségét ezzel. Ez a bajnokság semmi másról nem szól, csak arról hogy a Barca és a Real mikor veszít teljesen váratlanul pontokat. Sokszor kiveséztük már ezt a témát, de sokkal nagyobb eredmény volt egy olyan bajnokságot megnyerni, amiben a Valencia, Depor, Racing, Zaragoza, Sevilla, Sociedad, Celta Vigo, Betis bármikor képes volt idegenben is pontot, sőt mi több, pontokat is szerezni a Real-tól és Barca-tól. Most meg ezekből a csapatokból a Depor a középmezőnyben szerénykedik, a Sociedad most jutott fel, a Celta meg a Betis a másodosztályban van, a Zaragoza tavaly jutott vissza...Nem két El Clasico-n dőlt el a bajnokság sorsa, hanem bárki bármikor pontokat veszíthetett. Régen hol volt ilyen, hogy egy csapatnak 3 fordulóval a vége előtt esélye van a 100 pont elérésére? 70 akárhány ponttal bajnokságot lehetett nyerni.
Szóval azt akarom mondani, hogy szépnek tűnik ez hogy sorozatban 3 bajnoki cím, viszont ez kb a DT egy bajnokságával ér fel.
Amúgy most jelenleg nem érdekel, mert Iniesta-val együtt kapunk születésnapunkra egy bajnoki címet
Ez egy ilyen évtized, az igazi mérce valóban a Dream Team volt, de az már a múlt.
Egyébként jó eljátszani a gondolattal, hogy egy mai Barça mire menne a 90-es évekbeli La Ligában.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Abszolút jogos, főleg hogy a bajnoki arany az bajnoki arany (ahogy az is mindegy hogy lövöd a gólt)!Pont ezt akartam én is megfogalmazni, hogy olyan eredménykényszer van amit mondjuk a 90es években nem volt jellemző!Mindenki hibázott, minden meccs ki-ki meccs volt, s mondjuk a győzelem is 2 pontot ért, közelebb voltak a csapatok!Most akkora a pénzbeli különbség a nagy és már a középcsapatok között is, hogy elképesztő!d írta:Viszont ha úgy nézzük, hogy akkoriban nem volt ilyen nagy az eredménykényszer, egy-egy vereség még nem fájt ennyire, mint most. Azért azt túlzásnak tartom, hogy egy mai bajnoki cím kettővel érjen fel a 90-es évekből. Pláne amikor ilyen durván ki vannak szipolyozva a játékosok.
Ez kiütközik a bajnokságban egyre inkább!Ezzel magyarázom pl a RM-nél is, hogy megváltozott a struktúra, régen Buyo, Sanchíz, Michel, Butrageno volt a csapatban, ma már nem is foglalkoznak a spanyolokkal, s az utánpótlásbeli játékosaikkal, hanem csak a külföldi, de ez majdnem minden csapatra jellemző!
Sajnos nagyon eluralkodott a pénz a fociban is!Hol van már az az idő mikor a bajnoki címnek igen nagy presztízse volt (most is megvan, számomra még mindig a legfontosabb), most már a 6-7ik csapat is indul valamilyen európai kupában, számomra ez nonszensz!És ugyanígy vagyok a válogatottal is, a VB még mindig a legfontosabb esemény, s egy válogatott meccs szintén, de a klbucsapatok nem engedik el a játékosokat, stb stb….Nagyot fordult a világ, nekem jobban tetszett a régebbi stílus, de 20 év múlva is fogjuk nézni, akármi van, s a szemetek kihaszánlják

Viszont ha úgy nézzük, hogy akkoriban nem volt ilyen nagy az eredménykényszer, egy-egy vereség még nem fájt ennyire, mint most. Azért azt túlzásnak tartom, hogy egy mai bajnoki cím kettővel érjen fel a 90-es évekből. Pláne amikor ilyen durván ki vannak szipolyozva a játékosok.
- Barcaman14
- Director del Fútbol
Én nem éltem át a Cruyff féle Dream Teamet, nem követtem meccsről meccsre, csupán pár meccset láttam felvételről. Így nekem a mostani korszaktól nagyszerűbb aligha lesz!
Ma el kell dönteni a bajnoki címet. Legerősebb kezdő, a legjobb forma, Messi gólok, de akkor sem leszek elégedetlen ha 5-0-ra nyerünk de Messi nem lő gólt.
Visca el Barca
Ma el kell dönteni a bajnoki címet. Legerősebb kezdő, a legjobb forma, Messi gólok, de akkor sem leszek elégedetlen ha 5-0-ra nyerünk de Messi nem lő gólt.

Visca el Barca

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Mihu egyet értek veled, nekem is a Dream Team az etalon, s a klub legjobb csapata, igaz ők voltak az elsők, akiket láttam, s mondjuk Kubaláékat meg nem!Viszont a 90es évekhez képest rengeteget változott a foci!Ne felejtsük úgy nyert zsinórban bajnokságokat a DT, hogy azért nem egyszer utolsó forduló döntött, s a Tenerifének nem kevés köszönömmel tartozunk!!!!Főleg a 92es fordításuk miatt!S azért azt sem szabad elfelejteni, hogy akkor még az id3egenlégiósok száma is meg volt kötve!Nagyobb volt a csapategység, kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok!Ma úgy gondolom nem azért „gyengébb” a Valencia, mert mondjuk a kezdője sokkal elmarad a 2 nagyétól, hanem a sorozat terhelésre nincs meg a megfelelő 20-25 fős kerete!Atletico is évek óta a kisebb csapatok ellen bukja a meccseit, míg mondjuk mi meg a Real is így is úgy is behúzza valahogy!
Nekem jobban a szívemhez nőtt a DT, most már túl sok az idegenlégiós, s folyamatosan változnak a keretek!Persze mi azért most tartjuk, hogy sok a spanyol, katalán játékos, de pl a „leeresztés” egyik oka talán az is volt, hogy tele voltunk hollanddal, brazillal, portugállal, eszkimóval mindennel….
Mára meg egyszerű a feladat, nem szabad gólt kapni, s bajnokok vagyunk!
Nekem jobban a szívemhez nőtt a DT, most már túl sok az idegenlégiós, s folyamatosan változnak a keretek!Persze mi azért most tartjuk, hogy sok a spanyol, katalán játékos, de pl a „leeresztés” egyik oka talán az is volt, hogy tele voltunk hollanddal, brazillal, portugállal, eszkimóval mindennel….
Mára meg egyszerű a feladat, nem szabad gólt kapni, s bajnokok vagyunk!

- Mihu
- Director del Fútbol
Világ életemben a pesszimizmusommal készítettem ki a környezetemben élők idegeit, de ezt most akkor is leírom.
Attól, hogy sorozatban ez a 3. bajnoki cím, és ha még is lesz a 4. véleményem szerint nem lehet egy lapon említeni a Dream-team sorozatbeli 4 elsőségét ezzel. Ez a bajnokság semmi másról nem szól, csak arról hogy a Barca és a Real mikor veszít teljesen váratlanul pontokat. Sokszor kiveséztük már ezt a témát, de sokkal nagyobb eredmény volt egy olyan bajnokságot megnyerni, amiben a Valencia, Depor, Racing, Zaragoza, Sevilla, Sociedad, Celta Vigo, Betis bármikor képes volt idegenben is pontot, sőt mi több, pontokat is szerezni a Real-tól és Barca-tól. Most meg ezekből a csapatokból a Depor a középmezőnyben szerénykedik, a Sociedad most jutott fel, a Celta meg a Betis a másodosztályban van, a Zaragoza tavaly jutott vissza...Nem két El Clasico-n dőlt el a bajnokság sorsa, hanem bárki bármikor pontokat veszíthetett. Régen hol volt ilyen, hogy egy csapatnak 3 fordulóval a vége előtt esélye van a 100 pont elérésére? 70 akárhány ponttal bajnokságot lehetett nyerni.
Szóval azt akarom mondani, hogy szépnek tűnik ez hogy sorozatban 3 bajnoki cím, viszont ez kb a DT egy bajnokságával ér fel.
Amúgy most jelenleg nem érdekel, mert Iniesta-val együtt kapunk születésnapunkra egy bajnoki címet

Azt, hogy csak annyit játszunk, arra értettem, hogy amint vezetést szereztünk, visszaálltunk és nem is akartunk többet lőni, csak passzolgattunk hátul. Amit írtál abban teljesen igazad van, de én nem erre céloztammess2009 írta:nem hiszek ebben a csak annyit játszunk....ban!Tocy írta:Ez sajnos a 15 használható játékosunk átka...oda kell figyelni, mert ha megsérül vki a kezdőből, nagyot esik a csapat játéka, ahogy meg is történt tavasszal Puyol majd Abidal sérülésénél. Erre megy rá az egész tavaszi játékunk, mert most is simán lőhettünk volna 5öt minden gond nélkül, ha kicsit jobban akarunk, és Villa is belövi azt, amit be kell...Ősszel még nem volt ez szembeszökő, de az egész tavaszunk a fáradtság, és a csakannyitjátszunkamennyitnagyonmuszáj hozzáállás jegyében telik. Az az igazi vicc, hogy így is megvan a bajnokság, kupadöntő, és BL-döntő...
mégpedig azért, mert a játék képe nem igazolja! amit látni lehetett a tavaszi sorozatunkban az az, hogy akiknek gólokat kellene lőni, azok nem képesek erre! hogy kik? Villa és Pedro! Villához lényegében nincs is mit mondani, a teljesítménye önmagáért beszél. Pedro kicsit más, sérült is volt és vele kapcsolatban sokan mentségként hozzák fel, hogy mezőnyben jo, hasznos a játéka?! de könyörgöm, az ő posztja a góllövés lenne!! szerintem rendkívül rossz felfogásban játszik, vagy játszatja Gardiola, a megjátszható (neki adott) labdák 90!!%-át vissza passzolja, amivel rendre megtöri az amúgy is ritka támadásaink lendületét! csak érdekesség képpen hasonlítsátok össze egyszer Iniestával!! kétségbeejtő! ha pedig ezt kell játszania? nos akkor passz, én ezt soha sem fogom megérteni.

nem hiszek ebben a csak annyit játszunk....ban!Tocy írta:Ez sajnos a 15 használható játékosunk átka...oda kell figyelni, mert ha megsérül vki a kezdőből, nagyot esik a csapat játéka, ahogy meg is történt tavasszal Puyol majd Abidal sérülésénél. Erre megy rá az egész tavaszi játékunk, mert most is simán lőhettünk volna 5öt minden gond nélkül, ha kicsit jobban akarunk, és Villa is belövi azt, amit be kell...Ősszel még nem volt ez szembeszökő, de az egész tavaszunk a fáradtság, és a csakannyitjátszunkamennyitnagyonmuszáj hozzáállás jegyében telik. Az az igazi vicc, hogy így is megvan a bajnokság, kupadöntő, és BL-döntő...
mégpedig azért, mert a játék képe nem igazolja! amit látni lehetett a tavaszi sorozatunkban az az, hogy akiknek gólokat kellene lőni, azok nem képesek erre! hogy kik? Villa és Pedro! Villához lényegében nincs is mit mondani, a teljesítménye önmagáért beszél. Pedro kicsit más, sérült is volt és vele kapcsolatban sokan mentségként hozzák fel, hogy mezőnyben jo, hasznos a játéka?! de könyörgöm, az ő posztja a góllövés lenne!! szerintem rendkívül rossz felfogásban játszik, vagy játszatja Gardiola, a megjátszható (neki adott) labdák 90!!%-át vissza passzolja, amivel rendre megtöri az amúgy is ritka támadásaink lendületét! csak érdekesség képpen hasonlítsátok össze egyszer Iniestával!! kétségbeejtő! ha pedig ezt kell játszania? nos akkor passz, én ezt soha sem fogom megérteni.
Ez is igazvisca el barca írta:azért ha mérküzés/pont átlagot nézzuk, a porto idén vmi uberbrutális.
mérlege 26-3-0

- visca el barca
- Presidente del Barça
azért ha mérküzés/pont átlagot nézzuk, a porto idén vmi uberbrutális.
mérlege 26-3-0
mérlege 26-3-0

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Rúgott gólokban többen el szokták érni a 100atLionel85 írta:Még soha, senki nem ért el 3 számjegyű pontot amióta világ a világ?Tocy írta:Mivel tavaly 99 ponttal állítottunk fel európai pontrekordot...bence-barca írta:Most, ahogy elnéztem a tabellát láttam, hogy akár meglehet a 100 pont is! Szép lenne elérni, ezt a háromjegyű számot, ritkán nyernek 100 ponttal v többel bajnokságot a csapatok.Erre nem is gondoltam még. De ahogy elnézem, még a rúgott gólokban is elérhetjük a 100-at.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Még soha, senki nem ért el 3 számjegyű pontot amióta világ a világ?Tocy írta:Mivel tavaly 99 ponttal állítottunk fel európai pontrekordot...bence-barca írta:Most, ahogy elnéztem a tabellát láttam, hogy akár meglehet a 100 pont is! Szép lenne elérni, ezt a háromjegyű számot, ritkán nyernek 100 ponttal v többel bajnokságot a csapatok.

Mivel tavaly 99 ponttal állítottunk fel európai pontrekordot...bence-barca írta:Most, ahogy elnéztem a tabellát láttam, hogy akár meglehet a 100 pont is! Szép lenne elérni, ezt a háromjegyű számot, ritkán nyernek 100 ponttal v többel bajnokságot a csapatok.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Pont tegnap jutott eszembe, hogy 2004 táján már sikerült a Levante ellen idegenben bajnoknak lennünk, de akkor ez ezek szerint 2005 volt. Most megint ott nyerhetjük meg a címünket, így jó ómen Valenciába menni a szezon végén. 
Szerintem elég lenne pihentetni a kulcsembereket, egy Levantét szerintem a kevesebbet játszók is megtudnak verni. Afellayt jó lenne megint kezdetni.

Szerintem elég lenne pihentetni a kulcsembereket, egy Levantét szerintem a kevesebbet játszók is megtudnak verni. Afellayt jó lenne megint kezdetni.

-
- Director del Fútbol
Ez így igaz. És azért is mert azt teszik amit az edző kér tőlük, nem hiszem hogy az volt, hogy most meg kell halni a pályán.Lionel85 írta:Bob, nálam a profi mentalitás az, amikor a legjobbat adják ki magukból minden meccsen. Pont azért, amiért profik és nem amatőrök. A pénzért. Ebből élnek.

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
- Gauchomester
- Entrenador del Barça
Na végre Maxwell és Krkic is játékra kész. Amúgy azon gondolkodtam, hogy ugye Puyi még mindig külön edzésmunkát végez, de ez az állat (a szó legpozitívabb értelmében) már a Real elleni első, bajnoki klasszikuson is kezdett, a BL-párharcból is oroszlánrészt vállalt. Abból, hogy most sem a csapattal edz látszik, hogy messze, messze nem egészséges, de Ő ott volt, segített a csapaton, hatalmas jelenség ő a Barca történelmében. Igazi hős, és ezek nem nagy szavak, ha a jó öreg bozontról beszélünk.
-
- Llegenda del Barça
Most, ahogy elnéztem a tabellát láttam, hogy akár meglehet a 100 pont is! Szép lenne elérni, ezt a háromjegyű számot, ritkán nyernek 100 ponttal v többel bajnokságot a csapatok. 

-
- Jugador del Barça
- Kapcsolat:
Ezen javítanék annyit, hogy szerintem igenis jönnek csak inkább a kihasználással van gond, amúgy korrektBob_Marley írta:Még ha nem is jönnek úgy a helyzetek..

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Örök kérdés mi a jobb?Valóban lehet kevesebb a gólunk, s fásultabb a társaság!Én viszont örülök, hogy nem hajtják magukat halálra!Ez a profi hozzáállás, annyi adnak ki magukból amennyi szükséges!És lehet, hogy az Espanyol nem mutatott sokat, de ez megint 2 ember érdeme!Mascherano, Busquets!Én speciel nem vagyok csalódott a tavasz miatt, mert az eredmények jönnek, s játékban is magas szinten vagyunk!Még ha nem is jönnek úgy a helyzetek, de a védekezésünk 1-2 meccs kivételével nagyon magas szintű, s esélyt sem adva az ellenfeleknek „tili-tolizunk”!Nem „megalázni” kell az ellenfeleinket, hanem legyőzni, s eredményesség szempontjából egy szavunk sem lehet a csapatra!A legfontosabb cím 1 pontra van, a BL-ben döntős a csapa, ahogy a kupában is az volt!Lehet majd változtatni a kereten, s kell is a vérfrissítés, de nem olyan vészes a helyzet!

-
- Jugador del Barça
- Kapcsolat:
Nagyon jó csapatunk van és kár hogy kicsit meg kell bontani, de muszáj lesz a nyáron igazolásokat tenni 1-2 poszton. Vagy felhozni 1-2 játékost akik remélhetőleg beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Bízok a legjobbakban