d írta:Viszont ha úgy nézzük, hogy akkoriban nem volt ilyen nagy az eredménykényszer, egy-egy vereség még nem fájt ennyire, mint most. Azért azt túlzásnak tartom, hogy egy mai bajnoki cím kettővel érjen fel a 90-es évekből. Pláne amikor ilyen durván ki vannak szipolyozva a játékosok.
Abszolút jogos, főleg hogy a bajnoki arany az bajnoki arany (ahogy az is mindegy hogy lövöd a gólt)!Pont ezt akartam én is megfogalmazni, hogy olyan eredménykényszer van amit mondjuk a 90es években nem volt jellemző!Mindenki hibázott, minden meccs ki-ki meccs volt, s mondjuk a győzelem is 2 pontot ért, közelebb voltak a csapatok!Most akkora a pénzbeli különbség a nagy és már a középcsapatok között is, hogy elképesztő!
Ez kiütközik a bajnokságban egyre inkább!Ezzel magyarázom pl a RM-nél is, hogy megváltozott a struktúra, régen Buyo, Sanchíz, Michel, Butrageno volt a csapatban, ma már nem is foglalkoznak a spanyolokkal, s az utánpótlásbeli játékosaikkal, hanem csak a külföldi, de ez majdnem minden csapatra jellemző!
Sajnos nagyon eluralkodott a pénz a fociban is!Hol van már az az idő mikor a bajnoki címnek igen nagy presztízse volt (most is megvan, számomra még mindig a legfontosabb), most már a 6-7ik csapat is indul valamilyen európai kupában, számomra ez nonszensz!És ugyanígy vagyok a válogatottal is, a VB még mindig a legfontosabb esemény, s egy válogatott meccs szintén, de a klbucsapatok nem engedik el a játékosokat, stb stb….Nagyot fordult a világ, nekem jobban tetszett a régebbi stílus, de 20 év múlva is fogjuk nézni, akármi van, s a szemetek kihaszánlják