Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
messideco
Presidente del Barça

2010.07.24. 09:02:17

Még most is azt hangoztatom, hogy Fabregas ne jöjjön. Thiago vagy Jonathan felhozatala megoldhatná a problémát. Nem lennének ők sem alapemberek, ahogy szvsz Cesc sem.
Egy másik, olcsóbb középpályást már megérné vásárolni. Nevet nem tudok mondani, hogy ki lenne az ideális, de a 25-30 név közül kerül valaki :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.07.24. 08:57:58

Sztem azt kéne csinálni hogy, Cesc-ért kipengetni 40 milát bár lehet hülyeség de, felhozni JDS-t meg Tiago-t és nagyjából kész is a keret.
Ha esetleg Rafa távozna akkor Fontas-t kell a helyére és mindenkinek megvan a cseréje, csak az a baj ha Bl-be kiesik megint Piqué meg Puyol egyszerre akkor Milito meg Fontas ?????? meg a fiatalokat szerepelteni ha Xavi vagy Ini kiesik ??? mert bajnokságban megoldható lenne de Bl-ben
bajban lennénk. :?
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.24. 08:57:26

looka írta: Na de azt ne akard bemagyarázni, hogy az normális, hogy veszünk egy 22 éves játékost 25 milláért, aztán eladjuk 15-ért. Meg hogy veszünk egy brazil tehetséget 15 milláért, aztán kölcsönadjuk 2-3 évre mire teljesen elveszti az értékét, és a végén odaadjuk max 2-3 milláért egy spanyol középcsapatnak.
Ez úgy működik,hogy ha veszünk egy játékost mondjuk 25 milláért,s nagyon beválik és többet ér már mint mikor vettük,akkor eleve nem fogjuk eladni. Ha viszont megvesszünk egy játékost mert ahonnan jön ott nagyon jó volt stb.aztán nálunk meg fog lesz akkor nyilvánvaló,hogy lemegy az értéke,s nem fogod tudni megközelitőleg sem annyiért mint amennyiért vetted. Ez teljesen normális,a nagy csapatok a sokat érő játékosokat nem adják el,azokat adják el akik nem váltak be,viszont őket mivel nem váltak,igy jóval kevesebbért tudjuk csak eladni mint amennyiért vettük. Ez az élet rendje.

Persze van néhány olyan abszurd eset mint Yaya esete volt,de ez ritka :wink:
sjd
Llegenda del Barça

2010.07.24. 08:48:57

Attika 25 írta: "Darabszámra" valóban nem lennénk sokkal jobbak,sőt,de minőségileg már igen,
És azt is számolt bele, hogy Militora már az első félévben is számíthatunk idén (ezért nem fog Csiga hiányozni)
mess2009
Director del Fútbol

2010.07.24. 08:47:46

looka írta:
mindorokke_barca írta:Hányszor kell még elmagyarázni itt 1-1 embernek, hogy a nagy klubok 90%-ban drágábban vesznek mint ahogyan eladnak. Emiatt egyáltalán nem az a gond, hogy anyagilag vesztettünk rajtuk, mert ez a nagycsapatok sorsa, a probléma az az, hogy játékban nem tudtak semmit hozzátenni a sikerekhez.
Nah épp ez a gond. Talán kár volt leírnom Henry nevét, mert az ő eladása nem is akkora probléma, mivel már 32.
Na de azt ne akard bemagyarázni, hogy az normális, hogy veszünk egy 22 éves játékost 25 milláért, aztán eladjuk 15-ért. Meg hogy veszünk egy brazil tehetséget 15 milláért, aztán kölcsönadjuk 2-3 évre mire teljesen elveszti az értékét, és a végén odaadjuk max 2-3 milláért egy spanyol középcsapatnak. Mindezt úgy, hogy nem is játszott nálunk csak 3-4 felkészülési meccsen. :roll:

szerk.:
baas11 írta:"Fejben lassú "...??? hát ez jó ,erre nem számítottam egy brazil válogatottól ...érdekes meglátás,ezt igazán se cáfolni se alátámasztani nem tudom,de ha te mondod....mondjuk belegondolva az is lehet h nem tud nagyot ugrani ?! Ha esetleg jön,vállalom a garanciát...
Jah, hogy arra a brazil válogatottra gondolsz ami kb 20 éve a leggyengébb válagatott brazil földön?
Meg arra a brazil válogatottra, amelyben Diego még a kezdő közelébe sem került és inkább játszott egy jobbhátvéd a kp-n, mint ő? :roll:
Tartom, hogy kevés ide, és még mindig nem hoztál semmi indokot arra, hogy miért illene ide, és hogy miért lenne egy kaliber Deco-val...
azthiszem itt csak arról van szó, hogy van a Barca döntéshozó team-jében aki azt hiszi magáról hogy "jó szeme"van pedig fenét!! bizony jó néhány mellé nyúlás volt igazolás frontona közelmúltban remélem, az új garnitúra jobban nyúl ezekhez a dolgokhoz, ha pedig Pep a ludas lesz aki visszafogja....
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.24. 08:22:14

looka írta: Wengerben 3 lehetséges "cserealap" merült fel:
Thiago
Jonathan Dos Santos
Andreu Fontás
(hogy én miért nem lepődök meg ezen :roll: )
Őket hármójukat semmi pénzért,még Fabregas-ért sem,jelenleg ők az utánpótlásunk legtehetségesebb növendékei. Más sem hiányzik,mint hogy őket (vagy egyiküket) elpasszoljuk,aztán 3-4 év múlva meg ugyanez lesz mint most Cesc-el.
Attika 25
Capitá del Barça

2010.07.24. 08:18:59

lui1698 írta:
Ha fent ragadna egy fiatal (JdS, Thiago, Fontás...stb. közül) és sikerülne leigazolni Fabregas-t még akkor se lennénk sokkal jobban, mint az idei kerettel.
"Darabszámra" valóban nem lennénk sokkal jobbak,sőt,de minőségileg már igen,mert a totálisan formán kivüli Titi helyére jött Villa,Fabregas be tudná tölteni az az űrt ami Xavi vagy Iniesta hiányakor szokott keletkezni (plusz lehet néha pihentetni is,a játék minőségének jelentős romlása nélkül),Csiga amúgy sem sok vizet zavart,Marquez helyett (ha elmegy) pedig feljön Fontas,4 középhátvéd meg elég. S akkor még nem beszéltünk a rengeteg helyen bevethető Adriano-ról,vele is minőségileg bővült a keretünk. Az egyedüli minőségileg komolyabb veszteség az Yaya,de a vb-n látott Busquets képes pótolni,csak olyan legyen nálunk is.

Szóval ha mennyiségileg nem is bővülünk,de ha még jön Fabregas akkor minőségileg azért komoly javulást hozott ez a nyár,SZERINTEM.
looka
Capitá del Barça

2010.07.24. 07:57:43

http://translate.google.com/translate?u ... l=es&tl=en

A la gugli fordító, azt írja, hogy Wenger koma vérszememt kapott... :roll:
Elvileg belátta, h Cesc mindenképp megy, na de akkor már a legtöbb zsét akarja kiszedni Rosellből.
Ami egyébként engem szíven ütött, hogy már nem csak zsé kell neki, hanem kacsingat az ifiakadámiánk felé... :?
Wengerben 3 lehetséges "cserealap" merült fel:
Thiago
Jonathan Dos Santos
Andreu Fontás
(hogy én miért nem lepődök meg ezen :roll: )

Persze illik óvatosan kezelni ezeket a sport.es híreket, mert nem mehetünk biztosra a valóságalapjuk megingathatatlanságában...

De ha tényleg az kellene, hogy Thiago-ékat is adjuk oda a pénz mellé, akkor nekem nem kell Fabregas!!!

(bár nem hiszem, h Pepnek ennyire fontos lenne Cesc, h a 3 legnagyobb ígéretünk valamelyikét csak úgy odadobja Wengernek)
albicelesteX
A Vadász

2010.07.23. 23:41:25

Szerintem a három fiatal közül 2 fent marad,személy szerint Dos Santosra és Fontásra tippelnék,illetve Jeffrentől többet várok idén.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2010.07.23. 23:31:09

Hát ha Rafa is megy akkor már 4 távozónál tartunk és ezzel szemben csak 2 emberke jött. Ahhoz képest, hogy már 1-2 éve gond az, hogy rövid a pad nem túl jó.
Ha fent ragadna egy fiatal (JdS, Thiago, Fontás...stb. közül) és sikerülne leigazolni Fabregas-t még akkor se lennénk sokkal jobban, mint az idei kerettel.
Én még 1-2 igazolást/új embert el tudnék viselni a jövő évi keretben.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Rinku
Director del Fútbol

2010.07.23. 23:22:21

S.Agüero írta:Ebből azt vonom le, hogy Rafa lehet követi Titit. :roll: :?

http://www.as.com/futbol/articulo/pinto ... ftb_23/Tes <-- Ezt valaki le tudná nekem fordítani? :)
Angolul :)

Megpróbálom magyarul, röviden: jól elvagyok itt és süppedek továbbra is :)
Football, bloody hell. /SAF/
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.07.23. 23:06:58

S.Agüero írta:Ebből azt vonom le, hogy Rafa lehet követi Titit. :roll: :?
nincs sok pénz igazolni, rendben... de akkor miért nem lehet megtartani játékosokat, h a keret ne szűküljön? nem értem... :?
Rafa megértem, h több lehetőséget szeretne, de nem hiszem el, h ne lehetne megbeszélni vele a dolgokat... szereti ő annyira a Barcát, h megértené a kevesebb lehetőséget, kivéve, ha Pep egyértelműen azt mondta neki, h nem számol vele... :roll:

remélem, nem lesz szűk a keretünk...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.07.23. 23:31:40-kor.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.07.23. 22:56:19

Ebből azt vonom le, hogy Rafa lehet követi Titit. :roll: :?

http://www.as.com/futbol/articulo/pinto ... ftb_23/Tes <-- Ezt valaki le tudná nekem fordítani? :)
d
Entrenador del Barça

2010.07.23. 14:26:06

Diego szerintem fejben nem elég érett a Barcához. Hajlamos leereszteni, ha nem megy neki a játék, mi lesz, ha nem olyan kedve támad és nem hajlandó labdaszerzésre, letámadásra?
Különben a játéktudása nagyjából oké, bár annyira nem baromira meggyőző, hogy kiadjunk érte 2x milliókat...

víscaelbarca!forever: Használj írásjeleket légy szíves!
looka
Capitá del Barça

2010.07.23. 14:23:52

víscaelbarca!forever írta:először is Diego hoz szeretnék hozzászólni mivel Özilhez hasonlít mert ő is nagy sztárnak számított a Bundesligába és máshol nem produkál semmit bár sztem még lehet belőle valami remélem Özil nem ilyen lesz más bajnokságba de gyikük se kell Dieo fölösleges és Özil nem biztos hogy beválna meg Thiago meg JDS va olyan jó és ők a padra elmennek mert érettek már a felnőtt csapathoz és hozni kéne Fabregast és sztem kész a keret persze ez az én véleméynem de várom az ellenvetéseket
OFF: Csak egy ellenvetésem van a hsz-eddel kapcsolatban és az egyben kérés is:
Könyörgöm, tanulj már meg írni! Ez így olvashatatlan írásjelek nélkül.
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.07.23. 14:17:20

először is Diego hoz szeretnék hozzászólni mivel Özilhez hasonlít mert ő is nagy sztárnak számított a Bundesligába és máshol nem produkál semmit bár sztem még lehet belőle valami remélem Özil nem ilyen lesz más bajnokságba de gyikük se kell Dieo fölösleges és Özil nem biztos hogy beválna meg Thiago meg JDS va olyan jó és ők a padra elmennek mert érettek már a felnőtt csapathoz és hozni kéne Fabregast és sztem kész a keret persze ez az én véleméynem de várom az ellenvetéseket
baas11
Entrenador del Barça

2010.07.23. 13:37:23

looka írta:
Semmi gond értelek,nem szívtam mellre de tényleg meglepett de ezt külön figyelni fogom :)..., olyanokat vártam mint h önző,drága,nem bírja a padot vagy ilyesmi....mondjuk én azt hittem h az ő megítélése szélesebb körben is pozitívabb,de ezek szerint nem....na mindegy valszeg ugysem fogjuk/fogom megtudni !
Üdv.
Zokneenho írta:
Csak arra akartam utalni h a brazilok eddig szinte mind beváltak....talán Diego-val sem lenne ez másképp....az viszont jó kérdés h mennyire tűrné a padot...?!
Fernando írta:
Az elmundon van róla kb. egy mondat...:)

Összeségében továbbra is azt gondolom hogy azért még is csak Xavi és Iniesta cserejéről beszélünk.....szerintem ki van csukva h egy Diego erre ne lenne alkalmas (persze ez Özil is igaz lehet nem mondom) !!!De jöjjön Cesc és akkor mindenki boldog.... 8)
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Zokneenho
Jugador d'estrella

2010.07.23. 13:25:16

Fernando írta:...
Hát mondjuk nem sok esély van a leigazolására, de ha mégis idejönne, akkor legyen igazad..:)
A Netsoccer 2 egy online, többjátékos online futballjáték,ahol minden játékos(a legtöbb futballjátékkal ellentétben) egyetlen focistát irányít.
Hozd létre saját futballistád, és csatlakozz a Magyar Ns2 társadalomhoz!
Hivatalos honlap: www.netsoccer2.com
Az Ns2 Magyar Community hivatalos honlapja: http://www.netsoccer.lapunk.hu/

Ha kedvet kaptál hozzá,csak töltsd le 1-2perc alatt a játékot,regisztrálj, és játékon belül keresd Zokneenhot,vagy épp a Puskas Football Club nevű csapatot.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.07.23. 13:21:26

Zokneenho írta:
Teljesen egyetértek. Annyiba belekötnék, hogy azért Ronaldinho és Özil nem egy szint, ez nyilvánvaló. Egyébként nem ismerem Özilt, arról nem tehet, hogy nekem nagyon unszimpatikus, de így vaktába leigazolni.. Ha olcsón hozzá tudnának jutni, akkor egy fél évre kölcsönadnám az Atleticóhoz vagy a Valenciához, megnézni, hogy mit tud spanyol honban.
Azért mert te kevésbé ismered, nem lesz kevésbé ismert. :) Ugródeszka volt a VB neki 2 nagyszerű szezon után.

Egyébként nem volt jobb Dinho az ő korában a PSG-ben, mint most Özil a -szerintem erősebb- Bundesligában.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
looka
Capitá del Barça

2010.07.23. 13:15:49

Zokneenho írta:A Barca meg nem szokott ilyesmi játékosokat igazolni(bár utóbbi időben sajnos egyre többet,Hleb,Csiga,Cáceres stb..),mint Diego, aki még nem bizonyított, de húdenagysztárnak van kikiáltva. Juvéba nem sokat csinált, bizonyítani nem tudott a nagy porond előtt.
Húúú várj rémlik valaki, aki ilyen "félsztárocska" volt, amikor ideigazolt és nem is lett olyan rossz playa aztán..hogy is híják...jah megvan:Ronaldinho!! :wink:

Azzal egyetértek, hogy nem szabad a brazilokkal kapcsolatban általánosítani, de akkor igazolásoknál se általánosítsunk már. :wink:
Ettől függetlenül leírom ezredszer is, hogy szvsz nem Diego váltja meg a világot, s főleg nem nálunk. Ettől függetlenül nem rossz játékos, és lehet, hogy én fogok tévedni.
Zokneenho
Jugador d'estrella

2010.07.23. 13:15:44

Teljesen egyetértek. Annyiba belekötnék, hogy azért Ronaldinho és Özil nem egy szint, ez nyilvánvaló. Egyébként nem ismerem Özilt, arról nem tehet, hogy nekem nagyon unszimpatikus, de így vaktába leigazolni.. Ha olcsón hozzá tudnának jutni, akkor egy fél évre kölcsönadnám az Atleticóhoz vagy a Valenciához, megnézni, hogy mit tud spanyol honban.
A Netsoccer 2 egy online, többjátékos online futballjáték,ahol minden játékos(a legtöbb futballjátékkal ellentétben) egyetlen focistát irányít.

Ha kedvet kaptál hozzá,csak töltsd le 1-2perc alatt a játékot,regisztrálj, és játékon belül keresd Zokneenhot,vagy épp a Puskas Football Club nevű csapatot.
Zokneenho
Jugador d'estrella

2010.07.23. 13:08:15

baas11 írta:Már mint Özilt akartál mondani ...?!De igazad van egyrészt a brazilok mindig beégtek a Barcaban más részt valóban egy "egészsztárocska" kell a padra minimum 50 milláért..... :?
Csak a nemzetisége miatt megítélni egy focistát szerintem hülyeség. Miért lenne jobb egy játékos attól, hogy Brazíliában született?

A Barca meg nem szokott ilyesmi játékosokat igazolni(bár utóbbi időben sajnos egyre többet,Hleb,Csiga,Cáceres stb..),mint Diego, aki még nem bizonyított, de húdenagysztárnak van kikiáltva. Juvéba nem sokat csinált, bizonyítani nem tudott a nagy porond előtt.

A Barca vagy zongoracipelő, főleg névtelen tehetségeket igazol (Adriano, Maxvell..), vagy kineveli a játékosokat, vagy kész játékosokat vesz.(Villa,Ibra..)

És szerinted Diego le tudna ülni a padra, 3. vagy 4. számú középpályásnak? Szerintem egyértelmű, hogy ő lenne a következő feketebárány, ha végül idejönne..

Fernando
Llegenda del Barça

2010.07.23. 13:05:41

Amikor megvettük Dinho-t akkor ő is csak "félsztárocska volt". PSG húzóembere. Most Özil a Werderé.

Én a többséggel ellentétben sokat látok a srácba. Nem tornajátékos, mert néztem a Bundesliga-t és hát ő volt a csapat legjobbja. Nem mondom, hogy igazoljuk le, mert elsősorban Fabregas-ra lenne szükségünk, de lefikázni és azt mondani, hogy nem lenne helye egy nagyobb csapatban sztem nem reális.

Diego? Hogy jött most föl ez a téma? Bocsi, lemaradtam. Nem volt jó szezonja a Juvéban, de a komplett Juve-nak se. Nem való neki az olasz foci. Egy Valenciában vagy egy Atlético-ban elnézném, egyenlőre a Barcában semmiféleképp nem.

Hlebről: Egy szezont adni kell neki, de ha már ennyire el akarjuk küldeni, legalább az előszezonban had bizonyítson könyörgöm. Remélem összejön neki. Fabregas, Hleb és egy Jonathan/Thiago-val kész is lenne a keret szerintem.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
baas11
Entrenador del Barça

2010.07.23. 12:56:12

Zokneenho írta:Tartom a véleményem, miszerint a Barcába nem illenek ilyen "félsztárocskák", mint például most Diego. Láthattunk már ilyeneket bőven, és legtöbbjük leégett..
Már mint Özilt akartál mondani ...?!De igazad van egyrészt a brazilok mindig beégtek a Barcaban más részt valóban egy "egészsztárocska" kell a padra minimum 50 milláért..... :?
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
looka
Capitá del Barça

2010.07.23. 12:54:07

baas11 írta:Diego: fiatal,de tapasztalt de még szvsz formélható,technikás,brazil,lát a pályán,remekül passzol, cselez ,pont rúgásokban is jó,viszonylag gólerős (már xaviékhoz képest),fejelni nem tud, és "jó áron" megszerezhető...kb. ennyi szerintem ez elég Xavi/Ini cserének persze ha fejben lassú akkor megette a fene ....
Úgy látom nagyon mellre szívtad ezt a fejben lassú dolgot...
Nem kell feltétlenül erre kihegyezni, mint modtam ez az én meglátásom, ergo nem biztos, hogy mindenki így látja. Egyébként valamelyik szakértő is nyilatkozta anno, hogy kevés neki a hely, nincs területe forgolódni, ahogy azt Brémában tette...

Egyébként Delneri nyilatkozat:
"Keményen dolgozik, és nagyszerű teljesítményre képes. Úgy gondolom, hogy meghatározó szereplője lesz a Juventus következő idényének. Szabad teret kell biztosítani számára, hogy könnyen támogathassa a csatárokat

Nem az első ember aki azt mondja Diego-ról, hogy kell neki a szabad terület.
Namármost, a Barca ellenfelei éppen a pálya megszállását szokták taktikaként alkalmazni a kiscsapatok, hogy a kp-n ne jussanak levegőhöz.
Szerinted Diego-nak majd megengedik, hogy üresen futkorásszon, és nézelődjön? Csak mert neki kell a szabad terület? :D Na ugye, hogy nem...

Amúgy nem akarok én ezen összeveszni veled, szóval hagyjuk inkább.
Más véleményen vagyunk vele szemben, talán mindketten egy picit elfogultak is vagyunk ellentétes irányban. :)
Szóval Béke. :P
Lezárt