2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Igazatok van a színt illetően, de nem elég Alves, adott esetben Abidal/Maxwell/Adriano, Ibra, Messi a kezdőcsapatba? Sztem bőven elég. Persze én sem küldtem volna el Touret, mert egyelőre még jobb játékosnak tartom, játszania kellett volna, de kezd unalmassá válni, hogy összeesküvés elméleteket sző itt mindenki arról, hogy Toure csak a nemzetisége miatt nem játszott. Persze sokan nem tudjuk, hogy miért játszott ilyen keveset, de ez a tény önmagában semmit sem bizonyít, azt sem, hogy a nemzetisége miatt nem játszott és azt sem, hogy a faterja nem volt barca kapus, ezért nem játszott. Ezek butaságok, nem lehet kizárni, hogy ez van a háttérben, de azért nehezen tudom elképzelni és ami még fontosabb: NEM TUDHATJUK. Ennyi, sztem itt lezárhatnánk a témát és szurkoljunk tovább a még így is világ legjobb csapatának:). Sztem igenis fontos az, hogy sok spanyol legyen a kezdőben, optimális ez a 6-7 egyszerre szvsz. Illetve emellett persze kell 4-5 fő, aki úgymond nagyon csúnya kifejezéssel színt visz bele (micsoda rasszista hozzáállás:D). a 05-06-os csapat ilyen szempontból sokkal színesebb volt, rengeteg egyéni megmozdulás volt, de bármennyire is akkor is a világ legjobb csapata voltunk, nem volt ennyire gördülékeny a labdatartás és a támadójáték sem. Ez a mostani arány szvsz jobb (persze a Toure jelentette plusz egy fő nálam is belefért volna, hogy írtam).Victor_Valdes írta:Nincs semmi gond a spanyolokkal, de az sem jó, ha egy csapat kizárólag spanyolokból áll. Kellenek más nemzetiségűek a csapatba, más erénnyel bíró játékosok. Lásd.: Ibra,Alves, Touré, vagy épp Messi.Különböző helyeken nevelkedtek, különböző a stílusuk. És ez kell egy csapatba. Ebbe a Barcába is kell egy jól lövő Ibra, vagy épp kellett egy jól cselező, dinamikus, és egyben robosztus Touré. Ahogy kell egy munkás, zongora hordozó Keita is.
Szerintem senki nincs a spanyolok ellen a fórumon, csak egyszerúen nem szabad átesni annak a lónak a bizonyos túloldalára, mert könnyen egysikú, kiismerhető lehet egy csapat.
Szerk.: Xavi nyilatkozata eléggé tré. Rossz nézni, ahogy minden játékos Fabregasért kampányol. Persze, mindenki ismeri kölyökkora óta, jó barátok, és a többi, de ezzel eléggé kezd lealacsonyodni a sokakból unszimpátiát kiváltó madridhoz a klub. Ha még ki is fizetünk érte 50-55 milliót akkor, jogosan hallgathatjuk majd madridista ellenszurkolóink, gúnyos, kárörömmel teli megjegyzéseit.
Ez ok,de akkor nézzük konkrétan mi a szitu :barcalaci84 írta:én máshogy gondolom...
Sergio azért játszott többett , mert ő is egy kiváló játékos és Pep szerint hasznosabb volt a csapat számára , mint Yaya
a nemzetiségnek ehhez nem sok köze, esetleg annyi , hogy Xaviék jobban szerettek vele játszani
tehát még mindig értetlenül állok az előtt, hogy a vb-n látottak alapján még vannak olyanok, akik személyeskedő , rasszista döntésnek veszik Yaya viszonylagos mellőzését...
nagyon sok edző döntött volna így, lásd Del Bosque példáját, ahol Sergio volt a megkérdőjelezhetetlen játékos , ha le kellett hozni valakit , akkor Xabi A. ment le...
Nem az a fajta vagyok aki szeret mások hozzászólását kiértékelni, de van néhány gondolatom amit nem tarhatok magamban.matador írta:Én is ritkán írok, de volt egy hozzászólás, ami kicsit sok volt nekem. Asszem kiértékelem.
1. Spanyol klub le akar igazolni egy spanyol játékost, az katasztrófa, de ne álljunk ki csupa külföldivel? Nem értem kikezdhetetlen logikád.Uram bocsáss egy spanyol (katalán) klub le akar igazolni egy spanyolt. Ez katasztrófa. Ide mindenképpen ahogy egyesek mondják (néger) vkp kell, mert más nem tud ilyen poszton játszani. Sergie-t zavarjuk el, mert nem jó.
Egy kérdésem lenne, az itt megszólalók 90%-a managerrel játszik. Azoknak azt tanácsolom, hogy vegyenek egy csapatot maguknak és azzal szorakozzanak.
Visszatérve az eredeti gondalataimhoz. A Barca nem egy NB1-es csapat, hogy 10-12 külföldivel állunk ki.
2. Nálad okosabb emberek (habár így elnézve ez nem nagy teljesítmény) kivették a négereket és betették Busquetset a kezdőbe. "A sok hülye'...
3. Tetszik az "Egy kérdésem lenne..." kezdetű mondatod. Egy apró kérdés sem volt benne, max tanács. Majd ha gondolod, a kérdésedet is megoszthatod velünk.
4. 10-12 külföldivel ne álljunk ki. Nyugi, nem fogunk. De csupa spanyollal se. Erre erős okot szolgáltat, hogy sajnálatos szabályozások miatt csak 11 játékossal állhatunk ki egy mérkőzésre, 12-vel nem engedikDe már vannak próbálkozások, ne add fel a reményt
![]()
Kerestem az értelmes mondatot, de nem találtam meg![]()
Mindent összevetve: Busi maradjon, jó helyen van itt, kell a csapatba.
Azért, nah... Nem kell túlzásokba esni.bali 15 írta:Ez sajna pontosan így van. A vak is látta hogy Toure sokkal jobb játékos. Mégis neki kellett padoznia...
Ez sajna pontosan így van. A vak is látta hogy Toure sokkal jobb játékos. Mégis neki kellett padoznia...Miért hogy beszéltem róla ???Nem azért játszott ő sokat mert katalán,hanem Toure azért játszott sokkal kevesebbet mert ő nem az és nem azért mert játéktudásban gyengébb lenne....a kettő nem ugyanaz !A VB ilyen szempontból nem érdekes-ahol mellesleg azért volt X. Alonso is- mert mondjuk februárban nem volt az,mármint világbajnok....de nekem nem Busquets-el van a bajom hanem ezzel a nézettel/hozzáállással,ami jelen esetben nem racinális mivel Toure nem rosszabb játékos,sőt....de peche van !
barcalaci84 írta:elképesztő , hogy a világbajnok spanyol csapat sokak szerint legjobb játékosáról (mármint a vb-n) sokan még képesek így beszélni , hogy csak azért játszott sokat , mert katalán...baas11 írta:Ezzel nincs is gond...egészen addig amíg például egy Yaya Toura-nak csupán azért kell padozni, majd távoznia....mert Sergio Busquets -vele ellentétben-spanyol ... vagyis "nem szakmai okokból",és ez már a másik véglet,ami sohasem jó szvsz !aky01 írta:Komolyan mondom nem értek néhány embert akik a spanyolok ellen vannak!Áruljátok el miért nem kellenek ide spanyolok,ha egyszer jó képességű játékosokról van szó?Főleg,hogy emelni kell a saját nemzetbeli/sajátnevelésű játékosok számát a Bl-ben is pl..
pl..végülis az Arsenalban is sok Angol játszik
egyetértek Barcaman1993-al!!!
De itt nem ez a bajVictor_Valdes írta:Nincs semmi gond a spanyolokkal, de az sem jó, ha egy csapat kizárólag spanyolokból áll. Kellenek más nemzetiségűek a csapatba, más erénnyel bíró játékosok. Lásd.: Ibra,Alves, Touré, vagy épp Messi.Különböző helyeken nevelkedtek, különböző a stílusuk. És ez kell egy csapatba. Ebbe a Barcába is kell egy jól lövő Ibra, vagy épp kellett egy jól cselező, dinamikus, és egyben robosztus Touré. Ahogy kell egy munkás, zongora hordozó Keita is.
Szerintem senki nincs a spanyolok ellen a fórumon, csak egyszerúen nem szabad átesni annak a lónak a bizonyos túloldalára, mert könnyen egysikú, kiismerhető lehet egy csapat.
Szerk.: Xavi nyilatkozata eléggé tré. Rossz nézni, ahogy minden játékos Fabregasért kampányol. Persze, mindenki ismeri kölyökkora óta, jó barátok, és a többi, de ezzel eléggé kezd lealacsonyodni a sokakból unszimpátiát kiváltó madridhoz a klub. Ha még ki is fizetünk érte 50-55 milliót akkor, jogosan hallgathatjuk majd madridista ellenszurkolóink, gúnyos, kárörömmel teli megjegyzéseit.
elképesztő , hogy a világbajnok spanyol csapat sokak szerint legjobb játékosáról (mármint a vb-n) sokan még képesek így beszélni , hogy csak azért játszott sokat , mert katalán...baas11 írta:Ezzel nincs is gond...egészen addig amíg például egy Yaya Toura-nak csupán azért kell padozni, majd távoznia....mert Sergio Busquets -vele ellentétben-spanyol ... vagyis "nem szakmai okokból",és ez már a másik véglet,ami sohasem jó szvsz !aky01 írta:Komolyan mondom nem értek néhány embert akik a spanyolok ellen vannak!Áruljátok el miért nem kellenek ide spanyolok,ha egyszer jó képességű játékosokról van szó?Főleg,hogy emelni kell a saját nemzetbeli/sajátnevelésű játékosok számát a Bl-ben is pl..
barcalaci84 írta:elképesztő, hogy a fórumozók mekkora aránya nem tud szöveget értelmezni....
az iróniát pedig hírből sem ismeri a többség, ráadásul valaki még elemzésre vetemedik ilyen értelmezési képességekkel...
Ezzel nincs is gond...egészen addig amíg például egy Yaya Toura-nak csupán azért kell padozni, majd távoznia....mert Sergio Busquets -vele ellentétben-spanyol ... vagyis "nem szakmai okokból",és ez már a másik véglet,ami sohasem jó szvsz !aky01 írta:Komolyan mondom nem értek néhány embert akik a spanyolok ellen vannak!Áruljátok el miért nem kellenek ide spanyolok,ha egyszer jó képességű játékosokról van szó?Főleg,hogy emelni kell a saját nemzetbeli/sajátnevelésű játékosok számát a Bl-ben is pl..
1. Spanyol klub le akar igazolni egy spanyol játékost, az katasztrófa, de ne álljunk ki csupa külföldivel? Nem értem kikezdhetetlen logikád.Uram bocsáss egy spanyol (katalán) klub le akar igazolni egy spanyolt. Ez katasztrófa. Ide mindenképpen ahogy egyesek mondják (néger) vkp kell, mert más nem tud ilyen poszton játszani. Sergie-t zavarjuk el, mert nem jó.
Egy kérdésem lenne, az itt megszólalók 90%-a managerrel játszik. Azoknak azt tanácsolom, hogy vegyenek egy csapatot maguknak és azzal szorakozzanak.
Visszatérve az eredeti gondalataimhoz. A Barca nem egy NB1-es csapat, hogy 10-12 külföldivel állunk ki.
Ez most is él, csak EUval. Persze jelentősen megkönnyíti a helyzetet h pl. Messinek, Alvesnek van spanyol állampolgárságaBarcaman1993 írta:
Esetleg azért, mert anno a spanyol játékosok nem voltak sehol sem (tisztelet a kivételnek). Most nem tudom, hogy van, de anno egy csapatban 8 spanyol játékos játszhatott és a maradék három lehetett külföldi.