palesz77 írta:Varatrix írta:Ha rajtam múlna inkább Denist erőltetném kettőjük közül, de van valami amit mi nem látunk, vagy nem tudunk.
Szerintem szimplán annyi, hogy taktikailag lényegesen fegyelmezettebb és érettebb Gomes, az edzők meg ezt jobban kedvelik ahogy én látom. Tegnap is a mozgásai meg a helyezkedése jó volt igazából, de ez egy Barcelona, ahol labdával ÉS labda nélkül is átlag feletti szintet kell hozni. Ő meg labdával olyan súlytalan mintha egy kis ifistát hoznánk fel a pályára.
Nagyon remélem, hogy nyáron véget ér számára a Barcás kaland, egy jó csapatban sokkal többre lehetne képes azért.
Nekem is hasonló a véleményem, ugyanakkor Valverde a Gomes-cserével kapcsolatban szerintem elég egyenesen nyilatkozott. Lehet, hogy csak én magyarázok bele többet mint kellene, de ebben a mondatban komoly élt éreztem, talán enyhe kritikát is:
"hiányzott a játékunkból több csel, és az a képesség, hogy kezdjünk valamit a dominanciával. Általában többet szeretek várni a cserékkel, de ezúttal ebben biztos voltam.”
Tényleg lehetséges, hogy csak beképzelem, de nyilván a vak is látta, hogy mi történik a pályán ugyanakkor az edzők nem szoktak ilyen sarkosan fogalmazni.
Alapvetően nem rossz játékos, még egy Juveban is el tudnám képzelni, de fejben és fizikailag olyan lassú, ami a játékunkba nem fér bele. Totálisan idegen test. Nem akarom szegényt fikázni, mert egy szimpatikus játékos, de neki is jobb lenne egy másik csapatban, még fiatal, a pályafutása legszebb évei még hátravannak, az ő érdeke is, hogy ne csak a padot koptassa, főleg, hogy Cou és Dembélé is érkezett.
A tegnapi teljesítményét nem boncolgatnám, de feltűnt, hogy még a fizikális felépítését se tudja igazán kihasználni. Garáy többször úgy elnyomta, hogy nem is kellett nagyon erőlködnie ráadásul a fejpárbajokban sem igazán erős, pedig középpályások között igazán magasnak számít. Viszont, ha van valami erőssége az pont a felépítése, ezt kellene leginkább kihasználni.