Joan Laporta

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kire szavaznál a jelenlegi elnökjelöltek közül?

Laporta
68
66%
Bartomeu
17
17%
Majó
3
3%
Benedito
8
8%
Farré
6
6%
Freixa
1
1%

Szavazatok száma: 103
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2015.06.17. 18:43:18

Érdekes választások elé nézünk. Én speciel tényleg nehezen tudom eldönteni mi lenne a legjobb. Barto? Laporta? Vki más? Szerintem 3 dolgot kell nézni...a csapatot, az utánpótlást és a háteret.
Laportat nagyon csíptem. Vannak és voltak elvei, amihez makacsul ragaszkodott. Anyagilag nem hiszem, hogy ő lenne a legjobb, mivel a szponzorokat háttérbe tolná, sőt szerintem lenne olyan bolond, hogy egyből megpróbálná felbontani a szerződéseket katarral. A mezről eltűnne a szponzor. AZt azért látni kell, hogy többé már nem mondhatnánk el a jövőben, hogy csak nekünk nincs mezszponzorunk, mert már nekünk is volt. Ráadásul nagy pénzt hoz ez is, és a mai világban ez nem elhanyagolható. A csapatot korábban sikeressé tette, igaz akkor egy széthullott brigádot vett át, és hozta fel Rijkarddal, majd Peppel. Nem tudom, hogy ezzel a most is sikeres csapattal mit tudna kezdeni. Mi lenne pl Neymar sorsa? Mert ugye ő a fő rivális és volt rivális legnagyobb vívmánya? Vagy mi lesz Suarezzel, mert ugye ő is az előző elnökség sztárigazolása! Mi lenne LE-vel, mert azt láttuk, hogy Pep sem bírta sokáig ellenszélben??? Kicsit félek az igazolásaitól, mert Zubit bántottuk (sokszor okkal), de azért Laporta idejében is jöttek olyanok, olyan áron, hogy az felháborító volt. Szóval nem tudom hogy állna a csapathoz, a sztárokhoz, a fizetésekhez. Őt sem kell félteni. Lehet hamar rájönnénk erre a megválasztása után....
Barto....nem hittem volna, de van esélye, és ebben nagy érdeme van a triplázásnak. Azt kell mondjam, hogy amikor beütött a baj, akkor gyorsan vettek játékosokat, amik közül sok bevállt. Ennek meg is lett az eredménye...Pénzügyileg stabillá tett minket, de nagy viharok voltak folyamatosan a háttérben. Viszont ez a csapatot nem befolyásolta, amiért le a kalappal. Az utánpótlásunk visszacsúszott, arra biztos több energiát kell fordítani a jövőben.
Ha bárki 3. nyer, akkor ott nem lehet tudni mi lesz. Nyilván ennek van a legkisebb esélye.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.17. 18:30:55

palesz77 írta:Ennyit meg bőven érdemel az öreg
aztán nehogy be-be szólogasson LE-nek, hogy messi miért nem középen játszik, ez miért az miért amaz miért. lehet peppel nagy bratyiban volt, de az is lehet, h LE nem kér belőle...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.17. 18:25:50

csabi1216 írta:DE! Én úgy gondolom, hogy Cruyff ugyan régen sokat tett szeretett klubunkért, viszont már nem nagyon kellene erőltetni. Nekem nem tetszett, hogy az utóbbi időben sértődöttsége miatt eléggé sokszor beszólt a klubnak, amivel szememben csak egy ügyeletes celeb lett, ezáltal rombolta régi hírnevét.
Szerintem ezt a Cruyff dolgot kicsit félreértik páran, kétlem, hogy az ő kezeire bízná a klub irányítását, de a tiszteletbeli rangját, amit Rosell elvett tőle - ez akkora wtf, hogy olyan nincs is -, azt visszaadná, plusz ha valami olyan van, akkor kikérnék a tanácsát, mint régen. Ennyit meg bőven érdemel az öreg.

A La Masia remélem azt is takarja a pontjában, hogy megadjuk az esélyt a fiatalok beépítésére, és az eredménykényszer miatt nem elhanyagoljuk őket. Magyarul egy edzőt nem vágunk ki 1 év sikertelenség után, mert akkor senki nem mer majd az ifikhez nyúli..
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.17. 17:53:54

Mathieu18 írta:Az a gond, hogy az itt hozzászólók 90%-nak fogalma sincs az FC Barcelona történetéről, múltjáról, meghatározó személyiségeiről. Laportával kezdődik a számukra a Klub, pedig előtte 104 éven keresztül már működött, és sikeresen, eredményesen működött a Klub. Laportában valami magasságbelit, megváltót, Jahvét és ki tudja még kit nem látnak, pedig csak egy korrupt ügyvéd. Semmi több. Ja, és bukott politikus.
örülök h van még ember rajtam kívül a fórumon, aki nem esik hanyatt laporta kaján vigyorától meg unalmas szövegétől. pont uo. semmitmondó a "kampánya" mint a többinek. azért majd megnézem, hogy a katartól benyelt 200-300 millát miből fogja pótolni ha bontja/nem hosszabbítja a szerződést. ráadásul a tv-s pénz is megcsappan évi 30-40-50 millával. oké, lehet mondani, hogy de hát ő is szerződtetett minden klasszist akit akart, csak egyrészt ma már minden játékos 3x annyi, mint az ő idején, másrészt remélem mindenki emlékszik az olyan nagy sztárokra is abból az érából mint kvarezsma, maxi lopez, rüstü, milito (ha már a belga miatt mindenki fúj a mostaniakra) hleb, caceres, henrique, csiga, a brazil csillag keirisson, meg a megaüzlet bosnyák. jó persze, elhozta nekünk r10-et, decót és a többit, de borzalmasan sok
selejt kötött itt ki irreálisan sok pénzért....

cruyff meg aztán tényleg nem hiányzik, kezd uo. hülye lenni mint pelé. emlékeztek még hogy tolta neymar érkezésekor a két dudás egy csárdában szöveget? aztán mikor mégis megfértek egymás mellett akkor meg sem szólalt. aztán jött suarez és kezdte elölről :D jó persze, csukott szemmel, fél lábbal, fél hülyén is többet ért a focihoz mint én, de sztem a nyilatkozatai kezdtek egyre kínosabbak lenni...

nem vágok magamon eret ha ő nyer (ő fog), de sztem is jobb lenne egy új ember. kicsit ilyen fagyasztós+mikrózott töltött káposzta szagú az egész. főleg ha csikit is visszahozza.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.06.17. 17:46:56

Kicsit bővebben arról, hogy Laportát miért gondolom jobbnak, mint mást.
Az ideális egy nagyhatalmú kívülálló lenne, de olyan nincs. A klub élére befolyásos ember kell, aki ha szükséges, mozgatja a háttérben a szálakat. Ha egy "sehonnan jött senki" kerül a klub élére, akkor csak megérzik a vérszagot az ellenségek és jönnek majd a mindennapi drogtesztek és bírósági ügyek. Lásd Real: a Perez féle bagázs kb az egész életét börtönbe kéne leélje, a Real meg valamikor mostanában kéne kezdje az 5. osztályban a menetelést. Többszázmilliós csalás nem egyszer volt már köztük és a város között, amikor Madrid városa gyakorlatilag illegálisan adott nekik pénzt. Perez viszont nagyhatalmú elnök, sehogy se találnak rajta fogást. Laporta is ilyen. Ügyvéd, befolyásos politikus és emblematikus figura a legtöbb katalán szemében. Jelenleg akkora hatalma mint neki, senkinek sincs. Láthattuk, hogy Rosell is alaposan elmaradt tőle.

Ami még előny lehet, hogy marad a több mint egy klub. Felőlem jöhet vissza az Unicef. Az Espai Barcára is érdemes ránézni, nem lepne meg ha kiderülne h 400 millió is bőven elég oda. Laporta mellett ezen felül sok szakértő áll. Cruyff mostanában sokszor játszotta a hisztis kölyköt, de azért Pep nem egyszer hozzá ment tanácsért. :wink: Nem kell őt leírni. Sokat tud a fociról és tud ő még a Barca javára lenni.

La Masia. Itt elsősorban ki kell a stábot cserélni és rendben kéne legyünk.

Hátrányai a megalománia(Henry, Villa - tudom h Villa sokak szerint jó volt, de bőven a tudása alatt játszott azért), de ő még mindig egész tűrhető eset. Ráadásul eltelt pár év, lehet változott a dolog. A Barca élén nem volt ő eleinte megalomániás, inkább csak jött az fokozatosan. Azóta kitisztíthatta a fejét.
A Fifa egy szégyen
Capon
Llegenda del Barça

2015.06.17. 17:39:42

mess2009 írta: amikor Rosell-t nagy fölénnyel megválasztották, akkor gondolták, hogy Laporta nem kell, Bartou pedig jogfolytonos, hiszen Rosell javasolta maga helyett, a kritikákra pedig most itt a lehetőség - a választás.(a dolog érdemében pedig: az elnökkel együtt a csapatát is megválasztják tehát nem volt teljesen "idegen test")
Laporta már nem is indulhatott akkor a választáson mivel kitöltötte a 2 egymás után követő ciklusát.
Így Rosell nem vele maximum az ő embereivel szált harca akkor, és mivel az emberek elnökökre és nem a sleppre szavaznak Laporta kiesésével nem volt nagy meglepetés Rosell győzelme.
Én nem tudom elfelejteni Rosellnek azt a bizalmatlansági indítványt/szavazást (amit el is bukott) amit akkor "elkövetett", abszolút nem a klub hanem a saját érdekeit nézte.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
mess2009
Director del Fútbol

2015.06.17. 17:27:49

Capon írta:
Erxy írta:
mess2009 írta:maradnék Bartou ..mellett. nem is olyan régen, még a kulék is így gondolták..
mikor gondoltak igy a 'kulék'?
Az elnöksége legelső percétől az a kritika éri, hogy a kutya nem választotta meg a klub élére csak beült ebbe a székbe!
amikor Rosell-t nagy fölénnyel megválasztották, akkor gondolták, hogy Laporta nem kell, Bartou pedig jogfolytonos, hiszen Rosell javasolta maga helyett, a kritikákra pedig most itt a lehetőség - a választás.(a dolog érdemében pedig: az elnökkel együtt a csapatát is megválasztják tehát nem volt teljesen "idegen test")
csabi1216
Barça B

2015.06.17. 16:18:14

Én is úgy gondolom, hogy Laporta a torony magas esélyes és számora is ő az ideális jelölt, de már fordult elő, hogy egy esélytelenebb nyert.

Én is örülnék neki, ha ő nyerne és örülök annak is, hogy vannak elvei, amiért kiáll! (Cruyff - Masia - Katalónia - Unicef)

DE! Én úgy gondolom, hogy Cruyff ugyan régen sokat tett szeretett klubunkért, viszont már nem nagyon kellene erőltetni. Nekem nem tetszett, hogy az utóbbi időben sértődöttsége miatt eléggé sokszor beszólt a klubnak, amivel szememben csak egy ügyeletes celeb lett, ezáltal rombolta régi hírnevét.

Masiat újra fel kell építeni, igaz minden évben nem adhat Xavit Iniestat, Messit, de úgy tűnik kifogyott. Szükségünk van saját nevelésű játékosokra is. Meg kell majd a vezetőknek a megfelelő egyensúlyt a csapatban az igazolt és a saját nevelésű játékosok között.

Katalónia az Katalónia. Csapatunk hazája.

Unicef támogatása meg maradt elbukott elnöksége után is, én nem tenném vissza a mez elejére őket, jó helyen vannak a mez hátulján, ott is jól láthatóak. Szerintem minden jártas fociszurkoló tudja, hogy csapatunk támogatja az Unicef munkáját.

Sajnos mai "elQrvult" világunkban egyik topp csapat sem engedheti meg azt magának, így mi sem, hogy egy rendesen fizető mezszponzort elküldjünk. Mondják, hogy a pénznek nincsen szaga, ami sajnos igaz is. Most hogy Quatari légitársaság adja (mostanság nagyon sok arab pénz van a fociban, nem kis pénzel támogatják az UEFA-t és a FIFA-t is), vagy éppen más nekem mindegy. Jövő évtől 5 évig évi 60 millió euróról van szó, ami valljuk meg nem kevés pénz. Ha csak évi két Rakitic tudású játékost tudunk ebből igazolni, már megérte. Szerintem ezzel Laporta is tisztában van, ő nem nyilatkozott kampányában, hogy nem lenne, igaz az ellenkezőjét sem.
Mathieu18
Barça B

2015.06.17. 15:59:07

Az a gond, hogy az itt hozzászólók 90%-nak fogalma sincs az FC Barcelona történetéről, múltjáról, meghatározó személyiségeiről. Laportával kezdődik a számukra a Klub, pedig előtte 104 éven keresztül már működött, és sikeresen, eredményesen működött a Klub. Laportában valami magasságbelit, megváltót, Jahvét és ki tudja még kit nem látnak, pedig csak egy korrupt ügyvéd. Semmi több. Ja, és bukott politikus.

Ja, és fel lehet bontani egy 2016. június 30-ig szóló szerződést, csak annak anyagi vonzata is van. Azaz nem elég, hogy bukunk évi 35 millió eurót, még fájdalomdíjat is kell fizetni a katariaknak, ami ugyancsak nem két fillér. Mert a jog már csak ilyen. S mint jogi papírral rendelkezőnek, Laportának azt illendő lenne tudnia. :roll:

A legjobb egy harmadik személy lenne, aki tiszta lappal indul, s nem kell takargatnia semmit.
Ja, és a vén szenilisre semmi szükség nincs már itt. Maradjon csak az Ajax-nál, az pont neki való feladat. Azzal talán még meg tud birkózni.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.17. 15:57:41

Erxy írta:
Victor_Valdes írta:2.: ketlem, hogy visszamondja quatari szerzodest, ellehet itt a "mes que un club", ha kozben a penz meg egyre csak kevesebb, annak ellenere, hogy jovore boritekolhato egy csillagaszati igazolas, stb.
evi 33 millio eurot kaptunk eddig a katariaktol. 33 millio euroert vettuk fel oket a mezunkre es plakatoltuk ki veluk a Camp Nout.
ez a 33 millio euro meg Messi fizetesere se eleg. :D
Azért nem egy elhanyagolható összeg... Az állítólagos 50 milliós új ajánlattal meg kb. csak a MU (Chevrolet) lenne a csapat előtt ebből a szempontból. Szép dolog a lokálpatriotizmus, meg bizonyos fokig szükséges is, de azért gazdaságilag nem kellene visszafelé lépegetni. Főleg ha a TV-s jogdíjak után még nagyobb lesz a különbség a spanyol és angol csapatok bevételei között.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.17. 15:40:28

Én is úgy gondolom, hogy ez nem a jó meg a rossz harca és Laporta felemelve a Szent Grált vezeti a népet tovább.....Nyilván a beismerem hibákat gondolat egy becsülendő dolog és remélhetőleg követi is ezt, de majd kiderül. Nekem továbbra is kétségeim vannak az ő ténykedésével kapcsolatban, egy elnök elnök legyen és ne szurkoló. A szakmai kérdésekbe ő ne szóljon bele, a gazdasági részt kell felügyelnie. Meglátjuk mi lesz, szerencsére még nem választották meg és lehet reménykedni egy harmadik személyben a Bartomeu-Laporta pároson kívül.
Kép
Kép
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.06.17. 15:18:21

Capon írta:Az elnöksége legelső percétől az a kritika éri, hogy a kutya nem választotta meg a klub élére csak beült ebbe a székbe!
igy van, de erdekelne mire gondolt mess :roll:

Victor_Valdes írta:2.: ketlem, hogy visszamondja quatari szerzodest, ellehet itt a "mes que un club", ha kozben a penz meg egyre csak kevesebb, annak ellenere, hogy jovore boritekolhato egy csillagaszati igazolas, stb.
evi 33 millio eurot kaptunk eddig a katariaktol. 33 millio euroert vettuk fel oket a mezunkre es plakatoltuk ki veluk a Camp Nout.
ez a 33 millio euro meg Messi fizetesere se eleg. :D
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2015.06.17. 15:01:55

Erxy írta:
mess2009 írta:maradnék Bartou ..mellett. nem is olyan régen, még a kulék is így gondolták..
Az elnöksége legelső percétől az a kritika éri, hogy a kutya nem választotta meg a klub élére csak beült ebbe a székbe!
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.06.17. 14:44:19

1.: korruptnak korrupt az osszes vezetoseg, pont egy politikus/ugyved nem az. Csak o nem akkora szerencsetlen, mint a Bartoek, hogy keptelenek voltak lathatatlanna tenni ezeket az ugyeket.
2.: ketlem, hogy visszamondja quatari szerzodest, ellehet itt a "mes que un club", ha kozben a penz meg egyre csak kevesebb, annak ellenere, hogy jovore boritekolhato egy csillagaszati igazolas, stb.

Sztem kozel sem csak a jo gyerek, rossz gyerek esete ez. Laporta, mar megnyerte a valasztasokat azzal, hogy beigerte, hogy valtoztat a hibain, ennel jobb kampanyfogasa nem is lehetett volna.

Reszemrol nem bannam, ha Benedito jonne. Ez a felmelegitett, megmikrozott neo-Laporta era, nem hiszem, hogy tul sok erdemi fejlodest hozna.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
culinho
Capitá del Barça

2015.06.17. 14:01:47

Én bevallom nagyon örülök, hogy Laporta beszàllt, gyakorlatilag biztosra is vehető a győzelme. Hibài ellenére a Klub egyik legnagyobb elnöke. A pocsolyàból emelte ki az egyesületet. Az itt lévő fanok többsége nem ezt a Klubot tàmogatnà, ha ő nem lett volna. Nem is a kupàk termelését vàrom tőle - hiszem az nem az ő feladata -, hanem a "több, mint egy Klub" szlogen visszaàllítàsàt, mindennel, amit az takar.
Nigel
Barça B

2015.06.17. 11:18:08

Szép volt, jó volt, de nekem épp elég volt Bartoékból. :? A megszégyenített klub imázsal amit majdnem 0-ra vágtak haza, azt nem lehet Luchóval és az egész csapattal betakarni. Ez a vezetőség a legkorrubtabb társaság amit eddig láttam, nem azt mondom hogy Joan egy minta ember, de ezektől nem lesz nehezebb növelni a klubnak azt a normális színvonalát, ami annak értékeit és megbecsülését is magában foglalja. :wink:
Erxy
Entrenador del Barça

2015.06.17. 09:02:08

Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.06.17. 08:21:27

ha az a lehetőség, hogy két régi és egy új ember én az új mellett voksolnék. ha pedig a két régi közül kellene választanom, maradnék Bartou ..mellett. nem is olyan régen, még a kulék is így gondolták....mi is történt azóta? ..ja nyertünk három kupát =D>
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.06.17. 07:51:29

Masban is vakon volt az oreg, csak ket peldat hoztam. Nem kell o ide egyaltalan. :) Laporto jo politikus, biztosan jo elnok is lesz ujra, de remelhetoleg tenyleg valtoztat a hibain, nem csak kozhelyesen hangoztatja, ahogy az egy jo politikustol elvarhato.
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2015.06.17. 02:18:42

Nagy hibáit bizonygatja, de Cruyff az kell... Lassan Pelé szintet üti meg fejben. Hiába nagy játékos volt, már eljárt felette az idő, az öregedéssel meg senki se lett még okosabb egy ponton túl.
De ha jön megint a holland+Txiki páros legalább lesz Csigrinszkij 20-ért, de értelmes ember az nem ér meg 30-at, mert az már sok. Meg elmegy majd Suarez 25-ért, meg a fél fizetését a klub állja két évig az eligazolása után. :lol:
Laporta jó elnök, de a sleppjében nem kevés változásra lenne szükség. Remélhetőleg Puyol nagyobb szerepet kap.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.06.17. 00:03:51

MQuCsabi írta:Nagyon nagy huzás volt, hogy elismerte, hibázott sok mindenben.

A másodikban tétben még benne is lehetek 8) Will see....

Oké, :mrgreen: aztán megszervezetten elpostázzuk szegény Ronaldonak ha esetleg nem ő nyeri majd januárban az eredetit? :lol:

Amúgy Off az Off-ban: küldött aranylabdáról jut eszembe: A Juventus magyar szurkolói oldala még tél környékén szavazást indított hogy ki volt a legjobb szerintük a Juventusban, és Tevez nyerte, így a "JHV aranylabdát" virtuálisan ő nyerte, aztán kb 1 hónapja személyesen a díjat az oldal készítőinek lehetőségük volt személyesen Teveznek odaadni, azért az nem semmi :lol:

http://www.samsungsport.hu/upload/wysiw ... enball.jpg" target="_blank

Victor_Valdes
: Ha jól tudom a mostani elnökség anno csúnyán elhajtotta így nem csoda.
Amúgy a Neymar-Suarez témánál mentségére szólva senki sem tudhatta előre hogy mennyire fognak kijönni, mert a mai világban nem nagyon volt még arra példe hogy 2- illetve 3 ilyen nagyágyú összekerüljön, szerencsére jól sült el de ezt sokan nem így gondolták, max Cruyff volt az aki felmerte vállalni a véleményét, míg sokan csöndben hallgattak.
Capon
Llegenda del Barça

2015.06.16. 23:06:51

Na a legfőbb esélyes is beszállt a játékba.
Egy hónap van az elnökválasztásig, remélem tisztességesen fog eltelni a kampányidőszak és nem mocskolódó, lejárató kampány lesz a végén belőle.
Arra nagyon kíváncsi leszek ki milyen új szponzorációs lehetőségeket fog felmutatni, mert a katari kapcsolatokat szerintem a mostani garnitúrán kívül mindenki más fel akarja számolni.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.06.16. 23:01:38

valoszinuleg Puyol is tagja lesz Laporta csapatanak 8)

kivancsi vagyok egyebkent hogy Xavi es Abidal fogja-e tamogatni Laportat nyiltan :)
Xavi allitolag kifejezetten joban van vele :D
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.06.16. 22:44:30

Örülök az indulasanak, ha valaki, akkor ő rendet tud rakni a klub körül. Viszont Cruyff visszatérésének - már ha ők nyernek - egyáltalán nem örülök. Az öreg tényleg sokszor mond hülyeségeket, más kérdés, hogy mennyire gondolja őket komolyan.
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2015.06.16. 22:38:46

Elhúzta a nép orra előtt a mézes madzagot, pont, ahogy politikustól illik. Én nem őt favorizálnám egyáltalán, de nem dőlök kardomba, ha ő nyer. Mert ő fog nyerni. Bár a vén bolondot nem szívesen látnám a klub közelében, sokszor úgy tűnik keserű neki a szőlő..Neymar, Suarez, stb..egyik jóslata sem jött be.
Lezárt