Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Chino
Llegenda del Barça

2013.07.16. 16:34:14

Capon írta:
Itt most Rosell az elnök neki kell leállítania mindenkit hogy csöndbe maradjon.
Erre sajnos nem nagyon lehet számítani. Rosellre nem jellemző, hogy tűri ha nem övé az utolsó szó.
Az egyedüli pozitívum amit az elnökünkről el lehet mondani, hogy az igazolásokat jobban zavarja le mint Laporta, de azonkívül nem tud semmilyen tekintetben jó képet kialakítani a klubról. A pénzügyektől eltekintve semmit sem profitáltunk belőle.
Forca Barca!!!!
Capon
Llegenda del Barça

2013.07.16. 16:14:00

Barcaman1993 írta:
Capon írta:Nagyszerű, hogy már a sajtóban oda vissza megy a mocskolódás Rosell és Pep között amibe már Tito is beszállt.
Mielőtt jobban elmérgesedik a helyzet el kéne KUSSOLNI! Ez pedig Rosell feladata, hogy ne hülye gyerekként hanem elnökként viselkedjen és ne a médiában üzengessenek egymásnak.
Sztem meg teljesen jogos. Pep földobott egy labdát, ami Rosell és Tito szerint nem teljesen úgy történt, ahogy ő mondta. Elcsitulnak a kedélyek és megy minden a régi medrében.
Az a baj, hogy valaki mindig fel fog így dobni egy magas labdát amire valakinek mindig válaszolnia kell majd és máris ott vagyunk ahol a Real hogy a sajtón keresztül élik majd az életüket is.
Laporta alatt Mou elég sok magas labdát dobált felénk és mégis meg tudták állni, hogy ne legyen médián keresztüli üzengetés belőle.
Itt most Rosell az elnök neki kell leállítania mindenkit hogy csöndbe maradjon.
Majd ha nem Pep hanem xy szól be valamit akkor arra is ugranak, és így tovább. Nem kell ez senkinek sem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.16. 16:12:06

Capon írta:Nagyszerű, hogy már a sajtóban oda vissza megy a mocskolódás Rosell és Pep között amibe már Tito is beszállt.
Mielőtt jobban elmérgesedik a helyzet el kéne KUSSOLNI! Ez pedig Rosell feladata, hogy ne hülye gyerekként hanem elnökként viselkedjen és ne a médiában üzengessenek egymásnak.
Szerintem inkább Pepnek kellett volna itt csöndben maradnia. Már egy éve nem a Barca-edzője, erre most nekiáll mindenféle pletykák alapján összeesküvés-elméleteket gyártani.
Azt hiszem nem Rossell és Tito hibája, hogy tisztázni akarták ezt a helyzetet.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.07.16. 15:58:22

Sztem meg teljesen jogos. Pep földobott egy labdát, ami Rosell és Tito szerint nem teljesen úgy történt, ahogy ő mondta. Elcsitulnak a kedélyek és megy minden a régi medrében.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Capon
Llegenda del Barça

2013.07.16. 15:48:14

Nagyszerű, hogy már a sajtóban oda vissza megy a mocskolódás Rosell és Pep között amibe már Tito is beszállt.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
miihii
KHAL

2013.07.10. 22:17:27

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.07.08. 21:19:04

Sandro rágalomhadjárata mint utólag kiderült úgy kamu ahogy van...
Mégis minden Laporta ellenes ezt fújja már évek óta... A vizsgált során semmit nem bizonyítottak rá a Barcelona történelmének legsikeresebb elnökére...ezen kívül minden más csak mese habbal..

Amiket a mocsok állított az abból fakad, hogy kb. két könyvelés között egy évre levetítve is lehet 40-50 milla különbség (pl. a részletre vett játékosok árait hogy számolják el, arra az adott évre az egészet, vagy lebontják a részlet éveire stb...) Utólag kiderült, hogy erről is volt szó..
Igazi cigány jellemmel van megáldva Rossell és most sajnos teljesen jogosan röhög körbe minket a futball világ, az az egy baj van, hogy elég jó politikus, és eltudja adni magát, így egy bizalmatlansági indítvány teljesen értelmetlen lenne, pláne úgy, hogy Laportanak még a csapata sincs meg akikkel vezetné a klubot!
Mihu
Director del Fútbol

2013.07.08. 21:17:55

Mikaos írta:
Abban viszont igazad van (visszatérve az gazdasági kérdéshez), hogy a számokat lehet kozmetikázni, de miért csak abból indulsz ki, hogy Rosell-ék tologatták a számokat ide-oda? Azon a szinten mindenki ügyesen játssza ezt a játékot.
De utána odaírtam, hogy ha nem kozmetikázták a költségvetést, akkor is, a mezszponzor nélkül ugyan ott lenne, mint Laporta. Ellenben megmaradt volna a klub legfontosabb hagyománya. Sőt, még kicsit gyengébb is lenne, mint Joan, hiszen neki rengeteg lóvét kellett kifizetni a büntetésekre, illetve a prémiumokra.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2013.07.08. 20:43:35

Mihu írta:
Mikaos írta:Egy biztos: a klub gazdasági mutatói folyamatosan javulnak, amióta ő az elnök. Ezt számokkal lehet kimutatni, a többi az mellébeszélés.
...hatalmon úgy lehet hamisítani, kozmetikázni a költségvetést, ahogy nem szégyellik (lásd Magyarország)
Viszont tegyük fel, hogy a költségvetés számai pontosak. Ha nem lenne a mezszponzor, akkor Rosell gazdasági mutatókban ugyan ott állna, mint Laporta, aki viszont nemhogy megőrizte, hanem egyenesen harcolt a klub hagyományaiért.

Akkor hol is van itt az az óriási gazdasági csoda, zsenialitás?
A számokban, mint mondtam :)
Rosell gazdasági hozzá nem értése került szóba a fórumozóknál - én ezt igyekeztem megcáfolni az eddigi számokkal, és a Neymar-üzlettel*.
Nem szóltam egy szót sem az elnökökről vagy politikáról, mert ott egyik fél sem tiszta (mint az érvényes az "általános" politikára is).

Abban viszont igazad van (visszatérve az gazdasági kérdéshez), hogy a számokat lehet kozmetikázni, de miért csak abból indulsz ki, hogy Rosell-ék tologatták a számokat ide-oda? Azon a szinten mindenki ügyesen játssza ezt a játékot.

* és ha Neymar sikeres lesz a Barcával, akkor az a 2010-es évtized legnagyobb üzlete lehet a futballban
shutterisland
Director del Fútbol

2013.07.08. 20:36:15

én lecarom az egészet, ha jövőre legalább duplázunk. :wink:
Mihu
Director del Fútbol

2013.07.08. 20:27:37

Mikaos írta:Egy biztos: a klub gazdasági mutatói folyamatosan javulnak, amióta ő az elnök. Ezt számokkal lehet kimutatni, a többi az mellébeszélés.
Óh tényleg? Akkor mondd már el nekem, hogy Laporta időszakában miért voltak olyan borzalmasak a gazdasági mutatók? Évről évre profitot termelt a klub, plusz volt egy 60 milliós büntetés amit a 90es évek vezetései miatt kapott az egyesület. Aztán ott voltak ugye a trófeák, amik után pl a triplázás miatt 40 milliót kellett kifizetni a játékosoknak. Kit nem vettünk meg annak idején azért, mert nem volt rá keret? Rosell benyögte, hogy Laporta lopott, csalt, hazudott. Kérdem én: elítélték? Válasz: nem, pedig volt vizsgálat.

Konklúzió: mondani bármit lehet, legfeljebb nem igaz (lásd: Rosell mocskolódásai Laportával kapcsolatban), illetve hatalmon úgy lehet hamisítani, kozmetikázni a költségvetést, ahogy nem szégyellik (lásd Magyarország)

Viszont tegyük fel, hogy a költségvetés számai pontosak. Ha nem lenne a mezszponzor, akkor Rosell gazdasági mutatókban ugyan ott állna, mint Laporta, aki viszont nemhogy megőrizte, hanem egyenesen harcolt a klub hagyományaiért. Azokért, amik ezt a klubot a többi fölé emelték. Azokért, amiktől més que un club voltunk...Ezzel szemben idejött ez a paprika jancsi, és egyből lerombolta a klub hagyományainak legfontosabb bástyáját. Senkinek se legyenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy abból a 32 millióból nem jut neki is...akinek pedig vannak, az naiv.

Tehát összességében:

-Laporta idejében is megvettünk mindenkit, akit akartunk
-Rosell a mezszponzor nélkül ugyan olyan számokat produkálna, mint Laporta. Ellenben a més que un club hagyományokat majdhogynem a porba tiporta....

Akkor hol is van itt az az óriási gazdasági csoda, zsenialitás?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.08. 20:20:48

neymar egy olyan üzlet volt amit nem lehetett kihagyni. az, hogy mennyi volt az ára, az már csak másodlagos kérdés.

ez olyan mintha gyártanak a világon egy bizonyos autobol cakk-pakk 10-et, tök mindegy milyen az auto, ha fanatikus vagy és telik rá megveszed.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2013.07.08. 20:02:21

Egy biztos: a klub gazdasági mutatói folyamatosan javulnak, amióta ő az elnök. Ezt számokkal lehet kimutatni, a többi az mellébeszélés.

Pont a Villa-ügy kapcsán átgondoltam még jobban a Neymar-transzfert, és azt kell mondanom, hogy a (sportszakmai) kockázatai ellenére Rosell hatalmas üzletet kötött.
Itt kukacoskodtok 2-5 millió eurón (ami szerintem kifejezetten nevetséges ezen a szinten!), miközben a fickó szerzett egy közel 200 milliós potenciális piacot Brazíliában (negyede Európának) az európai mellé, nem beszélve arról, hogy Neymar Ázsiában (ami gigantikus piac) -ha jól tudom- Messi után a második leginkább figyelemmel kísért ember a Twitter/Facebook/egyéb közösségi oldalakat figyelembe véve.

Nem hülye ez a Rosell, sőt nagyon is tudja, hogy mit csinál, nem kell félteni. Innentől már Neymar és az edzők dolga, hogy ebből a befektetett pénzből aranybányát csináljanak.
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2013.07.08. 19:50:41

Alig várom, hogy lelépjen. 50 millió mínuszban, úgy hogy -1 játékosunk van, és még egy védőt sem igazoltunk. Hogy honnan van ez a pénz...
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.08. 19:37:30

A gazdasági zseni, a pénzügyi Isten, és még sorolhatnám a jelzőit, amikkel illették páran. Hát vicc.
Kb. az egyetlen dolog ami pozitívumként volt jelen nála, hogy az elején okosan csinálta a pénzügyi dolgokat, de már ez sincs. A més que már rég nincs, nem tudom mi tartaná még a fedélzeten továbbra is.

UI: És műveli ezt olyan szituban, amikor minden noname emberek repkednek 30milliókért. Nem azt mondom,hogy Villaért annyit kellett volna kapni, de azért 5...??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2013.07.08. 19:52:02-kor.
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.07.08. 18:54:06

Sikerült kinevettetni magunkat az egész világ előtt, ezekkel a nevetséges eladásokkal, évek óta rombolja a Mes que un kultuszt (még akkor is, ha tudom jól, hogy ezt a katalánok, hogy értelmezik )

Elég volt "elnök úr"
Várunk Joan !!!!
neobarca
Director del Fútbol

2013.07.08. 18:50:02

Nem gondoltam volna, hogy 1x ilyet mondok egyetlen Barcás emberre is, de most mondom: TAKARODJ :!: :!: :!:
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.08. 18:06:11

Ezt muszáj megjegyeznem:

Nem hittem, hogy az Eto'o-Ibra csere gazdasági bravúrját alul lehet múlni, de most sikerült a Neymar-Villa váltással. 52 (+1+2) millió mínusszal cseréltünk le egy támadót, le a kalappal Sandro "gazdaságizseni" Rossell előtt.
Akár azt is mondhatnám, hogy ezért voltak két évig a mezen a katariak 60 millióért?

Most akkor jöhet az, hogy már nyomtatni sem lesz pénz (ugye most sincs már színes patronra), meg a mez úgy fog kinézni, mint egy hokicsapaté.
Boixos
Llegenda del Barça

2013.06.23. 11:19:26

ez az egész elnökség körül pörgő "harc" kizárólag politika, az is a szemetebb fajtából. nagyon hasonlít ez az egész egy bizonyos ország belügyeihez, ahol a partvonalon kívűlről mindenért szrral kenik be az éppen vezetőket, viszont ha váltják a "műszakot", onnantól eltűnnek a "nagy" ötletek, eltűnik az "igazmondás", marad a hatalom tűzzel-vassal való megőrzése, mert igazából CSAK ez számít, nem pedig a Klubnak az érdekei. laporta is mondja a magáét, ahogy előtte rosell is folyamatosan nyomta kintről, most meg ugye láthatjuk, h kb hol tart a dolog.
röhej, h a egy ekkora klubnál nem csinálnak semmit, amikor az első számú kapusuk lelépne, aki most mindegy, h olyan, amilyen, de nincs mögötte senki sem, nem állnak a sarkukra vagy nem törekednek a megegyezésre, amikor egy magától némileg elbillent, viszont rendkívűl értékes(nek tűnő) gyereket kellene helyretenni, kiszórnak olyan embert, aki az életét letenné a Klubért, ráadásul még hasznos is lehetne, plusz amikor kiderül, h a vezetőedző betegséggel kűzd, láthatóan SEMMI megoldásuk sincs a helyzetre. töketlenség, töketlenség hátán...
vagy inkább sütkérezünk a dicsfényben amíg tart, és leszrjuk az egészet...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.06.23. 10:35:13

Szóval az tenne jót a csapatnak, ha Laporta visszajönne? Mert ugyan vele ilyen szituk nem voltak, de nagyon nehéz anyagi helyzetbe hozta a csapatot, amit Rosell azóta kijavít a katariakkal, de ilyen lezüllés rég nem volt. Nem tudom ki lenne a jobb vezető, Rosell vagy Laporta.
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.06.23. 08:26:53

Érdekes írás, nyilván elfogult vagyok kissé, de nekem inkább más jön le a cikkből.

Roura "regnálása" a kispadon egyértelmű kudarc úgy gondolom mindenki szerint. A cikk szerint ez Zubizarreta akarata volt.
Egy játékos "töketlen" szerződése, benne levő kikötésekkel, ami alapján "bagóért" vihető szintén sportigazgatói felelősség.
Az írás szerint a Valdes "ügy" is Andoni barátunk számlájára írható egyrészt.

Mi is a gond Rossell papával? Talán az, hogy kinevezte és hagyta dolgozni a klub egyik ikonját, akinek ez a pozíció túl magas, valamint szakmai szempontból nem megfelelő ember. Zubi az ő "embere" volt a kinevezésekor, tehát valóban Sandro felelőssége is benne van. Ennyi és nem több.
Mikaos
Director del Fútbol

2013.06.23. 00:28:52

Jó kis cikk, bár én nem látom ennyire negatívan a helyzetet.
A felhozott ügyekben ugyanúgy meg lehet találni a logikát, mint amit a cikkíró fejetlenségnek gondol.
Én úgy látom, hogy mindegyik esetre van értelmes magyarázat, és egyet is tudok érteni a döntésekkel. Mivel majdnem az összes témáról már kifejtettem a megfelelő helyeken a véleményem, a stábbal kapcsolatban csak egy gondolatot mondanék: mindenki szeret maga körül tudni olyan embereket, akikben 100%-osan megbízhat, és ez a világ összes munkahelyén vezethet nézeteltérésekhez. Az elnökök pedig abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy dönthetnek is ilyen kérdésekben, mindegy, hogy éppen Laporta-nak vagy Rosell-nek hívják őket.
Egyébiránt én mindkét elnökben látok jó és egyben rossz viselkedésmintákat is.

És hogy a Barcelona MÁR nem álom? Akinek eddig sem volt, annak természetesen most sem. Viszont vannak más dolgok is, amikről dönteni kell adott esetben egy fiatal, vagy másik esetben egy idős játékosnak, és a döntéshozatal eredménye eltérhet a kiindulóponttól vagy eredeti elképzeléstől (amit nevezhetünk álomnak is). Konkrétan arról nem tehet senki sem, hogy a világ két legjobb középpályása nálunk focizik és fog is jó eséllyel 1-2 évig ebben a felállásban - ahogy abban az esetben sem lehet hibáztatni senkit sem, amikor valaki változást szeretne. Én nem hiszem, hogy emiatt annyira mélyre kellene ásni a problémák erdejében.
miihii
KHAL

2013.06.22. 23:53:41

Ez jó kis olvasnivaló ;)

Érdekes dolgokat feszeget, bár nem tudni mennyire hitelesek a leírtak. Mindenesetre ezt simán el tudom így képzelni Sanyiról. És így egy kicsit más olvasata lenne a VV-Thiago(?) távozási szándéknak, kiegészítve Abidal elengedésével... És akkor még a Cruyff féle szösszenet benne sem volt nemrégről, amiben kb azt mondta, h a sok távozás oka szerinte, h a "fejétől büdös a hal"...
Plusz ha bele akarom keverni, akkor esetleg Pep is azért lett fáradt, mert nem nagyon értettek egyet a Prezivel... :-k

Ha tényleg ennyire komolyak a belharcok, akkor mielőbb rendezni kellene vhogy a dolgokat, mert ezt megérzi az egész klub és még mi, fotelszurkolók is.

Valahogy bírjuk ki 2016-ig, aztán adios Sandro...
És mivel éppen akkor jár le a szerződése:
WELCOME PEP :!: :mrgreen: GUARDIOLA 4 PREZIDENT 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Replay
Director del Fútbol

2013.06.22. 19:47:50

JOseppe
Jugador d'estrella

2013.06.18. 13:11:04

Charlie írta: Állítólag Tito is felajánlotta lemondását a bajnokság megnyerése után + a betegség miatti herce-hurca miatt.
C.
És azt sem fogadta el Sanyi bácsi mint tudjuk. :wink: VV maradása is, a folyamatos kirohanásai után is már a hab a tortán.De Sanyi bácsi csak nyomatja a több mint egy klub dumát, míg mások meg addig jót röhögnek ezen az egészen. :cry: Egy fél szezonon keresztül movitálaltan játéktól duzzadva, 0-7-ek után is megvolt elégedve a játékosok hozzáállásával.Akkor meg mi a problematika. :roll: Szegény VV-ke is hirtelen maradni kényszerült, miután az újkihivásra senkitőlsem kapta meg a meghivóját, és ezt nagy belátva most hirtelen ismét a barca lett a szeretett klubja.Hogy oda ne rohanjon már az ember!!!! :D :D
OFF: Ezek után már csak Pepe leigazolása lehetne a legrosszabb dolog ami történhetne a klubbal. :P :mrgreen:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Lezárt