Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
blupatrik
Jugador del Barça

2012.06.28. 13:58:31

én a hosszabítás 2. félidejében elaludtam :D de a rendes játékidő alatt is már pofozgattam magam hogy ébren maradjak...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.28. 13:51:06

barca99 írta:
Azt kellene felfogni, hogy Del Bosque nem azért van a padon, hogy ......
Maximálisan egyet értek!Lehet itt jönni a játékkal lehet jönni sok mindennel, a számok "nem hazudnak".Spanyolország megint döntős 8-1!!!!!!es gk-val végig uralva a meccseket (tegnap is a legnagyobb gólhelyzetek a hispánok előtt voltak) Eb-VB győzelem és most döntő, nincs miről beszélni.
recrea írta: Acsarkodunk itt, h miért kezd egyszerre Alonso és Busi, de számomra ez a meccs megmutatta, h nem ők a megférhetetlenek a pályán, hanem Alonso és Xavi. Ez a két játékos tudja ugyanazt a focit, Busi meg - komolyan mondom - minden meccsen jól játszik, nem az EB-n, a szezonban. Sokan meglepődnének a spanyolok játékán, ha kivennék őt a kezdőből.

A másik talány Silva...az első perctől kezdve hátráltatta a csapatot, egy pontos passza sem volt, fájóan gyenge produkciót nyújtott, a 20 percben le kellett volna cserélni. Egyébként ez már így volt a horvátok, majd a franciák ellen is.

Védelem ok, az pedig már most látszik, h Ini és Alba nagyon megértik egymást, remek igazolás lesz, ami feltűnt, h a 120. percben Alba felpasszolta a labdát, utána lenyomott egy 70 méteres sprintet a vonal mellett, úgy, h egész meccsen ezt csinálta, portugálok meg könyörögtek a levegőért.

Egyértelműen veszélyesebbek lettek a spanyolok, mikor behozták a szélsőket, Negredo nem tett hozzá semmit.

A döntőben a következő változtatást javasolnám.

Silva :arrow: Cazorla (jobb szélre)
Xavi :arrow: Pedro (bal szélre)
Negredo :arrow: Torres
Iniesta pedig full középre, irányítónak

Ha valakinek meg nem megy aznap, le kell cserélni, van bőven minőségi játékos.

Egyesek meg elkönyveli, h a németek majd szétszedik a döntőben a spanyolokat. Úgy látszik, nem sokat tanultak pl. az idei BL szezonból. Meg abból, h az előző két világversenyen 3-4 gólokat lőttek a németek mindenkinek, a spanyolok ellen meg - némi túlzással - kapura lövésük sem volt. Szerintem fekszik a németek játéka a spanyoloknak, én nekik is szurkolok az elődöntőben, de csak azért, mert az olaszok kellemetlenebb ellenfelek lennének a spanyoloknak.
Ezt az egészet idéztem, mert itt is sok mindennel egyet értek.Bár a cserélésekkel nem fognak ilyen váratlant húzni szerintem.

És ami a legfontosabb, amit szintén talán barca99 írt, hogy jelenlegi csapatból borzasztóan hiányzik Villa , s Puyol is, de még így is bőven többet tudnak ebből a játékból a spanyolok mint a mezőny nagy része.

Estére én is úgy vagyok mint ozsi, hogy igazából mindkét válogatottat utálom, de a németeket jobban viszont az olaszok meg veszélyesebbek a spanyolokra.Nagyképűség nélkül mondom a spanyolok a németeket 9/10szer ütik lehet a döntő lesz a 10ik meccs, de nagyon fekszik a fritzek játéka a hispánoknak, olaszoké viszont nem, ráadásul Balotelli lehet egy arrogáns 15ös IQ-val megáldott srác, de még így is többet látok benne mint bármelyik német csatárban.Szóval igazi patthelyzet estére, tényleg a legjobb az lenne ha kizárnák mindkettőt :lol: De mivel választani kell, este hajrá Olaszország!
Kép
Kép
Kép
mes_que_un_club_
Jugador del Barça

2012.06.28. 13:48:14

Mikaos írta: jelenleg nincs csatára Spanyolországnak, és erről korántsem Del Bosque tehet. Llorrente-t megpróbálhatná, de a világversenyek nem arról szólnak, hogy minden meccsen új felállást/taktikát próbálnak ki a csapatok: biztosra kell menni. Jelenleg az a biztos, hogy van 5középpályás és 1 támadó középpályás - választási lehetőségként (kicsit zsákbamacska alapon) 1 csatár beállítható, esetleg 1 klasszikus szélső.
Azért ez nem egészen így van, del Bosque igenis hibás. Olyan nincs, hogy a világ legjobbjainak tartott spanyoloknál ne legyen legalább 1 igazi csatár. A probléma inkább az, hogy del Bosque 2-3 csatárral nyomatta végig a selejtezősorozatot. Villa minden egyes meccsen játszott, Torres 3-szor, Llorente 5-ször. Rajtuk kívül viszont más gyakorlatilag senki! Pedro talán egyszer, Negredo szintén és kb ennyi. A kvalifikálás óta lejátszott mérkőzéseken egyetlen új embert próbált ki: Soldadot, de őt is szerintem csak azért, mert Villa közben megsérült.
Egész egyszerűen nem próbál új embereket beépíteni, ragaszkodik a régiekhez és ettől az se tántorítja el, ha Villa lesérül, Torres meg emberemlékezet óta nem tud konstansan 2 meccsen át értékelhető produkciót nyújtani. Hogy Soldadot mi a f.szért kellett otthon hagyni és Llorente miért nem játszhat egyetlen percet sem, rejtély...

Edit: ott van viszont a kipróbálásra meg az új ember beépítésére az ellenpélda: Jordi Alba. A srác először az EB kvalifikáció utolsó előtti meccsén kapott meghívót (Cseho. ellen), azóta meg gyakorlatilag kirobbanthatatlan a balszélről. Szóval ezek fényében pláne nem értem, hogy miért nem lehet ugyanezt meglépni elöl is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mes_que_un_club_ 2012.06.28. 13:58:07-kor.
Pep! Gracias por todo!
gergo9
Director del Fútbol

2012.06.28. 13:33:12

barca99 írta: De azért ne csináljuk már ezt, lehülyézzük (!!!) Del Bosque-t, amikor a történelem írás kapujában áll. Kb. edzőként is, bár ebben nem vagyok biztos, de hogy senki nem nyert még eb-vb-eb sort, az tuti (de még azokat is nagyítóval kell keresni, akik két arany után egy ezüstöt hoztak).
Ő se fog mivel a 08as ebhez sok köze nem volt. Olyan VÁLOGATOTT biztos nem volt hogy eb-vb-eb sort nyerjen :D
Főleg ha ezt még Pep kiegészítené 14ben egy vb-vel :D
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.28. 13:31:58

socio66 írta:nekem ez az eb a leggyengébb, leginkább semmitmondó az összes világesemény közül eddig.
mondjuk nem is követem olyan rendszeresen, mint eddig, a középszerű csapatok meccsei közül pl. egyet sem láttam, csak az érdekesebb csapatokat figyelem, azokat is akkor, ha épp nincs jobb dolgom.
viszont amiket láttam, azok borzalmasak voltak, nekem addig tart egy meccs, amíg van sör meg chips, utána minden bajom van, unom az egészet, csak azt várom hogy mikor lesz már vége.
a spanyolokkal szimpatizálok, mindig jó érzéssel ülök le a meccseik elé, de ők is csak a csalódást adják, egy b kategóriás barca játékot játszanak, csatárok, létszámfölényt teremteni képes emberek nélkül.
ez így unalmas, oké hogy nálunk is sokszor mennek a fölösleges passzok, de nálunk van egy alves, aki rohangál fel-le, ki lehet neki dobálni a labdákat amikor beindul a védők mögé, kényszerítőket is meg tudja csinálni, szóval egy rémálom az ellenfeleknek.
elöl sánchez és villa bár limitálva van, de azért egy-két csel, jó lövés minden meccsen bennük van, és hát ott van messi, akit maximum egy tankerrel lehetne feltartóztatni.
ehhez képest a spanyoloknak van egy silva-iniesta duójuk, akik képesek megmozdulni, és nem csak továbbadják a labdát a legközelebbi társnak, mint a kézilabdában, de ez édeskevés.
volt egy könnyű meccs a hullagyenge írek ellen, ahol megszórták magukat, de a többi meccsen, komoly ellenfelek ellen megint hoznak egy erős 1 gólos átlagot..
lehet hogy nyernek, de ezt kizárólag annak köszönhetik, hogy a keretük még hiányzókkal együtt is kétszer erősebb, mint az összes többi csapaté együttvéve.
de lendület, tűz, bátor húzások az edzőtől, vagy a játékosoktól nincsenek, hiába kedvelem szinte mindannyiukat, már azt kívánom hogy jöjjön végre egy motiváltabb, lendületesebb csapat, aki megtöri a hegemóniát, mert nagyon unalmas.
A tegnapi meccsel már úgy voltam, hogy hiába szurkolok a spanyoloknak, a 80.percben azt mondtam,hogy valaki lőjön már egy gólt, fáradt vagyok... Majdnem elaludtam a meccs alatt, talán az EB leggyengébb meccse volt.

A kerettel meg semmi baj. 90%-ban ez a keret nyert 2008-ban EB-t! Csak ott értelmes volt az edző, és értelmes összeállításban játszottak.
Ha jól emlékszem olyan középpálya volt,hogy Silva-Senna-Xavi-Iniesta elől meg Torres-Villa.
Szó nem volt 2 vkp-ről, meg 0 csatárról.
Mióta VdB irányítja a spanyolokat, azóta van ez a keserves, néha 1-1gólos siker.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.06.28. 13:19:11

albicelesteX írta:Egy dolog.Én nem vitatom el,azt,hogy Ronaldo jelenleg a világ egyik legjobbja,mert Messivel együtt most mindenki fölött vannak.DE nem értem ezt a fajta viselkedést.Miért kell például egy szabadrúgásnak úgy neki készülni,olyan látványos színjátékkal,főleg,hogy utána meg fölé durrantja.Miért ezek a grimaszok?A jelleméből adódna?Akkor magánéletben is egy beképzelt öntelt hólyag lenne?Soha,nem bírja bevenni emiatt a gyomrom ezt az embert.
Tegnap pár haverommal óriáskivetítőn néztük több száz emberrel együtt, ne tudjátok meg milyen fujjogás volt minden egyes szabadrúgásánál, meg rossz megmozdulásánál. Amikor a 89.percben kilőtte a stadionból a kontrát, akkor meg felállva röhögött mindenki kb...
Tudtam hogy sokaknak nem szimpatikus Ronci, de erre azért én sem számítottam. :D
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
barca99
Llegenda del Barça

2012.06.28. 13:18:55

Gerard3Piqué írta:Hát ...
Lassan eléri Bosque, hogy spanyol válogatott mérkőzést ne nézzek amíg ő a kapitány , komolyan mondom az albán válogatottnak fogok szurkolni , mert az rohadtélet hogy irgalmasabb, pörgősebb és mindenekfelett kreatívabb támadójátékkal rendelkeznek . Foglya már fel azt hogy nem lehet Fabregast , Iniestát és Silvát csatárként játszatni mert az nem az ő posztjuk ( bár lehet hogy 4-6-0 a felállás én nem látok bele az öreg ( hülye ) fejébe.
Teljesen megöli a játékot ezzel a meddő tiki-takával ( hasonló mint amit mi játszottunk az utolsó pár meccsen de mégis nézhetőbb volt mert néhány értelmes helyzetet is összehoztunk a 90 perc alatt.Ha módom lenne rá tüntetés szerveznék Madridban, hogy váltsák le, mert borzalom.
Mindenki azt mondja , hogy nincsen baj mert jönnek az eredmények persze hogy jönnek de közben elvesztik a szurkolókat . :evil:
Azt kellene felfogni, hogy Del Bosque nem azért van a padon, hogy Gerard3Piqué jól szórakozzon a tévé előtt. Persze lehet nyomatni a Chile-, Mexikó-, Oroszország-féle szimpatikus lúzer stílust, igaz, hogy szrt sem nyernek, de legalább a fotelben jól szórakoznak az emberek.

De azért ne csináljuk már ezt, lehülyézzük (!!!) Del Bosque-t, amikor a történelem írás kapujában áll. Kb. edzőként is, bár ebben nem vagyok biztos, de hogy senki nem nyert még eb-vb-eb sort, az tuti (de még azokat is nagyítóval kell keresni, akik két arany után egy ezüstöt hoztak).

Baromi nehéz ám a csúcson maradni, amikor mindent megnyersz, mindenki téged akar megverni, és az ellenfelek 90% beáll bekkelni. Azt már nem is írom, hogy a Villa legjobb góllövőként és Puyol is sérült.

És ez nem jelenti azt, hogy én ujjongok a tévé előtt, hogy mennyire jók a spanyolok, bár szerintem zseniális, mennyire erősen fejben, talán 900 percnyi egyenes kiesés meccsen gólt sem kaptak. Nem kell szeretni ezt a csapatot, de maradjunk már egy szint fölött. Az, hogy a spanyolok meccsenként zsákszámra dolgozzák ki a ziccereket, és kettővel ütnek mindenkit, az csupán szurkolói elvárás. Ha ez nem jön, azért nem a spanyolokat kell hibáztatni, te vártál túl sokat.
K900
Jugador d'estrella

2012.06.28. 13:10:01

Horthy Gabi:"Madridban akkor szokták a legtöbb kávét főzni, hogyha a barcelona ott jár."
daffy
Madridista

2012.06.28. 13:06:19

kanty írta:
daffy írta:és miért kell minden meccse után ezen problémázni? ne szeressétek. én sem teszem,mert nekem sem szimpatikus(hogy finom legyek),de elfogadom és nem nyafogok miatta heti kétszer
Engem ezen problémázni nem igen láthattál. :wink: Heti kétszer sem nyafogok, engem sem különösebben zavar, csak feljött a téma, leírtam a véleményemet.
ahogy láthatod,nem idéztem tőled,így nem névre szól
jelenleg nincs csatára Spanyolországnak, és erről korántsem Del Bosque tehet
raúl,soldado. torresnél mind2 jobb
Mikaos
Director del Fútbol

2012.06.28. 13:05:39

Barcaman14 írta: Erre minden meccsen ugyanazt erőlteti, ami jól láthatóan nem működik olajozottan. Ő tudja, de nem kizárt, hogy előbb utóbb ráfáznak, csak nehogy már vasárnap megtörténjen.
Nagyon sok csapat kívánná, hogy a döntőig eljutva ott esetleg "ráfázzon" a taktikájára.

Ez a spanyol csapat évek óta a legjobb, attól függetlenül, hogy ki az edző - de nem függetlenül a taktikától. Aragones is ugyanezt játszotta, csak azzal a különbséggel, hogy neki volt egy egészséges Villa-ja, és egy jó formában lévő Torres-e, akiket a tiki-takák után ki lehetett ugratni bátran, és rendszeres gólveszélyt hoztak létre.

A különbség ennyi, de ez sajnos látványos: jelenleg nincs csatára Spanyolországnak, és erről korántsem Del Bosque tehet. Llorrente-t megpróbálhatná, de a világversenyek nem arról szólnak, hogy minden meccsen új felállást/taktikát próbálnak ki a csapatok: biztosra kell menni. Jelenleg az a biztos, hogy van 5középpályás és 1 támadó középpályás - választási lehetőségként (kicsit zsákbamacska alapon) 1 csatár beállítható, esetleg 1 klasszikus szélső.
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.28. 12:51:44

daffy írta:és miért kell minden meccse után ezen problémázni? ne szeressétek. én sem teszem,mert nekem sem szimpatikus(hogy finom legyek),de elfogadom és nem nyafogok miatta heti kétszer
Engem ezen problémázni nem igen láthattál. :wink: Heti kétszer sem nyafogok, engem sem különösebben zavar, csak feljött a téma, leírtam a véleményemet.

Mai meccs:

Valamiért olasz továbbjutásra számítok. A németek eddig eléggé meggyőzőek voltak, de úgy érzem, hogy ez az olasz csapat most eléggé együtt van, balotellistől cassanoig el. Tegnapinál legyen pörgősebb. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Firefox
Capitá del Barça

2012.06.28. 12:48:39

Roncica nagyon beszopta :lol: Úgy tervezte, hogy majd az ő tizije eldönt mindent, és majd mutogatja ország világnak a combját, megy majd az arcoskodás :lol:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.06.28. 12:48:36

Én meg remélem a döntőn durrantanak nagyot, és két csatárral kezd VDB :D az lenne a meglepi :D

Németek szerintem jobban fekszenek a spanyoloknak, nem lepődnék meg, ha ellenük hoznának egy magabiztos győzelmet, míg ha az olaszok döntőznek, ott bármi lehet. Bár szerintem bőven túl vannak értékelve a digók, csoportmeccsen is kb Torres impotenciájának köszönhették hogy maradt az x. Ott nagyon fel tudtak pörögni a semmiből a spanyolok, remélem a döntőt alapból magasabb fokon kezdik!

3 nagyon nem kedvelt csapatom közül, ma kettő játszik, megnézni megnézem, és örülök a kiesőnek, egyebet nem tudok :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.06.28. 12:44:53

és miért kell minden meccse után ezen problémázni? ne szeressétek. én sem teszem,mert nekem sem szimpatikus(hogy finom legyek),de elfogadom és nem nyafogok miatta heti kétszer
albicelesteX
A Vadász

2012.06.28. 12:41:46

Az hogy a Madrid játékosa nem nyom a latban semmit, mivel már a United-nél sem szerettem...sőt..
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.28. 12:37:48

albicelesteX írta:Egy dolog.Én nem vitatom el,azt,hogy Ronaldo jelenleg a világ egyik legjobbja,mert Messivel együtt most mindenki fölött vannak.DE nem értem ezt a fajta viselkedést.Miért kell például egy szabadrúgásnak úgy neki készülni,olyan látványos színjátékkal,főleg,hogy utána meg fölé durrantja.Miért ezek a grimaszok?A jelleméből adódna?Akkor magánéletben is egy beképzelt öntelt hólyag lenne?Soha,nem bírja bevenni emiatt a gyomrom ezt az embert.
Igen, én is így vagyok vele. Nem az a gond, hogy a legnagyobb rivális legjobb játékosa, aki ipari mennyiségben termeli a gólokat. A személyisége az, amit én sem igazán tudok elfogadni. Minden kétes szitunál megy a hiszti, minden adódó alkalmat kihasznál, hogy ő lehessen a középpontban. Mondjuk el is éri. Tegnap belövi Fabregás, mutatják a spanyolok kb. 10 másodpercig, erre bevágták CR fejét.
Tisztelem azért, amit letett az asztalra. Látszik rajta, hogy elkötelezett, maximalista, de ezek a grimaszok, piszkálódások, teátrális jelenetek miatt egyszerűen antipatikus.
Érdekes, mert én általában kedvelem az olyan sportolókat, akinek erős az egyénisége. Ott van Ibrahimovic, hogy maradjunk csak a focinál. Nem egy mintaember, megosztó, de egy zseni, aki a játékra figyel, nem arra, hogy egyfolytában magát produkálja.
Mondjuk most már pár éve nem annyira zavar CR személyisége. Nem tetszik, de változni ő sem fog.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
albicelesteX
A Vadász

2012.06.28. 12:28:48

Egy dolog.Én nem vitatom el,azt,hogy Ronaldo jelenleg a világ egyik legjobbja,mert Messivel együtt most mindenki fölött vannak.DE nem értem ezt a fajta viselkedést.Miért kell például egy szabadrúgásnak úgy neki készülni,olyan látványos színjátékkal,főleg,hogy utána meg fölé durrantja.Miért ezek a grimaszok?A jelleméből adódna?Akkor magánéletben is egy beképzelt öntelt hólyag lenne?Soha,nem bírja bevenni emiatt a gyomrom ezt az embert.
Kép
TT
Capitá del Barça

2012.06.28. 12:24:04

ezt az eb-t számomra már csak egy király döntő, vagy egy mai jó meccs mentheti meg. egy-két csapatban lehetett látni még a tüzet de hol van az már. este olasz továbbjutást várok, ahhoz viszont izmosnak kell lenniük. addig meg megnézem a 2000es eb döntőt, az legalább zsír meccs volt :D
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.06.28. 12:13:02

sjd írta:
Barcaman14 írta:Újabb bűn rossz meccset játszottak a spanyolok. :roll: Azt sem gondoltam volna, hogy az EB mindkét gól nélküli meccsében benne lesznek, de ezzel a játékkal nem is csodálkozok.
Bocs, hogy így ezt emelem ki, de az angol-olaszról miért a spanyolok tehetnek?
Jogos, ezt egy kicsit elnéztem! :D De azért ez is sokatmondó a spanyolok játékáról, könnyedén összekevertem a dolgokat. A spanyol-francia pedig annyira unalmas volt, hogy még a gólokra sem emlékeztem. :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.28. 12:08:55

Barcaman14 írta:Újabb bűn rossz meccset játszottak a spanyolok. :roll: Azt sem gondoltam volna, hogy az EB mindkét gól nélküli meccsében benne lesznek, de ezzel a játékkal nem is csodálkozok.
Bocs, hogy így ezt emelem ki, de az angol-olaszról miért a spanyolok tehetnek?
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.06.28. 12:03:24

Újabb bűn rossz meccset játszottak a spanyolok. :roll: Azt sem gondoltam volna, hogy az EB mindkét gól nélküli meccsében benne lesznek, de ezzel a játékkal nem is csodálkozok.

Ugyanazt csinálták mint a franciák ellen, csak 1 fokkal gyengébben, de erősebb ellenél ellen. Ennek lett a következménye a hosszabbítás, és végül szerencséjükre továbbmentek büntetőkkel.
Nem értettem Pedro-Xavi cserét, alapból nem értettem Negredo jelenlétét, nem értettem mit akar játszani Silva, mi történt Inivel?! :roll: Érdekes dolgokat műveltek tegnap, megint azt láttam mint a múltkor, hogy abszurd ugyan, de szerintem unják már egymást, és unják hogy ezzel a játékkal halomra nyerik a meccseket. Persze ez sarkítás, hiszen ki unná azt, hogy zsínórban játsszák a döntőket, de nekem ez jött le a játékukból. Egyszerűen unottan, kedvetlenül gurigáznak, az pedig tükrözi hogy még mindig mennyire a többiek felett állnak hogy még így is eljutottak a döntőig, bár tegnap nem sok hiányzott. Del Bosque pedig egyszerűen nem képes feldobni a csapatot, pedig más kapitány örülne ha ilyen lehetőségekkel rendelkezne. Erre minden meccsen ugyanazt erőlteti, ami jól láthatóan nem működik olajozottan. Ő tudja, de nem kizárt, hogy előbb utóbb ráfáznak, csak nehogy már vasárnap megtörténjen.

Szerintem is a németek az abszolút esélyesek, és a jelenlévők közül ők azok akik megérdemelnék az EB győzelmet, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy az olaszok meglepetést okozhatnak, egyszerűen nem tudom leírni.

Tegnapi meccs pozitívumai: portugálok kiestek, és ezzel ugye CR is, aki ha esetleg EB-t nyert volna, biztos aranylabdás. Így villantott 2 meccsen, összességében nálam ez egy közepes. Spanyol továbbvergődés, illetve nem kell többet Knézyt hallgatni :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
socio66

2012.06.28. 11:48:28

nekem ez az eb a leggyengébb, leginkább semmitmondó az összes világesemény közül eddig.
mondjuk nem is követem olyan rendszeresen, mint eddig, a középszerű csapatok meccsei közül pl. egyet sem láttam, csak az érdekesebb csapatokat figyelem, azokat is akkor, ha épp nincs jobb dolgom.
viszont amiket láttam, azok borzalmasak voltak, nekem addig tart egy meccs, amíg van sör meg chips, utána minden bajom van, unom az egészet, csak azt várom hogy mikor lesz már vége.
a spanyolokkal szimpatizálok, mindig jó érzéssel ülök le a meccseik elé, de ők is csak a csalódást adják, egy b kategóriás barca játékot játszanak, csatárok, létszámfölényt teremteni képes emberek nélkül.
ez így unalmas, oké hogy nálunk is sokszor mennek a fölösleges passzok, de nálunk van egy alves, aki rohangál fel-le, ki lehet neki dobálni a labdákat amikor beindul a védők mögé, kényszerítőket is meg tudja csinálni, szóval egy rémálom az ellenfeleknek.
elöl sánchez és villa bár limitálva van, de azért egy-két csel, jó lövés minden meccsen bennük van, és hát ott van messi, akit maximum egy tankerrel lehetne feltartóztatni.
ehhez képest a spanyoloknak van egy silva-iniesta duójuk, akik képesek megmozdulni, és nem csak továbbadják a labdát a legközelebbi társnak, mint a kézilabdában, de ez édeskevés.
volt egy könnyű meccs a hullagyenge írek ellen, ahol megszórták magukat, de a többi meccsen, komoly ellenfelek ellen megint hoznak egy erős 1 gólos átlagot..
lehet hogy nyernek, de ezt kizárólag annak köszönhetik, hogy a keretük még hiányzókkal együtt is kétszer erősebb, mint az összes többi csapaté együttvéve.
de lendület, tűz, bátor húzások az edzőtől, vagy a játékosoktól nincsenek, hiába kedvelem szinte mindannyiukat, már azt kívánom hogy jöjjön végre egy motiváltabb, lendületesebb csapat, aki megtöri a hegemóniát, mert nagyon unalmas.
Piqué
Jugador d'estrella

2012.06.28. 11:44:33

Hiába mondják,hogy milyen látványos a nagy taktikai küzdelem,hát szerintem se éppen e miatt ülnek le a nézők a tv elé.Az,hogy várunk a másikra hátha kitámad nem valami frankó.Ettől függetlenül még lehet nagyon jó a mai elődöntő meg a vasárnapi döntő,de kétlem.... :?
barcami
Jugador del Barça

2012.06.28. 11:16:46

Biztosan így volt.

ui: nem szabad mindenkinek mindent elhinni

Amúgy ez tényleg egy mellékes kérdés, nem kellett volna felvetnem, de a koreográfia nekem ezt sugallta.

Sokkal fontosabb, hogy ezt a csapatot a Barcelona határozza meg, és ha elől lenne Pedro mellé 1(2) gólvágó és egy merészebb taktika (nem 2 szűrővel a védők előtt), akkor nem lennének fanyalgók.

daffy írta:
barcami írta:Szerintem Ronaldo kérte magát utolsónak, hogy ha úgy és odakerül a sor (ezt beszívta), akkor ő lehessen a mindent eldöntő, aki belövi és mehessen az arculattervezés.
az edző kérdezte,hogy lövi-e a végén,ő igent mondott. a nyilatkozatokból kiderül
h3x0r
Madridista

2012.06.28. 11:09:41

"Az ötödik büntetőt rúgtam volna, de kihagytunk kettőt. Az edző kérdezte, hogy szeretném-e az utolsót rúgni, igennel válaszoltam. Máskor az elsőt vagy a másodikat rúgom, néha a harmadikat, most az ötödik lett volna az enyém. Remélem Spanyolország nyer a döntőben, mert sok barátom van ott" - nyilatkozta a mérkőzés után C.Ronaldo
Lezárt