Frank Rijkaard #2
-
- Director del Fútbol
Ez a 4-3-3 féle hollandus-történet egy nagyon komoly ötlet, de ha megnézzük, 3-4 évnél tovább sosem tartott. 1988-1992, Barca aranykor Johan mesterrel, szintén 3-4 év és Ajax Amsterdan 1990-es évek közepe Van Gaalal. ideje váltani:)
Aki a maradás mellett áll, indokolja már meg, mert valahogy nekem most egy dolog se jut eszembe...home írta:rijkaard maradjon...
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
-
- Director del Fútbol
Nos igen, kicsit uncsi ez a téma, hogy Eto'o centerezik, Messi és R10 futkos a két szélről befele. A gond ezzel az, hogy ismerik is és hogy Messi még csak-csak fut, de R10 max eladja a labdákat...Messi is egyébként szeptember-októberben volt a tuti, láthattuk a bölcsességet: egyedül nem váltod meg a világot, az utolsó meccsein ki is égett szépen. Sokkal jobb lenne egy 4-4-2, de ez az egyéni véleményem. Ha Eto'o és Henry megtanulna egymás mellett játszani, bőven bivalyerős lenne a dolog. De ez hogy felrakjuk a centerre a labdát, az meg megpróbál lefordulgatni, vagy labdát tartani, roahdtul unalmas. Tegnap Pepe és Cannavaro a fejét fogta meccs végére: "ezek tényleg ennyire nem unják?"Rivaldo11 írta:Nem tudom volt e olyan csapat, amely több mint három évig-ugynazzal a játékredszerrel-a csúcson tudott maradni. Nem néztem utána, de nem emlékszem ilyenre. Valahol természetes, hogy kiismerték a játékunkat. Bár még tán ez is beleférne, ha a jelenlegi Messi mellett a régi Dinho szaladgálna a másik oldalon...
Nálunk bőven elég lenne egy edzőcsere. Ha ezek a játékosok új impulzust kapnának.
az meg kihagytam,hogy amikor iniesta bement a végefelé középre,akkor támadtunk......
.
de most mire vár frank?ezt nem értem!egyszerűen már másfél éve váruk,hogy:
-legyen egy jo ronnie-nk
-folyamatosan jol játszunk
-idegenben is győzzünk
eddig volt türelem,a végtelenségig nem, lehet várni,különben ennek az évnek is OFF!szal nem értem az egészet!
-legyen egy jo ronnie-nk
-folyamatosan jol játszunk
-idegenben is győzzünk
eddig volt türelem,a végtelenségig nem, lehet várni,különben ennek az évnek is OFF!szal nem értem az egészet!
.
-
- Llegenda del Barça
okés, csak mostanra kb ott tart a dolog, h ha így marad, akkor 30 év múlva is az anno megszerzett két bajnokságon és a bl-en örvendezhetnénk... mi látjuk hetente a barcát, azt is tudjuk, h honnan, hova jutott el, és azt is, h ehhez képest most hol tartunk.El Madridismo írta:Azért előtte összehozott egy BL-t és két PD-t... Nem védeni akarom, ha barcás lennék én is idegből küldeném oda ahonnan még a legelején kijött, de így talán valamivel objektívebben láthatom...
nem kell feltétlenül kívülállónak lenni ahhoz, h objektív legyen az ember. sztem akkor csapnánk be magunkat (de nagyon keményen), ha a múltbeli sikerekkel vigasztalódnánk.
PUYOL-XAVI-INIESTA
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Nem tudom volt e olyan csapat, amely több mint három évig-ugynazzal a játékredszerrel-a csúcson tudott maradni. Nem néztem utána, de nem emlékszem ilyenre. Valahol természetes, hogy kiismerték a játékunkat. Bár még tán ez is beleférne, ha a jelenlegi Messi mellett a régi Dinho szaladgálna a másik oldalon...
Nálunk bőven elég lenne egy edzőcsere. Ha ezek a játékosok új impulzust kapnának.
Rivaldo-A Legnagyobb.
-
- Director del Fútbol
Köszönjük, hogy egy építő-véleménnyel rendelkező Madrid-szurkolót ismerhetünk benned:) Ez ritka errefelé:)El Madridismo írta:Hmm... Egy Madrid-szurkolónak érdekes ezt nézni ami itt folyik nálatok.
Ne felejtsétek el, hogy nekünk Capelloval TÖKUGYANEZ volt tavaly... Ha tavaly ilyenkor, decemberben rendezik a klasszikust, lemostok minket a Bernabeuban, mázlink volt, pont viszonylag elfogadható formában voltunk akkor (a 9. forduló körül volt, ha jól emlékszem). Mindenki (köztük én is) el akarta küldeni a pcsába. Se eredmények, se szép játék, totális letargia (ne felejtsétek el, hogy mi egy Racing 0-3-mal a Bernabeuban ünnepeltük a karácsonyt, sokkal mélyebben voltunk, mint most ti), aztán össze lett rakva a csapat... Más kérdés, hogy az a Real egy egész más csapat volt az előbbihez képest, a Barcába meg azért nem kell olyan sok új embert beépíteni, hogy ez ennyi ideig tartson, ebből a szempontból talán...
Az viszont biztos, hogy Rijkaard (akárcsak Capello) már bizonyított, nem egy komplett idióta ehhez a játékhoz, még ha most úgy is tűnik, Capellonak is tavaly voltak olyan egyszerűen megoldható hibái amit még a vak is látott, ez tényleg dühítő.
De a végére mi gyakorlatilag majdnem ilyen hátrányból (már sokkal kevesebb volt hátra ha jól emlékszem, mikor még hattal mentetek) lettünk bajnokok, bár nem szeretnék a csapatomtól olyan hibákat látni, mint a tavalyi barcától, de abszolút kétesélyes, minden lehet még
Ettől még annyiban vitatkoznék veled, hogy a tavalyi bajnoki címben, pont ahogy te leírtad komolyan benne volt, hogy Rijkaardék úgy töketlenkedték el, ahogy kell. Ha az Espanyol és a Betis ellen nem szerencsétlenkednek, akkor most Rijkaard az Isten és a Barca 3 bajnokit húz be zsinórban. De akkor sem lenne jobb a helyzet, csak a szőnyeg alá söpörnénk az ügyet. Tudod az a baj, hogy a BL-győzelem óta tart ez a patália és borzalmas nézni a csapatot egy-egy meccsen. Nem sértek meg vele talán senkit, hiszen Lippi mester is ezt mondta, de talán a világ legjobb kerete, minőségileg jelenleg Barcelonában van. Nehéz elfogadni, hogy egy ilyen keretből, amire még idén is ráhúztak 60-70 millio Eurot, nem jönnek az eredmények. És amit itt több kollégával fejtegettünk, nem vitatjuk el Rijkaard hozzáértését, de 4 év alatt megkopott a csóka, nem egy Sir Alex, aki 12 éven át tudja tüzelni a srácokat. Rijkaard kifújt Barcelonában, hiába ért a védekezéshez, hiába vannak zseniális lövései a fociról, ha nem tudsz motiválni egy csapatot, akkor a többivel kitörölheted. Ez valami olyasmi, mint Bamugartner Zsolti egy Ferrariban az F1-ben...Te el tudod képzelni, hogy VB-t nyer? Én nem...Mert fejben egy nulla. És sajnos a barca teljesítménye ugyanezt mutatja, hiába van a legjobb kereted, úgy lézengenek a pályán a fiúk, mint akik csak a pénzért húznak mezt....

- El Madridismo
- Barça B
Azért előtte összehozott egy BL-t és két PD-t... Nem védeni akarom, ha barcás lennék én is idegből küldeném oda ahonnan még a legelején kijött, de így talán valamivel objektívebben láthatom...
Madrid
-
- Llegenda del Barça
nem tök ugyanez volt capelloval. neki csak pár [auto_cenzúra] hónapja volt az elején, utána bizonyított. rijkaard viszont másfél éve töketlenkedik, és szinte semmi remény sincs az előrelépésre. legalábbis vele nincs.
PUYOL-XAVI-INIESTA
http://www.eurobarca.hu/index.php?menu=hir&id=7140
Most akkor mi van?????????
Most akkor mi van?????????
- El Madridismo
- Barça B
Hmm... Egy Madrid-szurkolónak érdekes ezt nézni ami itt folyik nálatok.
Ne felejtsétek el, hogy nekünk Capelloval TÖKUGYANEZ volt tavaly... Ha tavaly ilyenkor, decemberben rendezik a klasszikust, lemostok minket a Bernabeuban, mázlink volt, pont viszonylag elfogadható formában voltunk akkor (a 9. forduló körül volt, ha jól emlékszem). Mindenki (köztük én is) el akarta küldeni a pcsába. Se eredmények, se szép játék, totális letargia (ne felejtsétek el, hogy mi egy Racing 0-3-mal a Bernabeuban ünnepeltük a karácsonyt, sokkal mélyebben voltunk, mint most ti), aztán össze lett rakva a csapat... Más kérdés, hogy az a Real egy egész más csapat volt az előbbihez képest, a Barcába meg azért nem kell olyan sok új embert beépíteni, hogy ez ennyi ideig tartson, ebből a szempontból talán...
Az viszont biztos, hogy Rijkaard (akárcsak Capello) már bizonyított, nem egy komplett idióta ehhez a játékhoz, még ha most úgy is tűnik, Capellonak is tavaly voltak olyan egyszerűen megoldható hibái amit még a vak is látott, ez tényleg dühítő.
De a végére mi gyakorlatilag majdnem ilyen hátrányból (már sokkal kevesebb volt hátra ha jól emlékszem, mikor még hattal mentetek) lettünk bajnokok, bár nem szeretnék a csapatomtól olyan hibákat látni, mint a tavalyi barcától, de abszolút kétesélyes, minden lehet még

Madrid
Nagyon remélem, h az ünnepek után Laporta megkezdti Mourinhoval a tárgyalásokat, esetleg Lippivel.
Mourinhot januártól!!!
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Ott a lényeg! Ezzel a kerettel nyerni kell(ene)! Ha olyan anyagunk lenne, mint mondjuk 2002-2003-ban, egy szót nem szólnék.Vito írta: valami nagy káosz lehet a csapaton belül.
Frank olyan szinten húzza lefelé a játékosokat, hogy az hihetetlen.
jó, ha a felét hozzák a tudásuknak. pont ez aggaszt a legjobban. egy [auto_cenzúra] kerettel még elnézőbb az ember, de ez a mindenkori Barca (egyik) legerősebb kerete, ehhez képest egyre mélyebbre süllyed a csapat. ha lenne idén is egy jó Valencia, Sevilla, Villarreal, akkor bizony elképzelhető, hogy UEFA-s helyen telelnének a fiúk
és a helyzet egyre csak rosszabb. minél többet tököl Laporta, annál nehezebb lesz kiküszöbölni a csorbát. elképzelhető, hogy egy másik edzővel Ronaldinho sem itt tartana, Xavi sem, Milito sem, Puyol sem. ...etc...
totálisan kicsúszott a kezéből az irányítás!
így elherdálni egy ilyen keretet...
Ha váltás lenne a padon, még a -7 ellenére is lehetbne bízni a bajnoki címben.
Rivaldo-A Legnagyobb.
-
- Director del Fútbol
na hát a lényeg, hogy már itt is sokkal többen vannak akik a távozást szeretnék, mint mondjuk pár hete, amikor csak egy szűk csoport tagjaként téptük a szánkat...
Ideje elhúzni Rijkaard, mielőtt porrá alázod magad ország-világ előtt!
És amit mondtam kollégák az nagyon is megvalósulni látszik, Laporta annyira ragaszkodik ehhez az emberhez, hogy eszébe nem jutna még csak az sem, hogy bizalmi szavazást kérjen ellene az elnökségben. Nem hogy lemondatná, nemhogy üzenne neki a sajtón keresztül, hallgatjuk a szánalmas szöveget másfél éve: "sok van még hátra, dolgozni kell és nyerhetünk" De könyörgöm ki hiszi el? A Real nem focizik olyan szépen mint Del Bosque alatt, de hozza az eredményeket, egy Capello-taktikával is kihasználták a hibáinkat és robognak a 2. bajnoki cím felé zsinórban. Ott is voltak edzőcserék, de úgy néz ki Capello is bejött és még ez a Schuster is többet tud, mint hittük...
Miért tudták elküldeni Mourinho-t egy ezüstérem után a következő szezon 10. fordulójánál? Mert bexartak és rohamos váltást akartak. Jött a Grant, jött Ten Cate és szépen csurognak az eredmények, jó foci, komoly veretlenségi sorozat.
Jelenleg a Barca nem ott tart, hogy azért ültetjük Rijkaardot, mert nincs jobb. Ott van Mourinho és sorolhatnám. De hangsúlyozom, lehet, hogy egy taktikailag képzetlenebb edző is jót tenne, mert motivációval van a legnagyobb gond, abban pedig ez a hollandus már a padló alatt van. Én azt mondom a BL-nyolcaddöntőig pont van pár hét, ideje lenne hozni egy új stábot!
Ideje elhúzni Rijkaard, mielőtt porrá alázod magad ország-világ előtt!
És amit mondtam kollégák az nagyon is megvalósulni látszik, Laporta annyira ragaszkodik ehhez az emberhez, hogy eszébe nem jutna még csak az sem, hogy bizalmi szavazást kérjen ellene az elnökségben. Nem hogy lemondatná, nemhogy üzenne neki a sajtón keresztül, hallgatjuk a szánalmas szöveget másfél éve: "sok van még hátra, dolgozni kell és nyerhetünk" De könyörgöm ki hiszi el? A Real nem focizik olyan szépen mint Del Bosque alatt, de hozza az eredményeket, egy Capello-taktikával is kihasználták a hibáinkat és robognak a 2. bajnoki cím felé zsinórban. Ott is voltak edzőcserék, de úgy néz ki Capello is bejött és még ez a Schuster is többet tud, mint hittük...
Miért tudták elküldeni Mourinho-t egy ezüstérem után a következő szezon 10. fordulójánál? Mert bexartak és rohamos váltást akartak. Jött a Grant, jött Ten Cate és szépen csurognak az eredmények, jó foci, komoly veretlenségi sorozat.
Jelenleg a Barca nem ott tart, hogy azért ültetjük Rijkaardot, mert nincs jobb. Ott van Mourinho és sorolhatnám. De hangsúlyozom, lehet, hogy egy taktikailag képzetlenebb edző is jót tenne, mert motivációval van a legnagyobb gond, abban pedig ez a hollandus már a padló alatt van. Én azt mondom a BL-nyolcaddöntőig pont van pár hét, ideje lenne hozni egy új stábot!
-
- Llegenda del Barça
nem kell ezen csodálkozni, ez van. rijkaard nem egy nagy edző, semmit nem tud hozzátenni a dolgokhoz akkor, amikor a zsenikből kifogy a lendület. nem viccből emlegette gili sem, h romában kicsit mások a foglalkozások, mint amit a barcánál megszokott.
PUYOL-XAVI-INIESTA
-
- Llegenda del Barça
ezen én is gondolkodtam.varga tamás írta:Még egy dolog. Nem tudom megfigyeltétek-e. Az új szerzemények - Zambi, Thuram, Abidal, Milito - mikor idejöttek gyorsan játékba lendültek. Abidalnak az első 2 hónapban nem volt gyengébb meccse, számtalanszor ment el a bal oldalon, adott be zseniálisan. Milito is megbízhatóan működött. Aztán idővel visszaestek, egyre többet hibáztak. Vajon miért? Mert ez a töketlen hollandus elvette még az életkedvüket is, motiválni nem tudja őket, nem kapnak megfelelő impulzusokat. Szerintem, a játékosok többsége tisztában van vele: rijkaarddal nem mennek már semmire, frank alkalmatlan az edzői feladatok ellátására, ők is szívesebben látnák már Katalónián kívül. Csakhát ők a játékosok, nem ellenségeik saját maguknak.
valami nagy káosz lehet a csapaton belül.
Frank olyan szinten húzza lefelé a játékosokat, hogy az hihetetlen.
jó, ha a felét hozzák a tudásuknak. pont ez aggaszt a legjobban. egy [auto_cenzúra] kerettel még elnézőbb az ember, de ez a mindenkori Barca (egyik) legerősebb kerete, ehhez képest egyre mélyebbre süllyed a csapat. ha lenne idén is egy jó Valencia, Sevilla, Villarreal, akkor bizony elképzelhető, hogy UEFA-s helyen telelnének a fiúk

és a helyzet egyre csak rosszabb. minél többet tököl Laporta, annál nehezebb lesz kiküszöbölni a csorbát. elképzelhető, hogy egy másik edzővel Ronaldinho sem itt tartana, Xavi sem, Milito sem, Puyol sem. ...etc...
totálisan kicsúszott a kezéből az irányítás!
így elherdálni egy ilyen keretet...

Óránként ránézek a honlapra, hátha ott a hír, hogy már nem Rijkaard a Barca edzője. De nem, nem és nem...Etooka írta:ma direkt azért jöttem fel az oldalra,hogy lássam,hogy rijkaard ezt nyilatkozta:"Köszönöm a 4 és fél évet,de távozom!"hát sajna nem ezt mondta,de az oké,hogy a játékosoknak dolgozniuk kell,de neki is kéne,mivel ezt a 4-3-3-as játékrendszert mr rég kiismerte mindenki,cannavaro meg pepe tudta hogy mi ofg következni,amikor eto'o fele jött a labda!szal álljnuk át másra vagy menjen rijkaard,mert sztem nem kell mennie rijkaardnak ha kitalál egy másik játékrendszert!de nem fog,tehát menjen!pedig én mindig mellette voltam.....
Ha képes lenne magátol lemondani, fölismerni, h ő már nem tud segietni, megköxönni az 1ütt töltött időt, akkor harag nélkül menne el, és mindenki jo szivvel emlékezne rá, ugy mint a Barca sikeredzőjére, akivel volt csodálatos 2,5 évünk.
De nem...megvárja, amig kifütyüljék, megvárja a fehér zsebkendőket, megvárja, h ugy rugják ki....igy azt éri el, h a szurkolok ugyanugy meggyűlölik, mint Van Gaalt
De nem...megvárja, amig kifütyüljék, megvárja a fehér zsebkendőket, megvárja, h ugy rugják ki....igy azt éri el, h a szurkolok ugyanugy meggyűlölik, mint Van Gaalt

-
- Az Eurobarca Anonymusa
Még egy dolog. Nem tudom megfigyeltétek-e. Az új szerzemények - Zambi, Thuram, Abidal, Milito - mikor idejöttek gyorsan játékba lendültek. Abidalnak az első 2 hónapban nem volt gyengébb meccse, számtalanszor ment el a bal oldalon, adott be zseniálisan. Milito is megbízhatóan működött. Aztán idővel visszaestek, egyre többet hibáztak. Vajon miért? Mert ez a töketlen hollandus elvette még az életkedvüket is, motiválni nem tudja őket, nem kapnak megfelelő impulzusokat. Szerintem, a játékosok többsége tisztában van vele: rijkaarddal nem mennek már semmire, frank alkalmatlan az edzői feladatok ellátására, ők is szívesebben látnák már Katalónián kívül. Csakhát ők a játékosok, nem ellenségeik saját maguknak.