Ronaldinho Gaúcho #3

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:50:07

Rivaldo11 írta:Egyszerűen a fizikai "leépülését" nem tudom az edzéshiányával magyarázni. Ugyanis nem tudom elhinni, hogy Rijkaard ennyire beles.zarik Dinho munkájába, vagy lumpolásába. Nincs kontroll??? Mit csinál Rijkaard és stábja? Nem kell edzenie Dinhonak? Ha valóban ez az ok, akkor ez súlyos felelőssége Franknak.
Ráadásul ahhoz, hogy valaki annyit lassuljon és gyengüljön, nem elég pár edzést kihagyni. Itt vetődik fel ismét a kérdés: Mióta nem dolgozik rendesen? Ez mehet egy
Barcelonánál?
másfél éve gyenge a formája. állítólag tavaly nyáron volt egy megbeszélés, ahol kb 50-50 százalék arányban oszlottak meg a szavazatok aközött, hogy maradjon, vagy menjen. laporta végül rijkaard kezébe adta a döntést, aki azt mondta maradjon.
könnyen lehet, hogy úgy gondolta, majd ő összeszedi. magáravállalta a felelősséget, hogy visszahozza ronaldinhot. és megbukott vele.

nézd, ha ronaldinho nem akar már magas szinten focizni (amihez RENGETEG munka kell), akkor azzal nem lehet mit tenni. ahhoz már pszichológus kellene, nem edző. de talán még az sem "segítene".
mert a kérdés az, hogy kell-e ezen segíteni? ő ilyen, ilyen a személyisége. ő is csak ember. annyit látunk egy játékosból, hogy játékos, de ők is csak emberek, érdekli őket más is. talán túl sokat focizott, munkahelyi ártalom. ki tudja, akármi lehet.

ki kell adni az útját, ő már nem ugyanaz az ember. de ezért nem érdemes rá haragudni. azért kell rá haragudni, mert el akarják velünk hitetni folyton, hogy újra a régi lesz. nem, nem lesz. menjen el.
DaNNy
Jugador d'estrella

2007.12.27. 20:48:09

Mikor ment a szekér a csapatnak és Dinhonak is akkor sem Rijkaard munkálkodott,ő csak a sikereket "gyűjtötte be". Egy ember aki a háttérben szépen meghúzódva minden erőt megmozgatva irányította a csapatot az Ten Cate volt... aózta hanyatlik a csapat mióta ő elment .. :(
FORCA BARÇA! |EL BARÇA ES MES QUE UN CLUB|
Silva / Villa
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.27. 20:44:13

chi omega írta:
Rivaldo11 írta:Ha csak ennyi a probéma, azon lehet segiteni egy keménykezű edzővel. Ez orvosolható. Itt kell tartani, és formába hozni.
De szerintem a probléma nem ennyire egyszerű.
de. fizikálisan szépen lemaradt. más magyarázat erre az egészre nem lehet.
Egyszerűen a fizikai "leépülését" nem tudom az edzéshiányával magyarázni. Ugyanis nem tudom elhinni, hogy Rijkaard ennyire beles.zarik Dinho munkájába, vagy lumpolásába. Nincs kontroll??? Mit csinál Rijkaard és stábja? Nem kell edzenie Dinhonak? Ha valóban ez az ok, akkor ez súlyos felelőssége Franknak.
Ráadásul ahhoz, hogy valaki annyit lassuljon és gyengüljön, nem elég pár edzést kihagyni. Itt vetődik fel ismét a kérdés: Mióta nem dolgozik rendesen? Ez mehet egy
Barcelonánál?
Rivaldo-A Legnagyobb.
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:35:29

Rivaldo11 írta:Ha csak ennyi a probéma, azon lehet segiteni egy keménykezű edzővel. Ez orvosolható. Itt kell tartani, és formába hozni.
De szerintem a probléma nem ennyire egyszerű.
de. fizikálisan szépen lemaradt. más magyarázat erre az egészre nem lehet. oké, mentálisan is rápihent picit, megunta a focit. van ilyen.
lehet, hogy orvosolható keménykezű edzővel. de inkább egy olyannal kéne, aki tudna hatni a lelkére.

viszont ha engem kérdezel: én elengedném őt. neki is az lenne a legjobb, ha nem csinálna bohócot magából.
sőt: vonuljon vissza. 27 évesen mekkora poén lenne már. menjen el brazíliába.

de attól tartok ő nem ilyen őszinte önmagával.
DaNNy
Jugador d'estrella

2007.12.27. 20:34:48

nem egyszerűen az éjszakai bulizásról van szó. ő maga mondta, hogy régen is bulizott. ez oké, robinho is bulizik, minden brazil bulizik.
egyszerűen csak kifáradt, kiégett.

ilyenek a brazilok, nincs mit csodálkozni. jó, van egy cafu, meg hasonlók, de az egészen másik poszt. ronaldinho posztjára ihlet kell, művészet, játékkedv. ő soha nem sportolni szeretett, hanem játszani a labdával. ez most is stimmel. de most, hogy már mindent megnyert, minek fárassza ki magát továbbra is?
valami ilyesmi lehet szerintem. ronaldo is hasonló, ezek ilyen óriásbébik, nagy gyerekek. ez van.
Ez így van... :cry: [/quote]
Silva / Villa
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:33:40

DaNNy írta:
messi1918 írta: nem idézünk ezer hszt, csak azt az uccsót, amire válaszolunk!
Jó,de abba minden benne van,A Bayern München-Milan meccsen tavaly Kahn is 1200 valamennyi métert futott.Szóval az nem valós.Elég csalóka ez.De azért meglepő,hogy többet futott Valdesnél!!!!!!!!!
Na tisztázzunk valamit:DDD az nem azt méri,hogy mennyit futott vki,hanem,hogy mennyi métert tett meg a pályán. a kapus kb mikor csapata támad idegességében járkál kapu egyik sarkától a másikig, 16osig meg vissza stbstb.. és az is bele van számítva...
off: te tudod, hogy ezt hogyan mérik? ha igen, írj már erről még egy kicsit, mert nekem fogalmam sincs.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.27. 20:33:24

Ha csak ennyi a probéma, azon lehet segiteni egy keménykezű edzővel. Ez orvosolható. Itt kell tartani, és formába hozni.
De szerintem a probléma nem ennyire egyszerű. Még mindig nem világos, mitől vesztettt sebességet. Még akkor sem lassulhat ennyit, ha a hét en csak 3-4 alkalommal edz. Ez képtelenség, és számomra nem magyarázat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rivaldo11 2007.12.27. 20:34:37-kor.
Rivaldo-A Legnagyobb.
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:32:37

Boixos írta:
chi omega írta:nem egyszerűen az éjszakai bulizásról van szó. ő maga mondta, hogy régen is bulizott. ez oké, robinho is bulizik, minden brazil bulizik.

ilyenek a brazilok, nincs mit csodálkozni. jó, van egy cafu, meg hasonlók, de az egészen másik poszt. ronaldinho posztjára ihlet kell, művészet, játékkedv. ő soha nem sportolni szeretett, hanem játszani a labdával. ez most is stimmel. de most, hogy már mindent megnyert, minek fárassza ki magát továbbra is?
valami ilyesmi lehet szerintem. ronaldo is hasonló, ezek ilyen óriásbébik, nagy gyerekek. ez van.
egyetértek. ezzel együtt azért ilyen terhelés mellett egyszerűen nem lehet egy ekkora sztárnak "büntetlenül" pezsegnie. ezer meccs, százezer edzés, plusz a reklámok és az egyéb ilyen jellegű megmozdulások rendkívűl összeszedett embert kívánnak, szigorúan beosztott napokkal.
igaz. de mindennek a lelke az szerintem, hogy nem bírta tovább ezt a feszített életmódot, ami az elitsport velejárója. mindent megnyert, miért szenvedne továbbra is ezzel? ő labdázgatni szeret, ő nem atléta, ő művész. csak közben az élfutball elszalad mellette..
Boixos
Llegenda del Barça

2007.12.27. 20:30:32

chi omega írta:nem egyszerűen az éjszakai bulizásról van szó. ő maga mondta, hogy régen is bulizott. ez oké, robinho is bulizik, minden brazil bulizik.

egyetértek. ezzel együtt azért ilyen terhelés mellett egyszerűen nem lehet egy ekkora sztárnak "büntetlenül" pezsegnie. ezer meccs, százezer edzés, plusz a reklámok és az egyéb ilyen jellegű megmozdulások rendkívűl összeszedett embert kívánnak, szigorúan beosztott napokkal.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Tomi`FCB
Barça B

2007.12.27. 20:30:21

jaja ... nem hiszem hogy valaki 90 perc alatt ilyen 15 km-ert tud futni... ahhoz eléggé olyan erőnlét kéne.. Ronaldonál is múltkor valami 11 km volt kiírva és ő nem az a atipus aki futni szokott bár meg is látszik rajta... néha lenyom egy két sprintet mikor kell és ennyi
BARCELONA MÉS QUE UN CLUB!
DaNNy
Jugador d'estrella

2007.12.27. 20:24:37

messi1918 írta: nem idézünk ezer hszt, csak azt az uccsót, amire válaszolunk!
Jó,de abba minden benne van,A Bayern München-Milan meccsen tavaly Kahn is 1200 valamennyi métert futott.Szóval az nem valós.Elég csalóka ez.De azért meglepő,hogy többet futott Valdesnél!!!!!!!!!
Na tisztázzunk valamit:DDD az nem azt méri,hogy mennyit futott vki,hanem,hogy mennyi métert tett meg a pályán. a kapus kb mikor csapata támad idegességében járkál kapu egyik sarkától a másikig, 16osig meg vissza stbstb.. és az is bele van számítva...
Silva / Villa
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:24:11

Boixos írta:
chi omega írta:tudom, néhányan még mindig nem értitek, de ronaldinho azért süllyedt idáig, mert s-z-a-r-t rá. sajnálom.
pedig ez elég egyértelmű. nem lehet egyszerre vki az éjszaka császára, és a pályák királya. már nem azokat az időket éljük.
nem egyszerűen az éjszakai bulizásról van szó. ő maga mondta, hogy régen is bulizott. ez oké, robinho is bulizik, minden brazil bulizik.

Saviola
Júdás 2, az áruló

2007.12.27. 20:16:57

chi omega írta:egészségügyi probléma? kiismerték a cselezését? hagyjátok már ezt. inkább hadd idézzek egy másik fórumról, remélem az illető nem haragszik:

A Guardian hasábjain olvastam az alábbiakat Dinhóról a múltkori meccsen kapcsán.

He gave the ball away eighteen times - "meaning he provided more passes to Madrid's players than Diarra"
Tehát 18x adta el a lasztit, többször passzolt így madridi játékosnak mint Diarra.

He missed over 50% of Barça's training sessions last season
Az előző szezon edzéseinek több mint felén nem volt jelen.

Has already pulled out of two games this year - on the morning of the match.
Ebben a szezonban már 2x is volt olyan, hogy a meccs reggelén mondta le a szereplést.

tudom, néhányan még mindig nem értitek, de ronaldinho azért süllyedt idáig, mert s-z-a-r-t rá. sajnálom.
Ha ez tényleg így van,akkor nincs miről beszélni. :evil:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Boixos
Llegenda del Barça

2007.12.27. 20:14:22

chi omega írta:tudom, néhányan még mindig nem értitek, de ronaldinho azért süllyedt idáig, mert s-z-a-r-t rá. sajnálom.
pedig ez elég egyértelmű. nem lehet egyszerre vki az éjszaka császára, és a pályák királya. már nem azokat az időket éljük.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Tomi`FCB
Barça B

2007.12.27. 20:12:53

az a baj Ronaldinhoval hogy nem akar... nem látszik rajta hogy akarja csinálni.. igazság szerint nem lehet már rajta azt látni hogy szereti a focit és boldog mikor labda van nála... lehet hogy ő boldog de mi sírunk néha
BARCELONA MÉS QUE UN CLUB!
chi omega
Entrenador del Barça

2007.12.27. 20:11:25

egészségügyi probléma? kiismerték a cselezését? hagyjátok már ezt. inkább hadd idézzek egy másik fórumról, remélem az illető nem haragszik:

A Guardian hasábjain olvastam az alábbiakat Dinhóról a múltkori meccsen kapcsán.

He gave the ball away eighteen times - "meaning he provided more passes to Madrid's players than Diarra"
Tehát 18x adta el a lasztit, többször passzolt így madridi játékosnak mint Diarra.

He missed over 50% of Barça's training sessions last season
Az előző szezon edzéseinek több mint felén nem volt jelen.

Has already pulled out of two games this year - on the morning of the match.
Ebben a szezonban már 2x is volt olyan, hogy a meccs reggelén mondta le a szereplést.

tudom, néhányan még mindig nem értitek, de ronaldinho azért süllyedt idáig, mert s-z-a-r-t rá. sajnálom.
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.12.27. 19:39:19

Tudom hogy nincs ilyen, ezért is mondtam hogy fölösleges találgatni, mert 1000+1 okot lehet találni Ronaldinho formahanyatlására.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.27. 19:36:58

Attól hogy kiismerték, még nem lassul le.
Azokat a "védőkimozdítós" cseleket helyből most is megcsinálja. Csak épp ahhoz nincs erő meg sebesség, hogy az így keletkező résen eltolja a labdát, és elhúzzon. Inkább hátrapasszol.
Olyan meg különben sincs, hogy MINDEN védő kiismeri...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.12.27. 19:32:14

Rivaldo11 írta:Lehet, nekem lassan ez már vesszőparipámmá válik, de...
Én nem a formahanyatlás, meg a belefásulás, kiégés, motiválatlanság "hármas" oldaláról közelitenék a Dinho rejtélyhez. Egyre szilárdabban hiszem, hogy élettani-egészségügyi problémák miatt tart ma ott, ahol. Gondoljatok bele: Labdát kezelni, cselezni, trükközni nem felejt el az ember. Ám ha lelassul, -főleg egy olyan tipusú játékos mint Ronnie-akkor sebezhetővé válik. Nála ezt a lelassulást először a vb-n figyeltem meg. Azóta tart ez a dolog. A kontraszt óriási. Nem indul meg, egy az egyben alig ver meg védőt. Miért? Mert lendületből nem képes játszani. És ezzel nagyon is tisztában van.
Szed valamilyen gyógyszert valami ellen, aminek ez a mellékhatása?
Mert másra nem tudok gondolni.
Véleményem szerint nem kell keresni az okokat, zseniális képességű játékos. Ha a régi sebességén játszana, akkor ma is ódákat zengenénk róla. De vmiért nem tud. Erre kellene rájönni.
Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy ki menjen: Nos, 100x inkább Frank, mint egyszer Dinho...
Nem azt írom, hogy remélem visszanyeri formáját, hanem azt, hogy remélem kiderül, mi lassítja őt le...
Mert ez esetben visszakapjuk a régi Dinhot.
Akkor én meg azt tudnám mondani erre, hogy a védők kiismerték, készültek belőle és ezért nem tud villogni, megújulni. Én már úgy vagyok vele, hogy kár találgatni, szerintem az igazi okokat maga a játékos sem ismeri, mert ha ismerné, biztosan változtatott volna rajta, annyi kritikát kapott már az elmúlt 1,5-2 évben.
Kép
Kép
Kép
greg23
Barça B

2007.12.27. 19:27:46

fcbarcelona1899 írta:
Rivaldo11 írta:Lehet, nekem lassan ez már vesszőparipámmá válik, de...
Én nem a formahanyatlás, meg a belefásulás, kiégés, motiválatlanság "hármas" oldaláról közelitenék a Dinho rejtélyhez. Egyre szilárdabban hiszem, hogy élettani-egészségügyi problémák miatt tart ma ott, ahol. Gondoljatok bele: Labdát kezelni, cselezni, trükközni nem felejt el az ember. Ám ha lelassul, -főleg egy olyan tipusú játékos mint Ronnie-akkor sebezhetővé válik. Nála ezt a lelassulást először a vb-n figyeltem meg. Azóta tart ez a dolog. A kontraszt óriási. Nem indul meg, egy az egyben alig ver meg védőt. Miért? Mert lendületből nem képes játszani. És ezzel nagyon is tisztában van.
Szed valamilyen gyógyszert valami ellen, aminek ez a mellékhatása?
Mert másra nem tudok gondolni.
Véleményem szerint nem kell keresni az okokat, zseniális képességű játékos. Ha a régi sebességén játszana, akkor ma is ódákat zengenénk róla. De vmiért nem tud. Erre kellene rájönni.
Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy ki menjen: Nos, 100x inkább Frank, mint egyszer Dinho...
Nem azt írom, hogy remélem visszanyeri formáját, hanem azt, hogy remélem kiderül, mi lassítja őt le...
Mert ez esetben visszakapjuk a régi Dinhot.

lehet,hogy van benne valami,erre meg nem is gondoltam
Ebben valószínű, hogy van valami lehet, hogy a pajzsmirigyével van valami. Ha megfigyelitek a szeme ki van dűledve (a pajzsmirigy problémák egyik jele) és kétféle módon lehet kezelni a pajzsmirigyet erős gyógyszerekkel vagy műtéttel ami azzal jár hogy felvégják az ember torkát.
BARCA 4EVER 1899
Mil vuit cents noranta nou
Neix el club que porto al cor
Blaugrana son els colors
Fútbol Club Barceloonaa!
la la la lala la
la la la lala la
la la la lala la
Fútbol Club Barcelonaaaaa!
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 19:24:44

Az hogy 9800 méter futott sztem önmagában nem sokat jelent mint,ahogy azt az előttem szóló is említette!Én nem a futásról beszélek elsősorban,hanem arról,h mindenhol feltűnt,aktívan besegített a középpályán(persze csak a támadásban és nem mindig háttal várta a labdát a bal szélen!Persze emelett nagyon lelassúlt!
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2007.12.27. 19:11:16

Mihu írta:
Kalap1988 írta:A lelassúlásán kivül a másik probléma,h keveset mozog a pályán!Nézem a 2006-os bl döntőt a Eurosporton és azt látom,h Ronnie a bal szélen majd középen majkd a jobb szélen!!!!!És nem csak közvetlenül a támadószekcióban hanem hátrébb is!Pedig ezen a meccsen nem élete formájában játszott!!!Ettől lett gyengébb a középpályánk!!
Ezt azért nem mondanám. Hidd el én is nagyon meglepődtem mikor a Rangers ellen(akkor cserélték le asszem) kiírták hogy futott méterek 9800 valamennyi. Az egy csatártól elég szép teljesítmény. Más kérdés hogy így is úgy tűnt mintha pályán se lett volna :roll: :(
..................................
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.27. 19:11:01

Olyan nincs, hogy valaki 1.5 évig gyenge edzésmunkát végezzen. Olyan sincs, hogy ennyi időn keresztül ne nyerje vissza a gyorsaságát.
Úgyhogy én nem hiszem, hogy az edzésmunkája miatt lassult le.
rülnék neki, ha "csak" ennyi lenne a magyarázat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Mihu
Director del Fútbol

2007.12.27. 19:05:55

Kalap1988 írta:A lelassúlásán kivül a másik probléma,h keveset mozog a pályán!Nézem a 2006-os bl döntőt a Eurosporton és azt látom,h Ronnie a bal szélen majd középen majkd a jobb szélen!!!!!És nem csak közvetlenül a támadószekcióban hanem hátrébb is!Pedig ezen a meccsen nem élete formájában játszott!!!Ettől lett gyengébb a középpályánk!!
Ezt azért nem mondanám. Hidd el én is nagyon meglepődtem mikor a Rangers ellen(akkor cserélték le asszem) kiírták hogy futott méterek 9800 valamennyi. Az egy csatártól elég szép teljesítmény. Más kérdés hogy így is úgy tűnt mintha pályán se lett volna :roll: :(
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2007.12.27. 18:54:34

A lelassúlásán kivül a másik probléma,h keveset mozog a pályán!Nézem a 2006-os bl döntőt a Eurosporton és azt látom,h Ronnie a bal szélen majd középen majkd a jobb szélen!!!!!És nem csak közvetlenül a támadószekcióban hanem hátrébb is!Pedig ezen a meccsen nem élete formájában játszott!!!Ettől lett gyengébb a középpályánk!!
Lezárt