Na ott fejeztem be a beszámolómat, hogy vagy maradok a BENFICA csapatánál, vagy átmegyek a Valenciához. Nos...végül maradtam. Igaz, hogy sok ember akart távozni (el is adtam őket), de az ő eladásukból és a vezetőség által kapott pénzből egy elég jó kis keretet sikerült összehoznom. Elég sok játékosomat vitték el a nagycsapatok az UEFA-kupa győzelmem után, volt olyan (nem is egy), hogy a vezetőség adta el őket, mert olyan ajánlatokat adtak értük, így sajna majdnem a teljes kezdő 11-em távozott.
Íme a távozók:
Quim - 2 millió (Bolton)
M.Pereira - 7,5 millió (Napoli)
Luisao - 16,5 millió (Napoli)
Leo - 500 ezer (Atalanta)
J.Ribeiro - 4 millió (Betis)
Katsouranis - 10 millió (Udinese)
Aimar - 16 millió (Valencia, őt nem akartam eladni)
Buonanotte - 26 millió (Chelsea, őt sem)
Martins - 2,5 millió (PSG)
Amorim és Yebda - 3,5 millió (Lyon)
Reyes és Suazo és Sosa visszamentek kölcsönből a csapatukba, nem akartak maradni, mert nem érezték jól magukat, pedig mondjuk, hogy jól teljesítettek.
Így hát az eladásokból összejött kb. 85 millió euró, valamint a vezetőségtől kaptam 15-öt, így majdnem 100 millióm volt átigazolásokra. Itt egyébként majdnem lemondtam, mivel láttam, hogy 14 játékosom fogja elhagyni a csapatot július 1-jén.

De szétnéztem egy kicsit a piacon, rengeteg játékost megnéztem, szerintem fél Európát és egész Dél-Amerikát felkutattam a jó játékosokért és végül rájuk esett a választásom.
Íme az érkezők:
Federico Vilar (argentín kapus) - lejárt a szerződése így ingyen érkezett, még áprilisban megállapodtam vele,
Asenjo - 6,5 millió+záradékok
Paulo Ferrari (argentín jobbszélső River Plate) - 7 millió+záradékok
Henrique - kölcsön vettem a Barcától, Luisao pótlására
Antunes - 2,7 millió
Sepsi Laszlo - kölcsönből visszajött
Miguel Veloso - 15 millió+záradékok
Joao Moutinho - 14 millió+záradékok
Raúl García (Atletico) - 4,2 millió, átadólistán volt
Maniche - lejárt a szerződése, ingyen jött.
Busquets - lejárt a szerződése, ingyen jött
Freddy Adu - kölcsönből visszajött
Vicente Sánchez - (Udinese) 5,5 millióért, átadólistán volt
Giovani dos Santos - 10 millió+záradékok
És a végére kerestem egy fiatal, ámde roppant jó csatárt, sokáig tárgyaltam vele amíg sikerült megállapodnom vele. Ő nem más mint Sergio Agüero, aki 35,5 millió+záradékokért csatlakozott hozzám.
Így tehát be is fejeztem az átigazolásokat, mivel meglett a keretem is és a pénzem is elfogyott. Jelenleg így néz ki a csapatom: (elég fiatal gárda)
-------------------------
Vilar---------------------
-----------------------(Asenjo)-------------------
-
Ferrari*---
Henrique------
D.Luiz----
Antunes*
(Belletti)---(H.Rosario)-----(Sídnei)---(Sepsi)
----------------------
M. Veloso*-----------------
----------------------(F.Bastos)-------------------
------------
J.Moutinho*---
R.García*--------
--------------(Maniche)------(Adu)--------------
---
dos Santos*--------------------
Dí María*---
---(V.Sánchez)---------------------(Aquino)----
-----------------------
Agüero--------------------
---------------------- (Palacio)-------------------
*-al jelöltek felnyilazva.
További játékosok: Miguel Vítor, Busquets, Nuno Gomes.
A 3. és 2. BL-sejeltezőkört megnyerve bejutottam a BL-csoporkörbe ahol egy nagyon nehéz csoportba kerültem: Ajax, Fener, Inter.
Az Európai Szuperkupát elbuktam az Arsenal ellen, rendes játékidőben 1-1, tizenegyesekkel pedig 5-3-ra nyertek az "angolok".
A bajnokságot jól kezdtem, 3 meccs 3 győzelem, 10-1 gólkülönbség, közte volt egy 4-0-és siker a Sporting ellen. A góllövőlistát eddig Agüero és V.Sánchez vezeti 4-4 góllal.

most következik majd az első BL meccsem az Ajax ellen idegenben.
Na majd év végén jövök, hogy mit sikerült elérnem ezzel a csapattal!
Peace.