Joan Laporta

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kire szavaznál a jelenlegi elnökjelöltek közül?

Laporta
68
66%
Bartomeu
17
17%
Majó
3
3%
Benedito
8
8%
Farré
6
6%
Freixa
1
1%

Szavazatok száma: 103
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.06.10. 11:07:31

Erxy írta:mikozben a B csapat a kieses ellen menekul nem tul oles leptekkel, a Juvenil A evek ota nem szerepelt olyan rosszul mint most, a klubot pedig péppé perelik, a legutobbi ket elnokunknek meg valos esely mutatkozik egy kis bortonre.
a palyan elert eredmenyekek nagyon szepek lehetnek ha minden osszejon, de nem szabad hogy eltakarja a problemakat a szemek elol, azok ott vannak es egyre csak nonek.
Laportát, pont Rossellék kezdék el feljelentgetni sározni,
Messi se ment börtönbe adócsalás miatt, akkor Rossell se fog, megfizetik az adót és kész.
Az igazolások meg kicsit drágák voltak, de az tény hogy beválltak
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.10. 09:24:18

Triplázás volt már Laporta idejében is, az nem ütőkártya. Legfeljebb Bartomeuéknak ki lehet vele védekezni a transzferbant meg a Neymar körüli hercehurcát. Amire viszont tényleg nem tud sem Laporta, sem pedig más jelölt ráígérni az az Espai Barca...

Erről is szólt leginkább Bartomeu tegnapi sajtótájékoztatója, előrehozott kampánybeszéd volt.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.10. 08:07:26

Samper írta:Tízszer is meggondolnám, hogy kihívom-e Bartomeut. Minden lehetséges változtatás rengeteg pénz kidobásával jár és a triplázásra nincs mit ráigérni.
Remélem tudod, hogy egy elnök munkája nem annyiból áll, hogy az 'A' csapat triplázzon.. :roll:
Samper
Director del Fútbol

2015.06.10. 08:04:11

Tízszer is meggondolnám, hogy kihívom-e Bartomeut. Minden lehetséges változtatás rengeteg pénz kidobásával jár és a triplázásra nincs mit ráigérni.
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.23. 01:42:28

noname írta:Villa és Henry teljesen ok nélkül lett leigazolva, csakis azért, mert ők voltak az aktuális sztárok.
Henry-t aláírom, de azért Villa akkor Ibra helyettesítésére jött, azt nem nevezném ok nélkülinek.
Egyébként meg ha Laporta lesz az elnökünk, borítékolható egy "Pogba kaliberű" 80 millás igazolás.

Igazából valahogy a két elnökséget kéne összegyúrni. Laporta abban jó, hogy remekül építi a klub imázsát, emellett a közhangulat, a közösségteremtés is erősebb volt az ő idején. Gazdaságilag viszont a jelenlegi elnökség nyerőbb. Csak hát ezt a pereskedést, meg a rengeteg hercehurcát nehéz megbocsájtani, meg a sok amatőr hibát ( na meg törvénytelenséget(?)) nehéz elfelejteni.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.05.23. 01:31:03

Nem tudom, van-e valakinek infoja arrol, hogy nez ki most Laporta, de szerintem ot lattam ma a Diagonalon :O :-D
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.14. 19:06:31

Samper írta:
Erxy írta:mikozben a B csapat a kieses ellen menekul nem tul oles leptekkel, a Juvenil A evek ota nem szerepelt olyan rosszul mint most, a klubot pedig péppé perelik, a legutobbi ket elnokunknek meg valos esely mutatkozik egy kis bortonre.
a palyan elert eredmenyekek nagyon szepek lehetnek ha minden osszejon, de nem szabad hogy eltakarja a problemakat a szemek elol, azok ott vannak es egyre csak nonek.
Az utánpótlás helyzete valós probléma. De lehet, hogy az idő eljárt a saját nevelésű bázisra építés felett. És semmi biztosíték, hogy ez új vezetőség alatt megváltozik. LE utánpótlásedzőnk volt és a tél óta teljesen ejtette az utánpótlás játékosokat. Nem hiszem, hogy felső utasításra.
Azért sokminden közreszólhat, például a megfigyelők nem intézik megfelelően a munkát, és nem olyan kalibereket hoznak akiket kéne, az igazán nagyágyúkat meg elviszik mások...
defender3
Entrenador del Barça

2015.05.14. 19:01:44

Samper írta:
Az utánpótlás helyzete valós probléma. De lehet, hogy az idő eljárt a saját nevelésű bázisra építés felett. És semmi biztosíték, hogy ez új vezetőség alatt megváltozik. LE utánpótlásedzőnk volt és a tél óta teljesen ejtette az utánpótlás játékosokat. Nem hiszem, hogy felső utasításra.
Korábban linkeltem asszem, hogy Rosell beleszólt az utánpótlásnevelésbe és ez emiatt voltak akik elmentek a szakemberek közül
defender3 írta:Bocs a dupláért de ha ami a cikkben le van írva akkor az még nagyobb ok arra, hogy a mostani vezetés finoman szólva se tett jót a csapatnak
http://www.sport-english.com/en/news/ba ... ed-4070714
Samper
Director del Fútbol

2015.05.14. 18:53:19

noname
Llegenda del Barça

2015.05.14. 18:06:55

Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az egész pereskedés Perez vagy Laporta keze nyomát viseli. :roll: Laporta általában jobb viszonyt ápol a hivatalos szervekkel(itt jön be az ügyvédi múlt), így alatta nagyobb védettséget élvezne a csapat ilyen szempontból. Amúgy a jelenlegi vezetőség igazoláspolitikája enyhén szólva telitalálat volt. Mindössze a legolcsóbbak nem váltak be. Igazolások terén én konkrétan jobbnak ítélem az új elnökséget, mint a régit, nem is kevéssel. Jöhet itt most valaki azzal, hogy milyen nehezen jött középső védő, de ha emlékeztek, kb 2-3 szezonnyit Oleguer volt kezdő, aki mellett Douglas is aranylabdásnak mutat.

Az ifi csapat rossz szereplése valóban negatívum, de Laporta alatt szerepelt már rosszabbul is. :roll:

Nah mindegy. Laporta úgyis elnök lesz, ami abból a szempontból jó, hogy leszállnak végre a Barcáról. Remélhetőleg Laporta "kinőtte" a megalomániáját. Villa és Henry teljesen ok nélkül lett leigazolva, csakis azért, mert ők voltak az aktuális sztárok.
A Fifa egy szégyen
Erxy
Entrenador del Barça

2015.05.14. 17:21:21

mikozben a B csapat a kieses ellen menekul nem tul oles leptekkel, a Juvenil A evek ota nem szerepelt olyan rosszul mint most, a klubot pedig péppé perelik, a legutobbi ket elnokunknek meg valos esely mutatkozik egy kis bortonre.
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.05.14. 16:59:02

Andris írta:Ha lecsukják a jelenlegi elnököt, akkor nem kell ráígérni semmit. :)

De szerintem mindenki tudja jól, hogy nem az elnökség függvénye egy sikeres vagy sikertelen idény.
Ami az ő felelősségük volt, azt tökéletesen elbaltázták, nemhiszem hogy van miről beszélni.
Van miről beszélni. Ők szerződtették LE-t, ők igazolták Suarezt,Rakiticot és a kapusokat. Nem igaz, hogy ennek nincs köze ahhoz, hogy ott tartunk, ahol. Januárban még lehetett kudarcról beszélni, most nem lehet. (Azzal együtt, hogy az i-kre még fel kell tenni a pontot. De olyan nincs, hogy egy Barca - szurkoló ebben ellendrukker legyen.)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.14. 15:55:35

Vagy....Normális, igazán jól kinéző mezek :twisted: :D
Andris
Adminisztrátor

2015.05.14. 15:55:07

Ha lecsukják a jelenlegi elnököt, akkor nem kell ráígérni semmit. :)

De szerintem mindenki tudja jól, hogy nem az elnökség függvénye egy sikeres vagy sikertelen idény.
Ami az ő felelősségük volt, azt tökéletesen elbaltázták, nemhiszem hogy van miről beszélni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
noname
Llegenda del Barça

2015.05.14. 15:54:03

Samper írta:Most nagy a a csend Laporta körül. Ha meglesz a triplázás, arra mit tud ráigérni?
Visszaszerzi Henryt. :P
A Fifa egy szégyen
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.14. 15:43:34

Samper írta:Most nagy a a csend Laporta körül. Ha meglesz a triplázás, arra mit tud ráigérni?
6 kupás év, Bl címvédés, BL dupla címvédés :twisted:

:mrgreen:
Samper
Director del Fútbol

2015.05.14. 15:36:29

Most nagy a a csend Laporta körül. Ha meglesz a triplázás, arra mit tud ráigérni?
crixus
Entrenador del Barça

2015.02.18. 15:07:14

Igazándiból nekünk, magyar (nem katalán) szurkolóknak teljesen mindegynek kellene lennie, hogy ki ül abban a székben, ameddig olyan futballt játszik a csapat, ami élvezhető. Se nemzeti, se financiális kapcsolatunk nincs a csapattal. Még azt sem lehet mondani, hogy olyan sok magyar lenne a klub környékén.
Amit el kell fogadjunk az az, hogy a mai világban egy sikeres klubnak vállalkozásként is kell működnie, annak érdekében, hogy tartósan tudjon szórakoztató futballt nyújtani. Miért? Mert kizárólag saját nevelésű játékosokból nem lesz ütőképes csapat. Kellenek az igazolások, a sztárigazolások - mértékkel. Ilyen a világ. Melyek manapság a nagy csapatok? PSG, Man. City, Real Madrid, Man United, Bayern, Chelsea, Barca és talán-talán a Juve.
Mégpedig azért, mert ezeknél a csapatoknál vannak a nagy pénzek, ezt az eredmények is tükrözik. Hogyan?
Angliában az utóbbi 5 bajnoki szezonból 2 United, 2 City, 1 Chelsea siker született, idén is ez a hármas van elöl. Németországban 3 bajor siker és két dortmundi, idén is a Bayern szinte 100%, hogy bajnok. Az olaszoknál 1 Inter, 1 Milan, 3 Juve siker, a Juve idén is vezet, utcahosszal. Franciaországban a PSG dominancia megkérdőjelezhetetlen mióta az arabok bevásárolták magukat, utóbbi két évben ők lettek a bajnokok, idén bár nem vezetik a tabellát, de le merném fogadni, hogy ők nyernek a végén (pláne, ha hamar kizúgnak a BL-ből). A spanyoloknál az utóbbi öt évben 1 Real 1 Atleti és 3 barcelonai bajnoki cím született. Idén is ez a három csapat van elöl.
Visszatérve az elejére. Az olyan csapatok, mint a Roma, Atletico, Dortmund vagy a Liverpool (de még sorolhatnám) csak 1-2 jól sikerült évre tudnak felzárkózni, de utána "szétszedik" őket a gazdagabb csapatok és visszasüllyednek.

Számomra tehát elfogadható, ha a mezünk nem "tiszta", ha a gazdasági szempontokat IS figyelembe veszi a vezetőség és az is, ha nagy pénzért igazolunk egy sztár játékost. Ami fontos az viszont az, hogy túlzásba ne essünk. A többieknél (City, PSG, Real Madrid, Chelsea leginkább) szinte alig jut 1, maximum 2 saját nevelés a csapat közelébe, ami nem követendő példa. Ne csak igazolásokból álljon a keret, hanem igenis használjuk az utánpótlást. Építsük a csapatot, ne csak neveket igazoljunk, de ugyanakkor, ha valahova kell, akkor oda minőségi játékost. Ne legyenek botrányok a pénzügyeink körül, legyen nyugalom a csapatnál, kezeljük tisztelettel az olyan korábbi ikonjainkat, mint Cruyff, Pep, Puyol vagy éppen Abidal.
Laporta nekem szimpatikus fickó abból a szempontból, hogy nem csak elnök, hanem szurkoló is volt egyben. Sandro inkább csak üzletemberként viselkedett.
Viszont mint mondtam, nem kell feltétlenül Laporta, de aki odaül az próbálja meg a klub javát szolgálni szurkolói szempontból és üzleti szempontból is. Mindkettő kell egy sikeres csapathoz.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.02.18. 12:18:18

Mihu írta:Ki a szentséges úr Istent érdekel, hogy ha Laporta simlis népművészeti cserépedény, hogy ha éveken keresztül minket rettegett az egész világ, és a klub minden téren rendben volt. Ja, hogy Csiga 25 millióért, meg Ibra 63-ért... Szanaszét vertünk mindenkit aki szembe jött? Szanaszét. Akkor meg mi a büdös francokat kell pörögni azon, hogy Laporta milyen ember? Engem az se érdekelt volna, ha kiderült volna, hogy Ő a Cosa Nostra vezére... Olyan klubot rakott össze, ami az FC Barcelona 116 éves történelmében soha sem fordult még elő.
Engem nagyon is érdekel. Inkább 16, kupa nélkül eltöltött év, mint hogy olyan mocsokságokkal töltse meg akárki is a klub történelmét, amilyenekkel pl. a Real rendelkezik. Az sem vigasztal, ha nem derül ki.

És amúgy baromira nem értem azt a hozzáállást, hogy aki nem akarja Laportát, az Rosellt akarja vagy tartja jobbnak. Szerintem 99,9%-ban Rosellt itt utálják, nem téma. Nem értem miért annyira elképzelhetetlen, hogy valaki ne a múltból várjon megoldást. Hogy valaki Rosell sikereit és érdemeit elismerve se akarja őt. Vagy, hogy sikerei és érdemei ellenére ne kedvelje. Úgy csinálsz, mintha ez egy olyan egyenlet lenne, aminek egy megoldása van, Laporta, aki meg ezt vitatja az egy idióta. Én nem láttam olyat itt, hogy Rosell király és Joan disznóságainak issza meg a levét, ez utóbbi meg egy utolsó -csúnyaszavak- és Sandro meg csak áldozat. Mellesleg van szó egyáltalán arról, hogy jelölteti magát? Amúgy meg annak ellenére, hogy meg akrta buktatni Laportát meg egyéb a nagyistencsászár ellen elkövetett merényletei ellenére, hányan akarták őt elnöknek itt? Annyian, mint Mout Pep, helyett, aztán sátán lett. Csak arra már senki nem emlékszik.

Én nem kedvelem Laportát, a regnálása vége felé szembefordult a korábbi politikájával, amit meg igen támogathatónak találtam és méltónak a klubhoz.
Forcabarca8 írta:Laporta ügyvéd és politikus, az emberek által legjobban utált két szakma büszke képviselője, így nem csodálkozok azon, aki nem kedveli.

De azzal a tipikus Laporta-mosollyal reagál az arcom azon kommentekre, akiknél rosszell (így kisbetűvel, fonetikusan, mert ennyit ér azaz ember) versenyre kelhet vele a "ki a jobb Barca elnök" kiírásban. Ugyan, kérlek. Alapvető dolgok, amik a Laporta-érát jellemezték:
- az egész világ laposra verése
- minden és mindenki által elismert játék
- Unicef szerződés (szememben ez az egyik legszebb döntés a csapat történelemben)
- nyugodt, családias légkör a klubon belül
és még megannyi dolgot lehetne sorolni, de Mihu kolléga is összeszedett pár kérdést, amire a válasz szintén az általam említett kategóriába tartozik.

Dicső, hagyományőrző, pozitív volt az elnökösködése? Igen. Culéként az ő időszaka alatt úgy éreztük, hogy a Més qué un club nem csak egy mondat,hanem egy elv, amit ő is tiszteletben tartott? Igen.

Most meg adócsaló, soha nem látott FIFA büntetéssel sújtott klub szurkolójaként ülök a gép előtt, amikor az újságok lehoznak egy újabb cikket,amiben fény derül a mostani vezetőségünk következő csalására, bénázására. Nekem se szent Laporta, de ezerszer ő, mint a mostani suttyók közül bárki. Ja,és ha megint ő lenne, nem félnék, mert jó kezekben lennénk.
Nézőpont kérdése, én az UNICEF mezrenyomásával nem értettem egyet. Kreatívan is meg lehetett volna oldani a támogatást, a reklámértékével egyetemben, anélkül, hogy ami igen régi alapelv volt, az meg is maradjon. Persze ez egy árnyaltabb úgy, mint ami azután jött. És kész, vége, ennyi volt. Most már visszatérhetünk a reklámmentes mezre, akkor is volt egy x év, amikor... Minden estre én rohadtul nem a kupáktól meg a Real Madrid 5-0-ás elverésétől éreztem ezt több, mint egy klubnak. Gaspart alatt is annak éreztem, de Laporta és Pep alatt sem éreztem annak, attól még, hogy most sem.

Azok közül a csapatok közül, akiket én láttam játszani, messze nem a hatkupás volt a legszerethetőbb, legjobb. A Ronaldinho-Giuly-Oleguer-Larsson-Belletti-Marquez-Edmílson és a többiek fémjelezte csapat, amelyik a 2. BL-t nyerte, na az valami volt.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.09. 22:11:59

Én mindkét állásfoglalást túlzónak érzek. Valahol középúton van szerintem az igazság. Ne az alapján döntsük már el, hogy milyen jól ment akkor a csapatnak. Ahhoz nem Laporta kellett, hanem egy olyan generáció. Ha nem lettek volna fénykorukat élő Iniestak, Xavik, Puyolok és még sorolhatnám lehetett volna akárki az elnök nem beszélnénk ilyen hatkupás szezonról. Persze megvan benne a maga szerepe Laportanak is. Kinevezte Pep-et edzőnek és szabad kezet adott neki, ez kellett hozzá, de lassan már ott tartunk, hogy a gólokat is ő lőtte. Ugyanakkor fel lehet hozni a rossz igazolásokat, de visszakanyarodva az előző gondolathoz az edző kérésére tette. Nem az ő fejéből pottyant ki például Csiga.
Az pedig, hogy transferban van és az elnökség tehet róla, csak annyit, hogy kiderült Laporta alatt is hasonlóan történtek a dolgok. Az pedig, hogy milyen anyagi helyzetben hagyta a klubot más kérdés. Nyilván nem tudjuk pontosan a számokat és Rossell-nek is kampányolnia kellett Laporta ellen, de közel sem tartom elképzelhetetlennek, hogy nem volt túl rózsás a kassza.
Ennek ellenére én is mellette tenném le a voksomat, nem hiszem, hogy nála előfordult volna, hogy 4 millió eurón múlik, hogy az edző megkapja-e azt a játékost akit kér. Rossellt szemmel láthatólag annyira nem érdekelte maga csapat, a szakosztályok, Laporta ebben több, mint Sanyi.
Forca Barca!!!!
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.09. 21:30:04

nem akarok vitázni, bár miért ne? azt is lehet normálisan, ha odafigyel az ember!
na, tényleg csak a tisztánlátás végett, laportát 2008ban hajszál híján elzavarták, az akkori bizalmatlansági szavazáson a 39389 szavazó közül, 23870 ember mondta azt, h öltözzön és költözzön a brigádjával együtt. ha még 2387 igen szavazat lett volna, akkor meg sem várják laporta véleményét erről az eredményről, hanem kiviszik a székházból öltözőszekrényestől, mindenestül. ez az a szitu, amiről Mathieu18 kolléga beszélt.
olvasgassatok :)
laporta nagyjából leszrta a többség véleményét (többek között ez is volt a probléma akkoriban, rosell is ezért pattant le többekkel együtt, nem tolerálták a jános nem kicsit diktatórikus módszereit. nem annyira tett jót az egójának a 2004-05ös radikális felfutás), tehát laporta maradt, és kinevezte edzőnek guardiolát. eszméletlen nagyot kockáztatott, de bejött neki.
a történet folytatását ismerjük.
a lényeg, h nem egyszerű gyerek, és azzal együtt, h ez a mostani brigád degenerált, hozzá nem értő, ráadásul korrupt hülyékből áll, nem biztos, hogy jó lenne hosszútávon egy ezeknél csak pár fokkal jobb megoldás.
de mást nagyon úgysem tehetünk, minthogy bízunk a kintiek tisztánlátásában, ha tényleg kenyértörésre kerül a sor.

szerk. természetesen, laportától függetlenül, a jelenlegi vezetésnek minden egyes "munkában" eltöltött perce botrány.
PUYOL-XAVI-INIESTA
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.09. 20:48:39

Sanama írta:Te meg azzal nem tudsz vitazni, amit a kiragadott mondatot elott irt, csak eppen azt nem veszed figyelembe. Igy sok ertelme van elkuldeni a hsz-edet ...
a hozzászólásom csak és kizárólag arra az egy mondatára korlátozódott, nem véletlenül nem idéztem be a többit. ennyi. mit kell ebbe belekötni?

én csak azért nem fogom alkalmasnak tartani, meg "vágyni" utána mert a keze alatt anno nyertünk 20 kupát. ez már az én problémám, az, meg hogy Ti, az emlékekben elmerengve azt hiszitek, hogy majd megint nyerünk 20 évig mindent a tietek. mellesleg ha megszavazzák, akkor sem fogok magamon eret vágni, mert nem érdekel ki az elnök. két dolgot jegyezem meg, egyik az, hogy ugyanolyan simlis alak mint a rosell, a másik meg az, hogy voltak ugyanolyan ordanáré barom igazolásai mint rosellnek. ennyi. és tudom h ovodás dolog, de részemről lezártam.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2015.02.09. 20:43:31

Laporta ügyvéd és politikus, az emberek által legjobban utált két szakma büszke képviselője, így nem csodálkozok azon, aki nem kedveli.

De azzal a tipikus Laporta-mosollyal reagál az arcom azon kommentekre, akiknél rosszell (így kisbetűvel, fonetikusan, mert ennyit ér azaz ember) versenyre kelhet vele a "ki a jobb Barca elnök" kiírásban. Ugyan, kérlek. Alapvető dolgok, amik a Laporta-érát jellemezték:
- az egész világ laposra verése
- minden és mindenki által elismert játék
- Unicef szerződés (szememben ez az egyik legszebb döntés a csapat történelemben)
- nyugodt, családias légkör a klubon belül
és még megannyi dolgot lehetne sorolni, de Mihu kolléga is összeszedett pár kérdést, amire a válasz szintén az általam említett kategóriába tartozik.

Dicső, hagyományőrző, pozitív volt az elnökösködése? Igen. Culéként az ő időszaka alatt úgy éreztük, hogy a Més qué un club nem csak egy mondat,hanem egy elv, amit ő is tiszteletben tartott? Igen.

Most meg adócsaló, soha nem látott FIFA büntetéssel sújtott klub szurkolójaként ülök a gép előtt, amikor az újságok lehoznak egy újabb cikket,amiben fény derül a mostani vezetőségünk következő csalására, bénázására. Nekem se szent Laporta, de ezerszer ő, mint a mostani suttyók közül bárki. Ja,és ha megint ő lenne, nem félnék, mert jó kezekben lennénk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Forcabarca8 2015.02.09. 20:52:54-kor.
Kép
Mathieu18
Barça B

2015.02.09. 20:29:27

visca el barca írta:
Roniee21 írta:Kár is ezen vitázni
igen, ez a baj, hogy az ilyen hozzászólással kár vitázni.

mindenki a szép emlékekre építve akar felmelegített töltött káposztát enni..
Jó ez a hasonlat. tökéletesen érzékelteti a viszonyokat. :D
Sanama
Llegenda del Barça

2015.02.09. 20:28:30

visca el barca írta:
Roniee21 írta:Kár is ezen vitázni
igen, ez a baj, hogy az ilyen hozzászólással kár vitázni.

mindenki a szép emlékekre építve akar felmelegített töltött káposztát enni..
Te meg azzal nem tudsz vitazni, amit a kiragadott mondatot elott irt, csak eppen azt nem veszed figyelembe. Igy sok ertelme van elkuldeni a hsz-edet ...
Lezárt