Nagyon gyenge meccs volt, egyedül a hosszabbítást élveztem, nem véletlenül. Egy kis értékelés:
A portugálok egész meccsen (90 perc) veszélyesebben játszottak, sokkal inkább éreztem bennük a gólt, mint a spanyolokban, akik rengeteget hibáztak, enerváltak voltak, nem tudtak mit kezdeni a letámadással. Esélyük sem volt a gólszerzésre. A végén megint szerencséjük volt.
Acsarkodunk itt, h miért kezd egyszerre Alonso és Busi, de számomra ez a meccs megmutatta, h nem ők a megférhetetlenek a pályán, hanem Alonso és Xavi. Ez a két játékos tudja ugyanazt a focit, Busi meg - komolyan mondom - minden meccsen jól játszik, nem az EB-n, a szezonban. Sokan meglepődnének a spanyolok játékán, ha kivennék őt a kezdőből.
A másik talány Silva...az első perctől kezdve hátráltatta a csapatot, egy pontos passza sem volt, fájóan gyenge produkciót nyújtott, a 20 percben le kellett volna cserélni. Egyébként ez már így volt a horvátok, majd a franciák ellen is.
Védelem ok, az pedig már most látszik, h Ini és Alba nagyon megértik egymást, remek igazolás lesz, ami feltűnt, h a 120. percben Alba felpasszolta a labdát, utána lenyomott egy 70 méteres sprintet a vonal mellett, úgy, h egész meccsen ezt csinálta, portugálok meg könyörögtek a levegőért.
Egyértelműen veszélyesebbek lettek a spanyolok, mikor behozták a szélsőket, Negredo nem tett hozzá semmit.
A döntőben a következő változtatást javasolnám.
Silva

Cazorla (jobb szélre)
Xavi

Pedro (bal szélre)
Negredo

Torres
Iniesta pedig full középre, irányítónak
Ha valakinek meg nem megy aznap, le kell cserélni, van bőven minőségi játékos.
Egyesek meg elkönyveli, h a németek majd szétszedik a döntőben a spanyolokat. Úgy látszik, nem sokat tanultak pl. az idei BL szezonból. Meg abból, h az előző két világversenyen 3-4 gólokat lőttek a németek mindenkinek, a spanyolok ellen meg - némi túlzással - kapura lövésük sem volt. Szerintem fekszik a németek játéka a spanyoloknak, én nekik is szurkolok az elődöntőben, de csak azért, mert az olaszok kellemetlenebb ellenfelek lennének a spanyoloknak.