Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.28. 10:52:06

albicelesteX írta:Szerintem ez az egész EB igen gyenge most...
Sajnos ez a tendencia...hol van már a 98-as VB, a 2000-es EB (az eddigi legjobb világverseny, amit életemben láttam, jó ég milyen meccsek voltak, milyen izgalmak: Anglia-Portugália, Jugó-Spanyolország, Franciaország-Hollandia, Hollandia-Jugó, a két elődöntő :shock: mind ilyen meccs volt), a 2002-es VB. Az eb ráadásul úgy, h mindkét döntőbeli csapatot utáltam, és a portugál-hollandnak szurkoltam, két nagy kedvencem voltak a spanyolok mellett. Az említett meccseket érdemes visszanézni, nem volt olyan, h úristen, csak gólt ne kapjunk.

Adok még egy esélyt a 2014-es VB-nek. :wink:
messideco
Presidente del Barça

2012.06.28. 10:40:17

Ez igaz. Amilyen hévvel elkezdődött, ugyanolyan gyenge lett a vége fele... Kár
Kép
"And my heart will leave you never."
albicelesteX
A Vadász

2012.06.28. 10:24:51

Szerintem ez az egész EB igen gyenge most...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.28. 10:15:38

Boixos írta:mindenesetre velük kapcsolatban kellemes meglepetés volt a bajnokságban droid pepe normális játéka, tette a dolgát, ahogy kell
Azért Pepétől csak volt egy hátbatérdelés, meg egy kis színészkedés is. Meg főleg a hosszabbítás során a portugáloknak köszönhetően kezdett megjönni a Clasico-hangulat, annyit rugdosódtak.
(Hozzáteszem, a korábbi meccseken Pepétől tényleg jó és tiszta játékot láttunk)
recrea
Llegenda del Barça

2012.06.28. 10:11:49

Nagyon gyenge meccs volt, egyedül a hosszabbítást élveztem, nem véletlenül. Egy kis értékelés:

A portugálok egész meccsen (90 perc) veszélyesebben játszottak, sokkal inkább éreztem bennük a gólt, mint a spanyolokban, akik rengeteget hibáztak, enerváltak voltak, nem tudtak mit kezdeni a letámadással. Esélyük sem volt a gólszerzésre. A végén megint szerencséjük volt.

Acsarkodunk itt, h miért kezd egyszerre Alonso és Busi, de számomra ez a meccs megmutatta, h nem ők a megférhetetlenek a pályán, hanem Alonso és Xavi. Ez a két játékos tudja ugyanazt a focit, Busi meg - komolyan mondom - minden meccsen jól játszik, nem az EB-n, a szezonban. Sokan meglepődnének a spanyolok játékán, ha kivennék őt a kezdőből.

A másik talány Silva...az első perctől kezdve hátráltatta a csapatot, egy pontos passza sem volt, fájóan gyenge produkciót nyújtott, a 20 percben le kellett volna cserélni. Egyébként ez már így volt a horvátok, majd a franciák ellen is.

Védelem ok, az pedig már most látszik, h Ini és Alba nagyon megértik egymást, remek igazolás lesz, ami feltűnt, h a 120. percben Alba felpasszolta a labdát, utána lenyomott egy 70 méteres sprintet a vonal mellett, úgy, h egész meccsen ezt csinálta, portugálok meg könyörögtek a levegőért.

Egyértelműen veszélyesebbek lettek a spanyolok, mikor behozták a szélsőket, Negredo nem tett hozzá semmit.

A döntőben a következő változtatást javasolnám.

Silva :arrow: Cazorla (jobb szélre)
Xavi :arrow: Pedro (bal szélre)
Negredo :arrow: Torres
Iniesta pedig full középre, irányítónak

Ha valakinek meg nem megy aznap, le kell cserélni, van bőven minőségi játékos.

Egyesek meg elkönyveli, h a németek majd szétszedik a döntőben a spanyolokat. Úgy látszik, nem sokat tanultak pl. az idei BL szezonból. Meg abból, h az előző két világversenyen 3-4 gólokat lőttek a németek mindenkinek, a spanyolok ellen meg - némi túlzással - kapura lövésük sem volt. Szerintem fekszik a németek játéka a spanyoloknak, én nekik is szurkolok az elődöntőben, de csak azért, mert az olaszok kellemetlenebb ellenfelek lennének a spanyoloknak.
daffy
Madridista

2012.06.28. 10:10:27

barcami írta:Szerintem Ronaldo kérte magát utolsónak, hogy ha úgy és odakerül a sor (ezt beszívta), akkor ő lehessen a mindent eldöntő, aki belövi és mehessen az arculattervezés.
az edző kérdezte,hogy lövi-e a végén,ő igent mondott. a nyilatkozatokból kiderül
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.06.28. 10:08:51

Tegnapi meccsen nagyon szembetűnő volt,hogy ennek a spanyol válogatottnak NEM SZABAD a Barca stílust játszani,ehhez 11 olyan játékos kéne akik 100ból 95ször odatudják adni TELJES BIZTOSSÁGGAL a labdát a társuknak, a spanyoloknál erre Arbeola,Casillas(igen ő is fontos lenne a kirúgások miatt),Navas,Torres,Silva(hiába képzett,fele olyan labdabiztos sincs mint akár Busi) sem képes,rengetegszer volt olyan,hogy elkezdték volna a háromszögelést (mondjuk Xavi és Ini) de megakadtak,mert nem volt pontos a pasz,ez meg ennek a taktikának az alapja kéne,hogy legyen,rengeteg támadás akadt meg így.Az a szerencse,hogy még így is annyival a világ fölött állnak,hogy ez nekik szinte bárki ellen belefér,de ha a németek összeszedik magukat,akkor megéghetnek,persze ez csak felesleges okoskodás a részemről,ki vagyok én,hogy egy VB győztes edző taktikáját fikázzam amivel bucira verték már a planétát,de attól még az én véleményem ez.
barcami
Jugador del Barça

2012.06.28. 09:30:55

Szerintem Ronaldo kérte magát utolsónak, hogy ha úgy és odakerül a sor (ezt beszívta), akkor ő lehessen a mindent eldöntő, aki belövi és mehessen az arculattervezés.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.28. 09:12:02

messideco írta:Szavak helyett:

egyértelmű!
PUYOL-XAVI-INIESTA
messideco
Presidente del Barça

2012.06.28. 09:08:16

Szavak helyett:
Kép
Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
blupatrik
Jugador del Barça

2012.06.28. 09:02:42

bali 15 írta:Poén lenne a football isteneitől ha ma este az olaszok jutnának be :lol:
Xavinak , Ininek és Messinek nincs is beleszólása abba a meccsbe!
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.28. 08:55:38

a meccs dögunalom volt, mint a spanyolok meccsei mostanában, dehát ez van, a végeredmény számít. 11ekkel a végén mindig gonosz dolog megfázni, de ebben a portugál csapatban max ennyi volt. mindenesetre velük kapcsolatban kellemes meglepetés volt a bajnokságban droid pepe normális játéka, tette a dolgát, ahogy kell. ebből a szempontból ugyanezt mondhatom el ramosra is, lehet, h ha a bajnokság stresszes hetei elmúlnak, akkor már az ilyen jellegű vadparaszt gyerekek is tudnak felszabadultan, szépen játszani. c ronaldót meg fölösleges megtalálni a 11es miatt, megnézném, h egy olyan fontosmeccsenbüntetőrúgó-háttérrel rendelkező vki, mint ő, mikor merne jelentkezni, h első akar lenni a sorban...? egyébként vastagon megtette ami tőle telt, ha nincs ez a gyerek, a portugálok a csoportból sem jönnek ki.
milyen jó, h még az eb előtt fikáztam messi és c válogatottbeli szereplését...
még aznap megszórta a brazilokat a leo, c meg majdnem betette az eb-döntőbe a brigádját... ennyit erről. :)
PUYOL-XAVI-INIESTA
bali 15
Director del Fútbol

2012.06.28. 08:46:06

Poén lenne a football isteneitől ha ma este az olaszok jutnának be :lol:
Facsy
Jugador d'estrella

2012.06.28. 08:36:24

Sanama írta:Ilyen játékkal a döntőben úgy kikapnak,mint a pinty
Nyugtával a napot :)
Gerard3Piqué
Jugador del Barça

2012.06.28. 08:33:48

Hát ...
Lassan eléri Bosque, hogy spanyol válogatott mérkőzést ne nézzek amíg ő a kapitány , komolyan mondom az albán válogatottnak fogok szurkolni , mert az rohadtélet hogy irgalmasabb, pörgősebb és mindenekfelett kreatívabb támadójátékkal rendelkeznek . Foglya már fel azt hogy nem lehet Fabregast , Iniestát és Silvát csatárként játszatni mert az nem az ő posztjuk ( bár lehet hogy 4-6-0 a felállás én nem látok bele az öreg ( hülye ) fejébe.
Teljesen megöli a játékot ezzel a meddő tiki-takával ( hasonló mint amit mi játszottunk az utolsó pár meccsen de mégis nézhetőbb volt mert néhány értelmes helyzetet is összehoztunk a 90 perc alatt.Ha módom lenne rá tüntetés szerveznék Madridban, hogy váltsák le, mert borzalom.
Mindenki azt mondja , hogy nincsen baj mert jönnek az eredmények persze hogy jönnek de közben elvesztik a szurkolókat . :evil:
mess2009
Director del Fútbol

2012.06.28. 08:08:14

ami a Sanyolokat illeti , egyrészt meg kell követnem az öreg kapitányt, mert azért nem tesz csatárt a csapatba mivel nincs! másrészt gyáva az öreg mert mégiscsak be-be rak egyet mintegy bizonyítani az igazát! cca. erről szólt eddig a Spanyolok támadójátéka. megérdemelték? persze! erős védelem, legjobb középpálya, ennyi jelenleg elég ez ellen a mezőny ellen.
a mai meccsről: Olasz győzelmet várok ma is és (sajnos) a döntőben is.
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.28. 07:39:34

Nincs gond sem Silva-val, sem pedig Xavi formájának, itt Del Bosque uraságnak vannak nagy gondjai, talán a fejében...?
http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... megoldasa/
Érdemes elolvasni, végig, mivel a cikk végén találhatunk egy gyönyörű videót. :wink:
Kép
blupatrik
Jugador del Barça

2012.06.28. 06:47:53

Hát,most kell még nagyot alkotni,ugyanis innentől kezdve Német uralom lesz,már most is jobbak és az átlagéletkor 23,5 év ha jól emlékszem.Persze 28-30 éves játékosok is tudnának nagyon sok mindent nyerni,de már nincs is akkora motiváció...
Léfe
Entrenador del Barça

2012.06.28. 06:45:19

Sajnos egy jó Xavi is hiányzik. Nem tudtunk gyorsan játszani, főleg elöl és rengeteg eladott labda volt. Pedró és Llorente kell.
Fecó
Deus
Boixos Nois

2012.06.28. 01:02:31

Holt biztos vagyok benne, hogy Németek fogják megnyerni az EB -t, nem érdemtelenül. Holnap szétszedik az olaszokat, aztán minket is sajnos...
KépKép
Mikaos
Director del Fútbol

2012.06.28. 00:43:50

LG írta:
Mikaos írta: Holnapra német győzelmet várok, mert a másik legjobb csapatnak is ott a helye a döntőben. És akkor legalább nyugodt döntőt nézhetek, tudván: mindenképp jó helyre kerül a kupa.
Mindenképp jó helyre kerül a kupa. Érdemtelenül nem lehet tornát nyerni. A portugálok sem érdemtelenül jutottak volna döntőbe
Szerintem sajnos lehet érdemtelenül. Attól függ, hogy mit választasz vezérelvnek. Te azt mondod, mindenki megérdemli, aki a döntőig eljut - számomra viszont az a fő, hogy lássam a valódi futballtudást egy csapat játékában. Ezért sajnáltam az ez évi BL-t is, mert egy olyan csapat nyerte meg, amely alig focizott - az én értelmezésem szerint, avagy: labdával...én ilyen régimódi vagyok :)

Amúgy számomra is meglepetés az olaszok játéka (pozitív értelemben), és nem lennék rosszkedvű, ha ők jutnának a döntőbe.

A papírforma nem ugyanaz, amit én állítok - ugyanis (elviekben) semmi nem akadályozza meg akár a magyar válogatottat sem abban, hogy valódi futballtudást mutatva nyerjen egy tornát. Sőt, a papírforma szerint a hollandoknak legalább az elődöntőben kellett volna lenniük.

MÁS:
nem igazán értem, miért szidják sokan Del Bosque-t. Szerintem nem lehet hibának felróni, hogy a válogatottal Barca-stílust próbál játszatni, csak éppen nincs Messi. Hogy őszinte legyek, szerintem csak akkor tudna nem-Barca-stílust játszatni, ha Xavi-Iniesta-Busquets trió helyett más lenne a középpályás-sor. Márpedig ilyen minőségi sort még egyet nem tudtok mutatni...és nemcsak Spanyolországban.
Ott van a döntőben a csapat -megérdemelten-, kritikának nem igazán van helye.
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.28. 00:35:00

Bob_Marley írta:Pedro-t én is betenném Silva helyett, Llorente nem fog szerintem játszani lehet a válogatott rutintalansága miatt nem játszatja vagy nem tudom 1 próbát megérne, de azért nem a döntőben (bár Negredo meg jött az elődöntőben).
Mondjuk akkor meg nem tudom miért van ott egyáltalán a válogatottban, ha 1 percet sem kaphat. (És valóban, Negredonak sincs olyan nagy tapasztalata)
Ha Soldado-t is otthon hagyta, akkor Llorentét sem kellett volna vinni, hanem helyette egy olyan valakit, akit hajlandó is beállítani
Sanama
Llegenda del Barça

2012.06.28. 00:33:39

Pique azért kegyetlenül bevágta a 11est, nem gondoltam volna hogy lőni fog...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.28. 00:23:08

Pedro-t én is betenném Silva helyett, Llorente nem fog szerintem játszani lehet a válogatott rutintalansága miatt nem játszatja vagy nem tudom 1 próbát megérne, de azért nem a döntőben (bár Negredo meg jött az elődöntőben).
Kép
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.28. 00:19:07

Bob_Marley írta:Lehet tele volt a gatyája ezt nem tudjuk meg soha, de szerintem is pl egyértelmű volt ő a végé rúg, jó lövőket a végére szokták hagyni utolsónak.
Na ja, csak pont most láttuk az érem másik oldalát, hogy mire a jó lövő sorra kerül, a rossz lövők szépen elveszítik a párbajt.
Ramostól meg valahogy vártam, hogy egy ilyen megoldással vágjon vissza a sok szívatásért.

Egyébként ez innen szerintem német győzelem, mert a spanyolok borzalmasan impotensek elöl. Ahogy a többiek is írták, Negredo és Silva mehet Torres-szel együtt, viszont én Navastól sem voltam elájulva. Jól mozgott, de konkrétan egy beadást nem tudott összehozni, ennyit még Alba is hozzátett a baloldalon. Szóval én a Pedro-Llorente párosra szavaznék. (vagy Fabregasra a csatár helyett)
Az a baj, hogy a döntőn már tényleg szükség lesz a 2vkp-ra, bár akkor meg nem tudom, hogy a fenébe fognak gólt lőni a spanyolok. De sztem ha a támadósorban megszületnek a fent leírt változtatások, talán még sikerül helyzeteket is kialakítani és berúgni.
Lezárt