Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
kanty
Llegenda del Barça

2009.10.05. 10:39:32

Colos írta:Mintha a riporter a meccs elején azt mondta volna, hogy Messit megfenyegette egy csapattársa, hogy eltöri a lábát. Aztán nem fejezte be. Ti nem emlékeztek erre, vagy nem tudtok erről valamit?
Állitólag:
gy argentin ügyvéd, Marcelo Open szerint egy válogatottbeli csapattársa azzal fenyegette meg Lionel Messit, a Barcelona ászát, hogy eltöri a lábát. Az apró termetű zseni apja és egyben ügynöke azonban cáfolta a híreket.

Pletyka.....nem kell vele foglalkozni.

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.10.05. 10:22:15

Mintha a riporter a meccs elején azt mondta volna, hogy Messit megfenyegette egy csapattársa, hogy eltöri a lábát. Aztán nem fejezte be. Ti nem emlékeztek erre, vagy nem tudtok erről valamit?
bzozo
Jugador d'estrella

2009.10.04. 15:12:24

gyenge meccs három ponttal!!ennyi :) ez a legtobb mi kihozhato egy ilyen teljesitménnyel a meccsbol!! Pep remélem összerakja fejben a srácokat mert ez elég ilyesztően alacsony szint volt a BARCA játékához képest!!
Bízom a jo folytatásban!!
:D
VISCA EL BARCA
culinho
Capitá del Barça

2009.10.04. 12:01:20

Az idény talán leggyengébb meccsét produkáltuk, Guardiola szavai jutnak eszembe, miszerint a válogatott összevonások előtti és utáni találkozók a legnehezebbek. Hiába volt egyszerre a pályán Messi, Ini, Xavi, a játékunk lassú volt és ötlettelen. Látszott a fáradság a fiúkon és hát mikor lesz pihenő? Lassan már minden meccs előtt elrebegek egy imát, hogy le ne sérüljön valamelyik alapjátékosunk. Nagy volt a veszély tegnap, hogy bekapunk egy gólt, de a cserékkel kicsit szilárdult a játékunk és végül ezt is behúztuk. A lényeg, hogy ez is megvan és újra a Madridon a nyomás.
sjd
Llegenda del Barça

2009.10.04. 11:48:14

Barcaádám írta: Maxwell kezd magához térni de még több "tökösséget" várok megindulásokat cseleket lövéseket tőle, mint az interben.
Ebben igazad van, de sztem Guardiola utasítására nem vállalt be többet, nehogy Crusat meg tudjon indulni
Messitől meg szerintem nagyon rossz megoldás, h bemegy középre. Eleve Ibrának kell szenvednie a szélen, ha meg mégis sikerül beadnia, akkor 3 170 centis ember tud érkezni rá. Sztem Alves is azért rontotta el minden passzát, mert a felezővonalról is középre kellett játszania és nem tudta felpasszolni Messinek
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.10.04. 11:38:47

rég nem láttam ilyen unalmas Barca meccset, talán a Sahtar ellen játszott meccs volt még ilyet..
az utolsó pár percet konkrétan aludtam.

Iniesta-t rendesen nyüstölték nem volt lehetősége kibontakozni nagyon szorították mindig hátra..

Messi akart, volt is pár szép megmozdulása de a meccs végére elment a kedve...

a védősor egész jó volt Alvest kivéve passzív volt, Maxwell kezd magához térni de még több "tökösséget" várok megindulásokat cseleket lövéseket tőle, mint az interben. Ibra sem csinált semmi nem is kapott sok labdát.Pedro jó volt sokat futott és lőtt egy gyönyörű gólt.

kb ennyit tudok mondani erről a meccsről
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
mrlevy
Jugador del Barça

2009.10.04. 11:34:19

Számomra a legfurcsább az a srác volt aki semmi mással nem foglalkozott egész meccsen csak ráállt Xavi-ra ahogy átlépte a felezővonalat.
Én ilyet még nem is láttam.(foci meccsen.)
Elég nevetséges volt hogy sokszor szerezhetett volna labdát a gyerek vagy megakadályozhatott volna egy támadást de ő háttal a játéknak csak Xavira figyelt.Bár gondolom Xavi nem szorakozott ilyen jól a dolgon mint én mert gyakorlatilag nem nagyon hagyta játszani.
Persze nem lenne ez rossz taktika ha a többi játékosunk falábú lenne.
kanty
Llegenda del Barça

2009.10.04. 11:30:45

http://www.youtube.com/watch?v=47fpbP2Ekuk

6 forduló összes Barca gólja.

A tegnapi mecsről:

Ahhoz képest, h mit átszott a csapat az eredmény tökéletesnek mondható.
Ahogy már irta valaki, elvagyunk kényeztetve a sok gála játékkal.
Ilyenkor derül ki, h mennyire nehéz ilyen magas szintem játszani.

Az ilyen mecsek a legtanulságosabbak. Rá kell jönni, h mik voltak hibák és azokat nem szabad majd ujra elkövetni.

A tegnapi csapatból Maxwellt és Puyolt emelném ki. Mindketten klasszis szintem játszották végig a 90 percet.

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
mess2009
Director del Fútbol

2009.10.04. 11:29:49

Fernando írta:Akkor egy kis értékelés:

Nem volt egyszerű a tegnapi meccs. Több okból sem. Várható volt, hogy a fiúk picit dekoncentráltak lesznek. Az Almería egy könnyen több góllal verhető csapat, ezt tudták a fiúk is, és ezt el is raktározták magukban, ezáltal kissé félvállról vették a meccset. Emellett a hétközi BL meccs is még a lábakban érződött. És, hogy semmibe azért ne vegyem az Almeríát azért az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy egész jó napot fogtak ki. Remekül védekeztek és volt egy-egy veszélyes kontrája is a kiscsapatnak, amit ha kihasználnak szavunk nem lehet.

A játékosokról túl bőven nem írnék, hiszen senki se nyújtott kiemelkedőt, maximum magához képest. Az egyik ilyen játékos Maxwell. Remekül mozgott, segítette a támadásokat, és fontos pillanatokban szerelt. Jól játszott. Szerintem a csapat legmegbízhatóbb tagja volt Puyollal egyetemben. A másik akit kiemelnék az Pedro. Sokkal jobban nem játszott, mint ezidáig, de valahogy mégis, harciasabb volt, magabiztosabb. Ez inkább a gólja után volt rá jellemző, az első fél órában bátortalan volt. A második félidőben már ő sem igazán találta a helyét a pályán.

Ezzel szemben egy két játékos igen negatív hatást keltett bennem tegnap. Az egyik ilyen Alves. Föl le futkározott, ez eddig rendben van, küzdött-hajtott, ez is oké, de, hogy a sokak által a világ legjobb jobbhátvédének tartott (köztük szerintem is) játékos egy normálisat ne tudjon beadni... A másik, akit nem véletlen hagytam a végére, az Messi. Én nem tudom mi lett vele, a gyönyörű megmozdulásai észrevehetők voltak, mint minden meccsen, ő is harcias volt, de ritka önző játékot produkált tegnap, rengeteg esetben nem passzolt, inkább egyedül vitte bele három emberbe. Már nem először csinálja ezt, és ez inkább erre az idényre jellemző. Szerintem érzi, hogy nagy esélye van az Aranylabdára, és mindent ő akar csinálni, nehogy Ronaldo lehajrázza őt (amire marha kevés az esély, és nem azért amit most mutat Ronaldo, hanem azért, amit Messi mutatott 2009 első felében).
szerintem Messi gondja tegnap nem C.Ronaldó volt hanem önmaga! egyszerűen nem jöttek be az első félidőben sem a cselei, sem a passzai és főleg nem a lövései! ez a főgond és ezt igazolhatja Pep kijelentése is ( ...ha boldog...) hát tegnap szemmel láthatóan nem volt az!
Iniesta bár még nincs csúcsformában, hosszú idő óta most játszott újra középpályán, Xavival és még kicsit nyikorog ez a gépezet így együtt.mindent összevetve mivel a meccs legfőbb hbája a góltalanság, mindenképpen a két csatárzseni számlájára kell írni - szerintem!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.10.04. 11:25:30

Hát sajnos ilyen meccsek is becsúsznak, és lesznek is még, ahol nyögve nyelősen megy a játék, nem szemkápráztató a futball. De a lényeg pont az, hogy az ilyen meccseket behúzza a csapat, mert így lehet bajnokságot nyerni, szvsz. Ma a Sevilla ellen bukik a Madrid, és máris kijön ennek a győzelemnek a fontossága.
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.04. 09:42:03

Nagyon jól fog jönni ez az egy hetes pihenő. Sok volt a hétközi forduló és persze a BL meccs.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.04. 09:14:10

Akkor egy kis értékelés:

Nem volt egyszerű a tegnapi meccs. Több okból sem. Várható volt, hogy a fiúk picit dekoncentráltak lesznek. Az Almería egy könnyen több góllal verhető csapat, ezt tudták a fiúk is, és ezt el is raktározták magukban, ezáltal kissé félvállról vették a meccset. Emellett a hétközi BL meccs is még a lábakban érződött. És, hogy semmibe azért ne vegyem az Almeríát azért az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy egész jó napot fogtak ki. Remekül védekeztek és volt egy-egy veszélyes kontrája is a kiscsapatnak, amit ha kihasználnak szavunk nem lehet.

A játékosokról túl bőven nem írnék, hiszen senki se nyújtott kiemelkedőt, maximum magához képest. Az egyik ilyen játékos Maxwell. Remekül mozgott, segítette a támadásokat, és fontos pillanatokban szerelt. Jól játszott. Szerintem a csapat legmegbízhatóbb tagja volt Puyollal egyetemben. A másik akit kiemelnék az Pedro. Sokkal jobban nem játszott, mint ezidáig, de valahogy mégis, harciasabb volt, magabiztosabb. Ez inkább a gólja után volt rá jellemző, az első fél órában bátortalan volt. A második félidőben már ő sem igazán találta a helyét a pályán.

Ezzel szemben egy két játékos igen negatív hatást keltett bennem tegnap. Az egyik ilyen Alves. Föl le futkározott, ez eddig rendben van, küzdött-hajtott, ez is oké, de, hogy a sokak által a világ legjobb jobbhátvédének tartott (köztük szerintem is) játékos egy normálisat ne tudjon beadni... A másik, akit nem véletlen hagytam a végére, az Messi. Én nem tudom mi lett vele, a gyönyörű megmozdulásai észrevehetők voltak, mint minden meccsen, ő is harcias volt, de ritka önző játékot produkált tegnap, rengeteg esetben nem passzolt, inkább egyedül vitte bele három emberbe. Már nem először csinálja ezt, és ez inkább erre az idényre jellemző. Szerintem érzi, hogy nagy esélye van az Aranylabdára, és mindent ő akar csinálni, nehogy Ronaldo lehajrázza őt (amire marha kevés az esély, és nem azért amit most mutat Ronaldo, hanem azért, amit Messi mutatott 2009 első felében).
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.04. 08:06:59

Kardi írta:Nekem ez a meccs tetszett a legkevésbé eddig idén...nagyon sok labdát eladtunk. Alves rengeteget passzolt pontatlanúl, és Messi is szerintem kicsit sokat szólózott már....akinek nagyon tetszett a játéka az Marquez, ugyanis a Pique által oly kedvelt (felrohanunk támadni) dolgot csinálta, és ez által emberfölényt hozott létre a mi javunkra! Ibra végre nem passzolt minden labdát egyből tovább hanem kicsit mozgott, cselezett, esetleg lőtt is (ezis tetszett). Puyolt dicsérném meg aki megint nagyon sok labdát begyűjött hátul amire szükség is volt. Ja és ne felejtsem el Pedro gyönyörű gólt lött, így tovább! Összességében úgy gondolom, hogy ma nem játszottunk jól de hoztuk a hozni valót és a 3pontot...
Megnézem még egyszer a meccset, szerintem Marquez nem játszott jól, látszott a kihagyás, (önbizalomhiány, rossz passzok), de érthető, játszani kell! :D
A legfontosabb a három pont szerintem is, lesznek még ilyen meccsek, ahol kicsit csikorog a gépezet, de ez természetes, főleg egy tíz emberrel is védekező egészségesen agresszív csapat ellen. :D
Léfe
Entrenador del Barça

2009.10.04. 07:38:30

A lényeg a 3 pont. Jó, nem lehet mindig sziporkázni sem, de nyreni sem.
Sokan voltak gyengék tegnap. Alves Ibra,Ini,Marqez,Busi de lehet sorolni. Ilyenkor küzdeni kell és ez megvolt.. Jól jöhet egy heti pihenő. Ennyi eladott labdát és ácsorgást régen láttam. Turé mintha háttérbe szorulna Busi mögé, de ez nem jó. Viszont Pedróban több élet van mit Bojánban.
Fecó
bali 15
Director del Fútbol

2009.10.03. 23:33:22

Tavaly is aggódtunk. Nyugalom gyerekek, nem lesz itten semmi gond. Ahogy valaki mondta itten nagyon helyesen: "túlságosan hozzászoktunk a jóhoz".
Egyenesbe lendül minden. De nemcsak nálunk hanem a Real-nál is, és éppen ezért nem engedhetünk meg magunknak hibát. Mert az az idei szezonban nagyon visszacsaphat.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.10.03. 23:20:18

Sergi nem tudja helyettesíteni Touret. Nagyon gyengen jatszott ma is.
Mondjuk az egész csapat gyenge volt.
Puyolt tudnám kiemelni talán egyedül.

Marqueznek ezektől a felfutásaitól, felívelésíitől majdnem rosszul lettem.

Pedro igaz,hogy nem sok 1-1et vállal be, de mindig csak ennyit tegyen hozzá a meccekhez. Henry előtt jár statisztikában...

Messi,Ibra szürkék voltak.

Iniestan látszódik még a meccshiány.

Az eredmény ennél még rosszabb is lesz, de hogy a játék képe nem, abban biztos vagyok.
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.10.03. 23:05:32

Az egész csapat összességében pontatlan volt. Ami elég feltűnő volt hogy Xavi és Iniesta is elég rossz napot fogott ki és ezáltal Ibrát sem tömték jó labdákkal. Messi túl sokat volt középen ez pedig Alves játékára is kihatott (nem éppen pozitívan.... :? )
A másik szélen pedig Maxvell sem játszott jól. Pedro gyönyörű gólt lőtt,ráadásul gyengébbik lábbal. Tökéletes kiegészítő ember lesz ebben a szezonban szvsz. Pep nyugodtan nyúlhat hozzá pihentetés céljából.
Az ilyen meccsekért is 3 pontot adnak csak úgy, mint a gálákért.

Puyol-nak grat a 450. meccséhez, a csapatnak pedig a győzelemhez! :D
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Xavinho
Capitá del Barça

2009.10.03. 22:32:33

Nekem semmi problémám nem volt a mai meccsel. A vezető gólig nyomtunk,utána kicsit - véleményem szerint nem teljesen tudatosan- visszavett a csapat,pontatlanabbak lettek.Ezt be lehet -kell - tudni annak,hogy ők is emberek,nem gépek, nem lehet a legmagasabb szinten lejátszani heti két meccset. Villogni majd 17-én kell a Valencia ellen,most ennyi is elég volt. Eddig 6/6 a bajnokságban, megingás nélkül! Csak így tovább!
Kardi
Capitá del Barça

2009.10.03. 22:27:06

Nekem ez a meccs tetszett a legkevésbé eddig idén...nagyon sok labdát eladtunk. Alves rengeteget passzolt pontatlanúl, és Messi is szerintem kicsit sokat szólózott már....akinek nagyon tetszett a játéka az Marquez, ugyanis a Pique által oly kedvelt (felrohanunk támadni) dolgot csinálta, és ez által emberfölényt hozott létre a mi javunkra! Ibra végre nem passzolt minden labdát egyből tovább hanem kicsit mozgott, cselezett, esetleg lőtt is (ezis tetszett). Puyolt dicsérném meg aki megint nagyon sok labdát begyűjött hátul amire szükség is volt. Ja és ne felejtsem el Pedro gyönyörű gólt lött, így tovább! Összességében úgy gondolom, hogy ma nem játszottunk jól de hoztuk a hozni valót és a 3pontot...
Kép
.:El Barça es Mes Que un Club!:.
barca1615
Jugador d'estrella

2009.10.03. 22:12:07

Sokszor a rossz megoldást választottuk! De kívülről könnyű okoskodni! Bal szél rengetegszer volt üresen meg Messi és Zlatanis középen voltak állandóan néha kiment Zlatan is! Annyira betömörült az Almeria, hogy na...

Távoli lövéseket meg párszor eltoltuk, de elég gyenge volt!

Valencia ellen viszont felfognak támadni a srácok az biztos
levproff
Director del Fútbol

2009.10.03. 22:10:03

Nem játszott ma jól a csapat,de a kötelezőt így is hoztuk!Ez szerintem simán csak egy rossz nap volt nem pedig egy hullámvölgy kezdete! :roll:
De a gólért megérte leülni a TV elé! :wink:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Gali
Capitá del Barça

2009.10.03. 22:08:18

A gyenge játék elsősorban annak tudható be, hogy a Xavi-Iniesta tengely ma nem működött. Ininek meccs hiánya van, sokszor eladta a labdát, Xavi pedig nem a tőle megszokott szinten futbalozott, azaz a kreativitás hiányzott a csapatból. A többiek sem játszottak jól, de ennek a két embernek a játéka meghatározó az összjáték szempontjából. A lényeg a 3 pont, a többit pedig gyorsan el kell felejteni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gali 2009.10.03. 22:27:33-kor.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
mess2009
Director del Fútbol

2009.10.03. 22:05:31

régen idegeskedtem ennyit!
ez van amikor, mindenki elsöprő győzelmet vár...hiába mondta Pep, hogy nehéz meccs lesz ősem erre számított az biztos.
most látható volt, hogy bizony Messi is emberből van, mivel az első f. időben nem sikerültek a lövései a másodikban egyszerűen kivonta magát a játékból. Ibra szintúgy rossz napot fogott ki, akkor meg kitől várjunk gólokat?! hát a kis Pedró megmentette a becsületünket!
végül is győztünk, persze nem kellene kétségbeesni, de én attól féálek ez a meddő játék kezd típus hibává válni?!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.03. 21:59:21

A vége elég szenvedős lett. ennek oka az, hogy igazán nem villogtak ma azok, akiknek kellene, valamint ehhez jött még egy pár elég ingatag teljesítmény. Madridos sikert arattunk.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.10.03. 21:55:33

Ezúttal nem volt gála, annyira szép játék se. de vannak ilyen meccsek is, és fontos ezeket is hozni. Mi hoztuk, 3 pont begyűjtve.

Kiemelkedőt senki sem nyújtott, ezúttal Ibra,Messi se villogott,bár az ellenfél elég sok mindent el is követett,h ne sikerüljön.

felejthető meccset játszottunk,de a kötelezőt hoztuk.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lezárt