2008.11.29. 18:15:35
Pep Guardiola csapatának ez lesz az idei első komoly próbája. Az Atletico Madrid előtt is ezt gondoltuk, de hamar látni lehetett, hogy az a csapat akkor még nem volt versenyképes velünk szemben.
Ma este viszont egy nagyon kemény rangadó vár ránk. A Ramón Sánchez Pizjuan-ba nem nyerni szoktunk menni. Óriási küzdelemre, éles meccsre számítok. Tetszik Pep nyilatkozata, egy Barca csak támadó-felfogásban játszhat, nekik kell esni, függetlenül attól, hogy hazai pályán vagyunk-e, vagy nem. Ez a jellemzőnk, ezt jelenti a Barca-név.
Másrészről viszont nagyon kell figyelni, mert Navas-Capel-Fabiano-Kanouté egytől egyig képzett, rendkívül gyors és robbanékony játékosok. Egyértelműen bedobnám a védelem tengelyében Cácerest, akinek a technikájára és sebességére szükségünk van ma. Gyors védőkkel kell felvenni a harcot a gyors játékosokkal szemben. Alves és Puyol menjen a szélre, de még Cácerest is el tudom képzelni a balszélen, ebben az esetben Rafa és Puyol lehetne a tengely, Piquét egyszerűen a sebessége miatt kéne ma padra tenni (mielőtt újabb vita alakul ki, ma pusztán ezért mondanám, hogy csere legyen).
A középpályán Xavi-Yaya-Keita szerintem egyértelmű választás, míg a támadósorban Henry-Eto'o-Messi tengelye várható, érthető módon. Iniesta sérülése óta egyedül a francia képes elfogadható teljesítményre a balszélen.
Érdekes lesz, hogy Keita és Alves miként megy vissza előző bázisára, remélem hasznos információkkal segítették ki Guardiolát a felkészülés alatt. Kicsit félek attól, hogy csak ma utaztunk el, de bízom benne, hogy ez nem hat ki a srácokra.
Szoros meccsen 2-0 / 2-1-es győzelmet várok, de egy döntetlen is benne van a pakliban. Vereség szerintem nem ezen a rangadón fog érni bennünket.
SOM I SEREM! CATALUNYA TRIOMFANT!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!