Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.11.14. 16:35:25

Na látom a vezetők is ugy gondolkoznak mint én: az El Classicoig várnak. Ez igy kerrekt szvzs, kivéve, ha esetleg addig olyan hátrányba kerülünk, h már a megnyert El Classico sem segitene...

A felmerült nevek közül és Capellot favorizálom esetleges Frenky utodnak.

Az meg, h melyik edző milyen focit nyomat a csapatával, azt meg haggyuk...a Barcával senki nem játxana védekező focit, mint ahogy pl. a brazilokkal sem, de az olaszoktol se várjuk soha a szép támadojátékot, bárki mehet oda...
haze71
Entrenador del Barça

2007.11.14. 16:30:11

merx írta: nem az idegenbeli meccseinkről volt szó, hanem az összesről...
amit most leírtál azok alapján vissza fogok keresni, mert nem vagyok olyan zseni hogy fejből minden eddig meccsünkre és azok idejére emlékezzek.
:roll: :lol:
Akkor az elmúlt 50 meccsből sorolj fel 10-et. (Az még mindíg csak 20%) Az meg régen rossz, ha utána kell nézni.

Gnorbinak (Norbinak) meg azt üzenem, hogy az általa felsoroltak miatt nem zavarták el nyáron. De a végtelenségig ez nem mehet. Teljesen jogos, hogy az Ő(?) munkájának köszönhettük a látványos Barca meccseket és a sok Barca szimpatizánst, ami viszonylag egyenesbe tette a Klub helyzetét. Azonban ez már csak múltidő. Azt se felejtsétek, hogy az "új" stadiont is meg kell majd tölteni, várhatóan a drágább belépőt megvásároló szurkolókkal. A Barca igényes közönsége mindíg a látványos játékra volt kíváncsi. Nem lesz mindegy, hogy milyen játékot produkálnak. (Bár ez még egy kicsit odébb van)
Mihu
Director del Fútbol

2007.11.14. 16:27:05

barcelinho_5 írta:
don gamper írta:Mourinho cselzije lehet hogy nem volt látványos,de nem is rendelkezett szerintem olyan kvalitású játékoskkal mint akik nálunk terelgetik a labdát. és ezzel a garniturával lehet hogy ő is tudna szép focit játszatni.Na meg persze itt nem ülne a nyakán az oroszmaffia és talán ő gatyába tudná rázni Ronaldinhot is.
viszont akkor búcsút mondhatunk Eto'o-nak aki nem hajlandó Mourinho-val dolgozni
Ez sajnos biztosra vehető. Én inkább akkor Eto'o mellett voksolnék. Fiatal, jó kvalitású és felépítésű játékos. Én továbbra is azt mondom hogy (mint ahogy szerintem a vezetőségnél is) december 23.-áig van nálam ultimátuma.Ha addig a Valencia és Espanyol ellen nem mutat javulást a csapat akkor a világ szégyene lenne ha nem küldenék el. :roll: :roll: És az a baj hogy senkinek sem jut eszébe Vicente del Bosque neve :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mihu 2007.11.14. 16:30:30-kor.
Kép
barcelinho_5
Jugador d'estrella

2007.11.14. 16:21:21

don gamper írta:Mourinho cselzije lehet hogy nem volt látványos,de nem is rendelkezett szerintem olyan kvalitású játékoskkal mint akik nálunk terelgetik a labdát. és ezzel a garniturával lehet hogy ő is tudna szép focit játszatni.Na meg persze itt nem ülne a nyakán az oroszmaffia és talán ő gatyába tudná rázni Ronaldinhot is.
viszont akkor búcsút mondhatunk Eto'o-nak aki nem hajlandó Mourinho-val dolgozni
merx
Capitá del Barça

2007.11.14. 16:10:04

Zozzy 5 írta:
merx írta:...majd ha vmelyik vezetőségi tagtól látok illetve olvasok, erre utalú nyilatkozatot, majd akkor ismét hozzászólok ehhez a témához addig nem látom értelmét, azon kívül persze, hogy leírjam, én mit szeretnék, de azt meg már tudjátok.
Azt várhatod. Ha már szerveznék is a dolgokat, nyilvánosan ilyet akkor sem fognak kijelenteni.
bocs kijavítom magam: majd ha már nem lesz rijkaard a kispadon és nyíltan keresnek vkit a megüresedett helyre majd akkor visszatérek ide :)
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.11.14. 16:02:37

merx írta:...majd ha vmelyik vezetőségi tagtól látok illetve olvasok, erre utalú nyilatkozatot, majd akkor ismét hozzászólok ehhez a témához addig nem látom értelmét, azon kívül persze, hogy leírjam, én mit szeretnék, de azt meg már tudjátok.
Azt várhatod. Ha már szerveznék is a dolgokat, nyilvánosan ilyet akkor sem fognak kijelenteni.
merx
Capitá del Barça

2007.11.14. 16:01:22

barca99 írta:
merx írta:"ezek a nevek nyilvánvalóan csak kitalációk" tessék, és itt még így is ilyen "komoly" vita folyik holott szó sincs még a mourinho-val vagy bárki mással való kapcsolatba lépésről... :!:
És? Az El Mundo-s szavazás szerint a "kintiek" is elküldenék. Most nagyon közel van ahhoz Rijkaard, hogy Laporta elküldje. Miért ne lehetne beszélni róla? Nem a 05/06-os szezon után beszélünk róla. Most van vmi, ami miatt ez szóba került..
a kintiek is elküldenék... mondjuk, hogy a szorkolók is elküldenék, legalább is a nagy része, vagy inkább azok akik szavaztak, a lényeg, hogy nem mi és nem is ők döntenek, semmiféle beleszólásunk nincs, majd ha vmelyik vezetőségi tagtól látok illetve olvasok, erre utalú nyilatkozatot, majd akkor ismét hozzászólok ehhez a témához addig nem látom értelmét, azon kívül persze, hogy leírjam, én mit szeretnék, de azt meg már tudjátok.
Kép
don gamper
Capitá del Barça

2007.11.14. 15:48:40

Mourinho cselzije lehet hogy nem volt látványos,de nem is rendelkezett szerintem olyan kvalitású játékoskkal mint akik nálunk terelgetik a labdát. és ezzel a garniturával lehet hogy ő is tudna szép focit játszatni.Na meg persze itt nem ülne a nyakán az oroszmaffia és talán ő gatyába tudná rázni Ronaldinhot is.
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 15:30:15

merx írta:"ezek a nevek nyilvánvalóan csak kitalációk" tessék, és itt még így is ilyen "komoly" vita folyik holott szó sincs még a mourinho-val vagy bárki mással való kapcsolatba lépésről... :!:
És? Az El Mundo-s szavazás szerint a "kintiek" is elküldenék. Most nagyon közel van ahhoz Rijkaard, hogy Laporta elküldje. Miért ne lehetne beszélni róla? Nem a 05/06-os szezon után beszélünk róla. Most van vmi, ami miatt ez szóba került..
Én nem pártolom murinhot ( vagy hogy kell írni ) inkább Wenger vagy akár Laudrup.
Ez csak azért megmosolyogtató, mert Wengernek és Laudrupnak hosszú szerződése van jelenlegi csapatával. Én sem azért verem itt magam Murinho mellett, mert annyira szeretem, hanem azért, mert jelenleg szvsz ő a legjobb, aki megszerezhető.
merx
Capitá del Barça

2007.11.14. 15:06:24

"ezek a nevek nyilvánvalóan csak kitalációk" tessék, és itt még így is ilyen "komoly" vita folyik holott szó sincs még a mourinho-val vagy bárki mással való kapcsolatba lépésről... :!:
Kép
robag
Jugador d'estrella

2007.11.14. 14:22:09

Én nem pártolom murinhot ( vagy hogy kell írni ) inkább Wenger vagy akár Laudrup. Előbbihez nem kell sok komment, utóbbi meg a barcás kötödés miatt és játékinteligenciája folytán...
José cirkuszi mutatványosnak képzeli magát állandóan, és a beszólógatásai is elég visszataszítóak. Bár eredményeségét vitatni nem lehet...
".. Te csak játszod az istent, de nem lehetsz az, mert isten mindenkit szeret, nem igaz?!.."
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.11.14. 14:19:10

Tudjátok kell a szép foci de szerintem első az eredmény!
Igen nem nyert mindig Mourinho csapata idegenben de mondjuk 10 meccsből nem 1-et nyert 3 döntetlen 6 vereség!!!(ez most csak példa)
Ugyhogy Rijkaard menjen JÖJJÖN MOURINHO
ez lehet nem tetszik mindenkinek de a fórum arra való hogy leirjuk a véleményünk!
Mr. Master
Director del Fútbol

2007.11.14. 12:55:54

Én egy dolog okán tartom szükségesnek Rijkaard távozását: Kell egy kis véfrissítés a csapatnak. Ez a pillanat minden csapatnál eljön (oké, vannak egyes kivételek, mint például Angliában, ahol más a kultúra ilyen téren..). A csapatnak megújulás kell! Mind szerkezetlieg, mind felfogásban.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Atyec

2007.11.14. 12:52:41

merx írta:
Zozzy 5 írta:
barca99 írta: Eszemfszom megáll. Most őszintén. Ha szereted a csapatodat, miért kell egy eladható divatos reklámcuccnak lenni? Vagy miért érdekel, ha vki utálja? Mert engem sokkal jobban érdekel, hogy újra élvezzem nézni a meccseket, idegenbeli meccsek előtt ne kellejen parázni, rangadókon mi legyünk az esélyesebbek, szépen játsszunk, és eredményesen. Ha ehhez az kell, hogy Murinho üljön a padon... hát ámen.
Így van.
mourinho meccsei élvezhetőek voltak? számomra nem
az ő csapata idegenben mindig nyert? nem
minden rangadót megnyertek mert az ő csapata volt az esélyesebb? nem
szép focit játszatott? nem
eredményes a csapata? :roll: :roll: háááááát ki, hogy ítéli meg, ha most azt mondom a cfc-vel nem volt az, akkor mindenki jönne a porto-val, ezután ebből csak az jönne ki, hogy a kiscsapattal tudott mit kezdeni de a nagycsapattal nem tudta elérni amit szeretett volna
Na Murinhonál még egy Toyota feliratot is jobban elviselnék a mezen.
Egyébként annál utalatosabb focit senki nem játszott, mint az ő Portója. És hogy utálja, ha más játsza azt a futbalt! De ez a legkevesebb. A holland korszak is keserves volt, de én biztos jegelem 30 éves szimpátiám, amig ő lesz itt a ripacs.
merx
Capitá del Barça

2007.11.14. 12:30:29

mitől volt tegnap olyan jó kedvem? mert jól megnevettettél, ne mondd már, hogy aki olyat ír, "ettől már nem lehet rosszabb" az komolyan is gondolja? könyörgöm :roll:
Kép
merx
Capitá del Barça

2007.11.14. 12:19:53

haze71 írta:
merx írta:
túlzásokba ne essünk már, ha már megtiszteljük egymást azzal, hogy megosztjuk véleményeinket, akkor a minimum ami elvárható az a komolyság egy ilyen témában... :roll: köszönöm
Ha téged szórakoztatnak az idegenbeli meccseink, akkor nagyon irigyellek. Mondj az elmúlt 20 idegenbeli meccseink közül 4-et (20%), amin szórakoztató, ötletes, hajtós, motívált játékot láttál. Várom a felsorolást. (Az elmút 20 hazai meccs közül sem tudnál 5-6 nál többet mondani, amit egy igényes focikedvelő elvár)
nem az idegenbeli meccseinkről volt szó, hanem az összesről...
amit most leírtál azok alapján vissza fogok keresni, mert nem vagyok olyan zseni hogy fejből minden eddig meccsünkre és azok idejére emlékezzek.
de biztos mourinho-val minden meccsünk egy orgazmussal érne fel :roll: :lol:
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.11.14. 12:07:05

barca99 írta:Szerintem amikor 4-3-3-ban játszottak, Duffal, Cole-lal és Drogbával, akkor jó focit nyomtak. Aztán mintha elment volna Duff, és átálltak 4-4-2-re, akkor volt kissé iparos a játék. De erősítsen meg vki, aki jobban ismeri a Chelseat. :D
...és Robbennel, Crespóval és Lamparddal. Egyetértek. Betonbiztos védelem, és átlagban két rúgott gól meccsenként nagyjából megvolt... Jó kis csapat volt az a Chelsea!
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 12:01:32

Szerintem amikor 4-3-3-ban játszottak, Duffal, Cole-lal és Drogbával, akkor jó focit nyomtak. Aztán mintha elment volna Duff, és átálltak 4-4-2-re, akkor volt kissé iparos a játék. De erősítsen meg vki, aki jobban ismeri a Chelseat. :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.14. 11:58:10

barca99 írta:
Miki, veled azért nem értek egyet, mert azt mondod azt igazolhatott akit akart. Igen, pl.: Essien és Drogba. És van akit muszájból kellett: Seva és Ballack. Remélem érted mire célzok.
Én értem,de te nem érted :lol:

Ez csak az utcsó évére igaz...addig azt kapott meg tulképp akit akart,és azt ugye nem lehet elmondani,h két éven át élvezetes focit játszott a Chelsea,mert nagyon nem azt..pedig a keretet ő szabályozta,ő alakította ki...ha akar,akkor szebb focira alkalmas keretet is összeszedhetett volna,vagy nem :?:
Még1x..nem a 3.évéről beszélek a Chelseanel,amikor rátukmálták Sevat,és Ballackot....
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 11:55:36

ozsimiki írta:DE!!! Akik szidják mint a bokrot,azok olvassák el amit gnorbi írt,tanúlságos,és Frank annyit MINIMUM MEGÉRDEMEL,h ne ocsmány jelzőkkel illessétek(akinek nem inge...)hanem normálisan írjátok le a leváltásához fűzött gondolataitokat....
Na igen. Sokáig Franky mellett voltam, még egy és még egy esély, de elfogyott a türelmem, én elküldeném. Viszont olyan jelzők, amik itt elő fordulnak néha... nem kell szereteni, de annyit tett a csapatért, hogy megérdemli, hogy normális hangnem írjunk róla.
barca99
Llegenda del Barça

2007.11.14. 11:53:02

merx írta: ettől nem lehet rosszabb? :lol: :lol: :lol: :lol:
alig van nézhető meccsünk? :lol: :lol: :lol:

túlzásokba ne essünk már, ha már megtiszteljük egymást azzal, hogy megosztjuk véleményeinket, akkor a minimum ami elvárható az a komolyság egy ilyen témában... :roll: köszönöm
Nem tudom mire jó, ez a fene nagy jókedv, mint láthatod a kommentekból, nem csak én látom így. Tehát reagálhatsz mondjuk haze71 hsz-ére mert én is bszott kíváncsi vagyok, hogy te tényleg úgy ülsz le a TV elé, hogy végre egy jó Barca meccs... mert ami évegik nagyon jó volt, látványos, szórakoztató, eredményes, az teljesen megváltozott. Az idegenbeli meccseket lassan nem merem nézni, mert olyat látok, ami egy ekkora csapathoz nem illik.

És itt nem azon van a lényeg, hogy kikapunk, mert ez tényleg mindig benne van a pakliban. Itt azon van a hagsúly, hogy idegenben az x-nek már örülnünk kell, ötlettelen a játékunk és 19(?) hónapja nem tudunk nyerni, ha mi kapjuk az első gólt...

De ha szerinted minden rendben, akkor hajrá.

PS: Nekem nagyon szimpatikus Rijkaard, Murinhot pedig egyáltalán nem kedvelem, de ha edzőváltás kell ahhoz, hogy visszaérjünk a csúcsra, akkor kibírom azt, hogy egy olyan ember üljön a padon, akit majdnemhogy utálok... a csapat mindenek előtt.

Miki, veled azért nem értek egyet, mert azt mondod azt igazolhatott akit akart. Igen, pl.: Essien és Drogba. És van akit muszájból kellett: Seva és Ballack. Remélem érted mire célzok.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.14. 11:51:30

Rengeteg ponttal nagyon egyetértek! Én sem akarom elüldözni,de HA a játék nem javúl akkor sajnos úgyis el kell mennie,ami érthető is...

DE!!! Akik szidják mint a bokrot,azok olvassák el amit gnorbi írt,tanúlságos,és Frank annyit MINIMUM MEGÉRDEMEL,h ne ocsmány jelzőkkel illessétek(akinek nem inge...)hanem normálisan írjátok le a leváltásához fűzött gondolataitokat....
Kép
gnorbert
Capitá del Barça

2007.11.14. 11:02:32

1994 óta kísérem figyelemmel a Barça meccseit.
Kutattam csöppet, hogy ne csak a véleményemet olvassátok, hanem egy kis infó is legyen ezidőtájról (így talán jobban megértitek miért mondom azt, amit mondok):

Johan Cruyff: 1988-1996
(BL győzelem 1992; 4 bajnoki arany: 1991, 1992, 1993, 1994; 2 Spanyol Kupa: 1988, 1990; 3 Spanyol Szuperkupa: 1991, 1992, 1994; UEFA Kupa 1989; Európai Szuperkupa: 1992)
Sir Bobby Robson: 1996-1997
Spanyol Szuperkupa: 1996; UEFA Kupa 1997; Európai Szuperkupa: 1997; Spanyol Kupa: 1997; ebben az idényben a bajnokságban sajnos csak a 2-ok lettünk 90:!: ponttal)
Louis van Gaal: 1997-2000
2 bajnoki arany 1998, 1999 + 1 bajnoki ezüst 2000 + két elveszített Spanyol Szuperkupa döntő 1998, 1999...
Llorenç Serra Ferrer: 2000-2001
bajnoki 4 helyezés 2001 (épphogy BL), slussz...
Carles Rexach: 2001-2002
bajnoki 4 helyezés 2001 (épphogy BL), slussz...

A 2002-2003-as szezon elég érdekesen alakult, ez meg is látszott a bajnoki 6-ik pozició "elnyerésével":
Carles Rexach-al kezdtük az idényt, majd visszaszavazták a 2000-es idény után elzavart Louis Van Gaalt, végül a szerb Radomir Antić is tiszteletét tette...

Frank Rijkaard: 2003-jelen
BL győztes 2006; 2 bajnoki arany 2005, 2006 (+ 2 ezüst 2004, 2007 = automatikus BL "tagság" = nagy lé); 2 Spanyol Szuperkupa: 2006, 2007; UEFA Szuperkupa döntős 2006; Klub VB döntős 2006

- Dream Team vége az athéni 0:4-el 1994-ben,
- Jött Sir Bobby Robson edzőbácsi (kedvelem az öreget), és vele Ronaldo érkezett az 1996-1997-es idényben, s el is húzott utána egyből (kár - bár helyette érkezett egy RIVALDO nevezetű brazil :!:)
- Figo is kb. ekkor csatlakozott, 5 évig mellettünk aztán később ellenünk (1995-2000 - ezért is kár),
- 1997 jött van Gaal = fél holland válogatott = FCB (s éppen vele két bajnoki arany) ehh... :(

Ezek tények.

A véleményem:
Amióta nézem a Barça meccseit nem láttam olyan jó csapatot, mint a Frankie keze alatt lévőt...

Úgy voltam pl. ezzel a van Gaal féle "holland Barçával" annó, hogy olykor csak rápillantottam az eredményekre kedden, szerdán hogy mi volt előző hétvégén... Ezt értitek?

Frankie barátunk felépített valamit (nem egyedül persze - Laportával, Txikivel, Sorianoval, Henkkel, Ronaldinhoval, Puyollal, Xavival stb...). Egy olyan FCB-t, amely korrekten játszik (kevés szabálytalanságot vét), könnyed, klasszis (sok lőtt/kevés kapott gól), élvezetes és látványos focit láthatunk, így megszerettette a világon sok-sok millió emberrel = rekordbevételeket hozva gazdaságilag az egyik (ha nem a) legdinamikusabban fejlődő futballklubot hozva létre.

Ám ma az van, hogy mindössze 4 ponttal le vagyunk maradva a bajnokságban, full atom csapatként állunk a BL csoportkörben, és el akarjuk zavarni nagy sikereink egyik kovácsát...

Nem kéne. Tudom hogy ótvar volt a csapat a Getafe ellen, nekem sem tetszett az amit láttam, de vereségek mindig is lesznek. Persze nem mindegy hogy milyen vereségek ezek... én akkor is azt mondom: Frank megérdemli a bizalmat azért amit eddig letett az asztalra. Ha ez idén ismét nem lesz elég semmire, akkor el lehet gondolkodni a váltáson, de azt gondolom hogy akkor ezt Ő maga fogja meglépni.
Ez egy korrekt gyerek, normálisan nyilatkozik és nagyon szereti a Barçát szerintem nem kéne elüldözni. Nem ezt érdemli. Több eredményt/örömöt kaptunk tőle - mi Barçások - mint az utóbbi 10 évben bármelyik másik edzőbától.

Goo on Frenkie :wink:
Visca el Barça, visca Catalunya! Més que un club!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.11.14. 10:55:35

Bodi írta:Nem érveléséként mondom Mourinho mellett,de a Chelsea-val azt a játékot kellett játsszania.Mourinhora lehet akármit mondani,sztem is egy bunkó,de a világ egyik legjobb edzője,és a Barca keretével simán képes lenne egy Barca-hoz méltó játékot produkálni.Taktikailag egy zseni,nem valószínű,hogy állandóan ugyanabban a szisztémában játszanánk vele sorozatos vereségek után is,ő képes változtatni,ellentétben Frankkel.
Írjátok,h az edző alkalmazkodik a kerethez...hm azért ez Jose esetében nem így van,hisz azokat igazolhatott akiket csak akart...ő csinált ilyen keretet,és ilyen stílust ott,tehát :roll: :roll: :roll:
Kép
dickricsi
Capitá del Barça

2007.11.14. 10:39:42

Sztem a "Special One"-nak azért tört bele a bicskája a Cselszkibe, mert az orosz fehérgalléros bűnöző elkezdett túlságosan is beleszólni a szakmai munkába, a saját gombfocicsapatát akarta látni játszani. (Seva és Balek leigazolása) Én nem látom azt, hogy a Barca strukturájában ennyire beleszólnának az edző szakmai ténykedésébe, dehát ott másképp van: aki fizet, az röcögtet.....
Szeretnék változást az edző személyében és szeretném, ha Műringyó jönne. Unom már ezt a néhány meccsen bizakodós, egy-két meccsen szenvedős, aztán lebaszódós hangulatot. Unom, hogy ha vki jobban felkészül ellenünk, az legatterol minket, mert a kialakított játékrendszeren nem tud változtatni Rijkaard.
Ennél jobb játékosaink nem nagyon lehetnek, de nem is kellenek. Felkészültebb edző viszont igen.
Lezárt