Arda Turan

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
TripleH
Entrenador del Barça

2016.02.29. 14:14:17

Gondolom meglehetősen furcsa neki megszokni, hogy itt nem neki kell az agynak lenni, de a képessége megvan hozzá, hogy pár évig hasznos tagja legyen a csapatnak, és ha tényleg összeszokik a társakkal, szerintem többet is fog vállalni. Én bízom benne, hogy kifog belőle jönni a harcos győzniakarás és belead mindent.
roby122
Entrenador del Barça

2016.02.29. 13:52:03

ktm írta:Plusz a szerepkore is teljesen mas, biztosan tudattak vele, hogy itt nem neki kell kitalalni, hogy akkor hogyan is kene helyzetet kialakitani, hanem csak adja le Messinek, ha 10m-en belul van.:)
Iniesta mikor beállt egyből a játék kreatív részével kezdett el foglalkozni, és bejátszotta magát a védelem mögé, és kezdte helyzetbe hozni a többieket.
Turannal ilyet nem nagyon láttam, inkább csak alibizett, még a futás is megterhelő volt neki.
Igaza van veb-nek, akkor erre a szerepkörre tényleg elég lett volna a B-ből felhozni valakit.
Ha nem változtat a hozzáállásán elég könnyen ki fogja majd szorítani a csapatból Roberto vagy Rafinha.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 13:26:39

ktm írta:biztosan tudattak vele, hogy itt nem neki kell kitalalni, hogy akkor hogyan is kene helyzetet kialakitani, hanem csak adja le Messinek, ha 10m-en belul van.:)
akkor minek fizettek egy ilyen szerepért 40 milliót? ezt samper is meg tudja csinálni ingyér'
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ktm
Capitá del Barça

2016.02.29. 13:11:23

Nem veletlenek az aggodalmat kifejezo hozzaszolasok. Hat igen, a sok low skill atlecticos kozul jobban kitunik, ha valaki tud banni a labdaval, mint mikor a Barcelonaban jatszik vele egyszintu/jobb jatekosokkal. Plusz a szerepkore is teljesen mas, biztosan tudattak vele, hogy itt nem neki kell kitalalni, hogy akkor hogyan is kene helyzetet kialakitani, hanem csak adja le Messinek, ha 10m-en belul van.:)
noname
Llegenda del Barça

2016.02.29. 12:19:17

Vannak gondok. A védekezésével nekem nem volt különösebb bajom, volt amikor kissé lassan zárt vissza, de ő alapvetően Iniesta pozíciójában játszott, ő kellett összekösse a védelmet a támadással kontráknál, így szerintem részben edzői utasítás is, hogy ne mindig jöjjön vissza. Kicsit azt a lámpalázat érzem rajta, mint Suarezen tavaly: egy-egy gyors támadásból remekül kiveszi a részét és minden meccsen ad ezekből 2-3 gólpassz értékű labdát. A meló is megvan, néha túl keményen szerel, de kell ilyen is a csapatba. Ami gond, hogy amikor lassabban folyik a támadás és nem reflexből/ösztönből cselekszik, ott előjön a lámpaláz. Xavi rosszabb napjait idézi: forgolódik, időt pocsékol, majd passzol a legközelebbi embernek. Szerintem is jó lesz, hiszen azért nem volt a tegnapi olyan rossz teljesítmény. Stabil volt a kp vele, a lehozatala után Iniesta kimondottan instabil és elveszett volt a nagy tempójú meccsben. Viszont ki kell nője a lámpalázát. Suareznek sikerült és, bár néha rosszul dönt, már nem csak gyors támadásoknál hasnzos, hanem tudatos építkezésben is.

Az egyetlen ember, aki aggodalomra ad okot, mint precedens, az Sanchez. Ő volt az, aki minden ziccertkihagyott, kivéve, ha annyira gyors volt a támadás, hogy nem maradt ideje gondolkodni. Ezt a lámpalázát Sanchez sose tudta itt levetkőzni, amikor nem volt stabil kezdő meg csak súlyosbodott a dolog. Mindemellett én is úgy érzem, hogy jó lesz Arda hosszú távon, hiszen nem kell mindenképp a kezdőbe rakni. Van 3 játékos, aki remekül elvan a kp posztokon, Ardának van ideje beleszokni teljesen a közegbe. Másoknál a gond az is volt, hogy a kezdőbe kellett alkossanak egyből: Sanchez, Ibra...
A Fifa egy szégyen
Tivornya
Capitá del Barça

2016.02.29. 06:51:38

A társak sem bíztak benne. Voltak olyan percek, amikor hol kapu elé ment, hol visszament a félpályáig, de a labdát az Istenért sem akarták leadni neki, inkább átpasszolgatták a túloldalra. S. Robertoval voltak utoljára ilyen jelenetek, míg át nem törte a gátat. Szerinem Turan most kezd el fejben átállni a Barca-játékra és a végjátéknál már hasznos lesz :)
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
roby122
Entrenador del Barça

2016.02.28. 23:47:27

Egyetértek az előttem szóló véleményekkel.
A bujkáláson, alibizésen, szokásos totyogásán kívul semmit nem csinált.
Tavaly Suarez 4 hónapot hagyott ki, uj ország stb. , viszont hajtott, mint a mérgezett egér, ami a törökön egyáltalán nem látszik.
Ezt én már nem fognám a beilleszkedés gondokra. Semmit nem látni abból amit az Atletico-ban képviselt, és ő szerintem ezzel az úgymond agresszív mentalitas nélkül egyáltalán nem lesz szint. Én így látom. Lehet, hogy neki szüksége lenne az edzőtől a hergelésre, amit Simeone képviselt.
westerngom
Entrenador del Barça

2016.02.28. 23:11:14

persze idő kell, meg új csapat (közeg), de nekem a hozzá állásával van a gond, gondolok itt a mai meccsen is csak hátra lötyögött a sevilla támadásakor és le is maradt Vitolo-ról, pedig simán zavarhatta/ támadhatta volna, ha igyekszik. :evil:

Az igyekezet, akarás minimális jelét (sem)látom csak az alibizés, amit anno Fabregas is lehozott és örvendett érte közutálatnak.
Nagyon vártam és örültem, hogy a csapathoz kerül a török, na majd felszántja a pályát, cipőt dobál, csíp/rúg/ harap (na jó azt csak Lajos :mrgreen:), de erre az indiszponált, gyenge teljesítményre nem számítottam. Hangsúlyozom a hozzá állásával van bajom!

Remélem, hogy valaki L.E.ülvele és elbeszélget, hogy illene azért legalább az elején megszakadni, mert ez hosszú távon kevés lesz.

OFF: banyek Messi hányszor vissza futott védekezni, szerelt és hozta ki a labdát....., na szóval, ha neki belefér talán a töröktől is elvárható lenne.
Messias2
Director del Fútbol

2016.02.28. 23:03:02

Nekem is csalódás eddig a srác, pedig én nagyon bíztam benne, és nem is volt rossz az első 2 meccse, de amit azóta nyújt, az valami siralmas. Folyamatosan kocog a pályán, még akkor is, ha hátra kell menni védekezni, ami engem marhára idegesít. Össze lehet hasonlítani mondjuk Robival, ő sokkal agilisabb, lelkesebb, ráadásul ő az oldalpasszok helyett előrefelé is játszik, nem úgy , mint a török.
Az első pár meccse után még bíztam abban, hogy kiszoríthatja Rakitict, és egy kreatívabb b2b kp-nk, de ezzel a játékkal semmi esélye felvenni a versenyt Rakétával,
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.02.28. 22:40:57

Természetesen még nem írom le, de nekem eddig hatalmas csalódás. Nem egy nyeretlen 2 éves, ismeri a La Ligát, kreatív, harcos. Na most a harcosságán kívül (inkább felesleges szabálytalanságok) eddig sokat nem mutatott. Sem futómennyiségben, sem sebességben nem megfelelő. Fejben és kondiban sincs ott a toppon. A teljesítményére az "alibizés" szó is hízelgő lenne. Tudom, meccs hiány, új csapat, stb., de ha egy Vidal sokkal jobban fel tudja venni a ritmust, az baj.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.02.21. 15:40:01

Ez a tegnapi poszt valahogy nem is fekszik neki, nem nagyon értettem mi volt a funkciója.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.20. 18:00:54

én direkt néztem, ami feltünő volt, hogy nem is nagyon keresték labdával. ha meg igen, ua. ment mint szerdán. megkapta, majd jött egy 2 méteres passz.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.20. 17:41:13

Nagyon pontatlannak éreztem, s szerintem a gólban ő is vastagon benne volt. Albanak muszáj volt befelé helyezkednie, hogy támadó belső oldalára kerüljön, de addigra pont beragadt. Viszont Arda hagyta ott Vierirat üresen a 16-osnál. Egyelőre érzem rajta a kihagyást, idegen testként mozog. Suarez is így kezdte, ez mentsvár lehet. :D
Kép
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2016.02.20. 17:25:41

tényleg elég szürke volt ma is. első meccse nagyon felszabadult és látványos volt, de azóta semmi.
Capon
Llegenda del Barça

2016.02.19. 20:49:08

Sok elvárást nem támasztottam vele szembe, már csak a kihagyás miatt sem, de eddig tényleg nem mutatott túl sokat.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.19. 20:48:38

senkialfonz40 írta:Ugye vicceltek? Robihoz, amikor még "oldal" volt, ne hasonlítsuk már Turant!!! [-X
én nem viccelek. az elmúlt meccsen egy az egyben az volt. nézd meg ha nem hiszed. megkapta (többnyire nem is nagyon keresték labdával), aztán tolt egy 2 méteres passzt. és ennyi.
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2016.02.19. 20:19:20

Ugye vicceltek? Robihoz, amikor még "oldal" volt, ne hasonlítsuk már Turant!!! [-X
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.19. 20:10:45

visca el barca írta: ha megnézed, totál olyan mint sergirobi a kezdetekkor. sokat szerel, jól védekezik, de ha megkapja a labdát, rögtön passzolja le a mellette állónak. nulla kockázattal játszik
Igen-igen, csak ott arra fogtuk, hogy nagy váltás a B-ből a nagycsapathoz való kerülés, meg fiatal még, itt meg egy elvileg karrierje legjobb éveiben járó, tapasztalt, sok rangadót megélt játékosról beszélünk. A legnagyobb mentsége a kihagyás, illetve az Atletihez képest is egy lépcsőfokkal feljebb került, és egy triplázó csapatnál feljebb nem is kerülhetne. Szurkolok neki, de, hogy Makarenko-t idézzem, "Követelek tőled, mert tisztellek."
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.02.19. 19:39:22

visca el barca írta:ha megnézed, totál olyan mint sergirobi a kezdetekkor. sokat szerel, jól védekezik, de ha megkapja a labdát, rögtön passzolja le a mellette állónak. nulla kockázattal játszik
Én is ezen csodálkozok, előre játékban én ennél azért többre számítottam. Passzok terén nem, ott az első meccseken levő gólpasszai meg is leptek, de a védelmeknek azt hittem bátrabban neki fog menni. Ehhez képest nem is rémlik ilyen tőle..

Mondjuk ahogy most nézem, statisztikák szerint az Atelticoban is ennyit cselezett csak, mint nálunk. Valamiért nem ez volt bennem, na mindegy, remélem azért felbátorodik szép lassan.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.19. 19:18:12

nzxtpo írta:Egyébként vele mi van? Csak nekem nem tetszik az utóbbi pár meccsen nyújtott játéka? Annyira biztatóan kezdett, hogy az előzetes várakozásaimnál még magasabbra tettem vele szembe az elvárásaimat, valahogy többet várok tőle.
ha megnézed, totál olyan mint sergirobi a kezdetekkor. sokat szerel, jól védekezik, de ha megkapja a labdát, rögtön passzolja le a mellette állónak. nulla kockázattal játszik
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.02.19. 18:55:13

nzxtpo írta:Egyébként vele mi van? Csak nekem nem tetszik az utóbbi pár meccsen nyújtott játéka? Annyira biztatóan kezdett, hogy az előzetes várakozásaimnál még magasabbra tettem vele szembe az elvárásaimat, valahogy többet várok tőle.
Én őszintén mondom, hogy elejétől fogva hiányérzetem van vele kapcsolatosa. Vidal sokkal jobban illik a csapathoz jelenleg, mint a török. Remélem ez a hosszú kihagyásnak tudható be.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.02.19. 18:42:11

Egyébként vele mi van? Csak nekem nem tetszik az utóbbi pár meccsen nyújtott játéka? Annyira biztatóan kezdett, hogy az előzetes várakozásaimnál még magasabbra tettem vele szembe az elvárásaimat, valahogy többet várok tőle.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.17. 13:17:47

nézegettem az uefa hivatalos honlapját a fantasy miatt, h kik a sérültek és az eltiltottak és megdöbbenve láttam h a török mellett a "suspended" felirat van feltüntetve. aztán gyorsan beugrott h tavaly az uccsó bl meccsen, a habfehér balett ellen kiállították. nagy kár, szükség lett volna rá az ágyúsok ellen....
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.02.09. 19:35:04

Na akkor csak van valami korlátozás, köszönöm geridoss. És akkor mehetne. :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.09. 19:18:17

nincs olyan klub a világon aki 385.000 euros heti fizetést adna egy "nem sztárért" (messi meg cr sem kap ennyit)
Kép
Lezárt