Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Mikaos
Director del Fútbol

2009.09.10. 14:03:27

Három csapat van a spanyol bajnokságban, amit nem kedvelek és nem is tisztelek. Az egyik a Getafe :D (+ Espanyol, Osasuna).
Ezek az általam nem-kedvelt csapatok valahogy csak ellenünk tudnak jól játszani, majd simán kikapnak egy 3.osztályú csapattól mondjuk a Copa Del Rey-ben.
Most is nehéz meccsre számítok. Bár örülnék, ha bezúznánk nekik egy 6gombócos fagyit.

Iniesta és Márquez mellett nagyon kíváncsi leszek Csigrinszkijre, hogy játszani fog-e, vagy egyáltalán jelölve lesz-e a meccsre. Egy 3-0-ás vezetést jó lenne elérni a félidőben, hogy játszhasson utána az ukrán :)
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.09. 16:38:25

LM10 írta:Iniesta és Márquez is játékra készek már a Getafe ellen :wink: ...az Inter ellen pedig Ini játékára számítok. Militon és Bojanon kívül mindenki egészséges már, a Getafe ellen így állnék fel:

--------------------V.V.----------------------

Puyol-------Piqué------Márquez/Csigri-----Abidal---

--------------------Touré----------------------------

---------------Xavi---------Keita/Iniesta------------

Pedro----------------Ibra---------------Henry------

Alves és Messi a válogatott meccsek miatt nem játszanak, de így legalább pihennek az Inter ellen...bizakodó vagyok :D :wink:
Ma lesz egy meccs, nekik is, és szombatra hazaérnek. Szerintem Messi kezdő lesz. Tavaly Leo góljával nyert a csapat.

Az Inter elleni mérközés nagyon nehéz lesz, mert nagyon jó védőik vannak. Leonak is el kell kezdenie a góllövést.
LM10
Director del Fútbol

2009.09.09. 15:53:46

Iniesta és Márquez is játékra készek már a Getafe ellen :wink: ...az Inter ellen pedig Ini játékára számítok. Militon és Bojanon kívül mindenki egészséges már, a Getafe ellen így állnék fel:

--------------------V.V.----------------------

Puyol-------Piqué------Márquez/Csigri-----Abidal---

--------------------Touré----------------------------

---------------Xavi---------Keita/Iniesta------------

Pedro----------------Ibra---------------Henry------

Alves és Messi a válogatott meccsek miatt nem játszanak, de így legalább pihennek az Inter ellen...bizakodó vagyok :D :wink:
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.09.08. 20:11:12

Azt tudom hogy Márquez már 100% nagyjából hiszen már a Gijón ellen is játszhatott volna csak Guardiola nem akarta.Andrés is játékra kész már nem?elvileg csak, mert már eddz.

én a következő Getafe elleni meccsen kicsit pihentetnék tekintettel a következő San Siró-beli meccsünkre az Internazionale ellen ami nagyon nehéz meccsnek ígérkezik.

Valdés-alap hogy játszik.
Alves-hát nem tudom, brazil válogatottban játszott nagyon messze inkább Puyolt játszatnám, max cserének.
Csigrinszkij,Márquez-őket raknám be a védelembe, nagyon kíváncsi vagyok az unránra hogy hogy játszik, meg hát szokja a légkört, Márquez meg sérült volt sokáig ő is hadd játsszon.
Ha teljesen felépült Maxwell akkor őt játszanám de Abidal esélyesebb szvsz.

Vkp poszt..nem tudom, messze, a válogatottban játszott Yaya ki tudja milyen erőben van de hát ő a szikla :)viszont lehet hogy Busquets játszik.

Xavi szinte biztos, nem hiszem hogy Jonathan játszik bár megnézném.
Iniesta remélem pályára lép legalább cserének, amúgy meg Keita kezdő.
Támadó sor érdekes mert Messi messze Argentínában játszott akárcsak Alves ő is későn érkezik sajna de szerintem játszania kell mert Bojan sérült, Henrynak is vannak gondjai és akkor Messi nem lehet a baloldalon Pedro meg jobbon mert Messi sosem játszott a baloldalon aztán inkább Pedro-t tenném ki mint őt.

Ibrahimovic tuti játszik szerintem, egyre jobb formában van.
leírom az én kezdőm nem biztos hogy így lesz de majd meglátjuk.

A kezdő 11 tehát (szeretném :D)

Valdés

Puyol(Alves csere) Csiga Rafa Maxwell/Abidal

Busquets/Touré

Xavi Keita(cserének Iniesta)

Messi Pedro

Ibrahimovic

Szerk: Bocs Mindenki nem úgy írtam le a kezdőt ahogy a hsz kimutatja itt az írásban teljesen más elküldve nem tudom miért ilyen...
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.05. 10:05:59

Gali írta:Végleges a Getafe elleni meccs időpontja: 2009.09.12. szombat 18 óra.
Játékvezető: Iturralde Gonzalez.
Pozitívum: 4 nap marad az Inter elleni BL mérközés felkészülésére.
Negatívum: Messi és Alves játéka kérdéses, mivel az argentín és a brazíl válogatott mérközése miatt, csak pénteken érkeznek vissza Barcelonába. Remélem - ha nem is kezdőként - Pep számít a játékukra.
Az nagy baj, ha esetleg nem tudnak majd játszani. Azért remélem, kezdőként lesznek. Tavaly Leo győzte le a Getafét. Örülnék, ha Messinek meglenne az első gólja.
Gali
Capitá del Barça

2009.09.04. 21:41:17

Végleges a Getafe elleni meccs időpontja: 2009.09.12. szombat 18 óra.
Játékvezető: Iturralde Gonzalez.
Pozitívum: 4 nap marad az Inter elleni BL mérközés felkészülésére.
Negatívum: Messi és Alves játéka kérdéses, mivel az argentín és a brazíl válogatott mérközése miatt, csak pénteken érkeznek vissza Barcelonába. Remélem - ha nem is kezdőként - Pep számít a játékukra.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.09.04. 10:44:05

krokodil22 írta:
kanty írta:
krokodil22 írta:Nekem a Gijon elleni meccsben az tetszett, hogy végre rögzített szituációból, pontrúgásból lettek gólok, és nem támadásból. Pep újított a játékon.

A Getafe elleni meccs időpontja változni fog? Valahol azt olvastam, hogy kérdéses az időpontja.
A Getafe elleni mecs időpontja még nem végleges :wink:
Köszönöm. Mi a baj az időponttal?
Nen tudom 100%-ig, de valószínűleg a bl szereplésünk miatt. És gondolom a tv csatornákkal megy a tenisz, hogy mikorra tegyék át.
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.04. 10:35:44

kanty írta:
krokodil22 írta:Nekem a Gijon elleni meccsben az tetszett, hogy végre rögzített szituációból, pontrúgásból lettek gólok, és nem támadásból. Pep újított a játékon.

A Getafe elleni meccs időpontja változni fog? Valahol azt olvastam, hogy kérdéses az időpontja.
Köszönöm. Mi a baj az időponttal?
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.04. 09:58:55

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.04. 09:56:33

Nekem a Gijon elleni meccsben az tetszett, hogy végre rögzített szituációból, pontrúgásból lettek gólok, és nem támadásból. Pep újított a játékon.

MessiFan
Llegenda del Barça

2009.09.02. 22:03:12

Gratulálok a csapatnak szép győzelmet arattak (jé, rímmelt :D). Sajnálom hogy Bojan lesérült de lesz helyette másik. ha mégse max más felálllásban játszunk majd. Ibra hamarosan be fog illeszkedni és úgy fogja rúgdosni a gólokat mint az Interben!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.09.02. 21:57:51

Én kifejezetten örültem ennek az eredménynek. A nagy zsugások nélkül itt főleg Messit, Iniestát, Henryt értem és Touré sem elhanyagolható, hoztuk a meccset, egy közép-kis csapat ellen. Jó lesz ez, kisebb csapatok ellen, hazai pályán lehet ezt nyomni, amíg a többiek fújnak. ;)

CSAK A BARCA!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Szabella
Jugador del Barça

2009.09.02. 15:48:44

Sziasztok,

többen tudjátok itt élek kint Barcelona mellett....jöttök is szépen szinte minden Barca meccsre. Nagyon komoly dolog történt ma velem:szereztem 5 jegyet a Barca-Real Madridra!! Ebből 4 eladó lesz. A jegy már fizikálisan is nálam van!!!
Ha jöttök minden meccsre erre is lesz gondolom jelentkező hogy ne egyedül menjek...
Részletek:0034972875773-on vagy a szabella67@gmail.com
Van már jegy a nov 24.-ei Barca-Inter Bl-re is.
Az se csúnya program aki mindkettőn marad nálam!!!

Üdv:Szabella Sanyi
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
Xavinho
Capitá del Barça

2009.09.01. 18:09:00

Egy pár észrevétel a tegnapi meccsről:
VV- magabiztos volt az egész meccsen,követte a játékot,ami kevsé dolga akadt hibátlanul megoldotta
védelem-Alvesnek a szabadokat gyakorolnia kell,mert gyengén végzi el őket,a beadásokon is van még mit javítani, a védőmunkája tegnap pocsék volt, Pique és Puyol tegnap magabiztosan,jól játszottak,mint ahogy Maxwell is.Abidal nem játszott sokat,de nem keltett rossz benyomást,egész jó volt a támadómunkája is. Fontás-on nem érezni a magabiztosságot,látszik,h rutintalan.Ha megkapja a maga 5-10 perceit,jövőre jó lehet,de idén még kevés lesz,ha kezdőbe teszi Pep.
kp-Busquest nem volt látványos,de hasznosan játszott,sokat robotolt. Xavi és Keita is remekül játszottak,sokat hozzátettek a támadásokhoz,Xavitól ez megszokott(tud ő többet is,de tegnap ez elég volt), Keita pedig szerintem fejlődött ilyen éren tavaly óta.
csatársor- Pedro nem volt kimagaslóan jó,de nem is volt rossz, nem lehet tőle azt elvárni,amit Messitől.Egy teljes meccset még nem igen bír,a 2. félidőben nagyon eltűnt. Bojan számomra + meglepetés volt: nagy akarással, látványosan és eredményesen játszott, az egyik legjobb teljesítményt tőle láthattuk tegnap,kár,h megsérült.Ibra nem játszott jól,sőt,ha nem szerzi azt a gólt,akkor akár úgy is írhatnám,hogy a teljesítménye a 0-hoz közelített tegnap.Ennél sokkal több kell tőle,mert hamar a padon találhatja magát.Nem csak a játékával,de a hozzáállásával is gond van.Pep remélem csak a média felé védi és a színfalak mögött hátsón rugdossa,ha megint így játszik.Végül Jeffren,akin látszik,h a technikai tudásával és a hozzáállásával nincs gond,neki is kell még a rutin,egyelőre 5-10 perceknél többet nem kellene kapnia,max,ha a félidőben 3-0-ra vezetünk.

Összességében nem volt rossza a csapat,de a Getafe és (főleg) az Inter ellen ennél sokkal több fog kelleni.
recrea
Llegenda del Barça

2009.09.01. 17:53:43

Varatrix írta:Holá!

Az első forduló után van egy-két gondolatom...

Szóval egyik félelmem beigazolódott.
A Cselzkinek és a Manchaster Citynek sikerül bebizonyítania, hogy van fogás a Barcán.
Mégpedig a foci megölése, a tizenegy emberrel történő védekezés.
A Sporting ezzel a fajta taktikával készült ellenünk, több-kevesebb sikerrel.
Viszont valószínűnek tartom hogy a többi csapat is, aki a skalpunkra vágyik, ezzel a taktikával lép majd pályára.
Pont e miatt tetszett ennyire, hogy fejjel voltunk ilyen veszélyesek a kapura.
Nagy hangsúlyt kell fektetni a pontrúgásokra, akkor kiküszöbölhető lesz ez a gusztustalan "antifoci".
Nem újdonság, ez már tavaly is így volt...
Varatrix
Director del Fútbol

2009.09.01. 17:49:56

Holá!

Az első forduló után van egy-két gondolatom...

Szóval egyik félelmem beigazolódott.
A Cselzkinek és a Manchaster Citynek sikerül bebizonyítania, hogy van fogás a Barcán.
Mégpedig a foci megölése, a tizenegy emberrel történő védekezés.
A Sporting ezzel a fajta taktikával készült ellenünk, több-kevesebb sikerrel.
Viszont valószínűnek tartom hogy a többi csapat is, aki a skalpunkra vágyik, ezzel a taktikával lép majd pályára.
Pont e miatt tetszett ennyire, hogy fejjel voltunk ilyen veszélyesek a kapura.
Nagy hangsúlyt kell fektetni a pontrúgásokra, akkor kiküszöbölhető lesz ez a gusztustalan "antifoci".
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Ercsike
Barça B

2009.09.01. 17:28:27

Óóóóóóó :(!!!
Nem láttam a tegnapi meccset és erre Ibra rögtön betalál!!
Halottam,hogy nem játszott jó (sőt rosszul),de azért ez az első gólja :)
NA, majd legközelebb :D
"Katalán a szív, kék a lélek, BARCELONA FAN maradok,amíg élek!"
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.09.01. 16:01:31

Sétatempóban, klasszisokat nélkülözve vertünk meg egy ügyesen futballozó csapatot. Kezdésnek ez pont tökéletes.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Chino
Llegenda del Barça

2009.09.01. 15:23:34

Én valami hasonlót vártam. Nem hittem, hogy gálameccs lesz. Sok "új" játékos volt a kezdőben is. A védelem egy-két bizonytalan megmozdulástól eltekintve nagyon jól szerepelt. Maxwell-el én személy szerint nagyon elégedett vagyok. Hamar felvette a Barca játékát, jól kíséri a támadásokat, nagyon hasznos játékos. Megvan benne az a plusz ami Abidalból hiányzik. Dani pedig ismét remekelt. Sztem ő fejlődött a leglátványosabban tavalyhoz képest. (Bojannal egyetemben). Sergi még nem igazán érett be szvsz. A labdái még kicsit pontatlanok és olyan mintha izgulna mikor hozzákerül a játékszer és szabadulna tőle. Keita egyre jobb formában van, de igazán jó labdákat még nem tud úgy osztogatni.
Hát Ibrának még erősen szoknia kell ezt a játékot. Olyan volt mintha nem találná a helyét a pályán. Nem igazán találta a réseket, nem volt igazán megjátszható, de nem izgulok emiatt, még nagyon az elején tart és most már megvan az első gólja, ez szerintem nagyon sokat fog dobni a játékán.

Pedróval kapcsolatban nagyon sokáig fenntartásaim voltak, de engem meggyőzött. Voltak eladott labdái, de küzdött, hajtott és látszik, hogy nagyon technikás játékos lesz belőle.
Bojan pedig nagyot játszott. Így hogy a kezdőbe került egészen másképp játszott. Nem "félt" megcsinálni a cseleket, kapura törni teljes értékű tagja volt a csapatnak, míg korábban azért beleszürkült a "nagyok" közé. Ez a bátorság és lelkedés kell. Úgy érzem beérett és érdemben tudja pótolni a csatárokat. Messivel felesleges összehasonlítgatni. Leonak olyan játékstílusa van mint senkinek a világon, utánozni nem lehet. Mindkettőjüknek megvannak a maguk erősségei, de hogy ki a jobb az egyértelmű. De egy szemernyi kétségem nincs hogy belátható időn belül oszlopos tagja lesz a Barcának.
Forca Barca!!!!
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.01. 12:41:23

Attila-Raul írta:"Komolyan gondolom, hogy rengeteg dolgot Leótól lesett el. Nagyon nagy szerencséje van."

Es ezzel mi a gond? Te nem anyuka`dtol tanultal meg me`g papa`lni is? :lol: Meg szepen bilike`re ulni :lol: Meg totyogni...meg motyogni :lol:
Ez tetszett. Jó a hasonlatod. Leo is még fog fejlődni, ahogy zlatan is be fog illeszkedni.

A tegnapi meccsen a játék nem tetszett.
krokodil22
Jugador del Barça

2009.09.01. 12:38:30

BlauGranaGroc írta:
menczel írta:
zsoltfree írta:Igen, de emlékszem, amikor Iniesta és Messi bemutatkoztak a nagyoknál....ők sem voltak az első meccseken semmik sem...
Messi első vagy második meccsén beállt, 5 perc mulva átemelte a kapust, gól. Tévesen lesre visszafújták. Nem sokkal késöbb egy az egyben ugyanazt megcsinálta.
http://www.youtube.com/watch?v=0WELcgMSeCI
A csúcsformában lévő Ronaldinho és Eto'o akart csak vele góltlövetni. Akkor még R10 azt csinált amit akart, még Sanyinkat is ziccerbe hozta volna 5perc alatt 2x. Ettől független az átemelés szép munka volt.
Pont ezt a videót kerestem. Nem csinált semmit?
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2009.09.01. 12:32:46

menczel írta:
zsoltfree írta:Igen, de emlékszem, amikor Iniesta és Messi bemutatkoztak a nagyoknál....ők sem voltak az első meccseken semmik sem...
Messi első vagy második meccsén beállt, 5 perc mulva átemelte a kapust, gól. Tévesen lesre visszafújták. Nem sokkal késöbb egy az egyben ugyanazt megcsinálta.
A csúcsformában lévő Ronaldinho és Eto'o akart csak vele góltlövetni. Akkor még R10 azt csinált amit akart, még Sanyinkat is ziccerbe hozta volna 5perc alatt 2x. Ettől független az átemelés szép munka volt.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
kanty
Llegenda del Barça

2009.09.01. 12:28:28

Sikeresen megvivtuk a szezon első bajnokiját. Igazi év eleji forma, kicsitt döcögős játék, de ami a lényeg az a győzelem és a 3 pont.

A védelem egy- két gijoni helyzetecskét leszámitva jól teljesitett.
Piqué volt a védelem legjobbja. Elképszető, h milyen keresztlabdákat ad és ezeknek nagy része pontos is.
Puyol és Alves hozta a kötelezőt. Nem tűntek ki nagyon, de a feladatukat el végezték.
Maxwel játéka nekem nem tetszett. Többet várok tőle. Nagyobb koncentráció kell és akkor nem lesznek ilyen rizikós megoldások.

A középpálya nagyon jó volt tegnap is. Xavi hozta a tőle már megszokott jó játékot és a csapat vezére volt.
Keita a mecs embere nálam. Nagyon megbizható volt és ami tőle szokatlan kreativ is.
Busquetsel sem volt semmi gond. Volt pár hibája a kp, de szerencsére komoly baj nem lett belőle.

A Tridente... kicsitt fura összeállitásban lépett pályára, ez a játékon is meglátszott.
Bojan játéka dicséretet érdemel. Végig nagyon aktiv volt. A sérüléséért kár, jobbulást neki.
Ibra, Pedro alakitására kb.ugyanazt tudom mondani. Meg volt az akarás, de ez nem mindig párosult eredménnyel.

Összességében elégedett vagyok a tegnap esti Barcával. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
menczel
Entrenador del Barça

2009.09.01. 12:19:41

Más: mostanában nem izgulok a meccseken h nyerünk-e, hanem csak azt várom mikor lőjük az első gólt. Nem tudom elképzelni egyszerűen h egy meccsen ne lőjünk gólt, még akkor is mikor az ifik játszanak. A kezdő pedig akármelyik csapatot hazaküldi zakóval.
Hasonlót jelent az amit tegnap olvastam egy madridostol. Azt írta: Igaz h löttünk 3 gólt de semmi extra nem volt a játékban, a tavalyihoz képest gyengébb a csapat. Ebben az a szép hogy a világ bármely csapata ha 3-0 ra tud nyerni bárki ellen, sátoros ünnepet ül és vastagon szedett cimlapok készülnek. És még ő is természetesnek vette ezt. :D
Attila-Raul
Jugador del Barça

2009.09.01. 12:12:58

"Komolyan gondolom, hogy rengeteg dolgot Leótól lesett el. Nagyon nagy szerencséje van."

Es ezzel mi a gond? Te nem anyuka`dtol tanultal meg me`g papa`lni is? :lol: Meg szepen bilike`re ulni :lol: Meg totyogni...meg motyogni :lol:
Lezárt