A többi egyetemről nem tudok nyilatkozni, csak a BME-ről.
A tárgyak többsége abszolút értelmetlen (BSc, MSc, egyaránt), soha az életben nem fogod használni a többségüket. Sokan mondják, hogy a BME a csúcs, ebben az esetben sajnálom a többi egyetemet

.
De! Rendkívüli oktatók vannak, az, hogy mit kell oktatniuk, nem csak rajtuk múlik. Ráadásul olyan kapcsolatokkal is rendelkeznek, hogyha megvan benned a kellő elszántság, már egyetem alatt simán bedolgozod magad ahhoz a céghez, amelyikhez akarod (nincs az, hogy ez és ez van). Persze ehhez, tényleg tenned kell Neked is, nem fog az öledbe hullani. Ha elvégzed, az állásinterjúknál mindenképpen előnyben leszel más egyetemeken végzettekkel szemben. Persze pályakezdőként, utána már a referenciáid számítanak.
Barcaádám írta:...
Nem tudom pontosan, milyen helyzetben vagy, mert arról nem írtál. Gondolom, fiatal vagy, ha pályaválasztás előtt vagy. Ha érdekel a műszaki pálya, és fogékony is vagy iránta, érdemes elkezdeni valamilyen felsőfokú képzést, mert az edzősködésből nem fogsz megélni (kezdetben biztosan). Vagy tanulj, vagy dolgozz mellette.
TF-n van ezer féle képzés, de ahhoz, hogy edzősködj a foci világában egyik sem szükséges feltétel. Nyilván, hátrányod nem származik belőle, de azon kívül, hogy nem olcsó mulatság egy egyetem/főiskola, sok hasznod nem lenne belőle csak a foci világában.
MLSZ edzőképzés:
Pont most vezetik ki az "MLSZ D" diplomát (az 45k HUF), és jön helyette az "UEFA Grassroots C" képzés, ami teljes egészében fedi az "MLSZ D" anyagát, plusz elég ok érdekes és hasznos dolgot ad még mellé. Ez gondolom drágább is lesz (bevallom nem néztem utána, de szerintem amúgy sem hirdettek még meg ilyet, mert tényleg pont most van a váltás). De van elég sok helyen ingyenes Grassroots képzés, ez nyilván arra a részre megy rá, amit az "MLSZ D"-n kívül ad az "UEFA Grassroots C". Ha elvégeznél egy ilyet, biztosan előnyöd lenne az "UEFA Grassroots C"-n, gondolom, nem kéne minden modulon (főleg a grassroots-on), ott lenned, ami talán anyagiak terén is megjelenne (magyarul szerintem olcsóbb).
Ezen kívül, mivel ez már UEFA diplomát ad, elfogadják bárhol Európában, másik nagy előnye, hogy a grassroots-os része miatt, ezzel taníthatsz sulikban is. Igaz, csak szeptembertől, a kötelező tesi órák egy részét tarthatnád Te is (nem tudom, hogy csak egy grassrootos papírral is igaz-e ez). A kötelező heti 5 tesiórából 3-at kötelező délelőtti sávban megtartani, de a maradék 2-re sor kerülhet délután is, amire az iskola igazgatója leszerződhet "bárkivel", hogy tartsa meg. Ez persze a járási rendszerrel, meg a tankerületekre osztással lehet, hogy módosulni fog, mármint, hogy kivel is kell egyezkedned, de ez is egy elég jó plusz lehetőség.
Elhelyezkedést sem mondanám túl vészesnek, a helyi csapatodnál biztosan lenne hely, valamelyik kölyök csapatnál legalább. Egy szintig ebből úgysem fogsz tudni megélni, a további (UEFA B, A, Pro) licence-ek megszerzésének a feltétele pedig x év edzősködés, hogy milyen szinten, azt fejből nem tudom. A lényeg, hogy legyen egy csapatod, onnan el lehet indulni felfelé, ráadásul ez az iskolai lehetőség is jó dolog. Résen kell lenni, utánajárni a dolgoknak (javaslom, menj be, a megyei labdarúgó szövetséghez, ott sokkal bővebb tájékoztatást fognak tudni adni).
De ahogy többször is mondtam, egy jó darabig csak ebből biztosan nem fogsz tudni megélni.
Ha valami nem érthető, kérdezz bátran.