Nos, kipróbálva a Demót, mármint az "Eper" verziót, megosztom veletek a tapasztalataim:
1. magáról a játékról keveset tudok írni. Végülis
80-90%-ban eddig az előző 2008-as játék benyomását keltette, persze lehet később még több változásba fogok beleakadni, azonban
eddig a kommunikáción kívül minden ugyanolyannak tűnik. Az pedig eléggé lehangoló, hogy a keresőmező rendkívül érzékeny, alig lehet betűismétlések nélkül beírni egy nevet.
2. kissé bosszankodtam, miután a Barça átigazolási kerete
mindössze 12 millió Euró volt, így aztán belevágtam
D. Silva leigazolásába. Kis puhítás, 6-7 ajánlat után már kénytelenek voltak elfogadni a 11m (készpénz) + 16m (24 hónap) + 12 (30 mérkőzés után) ajánlatom, Silvával könnyen megegyeztem 80k + 10%-os fizetésnövekmény + 300k aláírási pénzben, de...,
nem volt elegendő pénzem. Sebaj, eladtam Guddy-t 2,1M-ért, Cacérest kölcsönadtam 8k összegért, majd kértem extra átigazolási keretet (nem meglepő, nem kaptam)... Szóval így emelkedett 15M-ig a keretem, de
még így sem volt elegendő pénzem, amit akárhogy számoltam..., nem értettem. Majd
Messi lesérült edzésen 4 hónapra... Szóval új játék.
Minden ugyanaz, kivétel megelőlegeztem a bajnoki címet, így már
15,5M keretet kaptam alapból. A rendszer ugyanaz, Silva
aláír(na)..., de nincs elegendő pénz. Eladtam Guddy-t, Cáceres kölcsönbe, már
18M a keret, de mégsem... Sylvinho 1 hónapra lesérül, így aztán szűkös kerettel, de rengeteg védővel nyomtam a továbbra. Jó, mindegy, nézzük az első meccset.
3. ugye
3D, na vágjunk bele, az alap felállás, amit egyébként is használtam volna, hozzá az előző részben jól bevált taktikai utasítások.
Első mérkőzés Al-Ittihad, sima 4-0,
D. Alvés parádésan játszott, gólt lőtt, s volt még néhány jó lövése, és passza.
Messi egy gól, majd a félidő előtt lesérült (utólag kiderült kb. 2 hónapra). Iniesta a pályán sincs, Eto'o a labdával sem találkozott, ellenben Henry jól játszott. A második félidőben Hleb parádés szólója után már 0-3, majd Touré fordul, és lő 20 méterről, 0-4. Ez a vége. Minden esetre
Eto'o kritikán aluli, átlagosan 8 km-ert futottak a srácok, kivétel Márquez, aki 90 perc alatt laig jutott el 5-ig (ami nem feltétlen rossz).
Xavi és Iniesta nagyon gyenge, az eredmény mondhatni reális, de a játékosok mozgása, lövései... Pl
Xavi akárhonnan lőtt a 4 meccs alatt szabit, legalább 4 méterrel mellé. D. Alves egyszer talált kaput...
Második mérkőzés Xerez:
a változatosság kedvéért Eto'o a kapu közelében csak akkor volt, ha épp arra járt, labdát nem is látott, míg helyette
Bojan kétszer 100%-os ziccerből kilőtte a szögletzászlót, ellenben Iniesta duplázott, s Hleb is hozta az előbbi jó teljesítményt.
Egyszercsak Hleb lemegy az alapvonalig, majd fellöki őt Alvés, de mégsem, betekeri, Henry az ötösről lefejelve megszerzi a második gólt..., amit aztán les címén visszafújnak... 
(itt már kezdett elmenni a kedvem) Minden esetre vezet a csapat, helyzet alig, majd a 78. minutumban a semmiből Puyolt kicselezve Luque tör a kapura, s ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt. Hozzátartozik, hogy volt még egy hatalmas ziccerük, illetve Bojan is lőtt végre egy gól, amit jogosan visszafújtak les miatt.
Harmadik mérkőzés: az Ejido ellen biztos győzelemmel számoltan. Ennek megfelelően már az első félidőben vezettünk 3 góllal. ismét D. Alvés kezdte egy távoli bombával a gólgyártást, majd Touré lőtt gólt egy kipattanó labdából, s Hleb ismét, laposan, ahogy azt tanítják
Messihez hasonlóan.
Eto'o helyzet nélkül, a 30. perc környékén lesérült (3 hónap). Bojan a helyén nemhogy csodára sem volt képes, de megint elpuskázott két ziccert (legalább ő aktív volt Eto'o-val ellentétben). A meccs végéig még két gól esett, előbb Henry laposan, majd Touré duplázott. 0-5.
Negyedik mérkőzés a Nástic ellen.
Eto'o, Messi és Syl hiányában bal középpályás nélkül Bojan csatárként, Titi továbbra is balszélsőként. Iniesta 67%-os, így ismét Keita kezd helyette. Eseménytelen első félóra, majd egy helyzet a hazaiaknál, első VV védés. A félidő hosszabbításában Abidal teker középre, ismét rossz helyre fejelik ki, Touré azonban inkább tovább játssza, Alvés pedig védhetetlenül teker a hosszú fölsőbe (ez már teszik). Egyébként is, a két szélsőhátvéd egészen reálisan játszotta be a posztját, főként a brazil. A második félidőben szöglet után eredményes Keita, majd Henry kap csodálatos labdát Alvéstől, megetet egy védőt, s meglövi a maga gólját, így aztán 0-3, s elmondható, jól kezdett a csapat.
Ennek ellenére a kulcsjátékosaim mintha porcelánból lennének, illetve hagy némi kívánnivalót maga után a 3D-s meccsmotor: kevés helyzet, rengeteg hiba,
gyatra szabadrúgások, a játékosok néha egymás zavarják,
az ékek teljesen feleslegesek, mintha nem lennének a pályán. Egy orbitális játékvezetői hiba (Henry fejesénél), amit nem tudok elnézni.
Néha a passzok előtt a játékosok egy helyben szaladgálnak több mp-n keresztül, s a lövések pillanatában rendre így van. A kapusok a kezüket nem használják, vagy maximum olyan gyorsan, hogy nem lehet követni.
Mit mondjak,
egyáltalán nem esett le az állam, nem nyűgözött le a játék. Ennek ellenére voltak pozitívumok, nagy részüket már megemlítettem, de a sok hiba után szomorúan könyveltem,
ez nem az, amire számítottam. Persze ott a 2D-s játék, amit én mindig is preferáltam, azonban a 3D-s mód a Fifa Manager közelébe sem ér, de hát én sem ezért favorizálom a Siga termékeit. Megvárom a teljes verziót, ez így nem sok, sőt...