Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Balinho
Entrenador del Barça

2017.03.13. 08:12:30

Nehéz ebben a helyzetben mit mondani, sajnos be kell látni, hogy túlrotálta ezt a meccset... Bár az egyértelmű, hogy kellett frissíteni, a legjobb példa erre, ahogy Bob is írta, Messi, aki a szerdai után valósággal lézengett a pályán, szvsz nagyobb flop volt, mint akár Gomes, akár DS.

Amit így márciusban már le lehet szűrni az az, hogy a középpályánk jó eséllyel szint(ek)et zuhan, ha az alap Busi-Rakéta-Ini trióból valaki pihen. Nem mindig, és nem törvényszerűen, de jó eséllyel... Sajnos sem Rafinhaban, sem DS-ben, sem Gomesben nincs benne a stabil jó játék, gyakorlatilag amikor felküldi őket LE ugyanolyan eséllyel lesznek okésak, mint kerékkötők, és csak a legritkább esetben húzóemberek (Gomesnek pl egy kiemelkedően jó meccse sem volt még idén).

Viszont idén az alap középpályánk is sokszor nyújt átlag alattit, úgyhogy rájuk férne a pihentetés/tehermentesítés, de sajnos a legegyszerűbb meccseinket is megszenvedjük, ha rotálunk a kp-n.

Többen írták, hogy innen toljuk az alapcsapattal kifulladásig, amivel ugyan nem értek egyet, de az biztos, hogy a középpályán 10x meg kell gondolni, hogy mikor lehet két alapembert is pihentetni.

Azt meg sajnos be kell látni, hogy az év elején hangoztatott "az elmúlt évek legerősebb kerete" frázis mögött sajnos nem volt valós tartalom és nem vagyunk abban a helyzetben, hogy pihentessünk (sem előre, sem középre...)
Feast4
Director del Fútbol

2017.03.13. 06:30:27

A szezon során LE legnagyobb hibája szerintem az hogy nem hajlandó belátni, hogy a csapat Gomest és Denist egyszerre nem bírja el a csapat pályán.Ezzel sajna kár vitatkozni.Gomesnél néha sír a labda Denis néha-néha mutat egy két biztató jelet, de összességében csak akkor képes úgy ahogy jó játékra ha megvannak körülötte azok akik húzzák.

A másik marha nagy baj, hogy ahogy látom általában nem tud mihez kezdeni a középpályán.Az esetek többségében 4-3-3-ban forgatja az a csapat középét hátha valamit eltalál, ezen felül semmi.

A 3-4-3 jó ötlet de ehhez nem ártana ha lenne egy 90 perces klasszis játékos, mert Iniesta és Rakitic szinte soha nem játsza végig a meccset, Busquets meg ha olyan napot fog ki akkor juj.Az meg külön gáz hogy mindenkit ész nélkül rotál, senkinek nincs állandó helye így több játékoson pl. Rakiticen is azt látom sokszor nincs meccsben, ha meg Gomes vagy Denis esetleg fejlődni tudna se megy mert nincs állandó posztjuk állandó játéklehetőség.(Bár szerintem Rafhina meg SR jobban megérdemelné középpályán a lehetőséget mint ők.)

Az meg hogy a tegnapi meccsen gáz lesz sajnos nagyon benne volt a levegőben.A játékosok nagy része egy olyan meccsen van túl ami szerintem 3 másikkal felér.Arda szintén nincs eleget meccsben pedig az akarat megvolt de nagyon nem ment.Denis és Gomes meg...Jajj...
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.03.13. 06:07:51

Túlértékelitek a keretet 2017-es állapotában. A nagyszerű kupagyőzelem is lehetetlen lett volna, ha Emery nem ilyen idióta taktikával küldi pályára a csapatát.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.13. 00:07:41

Továbbra se értem a logikát. Itt van Enrique akivel trófeát trófeára halmozunk, megvan a Barca identitás a pályán belül és kívül is (értem ezalatt hogy van egy jó támadófocink, saját nevelésű játékosok is játszanak, nincsenek balhék és botrányos nyilatkozatok a klub körül), de ez nem elég. Ha maradni akart volna akkor is elküldenétek, viszont ha jön egy külsős (Sampaoli, Tuschel, Koeman) és itt elkezd radikális változásokat eszközölni mellé nem hozunk kupát akkor az rendben van?
Hogy nem e kötelező nálunk címeket nyerni arról megkérdezhetjük Rijkaardot vagy Martinot.

Az hogy a Realnak milyen problémái vannak már korábban kifejtettem, de a mai meccsük igazolta is. Ott nyáron legalább 5-6 ember menni fog és ugyanennyit igazolni is kell.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2017.03.12. 22:26:32

Nero. írta:
Samper írta: Nem, ilyen kerettel kötelező elhozni vagy a bajnokságot vagy a BLt. Annak függvényében hogy valószínűleg a Madrid jövőre gyenge lesz.
Mindkét állitást túlzásnak érzem, illetve nem mernék ilyen könnyelműen jósolgatni.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.03.12. 22:16:06

Samper írta:Minthogy úgyis elmegy, LE-t már felesleges csepülni. Az ilyen meccsek csak azt bizonyítják, hogy a keret önmagát nem tudja eligazgatni. Ide valódi edző kell, aki nem veszi adottnak, amit talál. Ezért mozgáslehetőséget és türelmet is kell kapnia.
Nem, ilyen kerettel kötelező elhozni vagy a bajnokságot vagy a BLt. Annak függvényében hogy valószínűleg a Madrid jövőre gyenge lesz.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Samper
Director del Fútbol

2017.03.12. 21:47:27

Minthogy úgyis elmegy, LE-t már felesleges csepülni. Az ilyen meccsek csak azt bizonyítják, hogy a keret önmagát nem tudja eligazgatni. Ide valódi edző kell, aki nem veszi adottnak, amit talál. Ezért mozgáslehetőséget és türelmet is kell kapnia.
crixus
Entrenador del Barça

2017.03.12. 19:03:37

Örülök neki, hogy Lucho elmegy és pont az ilyen meccsek miatt, mint a mai.
Az, hogy a bajnokságot elbukjuk - mert ezek után 1000%, hogy bukta lesz és az is, hogy nem ez a mai volt az utolsó, hogy kiesőjelölt vesz el tőlünk pontokat - az edző sara. Így hiába nyertünk az Atletico ellen, hiába a szenvedés.
Egyszerűen nem normális az, hogy meccsről meccsre 5 vagy több ember cserélődik a kezdőnkben. Pláne a tavasszal nem. Ezerszer leírtam, ezerszer bebizonyosodott mát idén, hogy ezt büntetlenül nem lehet csinálni. Tetézve azzal, hogy a cserék Turan-tól kezdve Gomes-ig középszerű futballisták.
Normálisan nem lehet játékosokat sem beépíteni akkor, ha nem tudnak egy állandó szerepkörbe beleszokni és a régiek sem fognak a megszokott szinten teljesíteni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.12. 18:52:35

S.Agüero írta:Jaj, Gomes hozzájárult nagyban a gólhoz? Mert lepattant a labda róla? :D Ez ilyen "kapaszkodjunk bele minden szalmaszálba".
Talán mert ő lépett fel? És került helyzetbe amiből gól lett.

Pár napja volt egy kőkemény meccsünk, eléggé fásult volt így is pár ember.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.12. 18:24:46

Bob_Marley írta: Rotálás dologgal megint lehetne vitatkozni, de egy ilyen szerda után mit kéne csinálni? Messi volt az élő példa, hogy mit jelentett a 90 percig az ellenfél térfelén védekezni és folyamat labdát szerezni. Rá 3 és fél napra nincs erő.
Mit kéne csinálni?
Felrakni azt a 11-et akik a psg ellen játszottak, Rafinha helyett Robival, Neymar helyett Ardaval.
Arda kényszer volt, hiába volt gyenge, oda ő van meg Neymar.
Denist kiröhögték ott a depor védők, még csak ki se léptek rá védekezni, tudták hogy elrontja.

Nem szabad rotálni ennyire. Mikor nincs eleve az MSN-ből valaki, akik alapjaiban határozzák meg a játékunkat, akkor nem kéne szétbarmolni a kp-t meg a védelmet is. Umtiti pl nem hiszem hogy fáradt volt, mégis padozott. Albaról meg kaptuk is a gólt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.03.12. 18:24:29

Jaj, Gomes hozzájárult nagyban a gólhoz? Mert lepattant a labda róla? :D Ez ilyen "kapaszkodjunk bele minden szalmaszálba".
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.12. 18:17:58

Denis és Gomesre gondol. Utóbbi szerintem egyáltalán nem lógott ki, előbbinek viszont nem igazán volt jó passza. Átkerült a túloldalra akkor aktív volt, de hogy minden labda áttekeredett a hosszúra és kirúgás az úgy elég szomorú. Gomes kapu elé is többször felért, gólhoz is nagyban hozzájárult.

Nekem Arda volt nagy csalódás.

Rotálás dologgal megint lehetne vitatkozni, de egy ilyen szerda után mit kéne csinálni? Messi volt az élő példa, hogy mit jelentett a 90 percig az ellenfél térfelén védekezni és folyamat labdát szerezni. Rá 3 és fél napra nincs erő.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.03.12. 18:15:33

visca el barca írta:
Samper írta:Most a Depor elleni szünetben derül ki, hogy ilyen helyzetben gatyába tudja-e rázni a csapatot.
az akarattal nincs gond (mondom ezt 2-1-nél), de hogy megint felküldte a két analfabétát egyszerre és ezzel 60 percig kettős hátrányban játszottunk, az egyszerűen nonszensz. ember ennyire vak nem lehet
Honnan tudod, hogy nem tudnak írni és olvasni? :mrgreen: De egyébként valóban, bűn rossz ötlet egyszerre a pályán tartani AG-DS tengelyt.
Andris
Adminisztrátor

2017.03.12. 18:14:38

ktm írta:Ha Neymar nem volt eltiltott, akkor leültethette volna a padra legalább és félidőben be is küldhette volna.
De eltiltott volt.
Messi meg eddig is csak nyögdécselt ezen a poszton, ebben a struktúrában.

De azért még kicserélt néhány embert a jól működő kezdőből, biztos ami biztos. Végül is idegenbe mentünk, a világ valaha látott legnagyobb lélektani fölényével. Gondolom pihennie kellett Iniestának, mert széthajtotta magát az elmúl fél meccsen amit két hét alatt lejátszott, meg Rakitic se játszott már vagy másfél éve olyan rosszul, mint a PSG ellen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Kovbal88
Entrenador del Barça

2017.03.12. 18:13:32

visca el barca írta:
Samper írta:Most a Depor elleni szünetben derül ki, hogy ilyen helyzetben gatyába tudja-e rázni a csapatot.
az akarattal nincs gond (mondom ezt 2-1-nél), de hogy megint felküldte a két analfabétát egyszerre és ezzel 60 percig kettős hátrányban játszottunk, az egyszerűen nonszensz. ember ennyire vak nem lehet
Ki a két analfabéta?
ktm
Capitá del Barça

2017.03.12. 18:08:56

Ha Neymar nem volt eltiltott, akkor leültethette volna a padra legalább és félidőben be is küldhette volna.
Samper
Director del Fútbol

2017.03.12. 18:08:01

Semmiképpen ne Unzue legyen az edző! Egy meccsen szögletből 2 gólt kapni, miközben a saját szögletek totál veszélytelenek: edzői betli.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.03.12. 17:48:04

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.03.12. 17:08:06

Most a Depor elleni szünetben derül ki, hogy ilyen helyzetben gatyába tudja-e rázni a csapatot.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.12. 16:36:45

Lehet az elbagatellizálás nem a megfelelő szó volt. A többivel nem tudok mit kezdeni, bajnokság mindig az első számú az idényt az mutatja meg legjobban, nehezebb lett volna jobb bajnoki szezont futni.Sótlan meg szubjektív, a számok viszont számok, azzal nem nagyon lehet vitázni szerintem.

Az hogy Unzue nem lenne megfelelő, mert taktikailag nem elég jó, vagy lenne jobb szakember ezeket az érveket el is tudom fogadni, mert így gondolom, a "családias" hangulat miatt viszont ő vagy Koeman nálam, aki szóba jöhet.
Viszont a Tito hasonlattal nagyon nem értek egyet. Ilyenekre mondja szerintem Nero, hogy nem tudjuk értékelni, ami van és, amit elérünk eredmény.

És egyáltalán nem veszem támadásnak, beszélgetünk. Amit írtál meg nyilván aláírnám, óriási tett lenne pl idén behúzni a zsinór harmadikat. Gyakorlatilag -4 és két meccs hátrányból, a harmadikat egymás után. Mindig ez a legnehezebb, mert már kevésbé motiváltak az emberek, Tripeat. És a bajnokságot mindig aláírnám minden körülmények között.
Kép
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.03.12. 16:29:28

Bob, no offense de szerintem te azt is alairnád, hogy nyerjünk meg minden bajnokit 1-0-ra egy szögletből fejes góllal, a BL-bol meg essünk ki minden évben a negyeddöntőben.

Ennél fogva mi nem igazán fogjuk megérteni a másikat úgyhogy meg sem próbálom elmagyarázni, miért nem szeretnék egy újabb sótlan Barcát ami esélytelen a többi európai elcsapattal szemben.

Azt meg hogy ez szerinted Tito munkásságának elbagatelizalasa, nem is kommentálom. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.03.12. 16:21:20

csababarca írta:
Stalkyard írta:Hogy lehetne egy olyan ember a legkézenfekvőbb megoldás, akinek komolyabb edzői tapasztalata konvergál a nullához? De most komolyan, emberek...
Itt a fórumon vannak bevett klisék, amiket alkalmazni tudnak néhányan,ilyen dogmaszerű szövegek, amiket mindig be lehet dobni.
Ilyen ez is, ami most Unzuénél van, hogy mivel itt volt a csapattal, ezért tökéletes választás.
A gyúrós példa állja a helyét, kb ennyi realitása van.

De van olyan klisé is, mint a ligából jövő játékosok beválnak tutira, a külföldről nem. Na most erre sincs semmi kézzelfogható bizonyíték, vannak példák mellette, ellene is...(Rakitic,Alba,Bravo vs Neymar, Lajos, Stegen, csak hogy a közelmúltból említsek példákat)

De ezek ilyen fejből kiverhetetlen berögződések, amiket be kell fújni mindig, ha edzőkérdés van, vagy igazolni akarunk.
Azt soha nem mondtam, hogy tutira, de szerinted nem nagyobb az esélye egy spanyolnak hazai "pályáról"? Válogatott ismertség miatt, nyelv miatt nem könnyebb beilleszkednie? Rakiticék pl szinte azonnal fel is vették a ritmust.

Én mindig ezt mondom, klisé vagy sem, nem tudom, de egy belsősnek könnyebb a sajtóval is bánnia mint nem.

Pályaedző meg komoly háttérmunkát végez, Unzue esetében pedig pláne igaz ez.

Tito meg kevés ideig dolgozott, de elbagatellizálni a munkáját? Pontrekorddal nyertünk bajnokságot. :D Unzue csak hozza ezt 90%-ban, hol kell aláírni?????
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2017.03.12. 16:16:07

palesz77 írta: Ezzel egyetértek, főleg hogy szerintem Matyi és Masch is menni fognak a nyáron.
De Mathieu minek menne? Negyedik számúnak meg rotálni sehol nem találnánk jobbat.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.03.12. 15:57:09

csababarca írta:Én ha ez lenne, maradna, akkor nem egy olcsó kh cserét hoznék, hanem Piqué és Umtiti mellé harmadiknak egy kezdő szintet. Masch meg rotáció tagja lenne.
De ez én vagyok.
Ezzel egyetértek, főleg hogy szerintem Matyi és Masch is menni fognak a nyáron. De alapból is kell a 3 védős felálláshoz ember, még ha Alba és Digne használható is 3. embernek, mint már láthattuk. Marlon lehet már jövőre felkerül, Mina a hírek szerint szintén érkezik mint fiatal védő, Lemost is rebesgetik, lesz szerintem oda igazolás a nyáron..
TripleH írta:Én csak ebben az esetben támogatnám, hogy ő legyen. Ezzel legalább nem kéne 60-80millios jobbhátvéd, csak egy jóval olcsóbb kh csere. Ráadásul valszeg. Vidal is még inkább passzolni fog a rendszerbe.
Jobbhátvéd nem, de kéne akkor szerintem egy jobbszélső támadó, és a középpályára ugyanúgy kéne ember, plusz kellene kh is. Felállástól függetlenül zsebbe kell nyúlni nyáron szerintem, mert a keret minőségén nem javít ez a felállás, most nagyon ment így, mert mindenki hirtelen úgy küzdött, mint nagyon rég, de attól még a problémák java megmaradt a keret minőségét nézve.

Ez már kezd off meg FM lenni itt, de szerintem Vidal és Rafinha a két szélen inkább kiegészítő megoldás kéne legyenek, akik bevethetők máshol is ha úgy van. Rafinha a PSG ellen is látszott, hogy jó-jó, de nem a legjobb, sokkal többet kihozhattunk volna abból az oldalból egy Dembélé féle játékossal szerintem - védekezni nyilván kell, de ha Neymar így meg tudja oldani, nem hiszem, hogy másnak nem menne. A középpályán meg nem javult most hirtelen a minőség, Ini egyre többet hiányzik sajnos úgy néz ki, oda is kéne attól még ember, hogy most megint jobban megy kicsit a szekér. De persze ez csak saját vélemény.
csababarca írta:Mindenesetre, meg kell várni azért pár hetet, hogy mennyire működik ez a rendszer, alkalmas e hosszútávon a dolog,vagy csak tűzoltásnak volt jó.
Az biztos, hogy ezzel a felállással is vannak még gondok, a PSG ellen is látszott, hogy elég könnyen össze lehet zavarni a hátsó 3-ast, fogunk még kikapni szerintem akkor is, ha a mostani rendszerben játszunk tovább.. De építeni lehetne rá nekem úgy tűnik, Busiék is javultak, Messi posztja is ez volt hosszú ideje igazából, csak így a jobb szél se üres.. Vannak előnyei, hátrányai, mint minden felállásnak, de szerintem ezen érdemes még dolgozni.

Mindjárt kiderül, hogy Lucho is így látja-e, vagy visszaáll a "megszokott" felállásra. Remélem nem..
Stalkyard írta:Nem lenne jobb folyamatosan frissíteni, mikor már látszik hogy kifutóban van egy szisztéma?
Az utóbbi hetekben pont ez zajlott szerintem, remélhetőleg nem csak a PSG elleni meccsre készülve.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.03.12. 15:49:35

Stalkyard írta:Hogy lehetne egy olyan ember a legkézenfekvőbb megoldás, akinek komolyabb edzői tapasztalata konvergál a nullához? De most komolyan, emberek...
Itt a fórumon vannak bevett klisék, amiket alkalmazni tudnak néhányan,ilyen dogmaszerű szövegek, amiket mindig be lehet dobni.
Ilyen ez is, ami most Unzuénél van, hogy mivel itt volt a csapattal, ezért tökéletes választás.
A gyúrós példa állja a helyét, kb ennyi realitása van.

De van olyan klisé is, mint a ligából jövő játékosok beválnak tutira, a külföldről nem. Na most erre sincs semmi kézzelfogható bizonyíték, vannak példák mellette, ellene is...(Rakitic,Alba,Bravo vs Neymar, Lajos, Stegen, csak hogy a közelmúltból említsek példákat)

De ezek ilyen fejből kiverhetetlen berögződések, amiket be kell fújni mindig, ha edzőkérdés van, vagy igazolni akarunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lezárt