Na, jövök megint a statjaimmal, de azzal tudom legjobban alátámasztani a mondandóm..

Szóval, nekem a legnagyobb bajom Pedroval, hogy idén még helyzetbe se kerül szinte, és kapura szökő évente jelent veszélyt. Régebben ebbe volt nagy király, folyton odakeveredett a kapu elé, és be is verte a helyzeteit, idénre ez már teljesen kikopott. Most direkt megnéztem, a Real meccs óta Neymar 14 lövést eresztett meg a kapura, Messi 24 lövést, Suárez 10 lövést, Pedro 2 lövést - Rakitic 5 lövést. De hogy azt se lehessen mondani, hogy ez csak azért tűnik ilyen nagynak a különbség, mert ő kevesebb percet játszott, átlagban Neymar 35 percenként lő kapura, Messi 22,5 percenként, Suárez 42,5 percenként, és végül Pedro 68 percenként - Rakiticnál ez 59 perc.
Persze ezek csak számok, és nem kell készpénznek venni őket, de szerintem nem csak én nem érzem azt Pedro idei játékában, hogy kiélezett szituációban ő ki tud minket húzni a kakiból.. Ettől még lehet hasznos mezőnyben - most pl elismerem, hogy jól szállt be, de sajnos nem ez a tendencia -, de ez egyszerűen kevés egy olyan embertől, akit azért küldenek be az edzők, hogy szorult szituban felrázzák a támadósort, és gólt/gólokat szerezzenek. De mondom, most tényleg jól szállt be, és ha ezt a formát folyamatosan meg tudná tártani, akkor hasznos ember lehetne csereként, de tartok tőle, hogy ez csak a szokásos szezonon belüli fellángolása, és hamarosan visszatérünk a súlytalan Pedritohoz..