Sanama írta:Ez azért van,mivel a klub felépített magának hosszú évek során egy rendszert ,ami sok áldozattal járt. Mi talán még ebben a dologban különbözünka világ többi csapatától. Egy idegen edző fél éven belül elronthatná amihez akár egy évtized kellett,és ha erre még csekély is az esély,nem merik felvállalni.
Amíg csak teheti a vezetőség,klubhoz kötődő,a rendszert átélő/átélt trénerek lesznek. Jelenleg ezek azok a személyek akik 10-12 éve itt játszottak,edzősködtek akár milyen téren. 10-15 év múlva Xavi vagy Puyí lesz az edző majd meglátjátok
Én nem így látom...
Én azt látom,hogy Rijkaard után meghúztak még Laportáék egy nagy váratlant, ami hatalmas kockázat volt, és hatalmasat szakítottak vele. (Nem követem a focit csak kb 2000-es évek elejétől, de azóta a legsikeresebb időszaka volt a csapatnak) Aztán most izomból akarják a Pep korszak 2.0át megteremteni, aminek úgy gondolják az alapja hogy "Barca DNS" edző kell. Ezt egy darabig lehet csinálni, de úgy sem lesz egy idő után kifizetődő, aztán most jön a duma, hogy ismerni kell ám itt a csapatot, stb.
Én így látom.
De Pep utódja ezek szerint akkor csak bennfentes lehet,mivel maga is az volt

Én még később kezdtem figyelemmel követni a csapatot mint te...de mégis úgy gondolom ,hogy a csapatot ízig vérig ismerő trénerrel lehetünk sikeresek. Mivel.. a foci amit ez a csapat játszik,az a nagybetűs futball.
Úgy csapat soha nem fog mégegyszer játszani mint a Barca a csúcskorában. Verhet a Bayern minket 4-0 ra,az akkor is messze volt a nagy Barcától.
És nekünk azt kell újra elérni,mi más is lehetne a cél ?! Lehet ,hogy azt mégegyszer sohasem fogjuk elérni,de törekedni kell rá !
A játékon ne változtassunk,ez a védjegyünk,ezt tiszteli mindenki,csak az irigyek gúnyolják. Ez a foci,s nem szabad hagyni(!) ,hogy a mi játékunkat nem ismerő edzők beleturkáljanak a dolgokba...Anno nem hiába kezdődött el Cruyffal ez a project és még tart ma is. A világon még egy ilyen nincs! Ezáltal,én úgy gondolom,foggal körömmel kapaszkodni kell az ilyen térű hagyományok megőrzésére.
A foci el szabadult,senki sem fogja a gyeplőt. Mezszponzor,Abidal távozása ide vagy oda,mi egy kis ellenálló gát vagyunk/lehetünk emellett a rossz irányba változó foci világgal szemben ! Ezt őrizni kell,ha ehhez Luiz Enrique kell akkor ő kell. Ezzel Rosellék is tisztában vannak ! Nem hiába nem lett anno jo5é iselutasítva......