Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
Attika 25
Capitá del Barça

2010.06.12. 13:18:38

catalunya1 írta:Henry a bajnokság első felében 11-szer volt kezdő (3. 4. 10.12.13.14.15.16.17.18.19. fordulóban), rossz statisztikát nézhettél:)
Valóban,én a Marca-t néztem,s ott amit elsőre bead az a meccs végi állapot,még egy katt és akkor látom a kezdőt.Szóval nektek van igazatok Henry-vel kapcsolatban. Sorry :wink:
noname
Llegenda del Barça

2010.06.12. 13:12:09

A nagycsapatoknak nem szokása h drágábban adnak el jtékost mint amennyiért vesznek. Nálunk pénzhiány nincs, így a játékosok rendszerint addig maradnak, amíg jók. MOndjuk 23-24 évek korba jönnek és 30 éves korukba mennek el, amikor nyilván jóval kisebb az áruk. Deco,Roni,Etoo mind viszonylag fiatalon jöttek és amikor mentek, már túl voltak a csúcson.
Ez a legtöbb nagycsapatnál így van. MU, Cselzi. Ronaldo a kivétel, ami erősíti a szabályt. A nagycsapatok közül talán a Real kivétel, de ők is csak azért, mert jellemző rájuk az összevásárolunkmindenkitakitépplehet politika. Pl Canales biztos vok benne h jó játékos lesz, de nem a Realban, hanem megveszi majd őt 25 millióért egy másik csapat, mert a Realra nem jellemző a fiatalok beépítése.
A Fifa egy szégyen
Stoichkov
Jugador d'estrella

2010.06.12. 13:08:24

ok srácok én értem a ti véleményeteket is, de szerintem akkor is rizikós valakit a karrierje csúcsán igazolni, nagyon benne van, hogy új helyen már nem tudja azt nyújtani, pl titi is topon volt amikor eljött az arsenaltól, de azt a játékot itt már soha nem láttuk tőle...

ahogy valaki idősebb lesz egyre csökken az alkalmazkodóképessége... így fordulhat elő, hogy egy villa köré épített valencia után ő sem fog annyira brillírozni már itt... ne így legyen ;)

rengeteg hatalmas összegű sztárigazolás végződik így, pl hogy csak két exmilanost említsek: sevi (chelsea), kaka (real) ...

kivétel pl c.ronaldo, de ő egy hivatásos prosti, mindenhol megállná a helyét ha fizetnek :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoichkov 2010.06.12. 13:12:27-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.06.12. 13:08:19

LM10 írta:A SPORT szerint Wenger már Cesc helyettesét keresi, aki Pienaar lehet. Úgy tudja a spanyol lap, hogy Fabregas ára 50 millió euró.
Szóval itt már csak 2 lehetőség van ha kell Cesc:
1.Kifizetjük ezt az 50-et, max úgy, hogy 45+5 vagy valami ilyesmi opciót.
2.Yaya bevonása az üzletbe, ami annyit jelentene, hogy Yaya+20 milla.
Ezek szerint kezdenek belenyugodni a londoniak a sorsukba. Csak kicsit még szívóznak az árral, de meglesz ez érzem. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
LM10
Director del Fútbol

2010.06.12. 12:59:20

A SPORT szerint Wenger már Cesc helyettesét keresi, aki Pienaar lehet. Úgy tudja a spanyol lap, hogy Fabregas ára 50 millió euró.
Szóval itt már csak 2 lehetőség van ha kell Cesc:
1.Kifizetjük ezt az 50-et, max úgy, hogy 45+5 vagy valami ilyesmi opciót.
2.Yaya bevonása az üzletbe, ami annyit jelentene, hogy Yaya+20 milla.
d
Entrenador del Barça

2010.06.12. 12:30:36

Stoichkov írta:tud valaki egyáltalán mondani olyan embert az elmúlt 15 évből akit többért adtunk el mint amennyiért vettük? talán most yaya lehet az, ha kapunk érte 35öt
Figo meg Ronaldo talán, bár utóbbit még így is áron alul adtuk anno.
Tény, hogy ilyen szempontból nem valami jó az igazolás-politikánk, ámbár valamicske bevétel van a saját nevelések eladásából is, még ha azok nem is euro tízmilliók.

Azt se felejtsük el, hogy Ronaldinho hihetetlen miket produkált amíg hajlandó volt focizni itt, és ki gondolta volna, hogy leereszt mint egy lyukas lufi? De a fene egye meg: megérte azt a pénzt, amíg itt volt, mert gyönyör volt nézni a játékát.
Dos Santos pedig maga akart elmenni. És bár Mexikóban tényleg meghatározó ember, angliában egyáltalán nem tudott sokat felmutatni, törököknél nem láttam, igaz ott nemrég óta van még csak.
És még rengeteg olyan játékos van, akitől JOGGAL várhattunk volna sokkal többet. Nem jöttek be...

De amíg nincs anyagi gondban a csapat, addig nem olyan nagy gond ez. Saját neveléseken így is rengeteget spórolunk, persze őket sem két forint volt kinevelni erre a szintre, de számoljuk csak össze mekkora értéket képviselnek.
LM10
Director del Fútbol

2010.06.12. 12:27:29

tud valaki egyáltalán mondani olyan embert az elmúlt 15 évből akit többért adtunk el mint amennyiért vettük? talán most yaya lehet az, ha kapunk érte 35öt
Ez igazán egyszerű :wink: Mivel a Barca nagy klub, és ha valaki jól érzi itt magát, és megvagyunk vele elégedve, akkor mért menjen el, ha még nincs rá panasz?
PL megvettük Villát 40-ért. Lehet, hogy pl 33 éves korában eladjuk potom 5-8 milláért, mert koros+lehet addigra nem is lesz ennyire hatékony.

A kisebb csapatokra jellemző az, hogy többet kapnak értük, mint amennyiért előzően vették.

Pl: Luis Valencia: Villarreal :arrow: Wigan 2 000 000
Luis Valencia: Wigan :arrow: Manchester Utd 19 000 000
sjd
Llegenda del Barça

2010.06.12. 12:26:33

Stoichkov írta: - dos santos 6millioért ment el a tottenhambe, meg lehet nézni milyen szinten húzó embere pl a mexikói válogatottnak
És a Tottenhamnek is olyan szinten húzóembere, h most éppen a Galatasarayban van kölcsönben :roll:
Stoichkov írta:- villat is sikerült nagyon drágán karrierje csúcsán, 28 évesen megvenni, innen már csak lefelé vezet út nála is
És egy focista nem a karrierje csúcsán nyújtja a legtöbbet? nem vágom (viszont akkor minden bizonnyal elégedett vagy Keirrison igazolásával, hiszen őt nem karrierje csúcsán vettük meg és félévente kereshetünk neki új kölcsöncsapatot, mert sehol sem játszik)
Stoichkov írta:- ha még cesc-et is megvesszük 50 körül, kész csőd
Pénzügyileg nem, a világ egyik legjobb (és mellesleg játékunkba illő) középpályását leigazolni meg csak nem olyan bukta
Stoichkov írta:igazolni úgy kell mint pl a milan kakat :)
Akkor menj el Brazíliába és keress tehetségeket (ill. megemlíteném megint Keirrisont v Henriquet)
Stoichkov írta:tud valaki egyáltalán mondani olyan embert az elmúlt 15 évből akit többért adtunk el mint amennyiért vettük?
elvégre ez minden futballklub fő célja, Danit is el kellett vna passzolnunk a ManCitynek 45ért
Abba belegondoltál h egy topklubnál egy játékos általában akkor jön ha jól megy neki és akkor megy ha rosszul? ez alapján elég nehéz nyereségesnek maradni
lui1698
Llegenda del Barça

2010.06.12. 12:26:17

- dinho egyértelmű fos szezonja után 100 milláért vitte volna a milan... ehelyett még egy évet nyüglődött, majd elment 20 milláért :( ... (80+10(fizetés) milla bukó)
Szép is lenne, ha mindenkit eladnának egy rosszul sikerült szezon után. Remélték a górék, hogy majd feljavul. Nem így lett bumm.
- dos santos 6millioért ment el a tottenhambe, meg lehet nézni milyen szinten húzó embere pl a mexikói válogatottnak
Dos Santos pl. csak a mexikói csapat húzóembere. Londonban se tudott nagyot alkotni, és arról se hallani sokat, hogy a törököknél ő lenne az új messiás.
- villat is sikerült nagyon drágán karrierje csúcsán, 28 évesen megvenni, innen már csak lefelé vezet út nála is
Megvettük a bajnokság évek óta egyik leggólerősebb csatárát. 28 éves. Nem nyugdíjas kor ez csatároknál. Nistelrooy is 30 évesen lett gólkirály, Totti is már benne volt a korban mikor aranycipős lett. S
És Villa esetében semmi nem utal arra, hogy visszaesne. Legalább is a válogatott formája semmiképp.
- ha még cesc-et is megvesszük 50 körül, kész csőd
Hát ja. Undorító lesz nézni, hogy a világ 3 legjobb középpályása nálunk zsugázik. :D Gyomrom felfordul a belegondolok.
Az ára magas tény, de visszahozná, biztos vagyok benne.
tud valaki egyáltalán mondani olyan embert az elmúlt 15 évből akit többért adtunk el mint amennyiért vettük? talán most yaya lehet az, ha kapunk érte 35öt
Nem az a csapat elsőszámú funkciója, hogy fiatalokat olcsón megvegyünk, kineveljünk és továbbadjunk. Nálunk ez nem így megy.
Megveszünk valakit fiatalon, vagy a legjobb formájában és nálunk leszolgálja amiért megvettük aztán mehet.
Nyilván egy már lefele száguldó játékosért nem fognak annyit adni, mint egy feltörekvő tehetségért.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
catalunya1
Barça B

2010.06.12. 12:16:23

Henry a bajnokság első felében 11-szer volt kezdő (3. 4. 10.12.13.14.15.16.17.18.19. fordulóban), rossz statisztikát nézhettél:)
Stoichkov
Jugador d'estrella

2010.06.12. 12:10:12

sajna a barca pénzügyileg soha nem a kiváló igazolásokról volt híres... csak néhány példa:

- dinho egyértelmű fos szezonja után 100 milláért vitte volna a milan... ehelyett még egy évet nyüglődött, majd elment 20 milláért :( ... (80+10(fizetés) milla bukó)

- dos santos 6millioért ment el a tottenhambe, meg lehet nézni milyen szinten húzó embere pl a mexikói válogatottnak

- villat is sikerült nagyon drágán karrierje csúcsán, 28 évesen megvenni, innen már csak lefelé vezet út nála is

- ha még cesc-et is megvesszük 50 körül, kész csőd

igazolni úgy kell mint pl a milan kakat :)

Attika 25
Capitá del Barça

2010.06.12. 12:04:33

http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

Wenger elkezdte keresni Cesc utódját a ha hinni lehet a cikknek,a lehetségek jelöltek etuttal Pienaar és Arteta.

Ez azért is érdekes,mert ha valóban az lenne a helyzet,hogy egyszerűen nem adják el Fabregas-t és tárgyalásokba sem kezdenek velünk akkor minek néznek utódot ? Itt tényleg az van amit mindenki valószinüsit,hogy ez az egész csak szinjáték és az árát akarják felverni. A cikk szerint 50 milla lehet az az ár amit mi esetleg megadunk és amiért ők odaadhatják.
Attika 25
Capitá del Barça

2010.06.12. 11:52:47

Henry a bajnokság őszi idényében (a BL-t most nem néztem meg) összesen 5x volt kezdő (3.,4.,14.,16,.,17. fordulókban) ez irdatlan sok lehetőség ? :shock: Ehez képest tavasszal 4x volt kezdő (26.,32.,36.,38. fordulókban),ez nem sokkal kevesebb az őszinél,persze a teljesitménye nem is indokolt többet,csak arra akartam rávilágitani,hogy az elején sem kapott annyira aránytalanul sok lehetőséget mint ahogy mondjátok,legalábbis a bajnokságban,a többi porondot most nem lapoztam végig :wink:

Itt aki SOKKAL többet játszik mint amit kellene a tudása,teljesitménye alapján az Busquets. Aki meg sokkal kevesebbet az Bojan és Yaya,utobbi emiatt is megy el,mert meggyőződésem,hogy ha aki kiszoritja az egyértelműen jobb is lenne nála akkor nem menne el,hanem felvenné a kesztyűt és megharcolna a helyéért,csak itt most az a helyzet,hogy csinálhat ő bármit,lehet bármilyen jó,akkor sem fog játszani,igy nincs értelme maradnia.
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.12. 11:34:32

Attika 25 írta:
Miért is? Henry az első szezonjában nem volt túl jó,de egy új játékosnak kellenek a játékpercek az összeszokáshoz,a 2. idényében,nagyon jó volt,meg egyébként sem nagyon volt más alternativa a bal oldalra (Pedro még akkor habokban volt,Iniesta középen kellett),a 3. idényben meh nem is játszott szinte már az elejétől,szóval nem én nem érzem úgy,hogy többet játszott volna mint amit érdemel.
Hát ennek az idénynek az első felében igen is irdatlan sok lehetőséget kapott annak ellenére hogy egyáltalán nem élt vele utána teljesen jogosan padozott az idény további részében. Trikámpionsz idény első felében egyáltalán nem volt olyan meggyőző hogy ne kapjon a helyén mondjuk Bojan lehetőséget.
Én is úgy gondolom hogy a mostani második félév meg a tavalyi második félévben volt egyensúlyban a teljesítménye a kapott játékpercekkel.
Attika 25
Capitá del Barça

2010.06.12. 11:14:38

miihii írta: Azért a nevének igen sok "kedvezményt" köszönhetett Titi,mert a teljesítménye nem igazolt ennyi játékidőt,amit kapott itt eltöltött ideje alatt.Mégha a végén már szóba sem került.
Másrészt a gondolatmenetednek ellentmond Alves,Keita :wink:
Miért is? Henry az első szezonjában nem volt túl jó,de egy új játékosnak kellenek a játékpercek az összeszokáshoz,a 2. idényében,nagyon jó volt,meg egyébként sem nagyon volt más alternativa a bal oldalra (Pedro még akkor habokban volt,Iniesta középen kellett),a 3. idényben meh nem is játszott szinte már az elejétől,szóval nem én nem érzem úgy,hogy többet játszott volna mint amit érdemel.

Ami az Alves,Keita dolgot illeti,Alves világklasszis,abban meg nem vagyok biztos,hogy a következő idényben nem Keita lesz az újabb "áldozat",főleg ha jön Cesc (vagy Silva) és még egy vkp is Yaya helyére.

Egyébként Benitez vinné Silva-t (már a Pool-ba us vitte volna,de ott nem volt rá pénz). Ezt csak azért irtam be,mert ha hinni lehet az újságoknak akkor ő a "B" terve a vezetőségnek,s ha ezt komolyan gondolják akkor sokáig nem húzhatjuk a Cesc ügyet,mert Silva meg elmegy az Inter-be. Én egyébként úgy vagyok vele továbbra is,hogy ha nem jön Cesc akkor kell valaki más,mert van egy olyan rossz érzésem,hogy ennek a Vb-nek lesznek vezéráldozatai (nem véletlen az a rengeteg sérülés + Ini sérülése,eddig szerencsénk volt hogy a mi játékosaink nem sérültek meg,de ki tudja meddig lesz még,s a Vb még csak most kezdődött),s ha esetleg megússzuk a Vb-t akkor sincs rá garancia,hogy utána nem sérül meg valaki(k). Egyszerüen nincs idejük kipihenni az idényt és már jön a következő :?
Risu92
Jugador del Barça

2010.06.12. 09:58:19

Azért még lekéne igazolni balra, a Dél-Afrikai Tsabalala-t :D:D:D:D
Hattrick: Risu
galamb
Jugador del Barça

2010.06.12. 09:30:49

Igen, egyértelműnek látszik a jelenlegi vezetés filozófiája, mely szerint egyértelműen a saját nevelésű, vagy katalán származású játékosokat favorizálja. Azt hiszem , hogy ez a mai labdarúgás világában ritkaság számba megy. Még ha nem is számít egyedi esetnek nemzetközi porondon, az viszont egyértelmű, hogy sztárcsapotok között nem sok példa van erre. Nekem ez a filozófia tetszik. Ezért is vagyok Barca drukker.
messideco
Presidente del Barça

2010.06.12. 00:05:33

Jess írta:Nekem valahogy úgy tűnik, hogy azok, akiknek nincs szorosabb kötelékük a Barcához (saját nevelés, vagy nagyon korán került ide
Mondasz valamit. Engem az sem zavarna, ha tiszta Barca nevelésű csapatunk lenne :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
miihii
KHAL

2010.06.11. 22:56:56

Jess írta:Nekem valahogy úgy tűnik, hogy azok, akiknek nincs szorosabb kötelékük a Barcához (saját nevelés, vagy nagyon korán került ide (like: Messi) ), vagy nem spanyolok ill. katalánok, azokat a jelenlegi játékpolitika szellemében nem kedvezményezünk. (mint: Herny, Yaya) Szóval szerintem az lenne a legbölcsebb, ha ilyen szellemben igazolnánk, ha már Pepp úgy döntött, hogy ilyen szellemben vezeti a csapatot.
Azért a nevének igen sok "kedvezményt" köszönhetett Titi,mert a teljesítménye nem igazolt ennyi játékidőt,amit kapott itt eltöltött ideje alatt.Mégha a végén már szóba sem került.
Másrészt a gondolatmenetednek ellentmond Alves,Keita :wink:

A Mester neve egyébként Pep!Csak mert látom,h feszt két 'p'-vel írod,pedig csak szimpla 'p' mindkettő :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Jess
Jugador del Barça

2010.06.11. 22:49:24

Nekem valahogy úgy tűnik, hogy azok, akiknek nincs szorosabb kötelékük a Barcához (saját nevelés, vagy nagyon korán került ide (like: Messi) ), vagy nem spanyolok ill. katalánok, azokat a jelenlegi játékpolitika szellemében nem kedvezményezünk. (mint: Herny, Yaya) Szóval szerintem az lenne a legbölcsebb, ha ilyen szellemben igazolnánk, ha már Pepp úgy döntött, hogy ilyen szellemben vezeti a csapatot.
Barcelona, jewel in the sun!
soadroli
Llegenda del Barça

2010.06.11. 22:34:28

Én pl Diabyt nézném el Barca mezben.Több poszton is bevethető, technikás, jó lövő. Ha Touré megy,akkor jöhet nyugodtan. Mondjuk az Arsenal nemhiszem hogy elengedné.
Kép
Hunter91
Capitá del Barça

2010.06.11. 22:18:53

Talán Ő? Étienne Capoue
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2010.06.11. 22:07:45

sneco7 írta:
rhynn írta:sziasztok, kérdésem a következö lenne, hogy ki az a francia gyerek akit vkpra javasoltak páran?
Alou Diarra a sajtóhírek szerint....

nem nyert. fiatal francia srac kb 21 eves es youtube video is volt rola ebben a topicban. Eleg hulye neve van. :D

Segitsetek pls. Sanya nem hagy beken :D
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
sneco7
Capitá del Barça

2010.06.11. 22:01:51

rhynn írta:sziasztok, kérdésem a következö lenne, hogy ki az a francia gyerek akit vkpra javasoltak páran?
Alou Diarra a sajtóhírek szerint....
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2010.06.11. 22:01:50

TiTiHenry írta:
Gondolom Gourcuf ..de sztem el kell felejteni.

Nem ő. :D Sanya barátom nem rá gondolt.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Lezárt