Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
kennyke04
Entrenador del Barça

2009.07.31. 18:38:17

Nem szeretem mikor mindenki egy kedvencét is hozná a csapathoz, de elkövetem én is ezt a hibát és leírom:

Hamsik-ot és Lavezzit is szívesen elnézegetném nálunk :oops:
Előbbi kp.ra Xavi-Ini rotálására, Lave meg balszélre és Henryval rotálni, de lehetne Messivel is stb. sok lehetőség adódna, az a lényeg :) és fiatalok is meg szerintem nagyon jók :P
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
vkinga
Jugador d'estrella

2009.07.31. 18:35:57

madmushroom írta:A paddal mit gondoltok mi lesz ? Elég mély ez a keret? Tényleg nincs már szükségünk igazolásokra ? Szerintem ez a keret egy ilyen fokozottan megterhelő szezon előtt kisebb idegeskedésre adhat okot.

Bal oldalon az Abidal, Maxwell duó megoldja, ettől nem félek. Jobb oldalon Alves egymaga kevés lehet, Puyol tudjuk, hogy az oldalvonal mellett is helyt tud állni bár szerintem rá a védelem tengelyében van szükség mindig. Ide kellene erősítés, hogy Alvesnek legyen minőségi helyettese.

A középső védőkkel semmi gondunk, Piqué,Marquez, Puyol és Henrique a célnak tökéletesen megfelel, aztán még ott van Milito is akiből még igenis lehet focista egy jól sikerült rehabilitációval.

Védekező középpályást én nem igazolnék szívem szerint. Yaya és Keita megoldja ezt a posztot aztán még Busquets is bizonyította, hogy minőségi kiegészítő ember lehet belőle a nagy csapatban. Ő rá szerintem lehet számítani abban az egy hónapban amikor Keita és Yaya az Africa Kupán fog szerepelni. Aztán kicsit sci-fi de ha minden gát szakad én ezen a poszton Piquét és Marquezt is be merném vetni pár meccsre, egyáltalán nem állt tőlük messze az a szerepkör, amit Yaya tölt be nálunk.

A középpálya közepén Iniesta és Xavi kivételével nincs igazán minőségi játékosunk aki tudná segíteni a támadásokat, Eidur úgy néz ki irány West Ham (remélem marad) tehát még ő is kiesne. Keita , Yaya, Busquets pedig elsősorban a szűrésben jeleskednek, Iniesta és Xavi szerepköre nem illik rájuk.

Messi és Henry a két szélen szuper, de nekik sincs Hleb kiválásával minőségi helyettesük. Henry már nem mai gyerek a törpét pedig sosem kerülték el messziről a sérülések, ez így megint csak nem életbiztosítás. Ezért nem értem, hogy miért kellett Hlebet kölcsönadni, ez számomra kissé érthetetlen. Ha jönne helyére más akkor azt mondom rendben, első ránézésre tényleg nem feküdt neki a rendszer de így meg nem lesz bevethető játékosunk, a fiatalokra nem alapozhatunk ennyire. Bal szélen Krkic egészen ügyesen mozog, őt Henry cseréjeként szívesen látom. De a jobb oldal még mindig hézagos, ezt igazából egy emberrel be lehetne tölteni, ez az ember pedig Andoni Iraola. Alveshez hasonlóan elsősorban a támadásokat támogatja de őt bátran lehet alkalmazni a pálya jobb szélén bárhol. Minőségi erősítés lenne szerintem, sajnos nem olyan régen írta alá a 3 évre szóló szerződését a Bilbaoval de szerintem mozdítható lenne. Róla mi a véleményetek?

Bocsánat a sok karakterért de muszáj volt elmondanom a véleményemet. :)
Igazad van abban, hogy szűk a keret. Augusztusban 3 meccs Amerikában, plussz harc 3 kupáért. A fiatalokat még nem vetném be sok meccsen, mint például az ilyen fontos meccseken sem. Kellene Iniestának, Xavinak, Messinek, és Alvesnek helyettes. A törpét most már kerüljék el nagy ívben a sérülések. Eleget szenvedett szegény. Műtét, rehabilitáció. Ne is említsd a sérüléseket. A kulcsjátékosok nem fogják bírni a 70 meccset. Ráadásul Messi és Alves Dél - Amerikában is fognak játszani. Augusztusban Argentína az oroszok ellen fog játszani. Szeptemberben meg a Brazília lesz az ellenfele Argentínának. Komoly nagy meccs lesz. Biztos vagyok abban, hogy augusztusban még fog a Barca játékosokat venni.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2009.07.31. 18:28:46

cocisz írta:Azt én is támogatom, hogy magyar kerüljön a barcába! Dzsudzsák vagy akár még Gerát is szívesen látnám ott.
Ne gyalázzuk meg a Barca mezét, főleg ne egy leszállóágban lévő Gerával!
Esetleg ha csak nagy pénzért tudnánk igazolni, és ezt nem akarjuk, lehetne a hiányposztokra kölcsönvenni játékosokat! Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de télen is lesz átigazolási szezon, nem beszélve a jövő nyárról! Így ahol hiányposzt volt, és nincs megfelelő játékos az ifiben, oda jöhetne valaki! Neveket nem tudok, de a Rijkard-éránál jött pl egy Davids, aki akkor sokat segített! És mivel az alapcsapat kész, nincs nagy kockázat!
madmushroom
Capitá del Barça

2009.07.31. 18:13:48

A paddal mit gondoltok mi lesz ? Elég mély ez a keret? Tényleg nincs már szükségünk igazolásokra ? Szerintem ez a keret egy ilyen fokozottan megterhelő szezon előtt kisebb idegeskedésre adhat okot.

Bal oldalon az Abidal, Maxwell duó megoldja, ettől nem félek. Jobb oldalon Alves egymaga kevés lehet, Puyol tudjuk, hogy az oldalvonal mellett is helyt tud állni bár szerintem rá a védelem tengelyében van szükség mindig. Ide kellene erősítés, hogy Alvesnek legyen minőségi helyettese.

A középső védőkkel semmi gondunk, Piqué,Marquez, Puyol és Henrique a célnak tökéletesen megfelel, aztán még ott van Milito is akiből még igenis lehet focista egy jól sikerült rehabilitációval.

Védekező középpályást én nem igazolnék szívem szerint. Yaya és Keita megoldja ezt a posztot aztán még Busquets is bizonyította, hogy minőségi kiegészítő ember lehet belőle a nagy csapatban. Ő rá szerintem lehet számítani abban az egy hónapban amikor Keita és Yaya az Africa Kupán fog szerepelni. Aztán kicsit sci-fi de ha minden gát szakad én ezen a poszton Piquét és Marquezt is be merném vetni pár meccsre, egyáltalán nem állt tőlük messze az a szerepkör, amit Yaya tölt be nálunk.

A középpálya közepén Iniesta és Xavi kivételével nincs igazán minőségi játékosunk aki tudná segíteni a támadásokat, Eidur úgy néz ki irány West Ham (remélem marad) tehát még ő is kiesne. Keita , Yaya, Busquets pedig elsősorban a szűrésben jeleskednek, Iniesta és Xavi szerepköre nem illik rájuk.

Messi és Henry a két szélen szuper, de nekik sincs Hleb kiválásával minőségi helyettesük. Henry már nem mai gyerek a törpét pedig sosem kerülték el messziről a sérülések, ez így megint csak nem életbiztosítás. Ezért nem értem, hogy miért kellett Hlebet kölcsönadni, ez számomra kissé érthetetlen. Ha jönne helyére más akkor azt mondom rendben, első ránézésre tényleg nem feküdt neki a rendszer de így meg nem lesz bevethető játékosunk, a fiatalokra nem alapozhatunk ennyire. Bal szélen Krkic egészen ügyesen mozog, őt Henry cseréjeként szívesen látom. De a jobb oldal még mindig hézagos, ezt igazából egy emberrel be lehetne tölteni, ez az ember pedig Andoni Iraola. Alveshez hasonlóan elsősorban a támadásokat támogatja de őt bátran lehet alkalmazni a pálya jobb szélén bárhol. Minőségi erősítés lenne szerintem, sajnos nem olyan régen írta alá a 3 évre szóló szerződését a Bilbaoval de szerintem mozdítható lenne. Róla mi a véleményetek?

Bocsánat a sok karakterért de muszáj volt elmondanom a véleményemet. :)
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
cocisz
Barça C

2009.07.31. 18:04:34

Azt én is támogatom, hogy magyar kerüljön a barcába! Dzsudzsák vagy akár még Gerát is szívesen látnám ott.
HAJRÁ BARCA! COCISZ voltam!
Giuly
Barça B

2009.07.31. 18:03:58

Sziasztok!

Tudom ez nem ide való hozzászólás, bocsi érte. Biztos láttátok már az fcbarcelona.cat oldalán az official storeba a 3 dvd-t ami megjelent. Sajnos nem vagyok egy nagy angol szakértő, így az érdekelne, hogy valaki tudja esetleg, hogy miről szólnak ezek a filmek? Mert van egy amiben 2 dvd van és van rajta kívűl még 2 másik külön dvd. Segítségeket előre is köszönöm! Hajrá Barca! Sziasztok
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.07.31. 18:00:07

Dzsidzsira tényleg oda lehetne figyelni! :D :D Am ha jól tudom Ronaldot is a PSV indította el (lehet keverem, ez esetbe ne tessék leharapni a fejem :D ) Csak azért, mert lehetne arrafelé keresgélni a jobb játékosokat remélve és most ott húzóember Balázs, tehát elég nagy eséllyel mehetne el, lévén ügyesnek tűnne. Az maga lenne a tökéletes kombináció, ha magyar lenne a Barcában! :twisted: Főleg, hogy bal szélre kéne valaki Henry mögé/mellé...
.barcafan.
Barça C

2009.07.31. 16:54:45

Cáceres14 írta:mért nem probáljuk meg leigazolni Aquilanit?
Mert nem szeretünk Fifázni.
Egy cél, egy akarat, egy csapat; ha beindul a Barca, kő kövön nem marad! :wink:
Kép
Messi0092
Barça C

2009.07.31. 16:35:57

már régen is azért néztem az Intert mert sok jó futballista van ott főleg Ibrahimovic, én kifejezetten örülök neki hogy ő jött a Barcába, van olyan jó játékos mint Villa... , de naon örülnék még egy középpályásnak ha a barrcába igazolna.. mondjuk a premier league-ból :wink:
Forza Barca
barcaaa91
Barça B

2009.07.31. 14:17:54

pont azért, amiért nem próbáljuk meg Rósa Dénest :D[/quote]

Azért Aquilanit ne emlegessük együtt Rósával.. Szerintem elég nagy tehetség és ha nem akadályozzák a sérülések akkor nagyon nagy játékos lesz belőle
zerom
Barça B

2009.07.31. 14:09:08

Cáceres14 már hiányzott az átigazolási politikád :)
Visca el Barca!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.07.31. 13:53:12

mert Aquilani a Poolba megy :D :wink: legalábbis nagyn úgy tűnik, hogy közel a megeggyezés, gondolom Xabi helyére érkezik.amúgy engem elszomorított Pep nyilatkozata, így nem fog jönni Cesc :( én elnéztem volna jövőri is arca mezben, habár sokak szerint fölösleges, szerintem nem az(ne is kezdjünk bele :D )
de amúgy a nyilatkozatban vot olyan utalás, hgoy ha lecsillapodnak a kedélyek (augusztus közepe fele) akkor akár még igazolhatnk nem? vagy csak én olvastam félre? :oops:
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.07.31. 13:52:30

lui1698 írta:
pont azért, amiért nem próbáljuk meg Rósa Dénest :D
És balszélre Dzsudzsi? 8)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
lui1698
Llegenda del Barça

2009.07.31. 13:50:23

pont azért, amiért nem próbáljuk meg Rósa Dénest :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Cáceres14
Jugador del Barça

2009.07.31. 13:48:34

mért nem probáljuk meg leigazolni Aquilanit?
bali 15
Director del Fútbol

2009.07.31. 09:45:22

Benítez már kijelentette hogy Mashcerano-t semmi pénzért sem adja. úgyhogy szerintem erről ennyit. Max a Perez féle módszerrel el lehetne őt hozni.
matyi25
Capitá del Barça

2009.07.31. 09:37:48

Én a nyilatkozatból meg azt szűröm le, hogy Pep akarna még igazolni, de előre megnyugtatott mindenkit, ha esetleg nem sikerülne.
A véleményem szerint a Mascherano féle igazolást bevállalhatnánk én egészen 25-26 millióig is elmennék. Ha ő meglenne a többi posztot már az ifik betölthetik. nekem a kp tűnik soványnak. Esetleg ha még áldoznánk rá akkor egy kh-et. Másra nincs szükségünk.

Várjuk meg mi lesz az átigazolási szezon végén. Mindenre fény derül.
Kép
Visca el Barca

6 KUPA - 2008-2009 történelem
barca2010
Jugador d'estrella

2009.07.31. 09:35:32

Én örülök ha Guddy marad.Szerintem a játékstílusa beleillik a Barca játékába.Kicsit több lehetőséget kapna hasznára lenne a cspatnak de ez az én véleményem.Tegnapelőtt láttam csak a Tottenham elleni meccset és nagyon tetszett, ahogy a fiatalok mozogtak!Velük együtt nagyon erős keretünk lehet de ez megint csak az én véleményem.Nem teljesen ide tartozik de meg kell említenem, hogy Pep nagyot húzott amikor elküldte tavaly nyáron Dinhót.Nekem óriási kedvencem volt, és Ő emelte ilyen magaslatokba ismét a Barcát,de amiket mostanában látok tőle, az egyszerűen idegesít.Nincs lendület a játékában,nem fut.Pedig én még emlékszem 2005 re,amikor a Real-Barcán felállva tapsolt neki a Real publikum!Sajnálom a srácot,mert egyedi tehetség!

BARCA FOREVER!!!
KissTito14
Barça B

2009.07.31. 09:32:27

Fiatalok ide vagy oda, ha rájuk alapozunk, az egy igazi zsákbamacska lenne, ezért is szükségeltetik szvsz egy-két minőségi erősítés még, hacsak padra, de akkoris... :roll:
Kép
˛˛A Barςa a bajnok, én pedig csak azt tudok mondani nekik, hogy a nyomás azé, aki nem nyert semmit...´´[Ibra]
.ViSCΛ ΣL BΛЯCΛ.
Asys
Entrenador del Barça

2009.07.31. 09:13:37

Én Pep nyilatkozatából azt szűrtem le, hogy nem lesz több igazolás, (mondjuk nem volt nehéz leszűrni :D ) amit most már nagyon helyeselek.
Szerettem volna látni még egy középpályás leigazolását, de jobban belegondolva felesleges, tartsuk meg Guddyt (mostanában úgyis bele lendült az izlandi) és bízzunk a fiatalokban. Talán nagyobb igazolások lesznek ők, mint legfőbb riválisaink "nagy" nevei :idea:
Mert hiába van mondjuk 30 játékosa a Madridnak, egy Van der Vaart, egy Huntelaar vagy éppen Drenthe nem fogja kitenni a lelkét a Realért, míg aki itt nevelkedtek nálunk, ha kell még repülni is megtanulnak :wink:

Szóval bizalommal legyetek atyátok Pep és az Ő báránykái irányába!
Ha nem így lesz :twisted: rátok szabadítom a 11. csapást: Chuck Norrist :!:

Béke veletek! :P
Xavinho
Capitá del Barça

2009.07.31. 09:01:22

ElBartimaeus írta: Hát pedig úgy néz ki, hogy ezt kell majd tenned. ;) Busquets-re rábíztál volna eg tétmeccset tavaly év elején? (Nem voltam még regisztrálva, így nem tudom, de ebből a hsz-ből következtetve nem) Ő bl döntőt hozott le. Piqué szintén nagyon sokat fejlődött, alapember lett.

Muniesa elképesztő ütemérzékkel rendelkezik, nagyon jól lép oda, egy fél év a nagy csapat edzésein és meg lesz a megfelelő erőléte is, sebessége, így nem fog késve érkezni távolabbról. Fontásról nem tudok nyilatkozni. :oops: Thiago (ha lehetőséget kap) szintén jól mozog, csak kéne a gyorsulnia, amit szintén a nagy csapatnál tud megtenni. Jonathan az új Xavi, neki is jót tenne egy felnőtt csapatos év, valszeg hatalmas fejlődésen menne keresztül, szintén gyorsulnia kell ugye. Pedro rendkívül jól játszott most, ezt nem kell részleteznem, már most rábíznék egy meccset. Jeffren szintén ügyesnek tűnik, bár én benne bízok talán a legkevésbé, mert ő már gyors, egész technikás, de sztem nem lát annyira jól a pályán, vagy csak be kell illeszkednie, hogy csapatjátékos legyen, érezze a jó helyezkedést.

Szóval ezek mind olyanok, amik könnyedén megszerezhető hiányosságok, aminek az a következménye, hogy gyorsan lesznek jó játékosok, gyorsan rájuk lehet bízni a tétmeccseket és gyorsan meg lesz a bővebb keret is ezáltal.
Sajnos én is úgy látom,hogy ez lesz és nem lesz már csak 1 igazolásunk a kp-ra és passz. Ettől függetlenül én nem nyilatkoznék még ilyen konkrétan egyik fiatalról sem... alig láttuk őket játszani, az első osztályban meg mind újonc lenne (jó,volt aki szezon végén már játszott,de azok már nem igazi tétmeccsek voltak,m a zsebünkben volt a bajnokság). Márpedig az esetleges sérülések nem válogatják a meccseket,h kisebb csapatok ellen legyen sérült mondjuk Márquez,Messi vagy Henry,hogy csak 1-2 sérülékenyebb játékost mondjak. Márpedig nem szívesen ülnék le egy Classico-t vagy Valencia elleni meccset úgy megnézni,hogy Pedro van Messi helyén,vagy Muniesa középen. A tavaszi BL meccsekről meg nem is beszélve.
A pénzügyekről annyit,h választhat a vezetőség,hogy vagy igazol,vagy kockáztat,amiben benne van,h nem nyerünk semmit... mondjuk Guardiola egy ilyen szezon után betonbiztos lenne a kispadon még akkor is,ha idén semmi se jönne össze,szal ő nyugodt lehet :roll:
MessikeBarca
Barça C

2009.07.31. 08:45:22

Szerintem a középutat kéne megtalálni az igazolások és az ifik bevetése között.Tény,szükség van még igazolásokra de nemmind1 hogy hova ki és mennyiért... Mivel Ibra sokba került így sztem nemvárhatunk nagy neveket(mascherano,cesc stb)Én személy szerint még megvárnék 1-2 felkészülési meccset,hogy újabb ifik essenek ki a rostán és a végén márcsak a biztos maradókkal tudjak számolni(eközben a piaci árak is talán lejjebb mennek).Tehát most jelen pillanatban az igazolások azon múlnak hogy az ifik mit teljesítenek(+Henrique).ha jól akk 1igazolásra számítok márcsak idén.Ha pedig nem akk jöhet Pep hogy kit szeretne látni a csapatában.Egyelőre énsem mondok neveket de van olyan játékos akit nagyon szívesen látnék még a Barca tábla elött bemutatkozni ...:wink:
Respect Barca;)!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.07.31. 04:37:17

Xavinho írta:Én őszintén szólva nem nézném nyugalommal az olyan meccseket,ahol Muniesa-nak kell helyt állnia a védelem közepén vagy Ibra helyett Jeffren-nek kellene gólt lőni, nem is beszélve,ha Messit Pedro-nak kellene helyettesíteni. Nem azt mondom,hogy ezek a játékosok rosszak,vagy nem tehetségesek,de lássuk be,nem lesz minden saját nevelés sztárjátékos... én nem bíznék MÉG rájuk tétmeccset (max 4-5 percet meccs végén,h szokják a légkört..)
Hát pedig úgy néz ki, hogy ezt kell majd tenned. ;) Busquets-re rábíztál volna eg tétmeccset tavaly év elején? (Nem voltam még regisztrálva, így nem tudom, de ebből a hsz-ből következtetve nem) Ő bl döntőt hozott le. Piqué szintén nagyon sokat fejlődött, alapember lett.

Muniesa elképesztő ütemérzékkel rendelkezik, nagyon jól lép oda, egy fél év a nagy csapat edzésein és meg lesz a megfelelő erőléte is, sebessége, így nem fog késve érkezni távolabbról. Fontásról nem tudok nyilatkozni. :oops: Thiago (ha lehetőséget kap) szintén jól mozog, csak kéne a gyorsulnia, amit szintén a nagy csapatnál tud megtenni. Jonathan az új Xavi, neki is jót tenne egy felnőtt csapatos év, valszeg hatalmas fejlődésen menne keresztül, szintén gyorsulnia kell ugye. Pedro rendkívül jól játszott most, ezt nem kell részleteznem, már most rábíznék egy meccset. Jeffren szintén ügyesnek tűnik, bár én benne bízok talán a legkevésbé, mert ő már gyors, egész technikás, de sztem nem lát annyira jól a pályán, vagy csak be kell illeszkednie, hogy csapatjátékos legyen, érezze a jó helyezkedést.

Szóval ezek mind olyanok, amik könnyedén megszerezhető hiányosságok, aminek az a következménye, hogy gyorsan lesznek jó játékosok, gyorsan rájuk lehet bízni a tétmeccseket és gyorsan meg lesz a bővebb keret is ezáltal.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.07.31. 01:38:52

Xavinho írta:szóval szerintem úgy lenne az ideális,ha jönne még 1 védő (jobb oldalra vagy középre) ,2 kp és Di María,ezzel kész keretünk lenne,bővebb,mint tavaly.
Egyetértek a gondolataiddal nagyrészt (hogy kell még igazolni). De most őszintén...összeszámoltad, hogy ez a 4 játékos mennyibe kerülne? Bár 3-at nem neveztél meg konkrétan, de azért azt feltételezem, hogy nem 3.osztályú játékosokra gondoltál.
Ha mindegyiket átlag 15mio-nak veszem, az 4-el szorozva 60 (de szerintem ennél azért többe kerülnének, direkt egy nagyon minimumot szabtam meg). Egy minőségi játékost, akit nem csak padra akarnál igazolni: legalább 20/25-ért tudnád megvenni. Padra elférnek a juniorok is, nem? A kupában edződnének, PD meccseken csereként beállnának, és egy gyengébb PD csapat ellen is párat be lehetne állítani kezdőként is.
Persze én is inkább vennék játékost, de sajnos irreális az elképzelés - még az is, hogy 1-2 játékost vegyünk.
chrisnagy13
Jugador del Barça

2009.07.31. 01:20:30

Na, ennyit a keretbővítésről!
Tartsuk meg a pénzünket, de egy játékosért kifizettek össz. 67milliót. Gratula, ésszerű igazolás volt. Tavaly az mondta a szezon előtt Guardiola, hogy szűk lesz a keret, akkor ezt minek nevezné??? =D> =D> #-o
Lezárt