A barátságos meccseket csak a sajtó találta ki. Valójából sehol se jelentett ki senki hivatalosan bármi hasonlót, tehát az ár 37,5 millió. Én teljes mértékben elégedett vagyok a jelenlegi vezetőség igazolásaival. Érdemes megnézni:
1.Adriano: 9,5 millió. A játékos ismerte a bajnokságot, több poszton bevethető, továbbá elég fiatal. Utólag megtudtuk h leginkább mint bal-védő érzi magát igazán jól, de elfogadhatót nyújtott jobboldalon is(itt csak Alves miatt volt nagy a kontraszt). Szezon végére tulajdonképpen az elsőszámú balhátvéd lett és nagy valószínűséggel az is marad, hiszen Abidal legtöbbször mostanában középső védő. transfermarkt szerint a piaci értéke nőtt, 12 millióra. Bőven megérte, ha 15 millióért érkezik, akkor is jó transzfer lenne.
2.Mascherano: 20 millió.Véleményem szerint az utóbbi évek egyik legjobb igazolása. Sok rutinnal rendelkezett, még elég fiatal volt. Kijelenthető róla, hogy túlteljesített. Amikor jött, azt vártuk tőle, hogy remek vkp legyen, lehessen rotálni Busquetssel. Ez tökéletesen be is igazolódott, a maga nemében játszott olyan jól mint Sergi és azt se feledjük h más a stílusa mint a többieknek, ami sokszor jól jön. A túlteljesítéshez: középső védőként egyáltalán nem volt rosszabb, mint Puyol, bármikor nyugodtan játszhat ott is. Azt se feledjük el, hogy 30 millió volt a kikiáltási ára, illetve a transfermarkt is többre értékeli(25), mint amennyiért vettük.
3.Afellay: 3

milló. Ő is az utóbbi évek egyik legjobb igazolása. Voltak alkalmazkodási problémái, de nagyon sokszor hasznos volt, ha ő nincs, könnyen lehet h nem bírunk el a Reallal, illetve Marcelonak nem lennének azóta is rémálmai az ő főszereplésével. Fiatal, több poszton bevethető és 14 millióra értékelik. No comment.
4.Sanchez: 37,5 millió: kockázatos kissé a többiekhez képest, de ha jól megnézzük az igazolás aspektusait, láthatjuk h ő is olcsón jött. Először is szinte a legfelkapottabb játékos volt, eleinte 50 millióról beszéltek, azonkívül a City jóval többet fizetett volna érte, mégis ide jött. A körülményekhez képest igen olcsón jött. Utoljára ennyire felkapott játékos Dzeko volt. Dzeko is ugyanennyiért váltott csapatot, úgy h már évek óta elvágyott, továbbá sokkal kockázatosabb vétel volt, hiszen az olasznál egy gyengébb bajnokságban bizonyított, továbbá Sanchez jóval fiatalabb. Tény h Rossinak 30ért jobban örültem volna, de viszonylag olcsón meglett Sanchez is. A transfermarkt 25-re taksálja(ez valószínűleg még feljebb megy).
Rosellék összesen költöttek: 9,5+20+3+37,5= 70 milliót, ami elég volt 3 játékosra, akik mind beváltak, továbbá Sanchezre, aki bár némileg kockázatos, de alighanem beválik.
Az eladásokra is érdemes odafigyelni:
Az utóbbi időben a játékosaink visszavásárlási opcióval lépnek le, ami nagyon fontos, azonkívül sikerült végre eladni Cacerest(még ha elég olcsón is), Bojant messze áron felül adtuk el, továbbá Csigrinkij se ért soha 15 milliót, amikor sikerült elpasszolni annyiért, illetve Touret is igen szép áron adtuk el.
Sokan panaszkodhatnak, mert Rosell nem a legszimpatikusabb ember, ez tény, azonban manapság a piac meg van bolondulva, minden csapat görgeti maga előtt a nagy adósságokat, szükséges egy elnök, aki vigyáz a pénzre, nem szórja ész nélkül. Rosell ilyen ember. Arról most nem is beszéltem h a mezszponzor is remek üzlet, illetve sok más helyen is nyirbálta a költségvetést, továbbá kötöttünk kisebb szponzori szerződéseket vmi 10 milla értékben is(ezt régebben olvastam).
Sztem senkinek sincs joga panaszkodni a vezetésre. Az összes eddigi transzfer nem került annyiba mint annak idején Ibra+Csiga, márpedig mindketten hatalmas bukások voltak, míg az új transzferek közül mindenki bevált és Sanchezzel se bukhatunk közel se annyit, mint tettük azt Ibrával.
Igen, Rosell szereti fényezni magát és az orruknál fogva vezetni az embereket: mindent megtesz h első éve végén legyen hatalmas a profit és mindent megtett h első éve kezdetén legyen nagy a deficit. Ez nem szép dolog, de szükséges volt h érvényesíthessen pár dolgot, elérte h Pep meggondoltabban kérjen játékost és ne Csigrinkijeket akarjon, elérte h rekord pénzt kapjunk a mezszponzortól, stb.
Rosell jó klubvezető. Az anyagi háttér nagyon stabil lesz és a csapat is erős marad. Összehasonlítva pl a Real tartozásai csak nőnek, míg a mieink csökkennek. Ha jól tudom az övék amúgy is nagyobb volt.